pierś z kurczaka z warzywami - 3781 przepisów (strona:54/253)

Szpinakowelove czyli makaron ze szpinakiem i warzywami 171

jogurtu naturalnego - 2 ząbki czosnku - 1 pierś z kurczaka - przyprawa do kurczaka - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i odstawiamy na 10 minut. 2. Warzywa ( paprykę, marchewkę, pomidor) kroimy w drobną kostkę, marchewkę w paski.  3. Do jednego garnka wlewamy około

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Pierś kurczaka w cieście francuskim 135

pół i potraktować, jako dwie porcje, podając z ulubionymi dodatkami. Uważam, jednak, że to danie najlepiej sprawdzi się w towarzystwie świeżych warzyw. Szczerze zachęcam Was do przygotowania tego efektownego, obiadowego dania. Smacznego Zobacz też: Nuggetsy z kurczaka – pieczone Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na pierś kurczaka w cieście francuskim Drukuj przepis Porcji: 2-4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki

Kuchnia Bazylii
Bigos 173

zachwyci nas trochę innym smakiem :) 2 kg kapusty kiszonej 1 kg mięsa z łopatki lub szynki 1/2 kg kiełbasy 1 pieczona pierś z kurczaka 1 chochelka sosu z pieczenia kurczaka marchewka 2 łyżki mieszanki suszonych warzyw cebula sól, pieprz garść suszonych grzybów 3 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego łyżka przyprawy do bigosu 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Kapustę posiekać(...)grubych oczkach marchewkę i gotujemy ok godzinę. Grzyby moczymy w 1 szkl gorącej wody, kroimy i dodajemy wraz z wodą do bigosu, dodajemy również upieczoną i pokrojoną pierś z kurczaka i sos. Nadal gotujemy do miękkości wszystkich składników. Pod koniec gotowania dodaję koncentrat pomidorowy. Najlepiej aby bigos postał przez noc w chłodnym miejscu, odgrzany na drugi dzień będzie jeszcze lepszy

Smakołyki Asi
Sałatka gyros z makaronem 662

piersi z kurczaka przyprawa Gyros 1/3 opakowania makaronu farfalle (kokardki) 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 3 średnie świeże ogórki 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki ketchupu olej Moją uwagę zawsze przyciągają wszystkie sałatki, które mają słowo "gyros(...)nazwie. I tak było tym razem. Naprawdę rzadko zawodzę się na tej teorii :) Sałatka gyros z makaronem - to ciekawe połączenie smaku świeżych warzyw, kurczaka i sosu majonezowo-ketchupowego. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Przełożyć do głębszego naczynia, posypać niewielką ilością przyprawy gyros i polać 2 łyżkami oleju. Wymieszać

Świat Domowej Kuchni
Sałatka brokułowa z kurczakiem i papryką 847

warzywa! Polecam!Składniki:1 brokuł1 czerwona papryka1 duży pomidor1 pierś z kurczakaprzyprawa do kurczakaolej do smażeniaSos:2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżeczka sosu tzatziki (można zastąpić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i solą)Sposób wykonania:1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy przez 3-4 minuty w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Odsączamy, przelewamy zimną wodą i studzimy.2. Pierś myjemy, nacieramy(...)przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju z obu stron. Studzimy i kroimy w kostkę.3. Pomidory i paprykę kroimy w kostkę.4. W salaterce układamy warstwami od dołu: połowa brokuła, połowa papryki, mięso z kurczaka, połowa brokuła, połowa papryki, krojone pomidory. Całość polewamy sosem. Schładzamy przed podaniem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 138

KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU MEXICAN CHICKEN  Składniki Kurczakpiersi z kurczaka 2 szt • olej rzepakowy  50 ml  • sól 10 g •  słodka papryka 10 g • sok z limonki (opcjonalnie) Warzywa •  papryka czerwona  1 szt • papryka żółta 1 szt • czerwona fasola 200 g • zielona fasola szparagowa 450 g • biała cebula 2 szt •  kukurydza 50 g • biały(...)czarny pieprz 1 szczypta (opcjonalnie) Sposób przygotowania Kurczak Umyte i wysuszone piersi z kurczaka kroimy w kawałki na 1-2 cm. Dodajemy sól, paprykę, sok z limonki oraz olej. Całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażymy na złoty kolor z każdej strony.  Warzywa Kroimy w kostkę bez gniazd nasiennych papryki oraz cebulę. Czerwoną fasolę oraz

chefintheforest
PULPETY W SOSIE FASOLKOWO-MARCHEWKOWO-PIETRUSZKOWYM 157

lubię gotowane pulpeciki.  Zresztą zawsze przedkładałam gotowane mięso nad smażone.  Pulpeciki w sosie z warzywami powstały zupełnie spontanicznie. W lodówce były warzywa, które prosiły się o wykorzystanie, była garść żółtej fasolki, pierś z kurczaka i mięso gulaszowe(od szynki).  Postanowiłam w ramach porządków połączyć wszystkie składniki i tak oto powstało pyszne danie obiadowe. Będę wracać do niego(...)często, bo to zestawienie podbiło nasze smaki! Składniki: pierś z kurczaka 400g mięsa gulaszowego 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liść laurowy 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera garść żółtej fasolki koperek 1 łyżka mąki śmietana 18% szczypta cukru Wykonanie: Mięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko, kaszę manną, sól i pieprz.Dobrze wyrabiamy masę

Walijskie Pichcenie
Szybki ryż z kurczakiem i papryką 157

Szybki ryż z kurczakiem i papryką to danie, które wykonanie dosłownie w kilkanaście minut. Najlepiej smakuje podany zaraz po przygotowaniu, jednak możecie je podgrzać następnego dnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron soba z kurczakiem, warzywami i pędami bambusa 212

towarzystwie kurczaka i warzyw - pyszny i szybki obiad. Soba gotuje się około 3 min., a kurczak z warzywami w woku do 15 minut. Świetna propozycja dla wielbicieli orientalnych smaków :) SKŁADNIKI 300g makaronu soba 3 ząbki czosnku pęczek dymki 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 duża marchew puszka pędów bambusa (225g) 4-5 łyżek oleju sezamowego 5 łyżek sosu(...)woku rozgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy posiekaną dymkę i czosnek. Podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy mięso. Gdy się usmaży dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, marchewkę pociętą w paseczki obieraczką do warzyw i odsączone z zalewy pędy bambusa. Doprawiamy pieprzem, dodajemy cukier i sos sojowy. Smażymy razem na małym ogniu przez około 7 minut, aż warzywa zmiękną.   W tym czasie

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z bakaliami 140

Sałatka z bakaliami to ciekawe połączenie warzyw, drobiu i bakalii w efekcie czego powstaje nowy oryginalny smak który podbije niejedno podniebienie. Ponadto bakalie powinny mieć stałe miejsce w naszym menu a wprowadzenie ich np. d sałatki to naprawdę dobry pomysł. Składniki : połówka kapusty pekińskiej nieduża podwójna pierś kurczaka ok 75 gr orzechów włoskich ok 75 gr rodzynek pół puszki kukurydzy

Mechanik w kuchni
Meksyk po polsku! 329

strzał w 10! Całość dobrze ze sobą komponowała, i do tego była lekko ostra. Tę potrawę można przygotować także z innych warzyw, lub dodać kukurydzę i czerwoną fasolkę.  Składniki na 3 porcje: Pierś z kurczaka (30 dag) 1 mała cukinia Ząbek czosnku 1 mała cebula 10-15 dag pieczarek Pół czerwonej papryki 250 g makaronu np. kolanka, muszelki(...)osolonej wodzie ugotować makaron (al dente), odcedzić go. 2.       Pieczarki pokroić na półtalarki, a resztę  warzyw i mięso w kostkę. 3.       Pieczarki i mięso usmażyć na patelni, posolić i popieprzyć. 4.       Następnie zeszklić cebulę i czosnek

Fabryka pomysłów
BEZGLUTENOWY JADŁOSPIS NA CAŁY DZIEŃ?? POPROSZĘ!! ;) 150

kurczaka pół woreczka kaszy gryczanej 3 pieczarki 1/3 średniej cukinii przyprawy - sól, pieprz, oregano, papryka oliwa do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy.  Pierś z kurczaka doprawiamy i grillujemy lub smażymy na łyżce oliwy.  Warzywa kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy i dusimy ok 10 minut pod przykryciem. Ugotowaną kaszę mieszamy z zawartością patelni, posypujemy oregano. Łączymy z kurczakiem

BezglutenowaIzabela
Drobiowe zraziki mielone 115

Drobiowe mielone to dobry pomysł na danie główne z duszonymi warzywami i tłuczonymi ziemniaczkami smakują rewelacyjnie! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 2 łyżki oliwy WYKONANIE: mięso mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy, jajko i bułkę, dokładnie mieszamy, formujemy zrazy(można

Kuchnia Beaty
Pierś kurczaka nadziewana farszem z pora, boczku i sera 166

moje ulubione warzywo, uwielbiam go pod każdą postacią. Dziś postanowiłam nadziać nim pierś kurczaka. Chrupiąca panierka, soczysty kurczak i on, czyli por!     1 podwójna pierś z kurczaka 1 mały por boczek wędzony parzony, pokrojony w kostkę tak ok. 1/2 szklanki 3 łyżki tartego żółtego sera vegeta pieprz do panierki: mąka, bułka tarta, jajko olej do smażenia   Pierś

Jadło i czytadło
FLACZKI Z PIERSI KURCZAKA 220

wody 2 łyżki vegety 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka przyprawy do flaków sól pieprz Sposób wykonania: Wodę doprowadź do wrzenia, dodaj do niej piersi kurczaka pokrojone w paseczki, marchew i seler. Gotuj 20 minut. Warzywa wyjmij, ostudź, pokrój w cienkie paski. Dodaj je do garnka. Zupę dopraw do smaku vegetą, przyprawą do flaków, solą, pieprzem i majerankiem. Gotuj

Przepisy kulinarne babci Antoniny