150g sera feta 4 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry, które następnie solimy, pieprzymy i smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawione plastry smażymy na patelni. Następnie na usmażoną cukinię nakładamy fetę i całość zwijamy w pakieciki. Paluszki z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych. Składniki na 4 porcje: 1 duża pierś z kurczaka
Kuchnia Pani Wiosnypierś kurczaka 2 małe cukinie 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 świeży brokuł 3 łodygi selera naciowego 3-4 ząbki czosnku (niekoniecznie) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju z chili Zioła prowansalskie do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska do smaku Sos: 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko 50 g startego żółtego sera
Wanilia i Kardamonpierś kurczaka (2 jeśli są małe) sól, pieprz, suszone oregano 5 łyżek octu balsamicznego 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki miodu SAŁATKA 1/2 sałaty rzymskiej 1 ciabatta lub inna bułka 1 łyżka oliwy 1/2 małego brokułu 2 jajka 6 pomidorków koktajlowych / pokrojonych na połówki 1 szalotka / pokrojona w cieniutkie krążki 30 g parmezanu / startego przy pomocy krajacza do sera lub obieraczki
cool and mintyser Pecorino Romano. Sprawdzi się też naszykowany wg tego przepisu – z dodatkiem drobno posiekanej natki, papryczki chili i cytryny. Kalafiorowy ryż możecie też wykorzystać do swoich ulubionych wytrawnych ryżowych zapiekanek – nie trzeba go wtedy smażyć czy gotować, dodajemy tak, jak jest – surowy. Można go użyć zarówno jako dodatek – zamiennik ziemniaków, makaronu i zwykłego ryżu, np. do pieczonej piersi kurczaka
Karo in the KitchenFilet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Smażymy do miękkości na patelni z odrobiną oleju. Ogórki obieramy, kroimy w kostkę. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do miski przekładamy makaron, jajka oraz ogórki. Zalewamy sosem czosnkowym i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na wierzchu sałatki rozkładamy kurczaka oraz pokrojony(...)kosteczkę ser feta
VioletoweKucharzeniepiersi z kurczaka, 1 cebula, 2 serki topione (ja dałam goudę i edamski), olej, sól, pieprz, tymianek. Przygotowanie: na niewielkiej ilości oleju podduszamy lekko cebulkę. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera
Państwo Wojtczuk gotująpierś z kurczaka z tagliatelle i ptysie - łabędzie , a do tego kilka różnych przystawek. Moje pytania do nominowanych blogerów: Od jak dawna gotujesz? Czekolada, chilli czy cytryna? Co do Ciebie najbardziej pasuje? Ulubiony program kulinarny? Najlepsze danie na poprawę humoru? Jaką potrawę obiadową poleciłabyś/poleciłbyś mi to przyrządzenia, jeśli mam tylko pół godziny? Ulubiony napój? Mięso, ryby, ser
Kulinarny Pamiętnikduża pierś z kurczaka 1 mały por (jasna część) 1 opakowanie zupy cebulowej 2 łyżki oleju rzepakowego 1/3-1/2 szklanki wody lub wina białego mozzarella szczypiorek pieprz do smaku Przygotowanie : Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy ala al dente w mundurkach. Studzimy, przekrawamy, wydrążamy. Kurczaka kroimy w kosteczkę, pora kroimy w talarki. Na patelni podsmażamy kurczaka dodając połowę opakowania(...)podsmażamy, podlewamy wodą bądź winem i podduszamy całość do całkowitego odparowania płynu. Uzyskanym kurczakiem z porem faszerujemy ziemniaki, układamy w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu układamy mozzarellę (można dołożyć kilka ząbków czosnku dla aromatu). Zapiekamy w 190-200 stopniach do roztopienia i zarumieniania sera. Podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipiersi kurczaka kroimy w kostk ę . W misce mieszamy 2 łyżki m ą ki, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól i pieprz. Mi ę so obtaczamy w m ą ce z ziołami. Na dobrze rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek podsmażamy kurczaka do uzyskania złotego koloru. Oczyszczony szpinak myjemy(...)osuszamy. Na rozgrzanej patelni na małym ogniu rozpuszczamy ser gorgonzola z dodatkiem śmietany. Dodajemy szpinak; doprawiamy solą i pieprzem. Sos gotujemy ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Kurczaka przekładamy na patelnię z sosem z gorgonzoli, mieszamy i podajemy dobrze ciepły, oprószony czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Tagliate il petto di pollo a dadini
La grande e la piccola cuocapiersi kurczaka. Więcej przepisów na surówki i dodatki do obiadów znajdziecie na moim blogu w zakładce SURÓWKI. Jeśli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzu. Będzie mi również bardzo miło jeśli dołączycie do tego swoje zdjęcie dania. Składniki 2 garście świeżego szpinaku 6 rzodkiewek 1/2 żółtej małej papryki kawałek czerwonej papryki 4 plasterki sera
O kuchni z uczuciemmarmoladą lub słonych przekąsek z serem lub szpinakiem . Dzisiaj z kolei ciasto w połączeniu z daniem głównym czyli roladki z kurczaka w cieście. Mięso nadziane jest orzechami, natką pietruszki i parmezanem, całość otoczona chrupiącym i delikatnym ciastem francuskim. Do tego w zupełności wystarczy surówka ze świeżych warzyw i sycący obiad gotowy. Polecam! Roladki z kurczaka z orzechami w cieście francuskim(...)Składniki na 4 roladki: 4 piersi z kurczaka 500g ciasta francuskiego (2 płaty) 100g orzechów włoskich garść posiekanej natki pietruszki 4 łyżki startego parmezanu przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso nacinamy wzdłuż (tak jakbyśmy chcieli przeciąć filet na dwie połówki, jednak nie rozcinamy ich do końca), Po rozłożeniu powstanie nam jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijamy lekko tłuczkiem, uważając
Smak mojej kuchniwypróbujcie poniższy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak duszony w botwince – Składniki: 1 dość duży podwójny filet z piersi kurczaka – ok. 600 g 1 pęczek botwinki (liście – ok.200 g + buraczki – ok. 60g) 3 łyżki oleju rzepakowego do podsmażenia kurczaka 1 czubata łyżka masła do smażenia 1 duży ząbek czosnku 3/5 szklanki bulionu drobiowego (np. przecedzonego rosołu(...)śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny 125 g sera mozzarella (waga po odsączeniu z zalewy) kilka gałązek świeżego koperku sól i pieprz do smaku 2 czubate łyżeczki mąki pszennej + 50 ml zimnej wody (do zagęszczenia sosu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na filety z kurczaka duszone w botwince: Kurczaka oczyścić
Kulinarne PrzebojeRisotto z groszkiem cukrowym może być zarówno osobnym daniem, jak i dodatkiem do mięs. Przygotowałam go na obiad do pracy do pieczonej piersi kurczaka. Jest lekkie, nieprzesadzone przyprawami i chrupkie, przez to, że groszek ugotowałam al dente. Każdy fan lekkich dań powinien go spróbować! Zobacz też: Klasyczne risotto Przepis na risotto z groszkiem cukrowym Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas(...)gotowania: 30 minut Składniki 250 g ryżu do risotto 600 ml bulionu garść groszku cukrowego średnia cebula ząbek czosnku 2 łyżki twardego, długodojrzewającego sera łyżka soku z cytryny łyżka masła łyżka oleju sól i pieprz do smaku natka pietruszki do ozdoby Przepis 1 W garnku zagotowujemy wodę i do wrzątku wrzucamy groszek, gotujemy około 7-10 minut, aż będzie miękki
Kuchnia Bazyliipierś z kurczaka, łosoś, kaczka czy polędwica wieprzowa. Miałyśmy za zadanie podzielić się na grupy i stworzyć danie z konkretnym mięsem i wybranymi przez siebie dodatkami, wśród których oczywiście musiał znaleźć się makaron. Grupki szybko się dobrały, ja trafiłam do kurczaka razem z Laurą i Iwoną . Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak(...)czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna z nas nie odmówiła sobie rozmów z innymi blogerkami, podglądałyśmy się wzajemnie przy pracy, także przez wizjery aparatów, i rozmawiałyśmy z ekspertami, którymi byli: Piotr Ceranowicz
Pasja Smaku