oleju sezamowego, wrzuć jarmuż i smaż około 3-4 minuty. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na odrobinie oleju kokosowego, przyprawiając ją szczyptą soli i czarnego pieprzu. Ze szpinaku oderwij ogonki. Na talerze wyłóż jarmuż, posyp liśćmi szpinaku. Dodaj pokrojone na pół winogrona, kurczaka, pokrojony w kostkę ser. Posyp nasionami chia i orzeszkami piniowymi. Na wierzch zetrzyj odrobinę
Eat me! Fit me!napiszę;) 1 filet z indyka 800 g lub 2 większe piersi kurczaka 100 g szynki parmeńskiej 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami Dodatkowo: po 1 łyżeczce oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku pół pęczka natki pietruszki 30 g sera mozzarella (żółta, tarta) 30 g tartego parmezanu 60 g sera feta
Smaki Na Talerzu15cm: 200g boczku wędzonego 100g pieczarek 2 piersi z kurczaka opakowanie makaronu wstążki (300g) przyprawy: przyprawa do kurczaka, zioła prowansalskie łyżka oliwy z oliwek Na sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa Dodatkowo: 100g startego żółtego sera Wykonanie: Kurczaka kroimy w większą kostkę, oprószamy przyprawą
Smak mojej kuchninabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. FARSZ: 250 g piersi kurczaka (1 podwójna) 1 duża cukinia 1 mała czerwona cebula sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem MASA JAJECZNA: 4 jajka 100 ml jogurtu naturalnego 150 ml śmietanki 30 % sól, czarny pieprz, pół łyżeczki gałki muszkatołowej garść żółtego sera, bądź mozzarelli - 1 opakowanie płatki chilli PRZYGOTOWANIE: FARSZ: W trakcie, gdy ciasto
Calzonella.comPRZYGOTOWANIE KULKI Z KURCZAKA 1. MIĘSO NA KULKI (5 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i drobno siekamy (lub mielimy mięso robotem kuchennym), aby uzyskać konsystencję mielonki. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną natkę pietruszki (lub bardzo drobno posiekaną świeżą) oraz starty ser żółty. Wszystko dokładnie mieszamy. 2. PANIEROWANIE KULEK (7 min) Płatki kukurydziane
Nerds Kitchenteż jemy! :) Składniki na 3 spore porcje: - 400g piersi z kurczaka - 450g brokułów - 200g makaronu razowego - 50g mozzarelli light w kulce - marchewka - cebula - pół czerwonej papryki - pół cukinii - pół puszki groszku konserwowego - ząbek czosnku - sos sojowy light - ulubione przyprawy (u mnie curry, kurkuma, papryka słodka) * tary ser Parmezan do posypania Kurczaka kroimy na małe kawałeczki, obsypujemy ulubionymi
Be Fit Be Strongpieprz Cayenne, szczypta soli Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy otręby pszenne, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, a następnie je grillujemy. Pozostałe składniki: - pomidor - 2 sztuki - cebula - 1 sztuka - cukinia - 1 sztuka - ser Mozzarella - 1 opakowanie - sałata - 2 listki - pieczarki (małe
Fit-aminawybór! BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM Składniki - 1 bakłażan - 350 gram piersi z kurczaka - 2/3 woreczka brązowego ryżu - pół czerwonej papryki - 1 średnia cebula - 1 papryczka chili - 1 ząbek czosnku - 200 gram przecieru pomidorowego - sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do mięs, zioła prowansalskie - oliwa z oliwek do smażenia - tarty ser mozzarella (opcjonalnie) - 4 plasterki pomidora Zacząć od przygotowania bakłażana. Warzywo przekroić
Zgrabne Gotowanieoryginalnym przepisie jest ser żółty z którego zrezygnowałam (z wiadomych przyczyn) oraz ogórek, którego niestety nie miałam w lodówce, więc Wy możecie jeszcze go dodać, przyznam się nieskromnie, że udało mi się odtworzyć ten smak :D również sos z którym wtedy ją jadłam : musztardowo-miodowy ;) Składniki (porcja): miks sałat pierś z kurczaka przygotowana wg. tego przepisu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćśmietanowy wzbogacić także ulubionymi ziołami czy odrobiną sera – zapewne każda wersja będzie smakować wyśmienicie Zobacz też: Kurczak w sosie serowym Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Przepis na kurczaka w sosie śmietanowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki podwójna pierś z kurczaka średnia cebula ząbek czosnku łyżeczka słodkiej
Kuchnia Bazyliiaksamitnym puree ziemniaczanym. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe pojedyncze piersi kurczaka ¹⁄₃ szklanki mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki bułki tartej 2 łyżko tartego parmezanu / opcjonalnie 1 jajko / roztrzepane sól morska pieprz olej do smażenia FARSZ 150 g świeżego szpinaku lub mrożonego 1 ząbek czosnku starty na tarce sól, pieprz 40 g sera camembert SOS POMIDOROWY 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 mała
cool and mintyszklanki drobno posiekanych orzechów włoskich sól pieprz płatki chilli Piersi z kurczaka ugotować w rosole około 10 minut. Ugotowane pokroić w kostkę . W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w grubą kostkę. Dodać papryki pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kawałki. Wszystko przyrumienić, a następnie dodać pokrojonego kurczaka, ser i odrobinę bulionu, aby lekko rozrzedzić. (Dałam 1/4 szklanki
O kuchni z uczuciempewnie Wam jeszcze pokażę :) Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi z kurczaka 0,5 kg ryżu 450g mrożonych warzyw (marchew, fasolka, brokuł, papryka, kukurydza) Mały pojemnik śmietany – 200 g (może być pół na pół z jogurtem naturalnym) Przyprawa do kurczaka Przyprawa kebab-gyros 2 jajka 10-12 dag sera żółtego Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć
Fabryka pomysłówletnia siostrzenica najlepiej lubi z białym serem i ze skwarkami ale o tym innym razem. Dzisiaj postanowiłam trochę rozpieścić podniebienie, a co raz się żyje. Do dzieła! Ps. najpyszniejszy makaron jaki w życiu jadłam :-) Składniki: makaronu tagliatelle 1 bakłażan 1 serek mascarpone 1 pierś z kurczaka 1 cebula biała 4 pomidory ząbek czosnku
pieprzny smaczekwyszło!:) Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką filety z kurczaka (ok. 600 g) szynka szwarcwaldzka ( 4 plasterki) ser żółty (4 kawałeczki) olej (lub masło) do wysmarowania naczynia żaroodpornego papryka czosnek i masło ( ewentualnie masło czosnkowe) Czyścimy mięso, Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy. Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce i równolegle do deski poprowadzimy nóż przez środek
Kuchnia moimi oczaminaczynia. Na patelni smażymy mięso około 15 minut (pierś). Nogę polecam jednak upiec w piekarniku. Kurczak musi być soczysty, dlatego trzeba kontrolować pieczenie. Uwaga: Marynata może nieco się przypalić, ale właśnie taki efekt ala spalenizny mamy uzyskać. Ja swojego kurczaka dodatkowo posypuję na wierzchu podsmażonymi pieczarkami i startym serem
Mania Gotowaniahead.appendChild(script); Składniki 300 g piersi z kurczaka 150 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki serka mascarpone 200 g makaronu (najlepszy tutaj będzie makaron krótki, np. penne, fusilli) 2 ząbki czosnku mała cebulka 5-6 gałązek świeżego tymianku i oregano (można zastąpić suszonymi) sól, pieprz oliwa z oliwek 3-4 łyżki startego twardego sera Czas przygotowania: 25 minut Liczba porcji
Analiza Smakutaka jakaś ,moi chłopcy zawsze walną coś ,żeby potem było wiadomo co chcą , a czego nie , lepiej tak, niż tłumaczyć godzinę, że chcą to pomarańczowe , wpadające w różowe z serem i pieczarkami….no tak połowa dań zawiera takie składniki , a Luciana’s jest tylko jedna " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ta potrawa jest naprawdę(...)osoby : 1/2 opakowania makaronu muszelki ( 250 g ) 200 ml kremówki 30 % 1 łyżka słodkiej papryki mielonej 1 łyżka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 piersi z kurczaka ( pojedyncze ) 1 cebula 1 papryka czerwona , spiczasta 6 pieczarek parmezan do posypania 1 łyżeczka cukru ( pełna , bez obaw, nie będzie słodkie ) sól do smaku Makaron najlepiej ugotować, według wytycznych na opakowaniu
Ogrodnik w podróżyfilety z kurczaka Ser camembert z grzybami leśnymi Sól Czerwona papryka słodka Wykałaczki Sznurek wędliniarski Olej Sos 1 por Vegeta Pieprz Oliwa woda Śmietana 18% słodka Sól Wykonanie: Z sera camembert odkrawamy 2 trójkąty ( z połowy sera ). W filetach ostrym nożem robimy podłużne otwory, w taki sposób aby nie uszkodzić fileta. Do wykonanych otworów wkładamy po trójkącie sera. Całość spinamy(...)patelnię nalewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy pora , przyprawiamy vegetą i chwilę smażymy. Pod koniec dojemy ok 150 ml wody i dusimy pod przykryciem. Na drugiej patelni obsmażamy nadziane piersi z kurczaka. Po obsmażeniu dokładamy je do pora i dusimy razem jeszcze 20 minut. Uduszone z porami filety zdejmujemy na talerzyk a całość z patelni wlewamy do naczynia i miksujemy. Ponownie
Smaki Ewyjogurt naturalny 2% tłuszczu 140 g maliny 40 g rodzynki suszone 20 g orzechy włoskie 25 g miód pszczeli Obiad 120 g mięso z piersi kurczaka bez skóry 15 g olej kokosowy 85 g kasza jęczmienna perłowa 200 g burak przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, czosnek Przepis: zioła wsypać do miseczki, dodać wciśnięty czosnek. Dolać oliwę, następnie(...)całości obtoczyć pierś z kurczaka. Włożyć da żaroodpornego naczynia i wstawić na ok. 45 min do rozgrzanego piekarnika; kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Buraczki: buraczki ugotowane, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ja użyłam botwinki, by wykorzystać sezon na nią. Botwinkę i mięso przyrządziłam na patelni z odrobiną tłuszczu, a na koniec dodałam ugotowaną kaszę
Kucharzycaczosnku 2 tortille pełnoziarniste 2 liście sałaty rzymskiej 1/3 czerwonej papryki 1/3 awokado Przepis 1 Pierś z kurczaka filetujemy. Przygotowujemy marynatę - mieszamy ze sobą wszystkie zioła Galeo, oliwę oraz dodajemy posiekany ząbek czosnku. 2 Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie kurczaka grillujemy na patelni do mocnego wysmażenia. Odstawiamy na kilka minut, aby mięso w środku doszło(...)kawałki. 3 Awokado obieramy, z papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy wzdłuż. Sałatę myjemy. 4 Tortillę rozkładamy na desce do krojenia i kładziemy na nią kolejno: sałatę, kurczaka, paprykę, ser i awokado. Wszystkie składniki umieszczamy na jednym brzegu, aby łatwiej było nam zawinąć wrapy. 5 Zwijamy dokładnie tortillę, w międzyczasie zawijając do środka jej boki. 6 Powstałe wrapy grillujemy
Kuchnia Bazyliizostawiłam tylko końcówki na nóżkach. Elementy które wycięłam wykorzystam do ugotowania zupy. Piersi kurczaka lekko nacięłam żeby były cieńsze i utworzyły większy płat w kurczaku. W miseczce wymieszałam składniki marynaty i natarłam nią kurczaka w środku, część zostawiam do wysmarowania kurczaka na wierzchu przed pieczeniem. Odstawiam kurczaka na noc do lodówki pod przykryciem. Sos żurawinowy: Żurawinę przekładam do garnka, dodaję(...)jabłka obrane i pokrojone, sól, pieprz, cukier i duszę około 20 minut. Na końcu dodaję masło, połowę sosu żurawinowego. 1/3 kapusty odkładam na mus. Jak farsz jest zimny dodaję ser starty, kaszę i mieszam. Kurczaka napełniam farszem z kapusty, nóżki też napełniam. Spinam wykałaczkami dokładnie. Całego z wierzchu nacieram pozostałą marynatą i smaruję olejem. Układam w naczyniu do zapiekania spiętym
wesoła kuchnia