pietruszki 1 cebula 3 litry bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki,cebulę, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso(...)gotowaliśmy mięso i warzywa.Papryki kroimy w kosteczkę, tak samo pieczarki, które wcześniej obgotowujemy. Do masy mięsnej dodajemy warzywa, pieczarki i natkę, wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy
Z Majeczką w kuchniSkładniki: -piersi z kurczaka -ser żółty (użyłam gouda) -sól -pieprz -majeranek -olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon i delikatnie przecinamy w poprzek robiąc tak zwaną "kieszonkę". Musimy uważać by nie przeciąć do końca. W środku solimy i wkładamy 1 cm. plasterek sera żółtego. Z zewnątrz z dwóch stron posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy na rozgrzanym(...)oleju na większym ogniu aż pierś się zarumieni. Następnie wykładamy na blaszkę i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach w piekarniku. Piersi pieczemy przykryte folią aluminiową. Smacznego
Magia jedzenia.cebula -2 ząbki czosnku (drobno posiekanego) -1 czerwona papryka -1 mała cukinia -2 łyżki pesto bazyliowego -sól, pieprz Przygotowanie --> Ryż gotujemy do miękkości. Odcedzamy, przekładamy do dużej miski. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do gyrosa, smażymy na patelni z dodatkiem oleju na rumiany kolor. Przekładamy do ryżu. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy razem z czosnkiem, po chwili(...)Dodajemy pesto, doprawiamy i mieszamy. --> Pomidory myjemy, odcinamy kapelusze. Środek wydrążamy (nie będzie nam potrzebny). Każdy pomidor dokładnie nadziewamy nadzieniem, przykrywamy kapeluszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 25 minut. --> Smacznego Post Pomidory faszerowane ryżem i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotujeprzyrządzone na grillu. Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 cebule 4 ząbki czosnku 30g imbiru świeżego lub 1 łyżeczka sproszkowanego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki garam masala lub curry chilli sól do smaku Posiekaną cebulę i czosnek zmiksować z jogurtem i pozostałymi przyprawami. Piersi natrzeć solą, ułożyć w szklanym lub kamionkowym naczyniu(...)zalać jogurtem z przyprawami. Odstawić do lodówki na noc, a najlepiej na 24 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i zapiekać około 35-40 minut. Smacznego
kuchnia doskidodatek do pieczywa. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem z cytryny.Połówki piersi porządnie nasmarować marynatą i odstawwić(...)lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć z lodówki i przełożyć do rękawa do pieczenia. Worek dobrze zawiązać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piersi wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć worek - pierś pięknie się zrumieni. Tak przygotowana pierś świetnie smakuje z sosem grzybowym
Nie tylko w kuchnioleju olej z pomidorków do skropienia Jarmuż rozdrobnić na małe kawałki i zalać wodą, zagotować i gotować ok 5 minut aby zmiękł. Osączyć na sicie i wystudzić. Każdą z piersi kurczaka rozciąć wzdłuż tworząc kieszonkę. Mięso oprószyć ze wszystkich stron solą i pieprzem. Ser żółty pokroić w cienkie paski o ok 2 cm długości. Pokrojony ser włożyć do kieszonek(...)kawałki folii aluminiowej. Oba kawałki folii na środku posmarować masłem i ułożyć tam nadziane mięsko. Zawinąć dokładnie aby podczas pieczenia nie uciekały żadne soki. Zwinięte paczuszki włożyć do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać 30 minut. Kaszę bulgur ugotować. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Pokrojone pomidorki koktajlowe i suszone dodać do ugotowanej kaszy. Skropić
Monia miesza i gotujeodgrzana następnego dnia. Gorąco polecam :) Składniki na ciasto: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko woda Sól Farsz: Szpinak (użyłam 1 opakowanie mrożonego) 1 łyżka masła Pierś z kurczaka Papryka słodka, papryka ostra, zioła prowansalskie 2-3 ząbki czosnku 2-3 jajka Natka pietruszki 3 łyżki śmietany Sól i pieprz Garść startego żółtego sera Opcjonalnie: Ser feta Kilka(...)ciasto, dodając troszeczkę wody (ok. 2-3 łyżki). Gotowe ciasto włożyć do lodówki na ok. godzinę. Następnie rozwałkować i ułożyć na formie. Podziurkować ciasto widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C na ok. 15 minut. W tym czasie szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę oraz sól i pieprz. Kurczaka pokroić w kostkę, obsypać papryką
The Sweet Damselprzykryciem, po tym czasie wyłączamy grzanie i zostawiamy ryż na 5 minut. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do rondla wysmarowanego olejem, oprószamy przyprawą gyros i podsmażamy przez 2-3 minuty by pory się pozamykały. Paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kurczaka wraz z przeciętym ząbkiem czosnku i całość podduszamy przez 5 minut. Po tym czasie(...)ryż i mieszamy. Cukinie kroimy na pół wzdłuż. Wydrążamy jej środek. Faszerujemy uzyskanym farszem. Układamy paprykę w naczyniu do zapiekania, które przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut. (Naczynie wykładam przeciętą torebką do pieczenia - można nasmarować tłuszczem) Na ostatnie 5 minut cukinie odkrywam by się ładnie zarumieniły. Do przygotowania faszerowanej cukinii użyłam produktu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkigenialny smak ;) Składniki (około 2 porcji): 2 jajka wędzona pierś kurczaka około 10 ugotowanych białych szparagów 4 plastry sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i wykładamy na sito, żeby się odsączyły z nadmiaru wody kurczaka kroimy w kostkę ser trzemy na tarce lub kroimy(...)drobną kostkę jajka ubijamy na najwyższych obrotach przez około minutę do jajek wrzucamy kurczaka, szparagi i ser, przyprawiamy solą i pieprzem przekładamy powstałą masę do żaroodpornego naczynia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni i pieczemy przez około 30 minut jemy po lekkim przestudzeniu SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpołożyć ser Lazur i zawinąć jak dewolaja. Każdą pierś owinąć długim plastrem szynki parmeńskiej, w przeciwnym kierunku, niż zwijaliśmy pierś. Dzięki takiemu zawinięciu, pierś nam się nie rozwinie podczas pieczenia. Piersi umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 45min w piekarniku nagrzanym do 180 °C. Podczas pieczenia piersi, na patelni rozpuścić masło z miodem. Dodać pokrojoną w plastry gruszkę i smażyć
CookYourselfzrumienienia i miękkości około 30- 40 minut). Gdy już ziemniaki są prawie gotowe przystępujemy do panierowania piersi, mieszamy wszystkie sypkie składniki i obtaczamy kurczaka wcześniej zamoczonego w maślance tak aby dobrze pokryło pierś. Można ten zabieg powtórzyć 2 x jeżeli ktoś lubi grubą panierkę. Rozgrzewamy olej w rondelku ( do około 3 cm wysokości garnka ) i gdy wsypiemy odrobinę mąki(...)wyciągnięciu ich ze smażenia wykładamy je na ręcznik papierowy w celu osuszenia z nadmiaru tłuszczu. Aby być pewnym ,że stripsy są wypieczone w środku możemy je wsadzić do piekarnika obok ziemniaczków na 3 minutki. Z pieczonego czosnku możemy zrobić sos czosnkowy w następujący sposób: Do miseczki wyciskamy czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy jogurt naturalny i odrobinę koperku
Wspólne smakimarchewki 1/3 korzenia pietruszki 1 mała cebula 1/2 pojedynczej piersi z kurczaka 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka oliwy z oliwek aromatyzowanej chili sól, pieprz Przygotowanie: Pietruszkę, marchew, czosnek i cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Filet z kurczaka kroimy w paski. W naczyniu żaroodpornym mieszamy oliwę, słodką paprykę(...)ocet balsamiczny, oregano, oliwę z oliwek chili i doprawiamy do smaku. Przygotowane warzywa z kurczakiem wkładamy do naczynia z przygotowaną wcześniej marynatą, odstawiamy na godzinę. Całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni, aż warzywa będą miękkie. Podajemy na kaszy pęczak
Moja smaczna kuchniaosolonej wodzie, studzimy. Piersi kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju.Na druga patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki obgotowane wczesniej grzyby( jesli mamy pieczarki nie obgotowujemy). kiedy zaczną sierumienić dokładamy posiekana cebulę i pokrojonego w piórka pora.Wszystko dusimyczęsto mieszając. Na patelnię dokładamy pokrojony w drobną kostkę boczek,chwilę podsmażamy, dodajemyobsmażaone kawałki kurczaka,kaszę,wlewamy bulion, dodajemy wszytskieprzyprawy(...)zioła do smaku.Kiedy wchłonie się cały płyn,wyłaczamy. Dynię wydrążamy, do środka wkładamy kaszotto, wstawiamy do piekarnika na ok 20 minut
Z Majeczką w kuchniponiższego przepisu zrobić od podstaw. Wychodzi równie smaczne! Zobacz menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Marynata: 2 łyżki miodu Sok z całej średniej cytryny 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka soli Ryż a la pilaf: Pół szklanki(...)szklanka wody Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Mieszamy składniki marynaty. Odstawiamy na kilka minut. Myjemy filety, osuszamy i dodajemy do marynaty. Odstawiamy na minimum 15 minut. Krok 2 Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Kurczaka osączamy z marynaty, przekładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 30-35 minut. Krok 3 Przygotowujemy ryż. Ziarenka płuczemy pod strumieniem zimnej wody
Niedzielny kucharzletniej wodzie, wlewamy do mąki. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Ciasto przykrywamy suchą ściereczką. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka i słodką czerwoną papryką. Smażymy do miękkości na patelni. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki oraz zielone oliwki kroimy w plasterki, suszone pomidory w kosteczkę(...)średnicy 26-32 cm. Na cieście rozsmarowujemy passatę pomidorowa i obsypujemy natka pietruszki. Następnie rozkładamy połowę sera, pieczarki, suszone pomidory, kurczaka i oliwki. Na wierzchu rozsypujemy resztę sera oraz suszone oregano. Pizze pieczemy w nagrzanym do 220*C piekarniku przez 15-20 minut. Musimy obserwować czy ciasto już jest wypieczone
VioletoweKucharzenieposypania Do wysokiego pojemnika przekładam składniki na naleśniki i miksuję blenderem. Naleśniki smażę na odrobinie oleju. Pierś z kurczaka, obraną cebula i czosnek mielę maszynką do mięsa. Por kroję i przesmażam na oleju. Dodaję mięso i dalej przesmażam. Doprawiam solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Na każdym naleśniku układam dwie łyżki farszu. Formuje sakiewki i spinam wykałaczką. Sos: Przecier przelewam(...)się zredukuje i zrobi gęsty. Na końcu dodaję fromage, pieprz. Nie solę bo serek jest słony. do naczynia do zapiekania wlewam sos, układam sakiewki i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 25 minut. Przed końcem posypuję serem . Przed podaniem dodaję bazylię świeżą
wesoła kuchniaszynki parmeńskiej albo wędzonego boczku 50g sera żółtego, twardego Sól (ja używam morskiej albo himalajskiej), pieprz świeżo zmielony posiekana natka pietruszki, około 3 łyżki. Przygotowanie: Piersi z kurczaka wymyć, osuszyć i płasko rozłożone naciąć poziomo, tworząc kieszeń. Należy to robić uważnie, aby nie przeciąć powstających płatów. Posypać solą i pieprzem całe kawałki mięsa (w środku również). Wypełnić(...)pietruszki, soli i pieprzu. Farsz nie powinien wychodzić poza kieszeń, dlatego należy złączyć mięso w miejscu rozcięcia lekko dociskając do siebie. Zawinąć kawałki kurczaka w plastry szynki lub boczku tak, żeby całe nacięcie było przykryte. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na blaszkę lub inne naczynie żaroodporne wlać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, położyć na nim mięso, polać resztą oleju
Moja Mama Gotujemięśniową i szukają potraw wysokobiałkowych. Składniki: pierś z kurczaka (200g) cebula 3 ząbki czosnku 3 papryki (czerwona, żółta i zielona) 3 jajka 100ml śmietany 12% 100ml mleka łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, papryka ostra, suszona kolendra Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż posiekaną w kostkę cebulkę. Kiedy lekko się zeszkli dodaj posiekany czosnek. Pokrój kurczaka oraz paprykę w kostkę wrzuć(...)patelnię i podsmaż. Dodaj wszystkie przyprawy. Przełóż do naczynia do pieczenia wyłożonym papierem do pieczenia i zalej mieszaniną jaj, śmietany i mleka. Włóż do nagrzanego piekarnika (180 º C) na 30 minut
wysmienityczasie całość blendujemy mikserem, następnie dodatkowo przecieramy przez sito. POLICZKI WIEPRZOWE: W czasie kiedy sos nam się gotujemy policzki wieprzowe wkładamy do nagrzanego na ok. 200-220 C piekarnika na 30 minut ( po połowie pieczenia przewracamy na drugą stronę ). CAŁOŚĆ: Przygotowane policzki podajemy z ugotowanymi kluseczkami i kiełkami lucerny. Podajemy gorące! Smacznego! PS. Policzki wieprzowe przygotowane tą metodą są genialne(...)KRAKUS znajdziecie nie tylko policzki, ale również inne rodzaje mięs, które warto spróbować! Są to m.in: Szynka wieprzowa, Łopatka wieprzowa, Golonka, Udo z indyka, Skrzydło z indyka, Pierś z kurczaka i Pierś z gęsi. Polecam
Ostra na Słodkotego wyjdzie i czy dzieci będą chciały jeść, ale efekt był zaskakujący. Mięso smakuje rewelacyjnie i jest super soczyste. Spróbujcie koniecznie, a będziecie mile zaskoczeni :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka sok z jednej dużej pomarańczy 3 łyżki oleju 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka świeżego rozmarynu 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka wegety (u mnie domowa) 1/2 łyżeczki świeżo mielonego(...)godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć mięso razem z całą marynatą do naczynia do zapiekania. Na wierzchu można położyć 2-3 gałązki rozmarynu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godziny. Naczynia nie przykrywać do pieczenia. Smacznego
kuchnia doskiSkładniki: -filet z piersi kurczaka -mieszanka warzywna -ziemniaki -0,75 ml. śmietany 18% -ser żółty -sól -pieprz -majeranek -zioła prowansalskie -mąka Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w plasterki. Piersi myjemy, kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na patelni z przyprawami. Kiedy mięso będzie już gotowe dolewamy do niego śmietanę. Do gotującej śmietany dodajemy starty ser żółty. Zagęszczamy odrobiną(...)mąki i doprawiamy do smaku. Mieszankę warzywną gotujemy. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: ziemniaki, warzywa, sos z mięsem, starty ser. Zapiekamy w piekarniku. Smacznego
Magia jedzenia.kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżka słodkiej papryki szczypta chili 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki tymianku sól Dodatkowo: patyczki do szaszłyków ulubiony sos Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Dodać pokrojony boczek i pokrojoną w plastry cebulkę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić i również włożyć do miski. Następnie(...)sól. Wszystko wymieszać i odstawić na około 1 godzinę. Zamarynowane składniki nadziewać na przemian na patyczki. Grillować ze wszystkich stron przez około 12-15 minut lub upiec w piekarniku (200°C przez około 25-30 minut). Smacznego
Oryginalny smakNastępnie rozpuścić na patelni masło lub margarynę i przysmażyć kalafior na złoty kolor z wszystkich stron. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą i przyprawić pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi. Cebulę, pieczarki i mięso przełożyć na patelnię, wymieszać ze sobą(...)mąkę i dobrze wymieszać. Następnie wlać mleko, wymieszać, dodać czosnek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Podgrzewać mieszając. Do gorącego dodać starty ser i mieszać do momentu aż się zagotuje. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub oliwą. Na dno nałożyć najpierw ziemniaki, między nie kalafior, a na górę mięso z pieczarkami, polać sosem beszamelowym i ponownie
Passions hobbies lifepiersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, posypujemy przyprawą gyros i smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Czerwoną paprykę, pomidory, cebulę i ser żółty kroimy w cienkie słupki. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu naturalnego. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy. Na naleśnik nakładamy kilka słupków warzyw, sałatę, kawałki fileta z kurczaka, ser żółty(...)polewamy niewielką ilością jogurtu naturalnego. Naleśnik zwijamy w tortillę, układamy na blachę do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów w wersji fit: Naleśniki z twarożkiem , Nuggetsy , Placuszki otrębowe . Smacznego
paapilotkaakurczaka 500 g suszonych oliwek 1 łyżka curry 1 łyżka ostrej czerwonej papryki świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Mięso myjemy i oczyszczamy. Piersi ubijamy tłuczkiem lub ręką tak by mięsko stało się płaskie jak na schabowe. Nacieramy marynatą (oliwa, curry, papryka i pieprz). Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na początek każdej piersi kładziemy śliwki, tyle(...)chcemy. Zawijamy dość ciasno. Całość zawijamy w folię aluminiowa tworząc tak jakby cukierka :). Mięsko zawinięte w folii trafia do piekarnika 200 stopni, góra i dół 30 minut :) Podajemy z dżemem borówkowym
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI:Pierś z kurczakaCzerwona paprykaSuszone pomidoryMozzarellaCzerwona cebulaTortilla pszennaSałata lodowaPrzyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano, ostra paprykaPRZYGOTOWANIE:Na patelni podsmażamy czerwoną cebulę i dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, ostrą papryką i dorzucamy czosnek. Wszystko razem podsmażamy, aż kurczak się usmaży.Następnie dokładamy pokrojoną paprykę czerwoną i smażymy tak aby papryka nie straciła swojej chrupkości.*Odstawiamy do przestygnięcia.Przygotowujemy(...)tortille na której wykładamy farsz i dodajemy sera mozzarella. Zawijamy i wstawiamy do piekarnika na 12-15 min. w temp. 180'. Najlepiej z termoobiegiem, będzie chrupka
kulinarnyJałyżka– buraczki zasmażane Provitus Sposób przyrządzenia : Filet z kurczaka oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Posypujemy z każdej strony odrobiną soli i pieprzu. Cebulę , pora i suszone pomidory drobno siekamy. Dodajemy serek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli. Przygotowaną pastą faszerujemy naciętą pierś. Na folii aluminiowej ( błyszczącą stroną do zewnątrz ) układamy plasterki szynki , tak by zachodziły(...)jeden na drugi. Na szynce układamy faszerowanego fileta i razem z szynką delikatnie zwijamy tworząc roladkę. Całośc zawijamy w folię. Układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut. * Przed końcem pieczenia otwieramy folię i trzymamy jeszcze ok. 5 minut w piekarniku. Sposób na przyrządzenie ziemniaczków : 1. sposób : możemy je wcześniej ugotować ( nie na bardzo
Ostra na Słodko