pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:81/163)

Szaszłyki z kurczakiem i ananasem 182

oregano - 2 ząbki czosnku - papryka słodka Sposób przygotowania:   - przygotuj marynatę ze składników powyżej podanych, - kurczaka pokrój w kostkę i zalej przygotowaną marynatą , - na długie patyczki nadziej pokrojone piersi z kurczaka na przemiennie z kostkami ananasa, papryką i pomidorkami koktajlowymi, - szaszłyki odłóż do podłużnego niepłytkiego naczynia, - resztką marynaty polej wszystkie szaszłyki, obracaj je tak aby z każdej strony dotknęły(...)lodówki na około 1 godzinę, - następnie smaż na patelni grillowej z każdej strony, aż wszystkie składniki się zarumienią, a kurczak będzie dopieczony w środku, - gdy widzisz, że kurczak się nie dopiekł - włóż dodatkowo szaszłyki do żaroodpornego naczynia do piekarnika i zapiekaj ok.15minut, SMACZNEGO!   #OlejKonwenanse  #OlejWielkopolski

MintTaste
Gniazdka z ciasta francuskiego z kurczakiem 226

sklepu. Przepis znalazłam na opakowaniu przecieru pomidorowego. Polecam!     Gniazdka z ciasta francuskiego z kurczakiem   Składniki na 8 gniazdek:   2 płaty ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 10 pieczarek 50g boczku wędzonego 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki startego parmezanu przyprawy: sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko do posmarowania gniazdek   Wykonanie(...)otwory. Pełne koła układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Przykrywamy kołami z otworami, lekko dociskamy palcami, by dobrze się skleiły i wierzch ponownie smarujemy jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, gniazdka pieczemy około 15-20 minut, na złoty kolor.         Kurczaka, boczek i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Boczek podsmażamy na suchej

Smak mojej kuchni
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 201

sera do posypania Piersi z kurczaka tniemy na małe kawałeczki , posypujemy przyprawą do gyrosa, czosnkiem , mieszamy i pozostawiamy na godzinkę do lodówki . Ziemniaki obieramy ze skórki i gotujemy w całości . Odcedzamy , studzimy , przekrawamy na pół i wydrążamy łyżeczką , tak żeby zmieścił się nam farsz . Wydrążony miąższ ziemniaków siekamy . Na rozgrzanej patelni , smażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków(...)smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego   Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił

Ogrodnik w podróży
Roladki z kurczaka 743

składniki na farsz. Plaster mięsa smarujemy z jednej strony pastą paprykową, a na brzegu każdej piersi układamy farsz, zwijamy roladki, staramy się, aby roladka była szczelnie zawinięta. Szynkę szwarcwaldzką rozkładamy po 2 sztuki, aby plastry zachodziły na siebie. Na brzegu układamy roladkę z kurczaka i zawijamy w szynkę. Rozgrzewamy na patelni 1 łyżkę oleju i obsmażamy roladki z każdej strony(...)minuty z każdej strony) zaczynając obsmażanie w miejscu łączenia szynki. Przekładamy obsmażone roladki na blachę, na nich układamy listki szałwii, obok układamy podgotowane, pokrojone, doprawione ziemniaki i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180ºC. Podajemy faszerowane rolady z kurczaka na ciepło z pieczonymi ziemniakami i sałatą. Możemy też takie roladki podawać na zimno, pokrojone w plastry jako wędlinę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
20 dań idealnych na delegację 1451

pieczarkami w sosie musztardowym 2. Chili con carne 3. Karkówka z pieczarkami w sosie pomidorowym 4. Polędwiczka wieprzowa z marchewka i cebulką w sosie śmietanowym 5. Krupnik 6. Piersi kurczaka w sosie musztardowym 7. Karkówka w sosie cebulowym 8. Schab na mleku 9. Duszona wątróbka drobiowa z warzywami 10. Schab w sosie pieczarkowym 11. Flaki z boczniaków 12. Schab(...)własnym 16. Klopsy w sosie pomidorowym 17. Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym 18. Gulasz z serduszek drobiowych (z pieczarkami) 19. Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowo-pieczarkowym 20. Gołąbki z piekarnika

Ugotować
Papryka faszerowana piersią z kurczaka 112

białych papryk 2 piersi z kurczaka sól pieprz oregano ćwierć łyżeczki cynamonu 1 cebula 2 ząbki czosnku szczypta suszonej chili 1 jajko na sos 2 łyżki nadzienia od papryczek pół szkl soku pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka śmietany sól pieprz Papryczki umyć, odciąć korzonek i oczyścić środek z gniazd nasiennych. Filety z kurczaka posiekać drobno, dodać przyprawy, drobno(...)posiekaną cebulę i czosnek. Wybić jajko, wymieszać i napełnić papryczki, przykryć odciętym krążkiem z korzonkiem i ułożyć w brytfance. Posmarować oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min w temp 180 st. Jeśli zostało troszkę nadzienia, przyda się do sosu. W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mięso podsmażyć, dodać pół szkl wody, sok pomidorowy i koncentrat, pogotować

Gotowanie jest łatwe
grillowany kurczak z sosem pesto zawinięty w tortilli 160

sól, pieprz pół pęczka szczypioru                                         sposób przygotowania Pierś z kurczaka kroimy na cienkie paski i podsmażamy przez dwie minuty na patelni z jedną łyżką oliwy.  Do dużej misy wrzucamy porwaną sałatę, paprykę pokrojoną w cienkie paski, ogórki i pomidora(...)następnie dolewamy łyżkę oliwy i całość przyprawiamy solą, oraz pieprzem.  Składniki mieszamy i dodajemy kurczaka Na każdym placku, równo rozsmarowujemy niewielką ilość sosu pesto a następnie  układamy na nim wymieszaną sałatkę z kurczakiem  ( placki można uprzednio podgrzać w piekarniku, lecz nie jest to konieczne). Teraz  tortille zawijamy formując z nich koperty. Tak przygotowane placki z nadzieniem

Miód i pieprz
Dynia pieczona lawendą i tymiankiem 191

będzie pachniał niczym prowansalski. Składniki: 1/2 dyni suszona lawenda suszony tymianek 3 czerwone cebule gruba sól morska pieprz w ziarnach pierś z kurczaka suszona kolendra kilka łyżek oliwy Wykonanie: Pierś kurczaka myjecie pod bieżącą wodą, osuszacie papierem, oczyszczacie z tłuszczyków, jeśli jakiś by się trafił, kroicie na paski i wrzucacie do miski. Zalewacie kilkoma łyżkami oliwy, solicie, wsypujecie 1 łyżeczkę(...)Cebulę obieracie, kroicie na ćwiartki. Pieprz rozgniatacie w moździerzu na kawałki. Warzywa wykładacie na blaszkę, posypujecie je lawendą, tymiankiem, sola morską i potłuczonym pieprzem. Polewacie oliwą i wkładacie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut, aż dynia będzie miękka. Rozgrzewacie suchą patelnię i wykładacie na nią kawałki kurczaka. Smażycie, nie ruszając ich za bardzo, aż uzyskają złocisty

GRUBY WAŁEK
Nuggetsy rodem z KFC 313

nosiłam się z zamiarem wykorzystania ich jako panierki do kurczaka, trafiłam w dziesiątkę, wyszło pysznie i chrupiąco! ;) Składniki: pierś z kurczaka białko jajka łyżka mleka sól, pieprz, słodka i ostra papryka płatki kukurydziane dostępne w sklepie Centrum Sylwetki Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w grube paski, pozbywając się tłuszczu itp. mięso solimy i pieprzymy z każdej strony płatki miażdżymy tak żeby(...)nich dość drobna panierka, dodajemy odrobinę papryki, mieszamy białko i mleko roztrzepujemy widelcem, kolejno maczamy w nim kawałki kurczaka, a następnie obtaczamy w płatkach dość mocno dociskając  tak przygotowane mięsko wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 30 minut, pod koniec możemy włączyć na chwilę termoobieg SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
„kebab” po mojemu 317

piersi z kurczaka, 2 torebki kardamonu, 1 łyżeczka nasion kolendry, 1 łyżeczka kuminu, sól, oliwa,   średnia kapusta pekińska 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, chleb pita, 6 plasterków żółtego sera   500 ml jogurtu greckiego, sos słodko kwaśny Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut(...)Przyprawy zemleć, wymieszać z solą. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, natrzeć przyprawami i odstawić na pół godziny. Skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w cienkie paski. Ogórki odcisnąć, połączyć z kapustą i papryką. Mięso ostudzić, pokroić w cienkie plasterki. Chleb pita rozciąć na rancie, włożyć do środka plasterek

królestwo garów
Butter chicken 225

kremowe czerwone curry z kurczaka z dodatkiem śmietany oraz masła. Podawane z ugotowanym na sypko ryżem basmati lub chlebkami naan. Składniki: 500 g udek bez skóry i kości lub piersi kurczaka na marynatę: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1 cm korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki chilli łyżeczka garam masali łyżeczka kurkumy spora szczypta soli na sos: 2 łyżki masła(...)chilli 4 pomidory łyżeczka cukru 1/2 szklanki śmietany sól Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Kurczaka pokroić w większą kostkę i wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i ustawić na funkcję grill.  Blaszkę wyłożyć folią. Ułożyć na niej kawałki zamarynowanego kurczaka i wstawić

wyzwania kuchenne
Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną 223

chrzan i masło na jednolitą, gęstą masę. Całość powinna być gęsta i miękka (trzeba nią nasmarować mięso). mięso - drób (ja użyłam dwóch piersi z kurczaka, ale większy kawałek będzie łatwiejszy do zwijania, myślę, że pierś z indyka lepiej się sprawdzi), który należy przeciąć prawie "do końca " w zdłóż i następnie lekko rozbić; Stronę, która będzie zwijana należy posmarować nadzieniem(...)smak mięsa po upieczeniu. Następnie wszystkie boki złożyć do środka (zapobiegnie to wyciekaniu farszu) i zrolować. Obwiązać nitką lub sznurkiem. Schować do lodówki. Mocno schłodzone mięso włożyć do nagrzanego piekarnika  (180-200 stopni) i piec ( w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem) przez  ok 45-60 minut. Podawać gorące. Roladki świetnie smakują też na zimno - można je wykorzystać na różnorakie

Szybko Tanio Smacznie
Rolada drobiowo - wieprzowa 240

pieprz tłuszcz przyprawa do kurczaka  Przygotowanie Z kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając od piersi udka i mięso z piersi rozciąć tak by było mięso na całej skórze. Dobrze przyprawić mięso przyprawą do kurczaka, włożyć mięso do miski, przykryć i odstawić na całą noc do lodówki. Farsz Pieczarki opłukać, pokroić w pół plastry, udusić na tłuszczu. Cebulę(...)pieczarkami i cebulę. Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać. Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka,  włożyć do siatki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi
Chicken Strips Corn Flakes :) 122

Składniki: 4 piersi z kurczaka 3 jajka 4 ząbki czosnku (wyciśnięte) bułka tarta płatki kukurydziane pieprz do smaku vegeta oliwa z oliwek Przygotowanie: Piersi dokładnie myjemy i oczyszczamy. Przekrawamy je na pół lub nawet na trzy części  Każdą część rozbijamy tłuczkiem tak jak kotlety schabowe. Lekko oprószamy vegetą. Kolejność panierowania: bułka tarta zbełtane jajka z pieprzem(...)czosnkiem rozgniecione płatki kukurydziane Smażymy na oliwie z oliwek, bądź na dowolnym tłuszczu. Żeby były jeszcze bardziej chrupiące, na sam koniec przed podaniem umieszczamy nasze tzw. stripsy w piekarniku na 10 minut :D temp 180 stopni opcja góra i dół. Na stripsy dodajemy np.  oscypka i żurawinę Podajemy np. z : kopytkami surówką Smacznego

ClauditteMissCooking
Bagietka z mięsem i warzywami 248

Przyda nam się trochę odmiany.Zrobimy coś innego.Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś.Oczywiście bagietki do pieczenia.Do tego warzywa:-kapusta pekińska-cebula-papryka-ogórek-pomidorDo tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy:-tzatziki-kebab-gyros-warzywko-olej-jogurt-majonez   Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem.Warzywa kroimy w drobną kostkę(...)warzywkiem i mieszamy.Z jogurtu, majonezu i przyprawy tzatziki robimy sos.Bagietki nacinamy wzdłuż, lekko rozchylamy i układamy na blaszce.   Na patelni podsmażamy mięso do zrumienienia.   Nagrzewamy piekarnik do temp. 160 st. C i wstawiamy bagietki na 5-10 minut.   Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i wykładamy je plastrami żółtego sera.   Jeszcze

Maminek kulinarny
"Savarinki" z kurczaka z sosem tamaryndowym. 330

łyżeczka chilli jalapeno kruszonego 1/4 łyżeczki kuminu 1 łyżka wody 2 jabłka 1 łyżeczka soku z cytryny "Savarinki" - wykonanie Zagotować wodę, dodać przyprawę do dań Kucharek, włożyć piersi z kurczaka, gotować 5 minut, wyjąć, ostudzić, pokroić na kawałki. Pieczarki pokroić w ćwiartki, por w pierścionki. Pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony(...)pulpy, dodać śmietanę ,jajka, majonez i przyprawy. Foremki przesmarować lekko oliwą i posypać bułką tartą. Całość dobrze wyrobić ręką i napełnić foremki w których będziemy nasze "Savarinki" piekli w piekarniku. Piekarnik nagrzać do 180 - 190 oC i do gorącego wstawić  foremki. Piec 30 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości użytych foremek. Podać na ciepło albo na zimno

Kulinarny karnet Christophera
KURCZAK NA OSTRO Z PIECZARKAMI. 315

OSTRO Z PIECZARKAMI. /własny;/ na 4 porcje 4 pojedyncze piersi z kurczaka 500g pieczarek 4 - 5 dużych cebul 2 czerwone papryki sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw Kamis Piersi kurczaka oczyszczam, płuczę i osuszam. Jeśli są zbyt duże jak na jedną osobę, można podzielić na mniejsze. Posypuję go solą, pieprzem i mieszanką przypraw. Zostawiam na 15 minut. Cebulę obieram(...)się wody. Paprykę pozbawiam gniazd nasiennych i kroję w paski. Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem. Na dno wrzucam cebulę, na nią pieczarki. Układam kurczaka, posypuję papryką. Całość jeszcze raz posypuję obficie przyprawą ognistą i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę 35 minut w 180 stopniach. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Muszle z pesto i kurczakiem 242

pesto sól, pieprz Pesto: Składniki pesto przekładam do rondelka i miksuje blenderem. Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka mielę maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję, 2/3 pesto, sól, pieprz i mieszam. Zimne muszle nadziewam farszem z kurczaka. Sos: Na patelni rozpuszczam masło i wsypuję mąkę. Przesmażam na wolnym ogniu uważając żeby mąka się nie zrumieniła. Patelnie zdejmuję(...)zagotowuję. Doprawiam solą, pieprzem. Dodaję na końcu pesto i mieszam. Do naczynia do zapiekania wylewam sos, układam na nim muszle. Posypuję pokrojonym chili. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na 25 minut. Przed końcem pieczenia posypuję muszle pokrojoną mozzarellą

wesoła kuchnia
Pieczone devolaye w chrupiącej panierce 304

kurczaka przekroić wzdłuż, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć z obu stron. Płatki kukurydziane rozdrobnić. Do drugiej miski wbić jajka, dodać do nich musztardę i mleko oraz powoli dodawać mąkę, do momentu aż ciasto będzie dość gęste - dokładnie roztrzepać, by nie było grudek. Ser żółty pokroić na sześć prostokątów, a masło na sześć kawałków. Natkę pietruszki posiekać. Na każdy kawałek piersi(...)położyć ser żółty, masło i troszkę pietruszki. Mięso zwinąć i obtoczyć najpierw w cieście, a następnie w płatkach kukurydzianych. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200stopni C i piec 40min. W czasie połowie pieczenia odwrócić mięso na drugą stronę

W kuchni u Moniki
Nacinane ziemniaki z pieca, ziemniaki Hasselback 197

były w postaci gotowanych z koperkiem, albo na naszym stole pojawił się ryż. Aż w końcu się spięłam i w niedzielę na naszym stole obiadowym, razem z tą piersią z kurczaka i z tą sałatką, pojawiły się ziemniaki. Jednym słowem - są przepyszne. U nas podane z sosem czosnkowym. Mój Poślubiony jadł je nawet na zimno. Jedyny minus tych ziemniaków(...)oliwek - ulubione przyprawy (czosnek granulowany, papryka, oregano) - sól Ziemniaki dokładnie umyć i naciąć, uważając, żeby nie przeciąć ich do końca. Dokładnie nasmarować je oliwą i posolić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec 1h. Podczas pieczenia delikatnie posmarować je oliwą. Po godzinie, wyjąć je z piekarnika i obsypać przyprawami. Wsadzić na kolejne 15 minut. Podawać z sosem czosnkowym

CookYourself
Roladki z kurczaka w szynce długodojrzewającej 1476

Przed wykonaniem roladek przygotowujemy wszystkie składniki nadzienia. Ser rozgniatamy widelcem, pomidory suszone, oliwki i liście świeżej bazylii kroimy w kaski, szpinak myjemy i osuszamy. Filety kurczaka myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i błonek, osuszamy. Pojedynczą pierś z grubszej strony nacinamy tak, by po rozłożeniu powstał jeden duży, płaski kawałek mięsa. Filet rozbijamy używając tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z obydwu(...)rurkę", którą owijamy dokładnie plastrami szynki długo dojrzewającej. Roladki spinamy używając wykałaczek lub białej nitki i układamy w naczyniu żaroodpornym z wcześniej natłuszczonym dnem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez ok 40 minut, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze ok 15 minut. Przed podaniem kroimy w plastry. Jemy tak jak lubimy najbardziej :) na przykład

Taste Of My Day