pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:44/132)

Klopsy z cukinią, kuskusem i parmezanem 117

sosie pomidorowym 4 porcje: 100 g drobnego kuskusu 500 g mielonego mięsa z piersi indyka 1/2 żółtej cukinii (lub 1 mała) 1/4 zielonej cukinii (lub 2 mini) 50 g parmezanu 40 g passaty lub 200 g passaty i 200 g ajvaru ser mozzarella do posypania Cukinię żółtą, jeśli ma grubą skórę obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Cukinię ścieramy na tarce

Kucharzyca
Deska serów i wędlin 134

pieczona pierś gęsi, salami węgierskie małe, rukola owinięta dużym plastrem salami, cienkie kabanosy, szynka parmeńska. Tutaj tak naprawdę można szaleć do woli. Wykorzystać domowe wędliny takie jak pieczona pierś indyka, kurczaka czy schab. Mogą być grube kabanosy, sucha kiełbasa, chorizo, czy różne pieczenie. Przekąski: Mini krakersy, paluszki grissini + paluszki grissini owinięte szynką parmeńską. Dobrze sprawdzą się też różne rodzaje

Smaki Na Talerzu
INDYK ZAPIEKANY Z MOZZARELLĄ 125

SKŁADNIKI: - mięso z piersi indyka - 500 g - ser mozzarella - 1 opakowanie - papryka czerwona - 1/2 szt. - cebula czerwona -  1/2 szt. - kasza bulgur - (50 g) WYKONANIE: Mięso pokroić, każdą porcje naciąć w poprzek, przyprawić wedle uznania.  Mozzarelle pokroić w plasterki, paprykę i cebulę w paseczki. W każde nacięcie w mięsie włożyć mozzarellę, cebulę czerwoną i paprykę.  Tak przygotowane

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Risotto z indykiem i warzywami 174

jest zbyt gorzka w smaku po obróbce termicznej i -przynajmniej moim Synom- nie posmakowała.  Składniki dla 4 osób: 1 szklanka ryżu arborio (do risotto) 300g mięsa z piersi indyka ½ czerwonej papryki ¼ żółtej papryki ¼ zielonej papryki ¼ pomarańczowej papryki 1 cebula czerwona ½ małej cukinii 1 marchewka 4 łyżki kukurydzy Pół pęczka natki pietruszki Kilka pomidorków cherry 1¼ litra warzywnego bulionu

Kuchnia w czekoladzie
Roladki z piersi indyka na uroczysty obiad 133

Składniki 4 steki z piersi indyka 1 mały kieliszek winiaku 8 suszonych śliwek kalifornijskich 2 jabłka 1 cebula 3,4 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki oleju 1 szklanka rosołu 2 łyżeczki borówek ,lub żurawiny sol i pieprz do smaku Wykonanie Mięso lekko zbić na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać ,usunąć gniazda

mojej kuchni
KASZA BULGUR Z INDYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 91

Składniki: (na 2 porcje) - kasza bulgur – 1 woreczek (100 g) -mięso z piersi indyka– (180 g) - pomidory suszone w oliwie (60 g) Wykonanie: Mięso pokroić w kosteczkę, poddusić na wodzie, dodać ugotowaną kaszę bulgur i pokrojone pomidory suszone, wymieszać. Dusić pod przykryciem ok. 4 min. Przyprawić wedle uznania. W razie potrzeby podlewać wodą. Całość: 648 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym 136

groszek, rodzynki i marchewka, wariantów może być mnóstwo :). A w kremowym sosie kurkowym są wspaniałe, delikatne, aromatyczne, no...pyszne :). Składniki: 500 g mięsa drobiowego (najlepiej pół na pół pierś indyka i kurczaka) 30 g suchej bułki + mleko do namoczenia (w wersji bez glutenu, bezglutenowa) 1 szalotka lub mała cebulka 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

Rodzinka w kuchni
Kulki mięsno-ryżowe 143

Zapraszam na smaczne pieczone kuleczki mięsno-ryżowe. Super smakują jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Polecam  Składniki: 125 g ugotowanego ryżu 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka soli, pieprzu i ziół prowansalskich Przygotowanie: Do miski wkładamy wszystkie składniki na kuleczki mięsne i wyrabiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Szaszłyk z indyka w marynacie z curry 145

Składniki ( 4 szaszłyki): 0,5 kg filetu z piersi indyka pomidorki koktajlowe marynata: 1/2 szklanki oliwy + 1/2 opakowania przyprawy curry Przygotowanie: mięso umyj, pokrój w kostkę, przełóż do miski składniki marynaty wymieszaj dokładnie, zalej mięso, wymieszaj dokładnie miskę z zamarynowanym mięsem odstaw na parę godzin do lodówki rozgrzej piekarnik na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie mięso i pomidorki koktajlowe

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Meksykańskie kaszotto z indykiem 124

Pyszne, sycące, jednogarnkowe danie. Do jego przygotowania wykorzystałam mięso z piersi indyka ale równie dobrze może to być kurczak. Również fasola zostawia pole do eksperymentów - mi do dań meksykańskich pasuje czerwona ale możecie popróbować z innymi rodzajami (lub mieszanką). Dzień przed gotowaniem zalewamy fasolę wodą i zostawiamy na noc. Aby przyspieszyć przygotowanie możecie użyć fasoli z puszki

Milion Smaków
Roladki z piersi indyka na uroczysty obiad 111

Składniki 4 steki z piersi indyka 1 mały kieliszek winiaku 8 suszonych śliwek kalifornijskich 2 jabłka 1 cebula 3,4 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki oleju 1 szklanka rosołu 2 łyżeczki borówek ,lub żurawiny sol i pieprz do smaku Wykonanie Mięso lekko zbić na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać ,usunąć gniazda

w mojej kuchni
Sznycle z indyka w jabłkach i borówkach 135

Danie przygotowuje się bardzo szybko a przy tym jest smacznie. Dzięki temu większość czasu możemy spędzić na dworze a zapowiada się całkiem przyjemny dzień. Składniki: Sznycle z piersi indyka Jabłka – ja miałam dwa Borówka cała ze słoika Sól Czubryca zielona Pieprz olej Woda/ bulion Wykonanie: Sznycle przyprawiamy solą, pieprzem i czubrycą. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z obu stron

Smaki Ewy
Makaron z indykiem , papryką , pomidorem i curry 217

jedną porcję - 100 g mięsa z piersi indyka lub kurczaka - pół dużej czerwonej papryki - 1 mała cebula - 1 duży ząbek czosnku - 1 średni pomidor - pół łyżeczki curry - 2 szczypty soli - szczypta pieprzu czarnego - łyżka oleju rzepakowego - łyżka serka homo lub twarogowego bez cukru  - 50 g makaronu pełnoziarnistego Cebulę i czosnek posiekaj, mięso , pomidor i paprykę pokrój w kostkę

Pasje Jolki
Podwójny sznycelburger 147

żołądek nadszedł czas na coś dużo bardziej kalorycznego. Coś, w co z miłą chęcią zatopicie swoje zęby. Na mojego bloga pierwszy raz trafia burger, a właściwie sznycelburger z piersi indyka. Dlaczego podwójny? Postanowiłem, że nie pójdę w górę, tak jak robią to koledzy z innych blogów i poszukałem bułke, która umożliwi mi poszerzenie mojej kanapki. Użyłem więc ciabatty. Dosyć

Kuchennyviral.pl