cały bulion i ryż powinien być już ugotowany. Dodaj tarty parmezan oraz posiekaną pietruszkę i wymieszaj wszystko razem. Składniki na 4 porcje 300 g ryżu 400 g mięsa z piersi indyka 200 g fasolki szparagowej żółtej (może być mrożona) 200 g dasolki szparagowej zielonej Może być mrożona) 1,5 l bulionu warzywnego 30 ml oleju 2 ząbki czosnku
Eat me! Fit me!przygotowujemy je na wywarze z warzyw lub mięsną – tu się przyda domowy wywar z kości lub bulion i mięsko, na które macie akurat ochotę. Ja polecam dodanie piersi z indyka – bardzo dobrze się komponuje z kokosowym sosem, orzechami i pomidorami. Z podanego przepisu powstaną 4 duże porcje dania, takie jak na zdjęciu poniżej *Nie zapomnijcie śledzić mnie(...)bazylii lub mięty 0,5-1 l wody /bulionu z warzyw (w wersji bezmięsnej) lub wywaru z kości (w wersji z mięsem) w wersji mięsnej – 300 g piersi z indyka opcjonalnie jako dodatek – 200 g ryżu jaśminowego Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz
Eat me! Fit me!mielonego mięsa z piersi indyka pół małej cebuli 1 jajko bułka tarta sól pieprz słodka papryka pieprz ziołowy 250 g boczniaka pół cebuli pół marchewki 2 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki mąki do zagęszczenia sól pieprz szczypta estragonu szczypta ostrej papryki płatki suszonego pomidora Mięso mieszamy z przyprawami, posiekaną cebulką i odrobiną
Gotowanie jest łatwejajkiem na imprezę -BIAŁKOWE kanapki KETO -337 Składniki: 250g pieczarek 4 jajka (wielkość M) 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki dowolnego tłuszczu 17 plastrów szynki (użyłam szynki z piersi indyka) 2 duże łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Podsmażamy na tłuszczu do momentu wyparowania wody
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepieczywa, naprawdę nie będziecie się mieli do czego doczepić. Dorzućcie do niego liść sałaty, parę plasterków kiszonego ogórka i np. ulubioną pieczoną szynkę (w przypadku My była to pieczona pierś indyka). Będzie cacy, mówię Wam. I zdrowo. Kasza jaglana jest niezwykle zdrowa. A, i jeżeli nie jesteście na diecie przeciwgrzybiczej, spokojnie możecie do paprykarza dorzucić dodatkowo 2 marchewki. Jeżeli
Kardamonovymogę zapewnić że tak nie jest i idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami dania. Polecam przygotować, bo naprawdę warto. Do przygotowania dania będziemy potrzebowali: około 600 g mięsa z piersi indyka, kurczaka lub wieprzowego, wołowego – może być mięso mielone około 600 g pora (już pokrojonego) około 250 marchwi około 500 g ziemniaków 2 papryki czerwone 2 puszki pomidorów krojonych
Uwaga Babcia GotujeWówczas przechowuj go w lodówce w szczelnie zakręconym słoiczku lub butelce. Kofty z sosem tahini Przepis na kofty z sosem tahini Składniki na kofty z sosem tahini 400 g piersi indyka skórka z połowy cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku pół czerwonej cebuli garść listków mięty 3 łyżki jogurtu naturalnego garść
okolicepalnika.plmyśliwska kaszanka lipowska kiełbasa z jałowcem szyneczka z fileta kurczaka kiełbasa krakowska filet wędzony z kaczki pasztet pieczony drobiowy schab tradycyjny wędzony filet z piersi kurczaka udka z kaczki udka z kurczaka filet z piersi indyka Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów
Truskawkowa Fiestaporcje: 500 g mięsa mielonego z piersi indyka 200 g kaszy kuskus 50 sera parmezan, tartego drobno 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego lub mielonej kolendry 1 łyżeczka tymianku 400 g przecieru pomidorowego lub pomidorów w kawałkach Kaszę mieszamy z solą i pieprzem. Zalewamy ją wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm powyżej kaszy. Gdy kasza nasiąknie
Kucharzycatradycyjna sałatka zyskuje wówczas zupełnie nowy wymiar, emanując cudowną nutą smakową, to po prostu istne "niebo w gębie". Z kolei zwolennicy potraw mięsnych nie przejdą obojętnie obok roladek z piersi indyka lub kurczaka nadziewanych marynowaną mozzarellą i suszonymi pomidorami. Nie wspomnę już o kanapkach czy bajglach z dodatkiem mozzarelli marynowanej - pyszności :) Sprawdź zatem mój przepis na domową, marynowaną mozzarellę
Moja Książka Kucharskauroczystym obiedzie rodzinnym,ale też super przekąska na imprezie . Polecam bo wyszło smacznie. Przepis pochodzi z programu Ewy Wachowicz, z moimi małymi zmianami. Składniki: ok 50 dag filetu z piersi indyka 10 dag orzeszków ziemnych 5 łyżek bułki tartej 5 dag tartego parmezanu 2 jajka sól, pieprz papryka ostra mielona Mięso pokroić w plastry bądź paski
Niespełnione zdolności kulinarneczęsto z niego korzystam. Te łódeczki zrobiłam na kształt i podobiznę chaczapuri, które uwielbiam Składniki na 2 porcję: – 1op. ciasta francuskiego – 250g mięsa mielonego (u mnie z piersi indyka) – 1 cebula – 200g świeżego szpinaku – 2 ząbki czosnku – 100g twardej mozarelli – 1 żółtko do posmarowania „łódeczek” – zioła i przyprawy
Smaki Arminemoże wchłonąć naprawdę sporą jego ilość, która bardzo podniesie kaloryczność gotowej potrawy. Wybieraj chude gatunki wędlin i mięs. Zamiast szynki wieprzowej wybierz wędlinę drobiową. Zamiast pieczonego schabu może pieczona pierś indyka? Dobrze doprawione mięso drobiowe będzie z pewnością pyszne, a zdecydowanie zdrowsze i mniej kaloryczne. Gdy chcesz się czegoś napić, wybieraj wodę lub herbatę. Woda powinna być najczęściej spożywanym
Z notatnika dietetyka