pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:108/132)

Filet z kurczaka w cieście serowym 213

Filet z kurczaka w cieście serowym Kruche i soczyste mięso z kurczaka smażone w cieście serowym to pomysł na prosty, szybki i bardzo smaczny obiad. Polecam

Blog z Apetytem
SAŁATKA WALDORF 182

Ze wstydem muszę poznać, że sałatkę tę  jadłam po raz pierwszy podczas wakacji w Hiszpanii. Nie wiem dlaczego wcześniej nie trafiłam na przepis. Jest rewelacyjna

Walijskie Pichcenie
GULASZ Z KURCZAKA W SOSIE POMIDOROWO-OGÓRKOWYM 233

Zdrowy i niskokaloryczny filet z kurczaka może być podstawą do wykonania pysznego gulaszu. Dziś w wersji z kiszonym ogórkiem i sosem pomidorowym. Danie proste i szybkie

Walijskie Pichcenie
Tort z tortilli z kurczakiem i fasolą. 71

rodzinny obiad . Pyszne warstwy z kurczaka , fasoli , kukurydzy przekładane wrapem to istne szaleństwo smaku i aromatu. Najlepsze jest to, że możliwości są nieograniczone. Nie mamy kurczaka? Zamieńmy go na indyka lub inne mięso bądź krewetki. Jesteśmy wegetarianami ? Zamieńmy kurczaka na tofu lub pieczarki. Wyobraźmy sobie nasze ulubione meksykańskie smaki, takie jak fasola , pomidory, ser ułożone między tortille , a całość(...)fasoli w pomidorach – 1 puszka fasoli ciemnej – 1 duża puszka kukurydzy – 3 ząbki czosnku – 4 pomidory – 250 g startego sera mozzarella – 500 g piersi z kurczaka – olej do smażenia – sól, pieprz – kminek do smaku – 1 łyżeczka papryki słodkiej – 1 łyżeczka granulowanego czosnku – ½ szklanki wody Pierś z kurczaka gotujemy

Zdrowy Styl Joanny
Pasztet tradycyjny 174

najlepsze i powstał naprawdę niezły pasztet ;) Pasztet tradycyjny Najlepsze mięso na pasztet powinno mieć trochę tłuszczu. Świetnie nadają się: łopatka, karkówka, szynka, biodrówka, udziec z drobiu. Schab lub pierś może sprawić, że pasztet będzie suchy. Żeby tego uniknąć, zawsze dodaję trochę wywaru z gotowania (nigdy nie odmierzałam, ale czasami chyba nawet ¾ szklanki). Resztę wywaru można wykorzystać do zupy lub sosu(...)dzieci. Składniki na 2 keksówki 30cm: 200 g wątróbki drobiowej ½ szklanki mleka 500 g wołowiny 500 g wieprzowiny 400 g surowego boczku lub podgardla 500 g mięsa kurczaka lub indyka 2 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego + ziele mielone 6 ziaren czarnego pieprzu + pieprz świeżo mielony 3 nieduże marchewki 1 pietruszka kawałek korzenia selera 3 cebule (obrane) 1 grahamka

Pełny talerz
Kotlety siekane z kurczaka z cukinią i papryką 45

Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 mała cukinia 1 mała żółta papryka 2 jajka 2-3 łyżki mąki orkiszowej (można użyć zwykłej pszennej) pół łyżeczki curry pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki gałązka świeżego rozmarynu (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki do posypania kotletów (opcjonalnie) (przepis na około 12 kotletów) Piersi z kurczaka kroimy(...)czasie rozgrzewamy olej, nakładamy łyżką porcje mięsa i smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron. Przed podaniem kotlety posypujemy natką pietruszki. Podobne przepisy: Siekane kotlety z indykiem i botwinką Kotlety siekane z indyka Artykuł Kotlety siekane z kurczaka z cukinią i papryką pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Bułeczki BAO z szarpanym kurczakiem w maśle orzechowym 154

Zdecydowanie danie popisowe moich wszystkich imprez z ostatnich dwóch lat. Przekąska, która znikała ze stołu jako pierwsza. Podawana z indykiem, ciecierzycą, tuńczykiem. Wariantów były dziesiątki. Dzisiaj znajdzie swoje miejsce na moim blogu. Z chęcią dzielę się z Wami tym przepisem, wiem jak wiele osób na niego czeka. Enjoy! Składniki na ciasto (bułeczki gotowane na parze): 210 g mąki pszennej(...)cukru  1/4 łyżeczki soli  szczypta proszku do pieczenia  1 łyżeczka suchych drożdży  Składniki na nadzienie: 1 szalotka  1 ząbek czosnku  300 g piersi kurczaka  2 łyżki masła orzechowego  50 ml sosu sojowego  1 łyżka pasty z trawy cytrynowej  50 ml syropu klonowego  szczypta chili  olej sezamowy do smażenia

Mango Papaja
FILETY Z KURCZAKA W SOSIE Z PIECZARKAMI 192

Filet z kurczaka to bardzo wdzięczne mięso do kuchennej obróbki.  Można z niego wyczarować tysiące przepysznych dań :)  Dziś będzie klasycznie.  Bo filet w

Walijskie Pichcenie
Roladki paprykowe z kurczaka zawijane w boczku. PRZEPIS 96

razem z pokrojoną w paseczki papryką przesmaż na odrobinie oliwy. Gdy papryka zacznie robić się miękka, dopraw papryką w proszku, majerankiem, solą i pieprzem, wymieszaj, zdejmij z ognia. Każdą pierś przekrój wzdłuż, kawałki mięsa rozbij tłuczkiem, uważając, aby ich nie przedziurawić. Każdy oprósz solą i pieprzem, posmaruj cienko musztardą, połóż plasterek boczku, następnie nakładaj farsz (około łyżki na każdą roladkę(...)nich połóż roladki. Piecz w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Podawaj z sosem cebulowym, który wytworzy się w brytfance. Rada: roladki możesz też zrobić z mięsa z indyka lub ze schabu. Artykuł Roladki paprykowe z kurczaka zawijane w boczku. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 256

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GOTOWANE (W FOLII) ROLADKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 180

Ostatnio wjechał u mnie na stół filet z kurczaka, w trochę innej odmianie, a mianowicie w formie gotowanych roladek. Lekkie, zdrowe, niskokaloryczne (jesli pominiemy ser pleśniowy

Walijskie Pichcenie
FILET Z KURCZAKA DUSZONY Z WARZYWAMI 274

Proste, szybkie i zdrowe danie jednogarnkowe. Kurczak i warzywa - klasyczne połączenie, bardzo lubiane przez wszystkich. Zawsze robię większą porcję, abyśmy mieli na 2 dni obiad z

Walijskie Pichcenie
Lulu Bar Warszawa – jak wyglądała nasza wizyta? 105

słuchanie klienta. Drink smakował tak dobrze jak wyglądał! Jeśli chodzi o dania, to Lulu Bar Warszawa oferuje naprawdę sporo – są różne rameny, dania główne (np. kurczak teryiaki, pierś z kaczki), udony czy bowle. Całe menu możecie zobaczyć u nich na Facebooku . Przystawka My zdecydowałyśmy się wziąć 2 x ramen, 2 x kurczak teryiaki, bowla z łososiem, a na przystawkę(...)zapłacicie 36zł. My wzięłyśmy je na nas pięć, ale niedosyt był mocno odczuwalny, zjadłoby się chętnie wszystkie 5! Dania główne Ola wzięła ramen Creamy Paitan (kremowy bulion wołowo-wieprzowy, indyk, marynowane jajko, boczniak, grzyby shitake, mizuna, czarny sezam) za 35zł i tutaj zdania były mocno podzielone. Zdecydowanie jest to ramen dla osób, które lubią wyczuwalny mięsny smak. Jako

Czynniki pierwsze
Sałatka z kurczaka i melona 77

kwiatowy) 2 łyżki oliwy z oliwek Jak zrobić sałatkę z kurczaka i melona. Do garnka wsypać łyżeczkę soli, włożyć piersi z kurczaka i zalać wodą. Zagotować. Gotować przez 25 minut lub do momentu, w którym mięso będzie miękki. Ugotowane piersi z kurczaka wystudzić i pokroić w plastry. Melona obrać, wykroić pestki po czym pokroić w kostkę lub wydrążyć kulki łyżką(...)wiedzieć robiąc sałatkę z kurczaka i melona. Melon, którego użyjemy do sałatki powinien być bardzo dobrze dojrzały. Taki melon będzie bardzo słodki i soczysty w smaku. Kurczaka zastąpić można indykiem lub w wersji bezmięsnej serem tofu. Szukasz przepisów na sałatki z kurczakiem? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę kurczak curry . The post Sałatka z kurczaka i melona appeared

MeCooks
Przepisy na święta: Pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami 180

ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 3 łyżki soli 2 łyżki pieprzu Farsz 200 g kaszy gryczanej niepalonej Garść suszonych grzybów 2 szalotki 20 g wątróbki gęsiej, z indyka lub kury Łyżka tymianku 3 łyżki koperku lub pietruszki Jajko Szklanka bulionu Przygotowanie: Krok 1 Grzyby zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na pół godziny. Krok 2 Gęś myjemy, osuszamy. Czosnek drobno siekamy(...)trudno podać ilość soli, bo wszytko zależy od wielkości gąski. Po natarciu pastą posypujemy solą miejsca, gdzie pasty jest mniej oraz tam, gdzie są bardziej mięsne części tuszki: nogi, piersi. Gęś odstawiamy na godzinę, a najlepiej na całą noc do lodówki, nie przykrywając tuszki. Dzięki temu skórka po upieczeniu będzie chrupka. Krok 3 Nadzienie. Gotujemy suszone grzyby w wodzie

Niedzielny kucharz