pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:66/99)

Środa: Chiński makaron długowieczności na Rok Psa 160

kupienia), albo linguini 400 g Podwójna pierś z kurczaka lub dwie małe polędwiczki wieprzowe 400 g grzybów shitake, albo boczniaków pokrojonych w paski Mała kapusta pekińska drobno pokrojona (3 szklanki) Kilka suszonych papryczek zmiażdżonych lub mała papryczka chilli 4 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1/2 szklanki siekanego szczypiorku lub kolendry/pietruszki Marynata: 2 łyżki drobno pokrojonego imbiru 2 łyżki

Niedzielny kucharz
Szaszłyki z kurczaka w marynacie limonkowej z curry. 157

Barwny oczywiście również. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 duża czerwona papryka 1 duża czerwona cebula sok z 1 limonki 1 łyżka oliwy 2 łyżki miodu 2 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 3/4 łyżeczki soli papryka w proszku Wykonanie: Kurczaka pokroić w około 2.5 cm kostkę.  W dużej misce przygotować marynatę z soku z limonki, oliwy, miodu

zadanie-gotowanie
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 137

kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz, oliwa Marynata do mięsa: oliwa z oliwek woda ostre papryczki

Martyna Cooks
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 144

kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz, oliwa Marynata do mięsa: oliwa z oliwek woda ostre papryczki

Martyna Cooks
Kąski z kurczaka w krakersach 189

jutrzejszy dzień! Składniki 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kebaba sól pieprz do smaku 200 ml śmietany kremówki 3 czubate łyżki majonezu 1 duży ząbek czosnku mała paczka krakersów słonych Sposób przygotowania Mięso umyć pokroić na cienkie paski, włożyć do miski oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kebaba, wymieszać. Przygotować marynatę : Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Wanilia i Kardamon
Pierś indyka duszona w piwie 169

smaczny. Polecam. SKŁADNIKI: 50 dag piersi z indyka 1  szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka piwa 2 łyżki maki do obtaczania mięsa 2 marchewki 2 łyżki sosu sojowego pół paczki przyprawy do indyka sól , pieprz do smaku WYKONANIE: Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić  w plastry. Z sosu sojowego i przyprawy zrobić marynatę i obtoczyć w niej indyka, Zostawić

W kuchennym oknie Ewy
PIERŚ Z KACZKI SOUS VIDE PODWĘDZANA SOSNĄ Z LEŚNĄ ŻURAWINĄ, PIKLOWANYMI PĘDAMI ŚWIERKU, DYNIĄ PIŻMOWĄ I SOSEM DEMI-GLACE 179

dynia piżmowa 100 g sosna 2 gałązki z igłami  liście nasturcji oliwa z oliwek 20 ml  sól i pieprz do smaku Sposób wykonania Kaczka Umyte i wysuszone piersi z kaczki doprawiamy solą i pieprzem od strony mięsa. Wkładamy gałązkę rozmarynu i pakujemy próżniowo. Gotujemy metodą sous-vide w temperaturze 62 ºC przez 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy(...)marynatą. Pędy odstawiamy na minimum tydzień. Pozostałe składniki Wycinamy walce z dyni piżmowej. Obtaczamy w oliwie z oliwek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na 180 ºC i pieczemy na jasnobrązowy kolor.  Wykończenie dania Przelewamy odrobinę sosu demi-glace do dyspensera. Tworzymy na białym talerzu drzewo. W różnych miejscach dekorujemy owocami żurawiny. Kroimy wedle uznania piersi

chefintheforest
Menu na tydzień: Samorosnąca mąka i cegła 141

Wyjęliśmy kurczaka z lodówki 3. Przygotowaliśmy marynatę do polędwiczki i zamacerowaliśmy mięso 4. Nastawiliśmy piekarnik na 260 stopni 5. Nastawiliśmy sos pomidorowy do pizzy i do bakłażana 6. Kurczak trafił na patelnię, a potem do piekarnika 7. Obsmażyliśmy bakłażana 8. Podprażyliśmy kuskus i zalaliśmy go wodą 9. Z kurczaka zdjęliśmy ciężar i odwróciliśmy piersiami do góry 10 Zrobiliśmy ciasto

Niedzielny kucharz
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 107

kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 FOOD średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu cheddar Guacamole: 1 1/2 awokado 1/2 cebuli 1/2 pomidora sól, pieprz, oliwa Marynata do mięsa: oliwa z oliwek woda ostre

Martyna Cooks
Spring- rolls z kurczakiem, makaronem ryżowym, glonami wakame i warzywami 143

odstawiam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś kurczaka marynuję w przyprawach i smażę na oleju po kilka minut z każdej strony. Następnie studzę i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę i ogórka kroję w słupki. Sos sojowy mieszam z syropem klonowym i sokiem z cytryny. Ugotowany makaron, glony, grzyby i warzywa marynuję w przygotowanej marynacie i odstawiam na kilka minut. Papier

Mango Papaja
Kurczak satay z grilla 404

kończę tegoroczny sezon grillowy. Składniki : podwójna pierś kurczaka 2 łyżki masła orzechowego łyżka sosu sojowego 2 łyżki miodu łyżeczka curry 2 ząbki czosnku łyżeczka sosu Tabasco (bez w opcji dla dzieci) Przygotowanie : Filet oczyszczamy z błonek i kroimy na długie 1 cm paski. Czosnek ścieramy na tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami tworząc marynatę w której marynujemy kurczaka minimum

Mechanik w kuchni
Pierś z indyka dobra jak schab - doskonała na kanapki zamiast kupnej wędliny 173

okazji wypróbowałam czy wymyślona niedawno musztardowa marynata będzie pasować również do indyka - jednego z najzdrowszych gatunków mięs. Wynik testu pozytywny. Kolejne mięsko na świąteczną wędlinkę godne polecenia. Polędwiczka indycza jest dużo bardziej delikatna, miękka i krucha, więc jeśli macie pod swoją opieką małe paszcze z delikatnymi ząbkami lub te starsze i bezzębne ;) to pierś z indyka w musztardzie jest przepisem

Kuchnia po mojemu
C - Propozycje grillowe - cz. II 163

odchudzona;) - grillowana pierś kurczaka zamarynowana uprzednio w aromatycznej oliwie z oliwek.   Najpierw podzielę się pomysłem na przygotowanie tejże oliwy. Poprostu do zakupionej buteleczki  wrzucam 2 ząbki czosnku i dwie gałązki świeżej bazylii, oczywiście można wykorzystać dowolne zioła, wedle upodobań. Tak wzbogacona oliwa jest idealna zarówno do sałatek jak i marynat do mięs

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kurczak z wolnego chowu z warzywami 191

Ostatnio w jednym z dyskontów – Lidl – pojawiała się promocja na kurczaka z wolnego chowu . No cóż postanowiliśmy sprawdzić czym różni się od zwykłego kurczaka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ryżowy z warzywami z woka 179

opakowanie makaronu ryżowego 1 większa pierś kurczaka kilka różyczek brokuła 1 duża marchewka 1 duża papryka garść fasolki szparagowej dymka pieprz, czosnek, imbir, czarnuszka, papryka słodka, sos sojowy olej Przygotowanie: Do miseczki wlewamy 3 łyżki sosu sojowego, dodajemy po łyżeczce imbiru, pieprzu i papryki. Dokładnie mieszamy. Kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty. Mieszamy. Marchew oraz paprykę myjemy. Marchew

Życie ze smakiem