Szybki posiłek, który bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu możesz go zabrać praktycznie wszędzie. Pierś z kurczaka dostarcza sporo białka, a kasza jaglana to bardzo dobre źródło bezglutenowych węglowodanów. Składniki 70 g kaszy jaglanej 100 g mrożonej marchewki z groszkiem 200 g piersi z kurczaka 20 g miksu sałat 1 łyżeczka oleju kokosowego Sól(...)pieprz, mielona słodka papryka Przygotowanie Kaszę jaglaną oraz marchewkę z groszkiem gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Oczywiście można użyć innych przypraw, które lubicie. Smażymy na oleju kokosowym do momentu aż mięso ładnie
Programista w kuchniformować kotleciki. Na blaszce rozkładamy arkusz papieru do pieczenia, a na nim układamy placuszki. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez 20 minut. Pierś z kurczaka - pierś z kurczaka (tzw. serduszko) Marynata: -łyżka ziaren sezamu - łyżka ziaren czarnuszki - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim (w proszku) - pieprz ziołowy
Sajkofanka smakukonfiturą z figi czy żurawiną (jeżeli nie jedliście takiego połączenia, spróbujcie!). Przepis na pasztet z pieczarkami Drukuj przepis Porcji: 1 keksówka Czas gotowania: 2 godziny Składniki 350 g piersi z kurczaka 250 g boczku 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 100 g cebuli 80 g bułki tartej 2 łyżki oleju 2 jajka pieprz i sól do smaku (po około(...)ziarna ziela angielskiego Przepis 1 Boczek kroimy. Gotujemy wodę i wkładamy do niej mięso oraz ziele angielskie i liście laurowe. 2 Kiedy boczek się lekko podgotuje dodajemy do niego pierś kurczaka. 3 Kiedy pierś z kurczaka się podgotuje wkładamy do garnka pokrojone pieczarki. 4 Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy razem z wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy
Kuchnia BazyliiAromatyczna pierś z kurczaka z mozzarellą, czosnkiem, cytryną i bazylią, podawana z puree z groszku i ziemniaków. 2 filety z piersi kurczaka sok z połowy cytryny skórka otarta z połowy cytryny i/lub limonki 1 kula mozzarelli sól 3 ząbki czosnku kilka liści bazylii łyżka masła Puree z groszku: 4 średnie ziemniaki 240 g (puszka) groszku sól Piersi z kurczaka oczyścić(...)Każdą z piersi przekroić na dwie mniejsze części a następnie naciąć wzdłuż włókien tworząc kieszonkę. Natrzeć solą, wyciśniętym czosnkiem i sokiem z połowy cytryny. Do kieszonki włożyć jeden lub dwa plastry mozzarelli. Całość posypać drobno pokrojoną bazylią. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę masła. Zapiekać w temperaturze 200°C około 25 minut. Puree: ziemniaki zagotować
BullioAromatyczna pierś z kurczaka z mozzarellą, czosnkiem, cytryną i bazylią, podawana z puree z groszku i ziemniaków. 2 filety z piersi kurczaka sok z połowy cytryny skórka otarta z połowy cytryny i/lub limonki 1 kula mozzarelli sól 3 ząbki czosnku kilka liści bazylii łyżka masła Puree z groszku: 4 średnie ziemniaki 240 g (puszka) groszku sól Piersi z kurczaka oczyścić(...)Każdą z piersi przekroić na dwie mniejsze części a następnie naciąć wzdłuż włókien tworząc kieszonkę. Natrzeć solą, wyciśniętym czosnkiem i sokiem z połowy cytryny. Do kieszonki włożyć jeden lub dwa plastry mozzarelli. Całość posypać drobno pokrojoną bazylią. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę masła. Zapiekać w temperaturze 200°C około 25 minut. Puree: ziemniaki zagotować
BullioAromatyczna pierś z kurczaka z mozzarellą, czosnkiem, cytryną i bazylią, podawana z puree z groszku i ziemniaków. 2 filety z piersi kurczaka sok z połowy cytryny skórka otarta z połowy cytryny i/lub limonki 1 kula mozzarelli sól 3 ząbki czosnku kilka liści bazylii łyżka masła Puree z groszku: 4 średnie ziemniaki 240 g (puszka) groszku sól Piersi z kurczaka oczyścić(...)Każdą z piersi przekroić na dwie mniejsze części a następnie naciąć wzdłuż włókien tworząc kieszonkę. Natrzeć solą, wyciśniętym czosnkiem i sokiem z połowy cytryny. Do kieszonki włożyć jeden lub dwa plastry mozzarelli. Całość posypać drobno pokrojoną bazylią. Włożyć do żaroodpornego naczynia. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę masła. Zapiekać w temperaturze 200°C około 25 minut. Puree: ziemniaki zagotować
BullioKiedy nie macie już pomysłu co zrobić na obiad z piersi kurczaka polecam te pyszne kotleciki. Muszę wypróbować jeszcze inne wersje tych kotlecików, bo widziałam przepisy z dodatkiem papryki czy kukurydzy. Gwarantuję Wam, że już na stałe zagoszczą w waszym domu. To ulubione kotleciki mojej córeczki, zawsze jak pytam co chce na obiad to słyszę "Moje ulubione kotlety" :) Pychotka Składniki(...)podwójne piersi z kurczaka 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki sera żółtego 3 łyżki majonezu olej sól, pieprz, 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę Jajka ubić. Dodać mąkę ziemniaczaną, majonez, sól, pieprz i przyprawę do kurczaka, dalej ubijać. Dodać starty na grubych oczkach ser żółty i pokrojonego
Cukiernia PychotkiBitki z piersi kurczaka w sosie własnym to delikatne, mięciutkie mięsko w pysznym kremowym sosie. Proste i smaczne danie obiadowe. Najlepiej smakuje podane z kaszą i lekką surówką :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 4 liście laurowe 5-6 ziarenek ziela angielskiego ok 130-150 ml śmietany kwaśnej(...)mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej do smażenia sól, pieprz, słodka papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na płaskie kotlety, które lekko rozbijamy tłuczkiem, cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę, kotlety oprószamy z obu stron solą, pieprzem i papryką, następnie obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju na patelni z obydwu stron
Blog kulinarny S9.PLDelikatna i jakże smaczna zupa z zielonych szparagów z komosą ryżową, piersią kurczaka, marchewką, natką pietruszki i serem lazur. Moja córka, czyli mój osobisty krytyk kulinarny , która nie przepada za zabielonymi zupami stwierdziła, że… zupa jest pyszna! Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 6 zielonych szparagów 1 marchewka 0,5 szklanki komosy ryżowej (quinoa) 1 mała cebulka 2 łyżki(...)śmietany kremówki 1,5 litra bulionu 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej ser lazur sól pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić z błonek i kostek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone mięso i posiekaną cebulkę. Lekko posolić i smażyć do lekkiego zrumienienia. Marchewkę obrać, przekroić wzdłuż, pokroić
Oryginalny smakobiad był szybki do przygotowania i wszystkim smakował. Latem w moich daniach obiadowych często można znaleźć cukinię, która świetnie smakuje i jest lekkostrawna. Tym razem połączyłam ją z piersią z kurczaka, pieczarkami i makaronem pappardelle. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2 - 3 Składniki: 2 młode cukinie 2 piersi z kurczaka 300 g pieczarek cebula 100 g serka mascarpone(...)delikatnie podsmażyć na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na maśle do lekkiego przyrumienienia, dodać tymianek. Cebulę obrać i drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Następnie dodać pierś kurczaka pokrojoną na niezbyt duże kawałeczki i smażyć około 10 minut, aż pierś z wierzchu będzie biała. Do kurczaka dodać pieczarki i cukinię, przyprawić majerankiem, papryką, pieprzem i solą. Wymieszać i smażyć
Kuchcik gotujeclear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quesadilla Cordon Bleu – Tortilla z kurczakiem – Składniki: 2 placki tortilli 1 mały pojedynczy filet z piersi kurczaka – ok. 220g sól i pieprz do smaku słodka papryka, czosnek granulowany do smaku olej rzepakowy 7 plastrów sera cheddar – ok. 140g 4 plastry szynki (u mnie szynka(...)łyżka majonezu 1 czubata łyżka pikantnego ketchupu kilka listków natki pietruszki do oprószenia dania (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quesadilla Cordon Bleu – Tortilla z kurczakiem – Wykonanie: Filet z piersi kurczaka umyć, oczyścić z ewentualnych błonek, przekroić wzdłuż na dwa plastry i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z obu stron do smaku solą, pieprzem, papryką słodką oraz czosnkiem. Rozgrzać grilla elektrycznego
Kulinarne Przebojepyszny. W tym przepisie znajdziecie paprykę pieczoną, wędzoną i świeżą. Dla miłośników ostrzejszych wrażeń możecie dodać też papryczkę chilli, a dla maluchów można ją zupełnie pominąć. 1 podwójna pierś kurczaka 4-5 papryk 1 czerwona cebula 1 cytryna 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili (świeża lub suszona) 2 łyżki wędzonej papryki w proszku 1 łyżka oregano 2 łyżki oliwy(...)łyżki oliwy, łyżeczkę octu winnego, 2 obrane ząbki czosnku, papryczkę chili bez pestek, 1 łyżkę wędzonej papryki, 1 łyżkę oregano, łyżeczkę soli oraz pieprz. Wszystko razem blendujemy na gładko. Pierś kurczaka oczyszczamy i drobno kroimy. Dwie małe, lub jedną dużą paprykę kroimy na cienkie paseczki. Na patelni podsmażamy najpierw mięso. Gdy będzie gotowe dodajemy pokrojoną paprykę oraz łyżkę wędzonej papryki
Dieta bez mlekaKolejna moja sałatka z cyklu "co się na winie" a takie są najlepsze. A więc nawinęły się takie składniki jak: pierś z kurczaka, kuskus, pomidorki koktajlowe, serek feta i suszone pomidory. Całość doprawiłam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, uwielbiam tą przypawę. Pierś usmażyłam ale można użyć gotowanej lub grillowanej, będzie bardziej dietetycznie. składniki: 450 g piersi z kurczaka(...)sera sałatkowego lub fety sól,pieprz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią olej do smażenia olej z zalewy od suszonych pomidorów do skropienia sałatki bulion lub woda do kuskusu Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju, wystudzić. Kuskus zalać bulionem lub wodą według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Ja zalałam wodą i dodałam 1 czubatą
Monia miesza i gotujePyszne, sycące, niedrogie danie. Pierś z kurczaka można przygotować na wiele sposobów. Ja przedstawiam Wam kurczaka pod pomidorową pierzynką. Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 250 g pieczarek * 2 mniejsze czerwone cebule * 1 puszka pasty pomidorowej * 2 łyżki oliwy z oliwek * ulubione przyprawy * sól Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż, przyprawić. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek(...)zdjąć z patelni. Następnie cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Do cebuli dodać pieczarki i pastę pomidorową, doprowadzić do wrzenia, co chwile mieszając. W naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone piersi z kurczaka, na wierzch wyłożyć farsz pomidorowy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20 minut. Najlepiej smakuje ciepłe
Zrób to smacznie