Jedliście kiedyś kotlety zrobione z podudzi kurczaka? Jeśli nie to koniecznie musicie je zrobić. Są przepyszne, bardziej soczyste niż piersi z kurczaka, z mega grubą i kruchą panierką. Odkąd jadłam je pierwszy raz to sama bardzo często przygotowuję je w domu. Polecam :) Składniki: * 5 podudzi z kurczaka * 2 jajka * bułka tarta * sól * pieprz * olej do smażenia Wykonanie: Z podudzi wykroić
Zrób to smacznieIdealnie połączone smaki kurczaka, ziół, limonki i warzyw tworzą kolorowe i aromatyczne danie obiadowe. Po filet z piersi kurczaka sięgamy często i zwykły smażony w panierce przestał być atrakcyjny więc staram się tworzyć nowe kompozycje smakowo - wizualne. Składniki dla 4 osób: - 4 małe filety drobiowe - sok z połowy limonki - 1/2 czerwonej papryki - 1 duża cebula - 5 pieczarek - 2 kopiaste łyżki
Apetyczna babeczkawzględu na synka, który nie zje zwykłego kotlet. A w takiej postaci wcina aż mu się uszy trzęsą. Jedyne co zmieniam to różne panierki do nuggetsów. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ok. pół litra maślanki sól, pieprz ok. 300g krakersów solonych Przygotowanie: Pierś
Amatorka kuchennazakażeniem bakteriami. No to tyle o pakowanym mięsie i przechodzimy do tego, co lubimy najbardziej – czyli do pichcenia! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne Piersi z kurczaka w ostrej kokosowo-migdałowej panierce. Do tego kuskus , świeże, soczyste pomidorki koktajlowe i fantastyczny obiad mamy gotowy! Koniecznie wypróbujcie! Ps. w taki sam sposób można przygotować udka z kurczaka – również
Ostra na Słodkoszpinaku, sera, orzechów włoskich, suszonych pomidorów... Takie kieszonki to zdrowy i szybki pomysł na rodzinny obiad i wspaniała alternatywa dla tradycyjnych drobiowych kotletów w panierce:)) Składniki na 4 kieszonki: 2 piersi z kurczaka sól pieprz słodka papryka 8 pieczarek 1 cebula 1 papryka Do panierowania: 2 jajka bułka tarta olej Wykonanie:Każdą z piersi kroimy na pół, w każdej
Walijskie PichceniePiersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym to pyszna propozycja na soczyste kotlety w chrupiącej, naleśnikowej panierce :) Polecam je jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów drobiowych, czy schabowego ;) Polecam również przepisy na kotlety sie The post Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojefast food. Smażyłam kilka razy tortille sama, jednak tym razem znalazłam je w promocji w sklepie gotowe, miałam też kurczaka w panierce z obiadu. Tak powstała pyszna kolacja. Mojemu smakoszowi bardzo smakowało :) Polecam! Składniki: 8 tortilli 1 podwójna pierś z kurczaka pół główki sałaty pekińskiej dwie cebule 4 małe pomidory 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz przyprawa
Na moim talerzusól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia Panierka: jajo 2 szt bułka tarta do obsypania piersi Sałatka : pomidory 4 szt cebula 1 szt śmietana 18% 150 g sól i pieprz do smaku Wykonanie : Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy , kroimy w " plastry " Na każdy plaster piersi
Różowa kuchniaróżne sposoby, ale i tak do najpopularniejszych należy smażona na patelni bez panierki. Dzisiejsze kuchenne rewolucje zaliczają się do udanych! Pierś po przyrządzeniu była soczysta i bardzo smaczna. Polecam jeść ją od razu na ciepło, bo później będzie twarda. Składniki: 1 filet z piersi kurczaka 2-3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki dowolnych otrębów nie cała szklanka maślanki przyprawy: sól
Truskawkowa Fiestaciasto naleśnikowe: jajko szklanka mleka mąka pszenna tym 500 Kłos-Pol ( wsypujemy na oko tak aby ciasto było konsystencją jak na naleśniki) Panierka: płatki kukurydziane 2 szklanki sól,pieprz,papryka czerwona mielona do smaku Dodatkowo: pierś z kurczaka 400 g Wykonanie: Do miseczki wbijamy jajko ,wlewamy mleko i roztrzepujemy. Dodajemy mąkę( wsypałam na oko aby zgęstniało ciasto).Płatki owsiane wsypujemy(...)woreczka i tłuczkiem rozdrabniamy.Przesypujemy na talerz i doprawiamy solą,pieprzem i czerwoną papryką. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w cienkie paski.Maczamy w cieście naleśnikowym następnie w panierce i smażymy w głębokim tłuszczy 3-4 minuty z każdej strony.Podajemy same lub z ziemniakami lub frytkami
Różowa kuchniaprzyjacielską „nasiadówkę” przy smakołykach, które są naprawdę pyszne, a do tego niedrogie. Koniecznie spróbujcie tego przepisu na polędwiczki z kurczaka w panierce. W razie potrzeby, zamiast polędwiczek z kurczaka, można użyć filetów z kurczaka (piersi z kurczaka) i pokroić je na mniejsze kawałki. Poniższy przepis dotyczy spoorej porcji, ale możecie bez problemu dostosować go do swoich potrzeb(...)może nawet za mała :) ). Składniki: 1 kg polędwiczek z kurczaka (ewentualnie filetów z kurczaka – piersi z kurczaka – pociętych na mniejsze kawałki) 0,5l maślanki naturalnej (ewentualnie kwaśna śmietana 18% wymieszana pół na pół ze słodką śmietaną 18%) sól, pieprz panierka: 4 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki majeranku 2 szklanki drobnej
Pociąg Do KuchniSoczysty i aromatyczny kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być(...)mdły. Pieczarki podsmażamy, aż wyparuje z nich woda. Do podsmażonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki i podsmażamy jeszcze 1 minutę. Farsz studzimy. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy tłuczkiem. Woreczek ułatwia rozbicie miękkiego mięsa drobiowego, bez jego uszkadzania. Rozbite płaty mięsa, z obu stron, solimy i pieprzymy. Na mięso nakładamy pieczarki. Mięso rolujemy
Smak mojego domupesto bazyliowe. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na kotleciki. Pierś przed nałożeniem masy pomidorowej możemy obtoczyć w mące. Panierka lepiej będzie się trzymała a kurczak pozostanie soczysty. Każdego kotlecika smarujemy z jednej strony masa pomidorową i panierujemy w jajku a następnie w płatkach owsianych wymieszanych z bułką tartą
Pyry na GazPiersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym to pyszna propozycja na soczyste kotlety w chrupiącej, naleśnikowej panierce :) Polecam je jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów drobiowych, czy schabowego ;) Polecam również przepisy na kotlety siekane i na kotlety zapiekane z pieczarkami i serem ;) Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym – Składniki: 2 duże filety z […] The post Piersi z kurczaka
Kulinarne PrzebojePyszne i soczyste mięsko z kurczaka marynowane w jogurcie a potem upieczone w chrupiącej panierce z krakersów. Jedzonko palce lizać. Mięsko podałam z surówką z nutą czosnku.składniki:600 g piersi z kurczaka200 g jogurtu naturalnegook 30 krakersów1 ząbek czosnkusól,pieprzPierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Ja piersi rozkroiłam wzdłuż na cienkie płaty. Jogurt wymieszać
Monia miesza i gotujeKawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych t o idealne danie dla wszystkich fanów nuggetsów. Chrupiąca panierka oraz miękki i soczysty środek – połączenie idealne. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 4 szklanki płatków kukurydzianych, 1 szklanka mąki, 3/4 szklanki mleka, 1 jajko, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia. Pierś z kurczaka
Moja kraina smakówMoże być w cieście naleśnikowym, w panierce orzechowej, sezamowej, w chrupiącej panierce itp. A dzisiaj mam dla Was pierś z kurczaka w cieście sezamowym. Polecam na smaczny i szybki obiad. Można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Czas przygotowania to około 20 minut. A tutaj znajdziecie inne przepisy na kurczaka. Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki
O kuchni z uczuciemUwielbiam roladki w panierce sezamowejRoladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI:piersi z kurczaka - 1 podwójnakalafior - 8 różyczekbrokuł - 4 różyczkifasolka szparagowa - 16 strąkówpapryka czerwona - 4 paskipapryka żółta - 4 paskiser żółty - 12 paskówsól i pieprztłuszczsezam do obtoczeniajajka -2 sztmąkaPRZYGOTOWANIE:Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa odsączyć na sicie. Piersi podzielić na 4 szt, cienko rozbić, oprószyć solą
Kuchnia Danusi