gruszkami Świąteczne choinki bezowe Śledzie wigilijne Obłędne Śledzie w sosie curry Piernikowe ciasteczka z białą czekoladą wg. Marthy Stewart Świąteczny kapuśniak z grochem i grzybami mojej mamy Pierogi ze szpinakiem, grzybami i serem cheddar
karmelowykurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry
Moja smaczna kuchniakuchni, najbardziej chciałabym przygotować te potrawy, a jeszcze lepiej byłoby, gdyby ktoś podał mi je gotowe na tych cudnych naczyniach :) Małgorzata K. - drożdżówki z chałwą Big Czu - pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą Bon Appetit Małgorzaty - gołąbki w liściach winogronowych z ryżem i oliwkami GRATULUJĘ!!! I proszę o podanie adresów do wysyłki na mojego maila
bistro mamaOpenCard Bardzo smacznie, średnio drogo, ale nie tak dużo dań jarskich. Przy głównej ulicy (al. Piłsudskiego 17, restauracja nie ma własnego parkingu, ale za to jest patio). Pierogi ze szpinakiem Brokuły z migdałami Zestaw surówek Patio z fontanną Wnętrze Libyan aubergine in yoghurt sauce The recipe comes from this cookbook (first photo). Tastes great with barbecue dishes
Qlinarnie i QlinarniePóki co chcę podsumować ostatni tydzień, który był ciężki i pracowity, ale takie właśnie uwielbiam! Co u Was Kochani? * pyszna jajecznica na śniadanie * różyczki :) * świetne pierogi ze szpinakiem * powróciła zima * uwielbiam budyń waniliowy * tutaj zamieszkają moje ziółka Wspaniałego tygodnia Kochani! Nie zapomnijcie o Babeczkach! Więcej szczegółów znajdziecie tutaj
Magiczne Życie MartyKuchnia włoska to coś co lubię najbardziej. Dziś w nawiązaniu do wczorajszego posta i chęci małżonki mej na pierogi ze szpinakiem przygotuję przepyszne raviolo. Nie ravioli. Raviolo. Różnica polega na wielkości pierożka. Sekret tkwi w cieście. Aby je przygotować potrzebujemy trzech składników. 200 gramów mąki pszennej przesianej 2 jajka i szczypta soli. Z mąki tworzymy kopiec i do środka
BaRepasPamiętacie jak pokazywałam Wam PIECZONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ? Wykorzystałam do nich rewelacyjne ciasto , które jest na tyle uniwersalne i neutralne w smaku , że śmiało je można wykorzystać również do przygotowania słodkości. Delikatne ciasto w połączeniu z jabłkami z odrobiną cynamonu zachwyci nie tylko wielbicieli szarlotek! A ciastka można spakować do plecaka czy torebki i zabrać na przekąskę
Ostra na Słodkomiejscu: " PRZEPISY ", A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na: 1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe) 2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym . Miło nam będzie jeśli się wypowiesz, zostawisz mały ślad życia
Wypisz Wymalujszpinaku i czosnku.... Miałam dziś w planach naleśniki z tym zielonym zielskiem ;-)... ale chcąc wyjąć paczkę (niestety) mrożonego szpinaku z zamrażarki zobaczyłam,że został mi kawałek ciasta na pierogi.Hurra! Zmiana planów ;-) Zielone w środku zostało - tylko, że z pierogami. Przepis i zdjęcia na ciasto podaję z posta, kiedy robiłam pierogi ruskie CIASTO(...)około 1 szklanki szczypta soli FARSZ: paczka szpinaku 4 ząbki czosnku (może być więcej zależy od smaku) kawałek sera lazur,gorgonzola,feta lub roquefort 2 łyżki śmietany 18% sól,pieprz Paczkę szpinaku odparowałam w garnku, dopóki nabrał gęstej i suchej konsystencji. Czym mniej wodnisty tym łatwiej będzie można nakładać farsz do pierogów. Dodałam starte ząbki czosnku,rozkruszony
potrawyregionalneBardzo lubię fetę i szpinak a połączenie tych dwóch składników razem jest po prostu cudowne. W lodówce miałam świeży szpinak i schowaną fetę i na szybciutko zrobiłam sobie pierogi. Kolacja była wyborna :) Składniki: 250g mąki 1/2 szklanki gorącej wody 1 łyżka masła szczypta(...)szpinaku (ja miałam szpinak baby) 200g fety 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz łyżka masła Przygotowanie: Szpinak drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak. Lekko podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i dorzucić do szpinaku. Fetę pokroić w kostkę, dodać do szpinaku. Mieszać
Amatorka kuchennasprawdźcie to na własnej skórze, a jeśli wierzycie to tym bardziej upieczcie bo one są naprawdę pyszne. Z sosem chrzanowym są jeszcze bardziej aromatyczne. Pieczone pierogi z serem, szpinakiem, wędzoną papryką z sosem chrzanowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieciasta francuskiego jest idealny na obiad, czy wczesną kolację. To danie bardzo pożywne i bardzo aromatyczne, polecam do wypróbowania. Lubicie takie dania? Do czego używacie ciasta francuskiego? Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniektoś uwielbia szpinak to musi spróbować tego połączenia. Jak dla mnie to najsmaczniejsze pierogi jakie jadłam. A dodatkowo polane masełkiem skuszą nie jednego(...)Nawet sięgnął po nie mój syn, a za szpinakiem nie przepada. I co o dziwo poprosił o dokładkę. Naprawdę są pyszne, polecam. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka gorącej wody szczypta soli farsz: 400 g szpinaku 200 g mozzarelli 2 ząbki czosnku masło gałka muszkatołowa mielona sól, pieprz Wykonanie: Szpinak podsmażyć na masełku, aż odparuje woda, dodajemy przeciśnięty przez
magiczna kuchnia KasiPierogi są tak wdzięcznym daniem, że na ich nadzienie można tworzyć różne wariacje. Dziś przedstawiam wersje ze szpinakiem :) Ciasto na pierogi: -1/2 kg mąki -1/2 szklanki letniej wody -4 łyżki oleju Mąkę przesiewamy, dodajemy olej. Wyrabiamy elastyczne ciasto, stopniowo dodając wodę. Cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka za pomocą szklanki. Składniki na farsz(...)mrożonego szpinaku -250 g białego półtłustego sera -2 ząbki czosnku -1 łyżka masła -sól, pieprz Dodatki: -masło do polania -posiekane orzechy włoskie do posypania -kiełki rzodkiewki Szpinak rozmrozić. Masło roztopić na patelni, zeszklić czosnek. Dodać szpinak i smażyć, aż nadmiar wody odparuje. Dodać zmielony ser. Dobrze wszystko wymieszać. Posolić i popieprzyć do smaku. Farsz nakładać łyżeczką na wykrojone kółka
Kulinarne przemyslenia