Raviolo z kozim serem, szpinakiem i płynnym żółtkiem ze szpinakową sałatką z brzoskwinią.
Raviolo z kozim serem, szpinakiem i płynnym żółtkiem ze szpinakową sałatką z brzoskwinią.
Kuchnia włoska to coś co lubię najbardziej.Dziś w nawiązaniu do wczorajszego posta i chęci małżonki mej na pierogi ze szpinakiem przygotuję przepyszne raviolo. Nie ravioli. Raviolo. Różnica polega na wielkości pierożka.Sekret tkwi w cieście.Aby je przygotować potrzebujemy trzech składników.200 gramów mąki pszennej przesianej 2 jajka i szczypta soli.Z mąki tworzymy kopiec i do środka wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli i zagniatamy do środka. I tutaj czeka nas sporo pracy, aby ciasto było idealnie elastycz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu BaRepas
Autor
baRepas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szpinak, ciasto, jajko, pierogi przepis, do pracy, pierogi, włoska, cydr, polewa, ravioli, sosy, sałatka, sałatki, syrop, wegetariańska, pierogi ze szpinakiem, wegetarianskiego, pierogi z szpinakiem, łatwe ciasto, salatka z serem, ciasto z brzoskwiniami, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, sos winegret, jajka z farszem, masło czosnek, sałatki do pracy, sałatka do pracy, salatka z jajkiem, jak zrobić wodę z cytryna
Inne przepisy z BaRepas
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję