pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:29/159)

Pierogi z kurczakiem i serem 208

ciasto na pierogi 8 łyżek mąki toruńskiej 2 jajka 3/4 szklanki wody gorącej przygotowanie Do mąki wbić jajka i dolewać ciepłą wodę, wyrabiać ciasto aż

Moje Wyroby
Krokiety z mięsem z rosołu 554

marnowania żywności.   Wielokrotnie dostawałem zapytanie: Co zrobić z mięsem z  rosołu ? Jest wiele pomysłów: pasztet, smarowidło na chleb, farsz do pierogów, obsmażenie kawałków mięsa na maśle z cytryną i natką pietruszki . Za najfajniejsze rozwiązanie uważam przygotowanie krokietów z mięsem z rosołu.   Najlepszy moim zdaniem jest połączenie mięsa

kuron.com.pl
Czeburek idealny 178

Czebureki - (krym. çüberek) — to pierożki z ciasta praśnego (jak na pierogi ruskie) z nadzieniem z mięsa z ostrymi przyprawami smażony na głębokim oleju. Jest to danie kuchni krymsko-tatarskiej. Czasami jest nadziewany serem lub gotowanym jajkiem z cebulą tatarką, ale wtedy jest z ciasta drożdżowego i jest już daniem innej kuchni narodowej Ostatnio wpadłam w małą manie - zrobienia czebureka(...)jest zła. Tylko trzeba ją dobrze przyprawić. Polecam - jest to naprawdę pyszne danie a proste. Czebureki powinno się jeść rękami na początku delikatnie nagryzając róg pieroga - w środku jest dużo sosu z mięsa. Wyssać sos i zajadać się resztą. Ciasto powinno być chrupiące i mieć bąbelki powietrza. Mięsko uduszone w środku pieroga jest przepyszne - aromatyczne i delikatne. Czebureki

sierotka maRysia w kuchni
Trylogia pierogowa: Pierogi z kapustą i grzybami 168

piękny kraj odwiedzi. Pierogi są też bardzo wdzięcznym tematem kulinarnym, z farszem można szaleć na tyle sposobów, że aż łatwo o zawrót głowy. Pierogi na słodko i na wytrawnie. Z jagodami, serem, kapustą, mięsem, szpinakiem, soczewicą. Już na samą myśl, w trakcie pisania, cieknie mi ślinka. Tymczasem(...)moje dziecko pogardziło... Aż mnie serce zabolało, no bo jak to, że MOJA córka nie lubi pierogów?! I to żadnych, ani z serem, ani z mięsem... Mąż mnie uspokoił, że do pierogów trzeba dojrzeć, poza tym ona jeszcze jest tak mała, że nie umie zjeść pieroga na dwa kęsy, a przecież tak są najsmaczniejsze. Jedząc tylko farsz

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pierogi z nutellą 228

mamą. Wcześniej jakoś się obawiałam ciasta pierogowego, ale sama nie wiem czemu. Przecież pierogi są szybkie do przygotowania, smakują wszystkim i z wszystkim (obojętnie czy nadziane mięsem, owocami). Dzisiejsze pierogi przygotowałam z myślą o łasuchach takich jak mój Mąż i jego kuzynka, którzy uwielbiają nutellę. To świetna propozycja na letni obiad lub deser. Do przygotowania ok 20 pierogów

Szybko Tanio Smacznie
Pierogi z mięsem z drobiowym (z rosołu) 109

Oboje z mężem nie przepadamy za mięsem z rosołu, dlatego zawsze staram się wymyślić taką postać tego mięska, aby była dla nas "zjadliwa". Dziś padło na pierogi i to był naprawdę strzał w dziesiątkę.Dobrze doprawiony pikantny farsz z zieloną pietruszką i niezwykle mięciutkie ciasto pierogowe zamieniły "zwykłe" udka z rosołu w niezwykle pyszną potrawę. Do tego koniecznie mnóstwo(...)najmniej pół godziny aby odpoczęło.   Farsz. Mięso z udek oddzielić od kości, najlepiej jak jest świeżo wyjęte z rosołu wtedy będzie wilgotne. Mięso wraz ze skórkami z udek zmielić w malakserze lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle, dodać do zmielonego mięsa. Do mięsa dodać również natkę pietruszki i przyprawy. Dokładnie

Krylowa Kuchnia
Restauracja Kuter Port 73

Port Menu restauracji jest krótkie, oparte na rybach (a obecnie w czwartki i piątki dostępna jest karta z owocami morza ) oraz sezonowych warzywach. Mimo to amatorzy zarówno pierogów jak i mięsa znajdą coś dla siebie i wszystko jest naprawdę bardzo smaczne. Nieczęsto trafiają się pierogi z cienkiego ciasta wypełnione farszem po same brzegi. W zeszłym roku przetestowaliśmy chyba

Kate's Kitchen
Przepis na Przygotowanie Pierogów z Serem – Pierogi Ruskie 212

mąki pszennej (użyłam poznańskiej) 230 ml wrzątku 1 1/2 łyżki oleju (23 g) szczypta soli masło do polania pierogów po ugotowaniu maszynka do mielenia mięsa Link do filmu z przygotowania : Pierogów z serem  https://www.youtube.com/watch?v=TQc1vAmW3o4 Przygotowanie : Najpierw przygotuję ciasto – ciasto przygotowałam według tego przepisu Przygotowanie Ciasta na Pierogi bez jajek Do miski wsypuję mąkę dodaję(...)przygotowane ciasto nakrywam w misce ściereczką i odstawiam na około 30 minut żeby odpoczęło Przygotowanie farszu na pierogi : Cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam na rozgrzany maśle tak żeby ładnie się zrumieniła ( około 10 minut ) . W maszynce do mielenia mięsa mielę razem ugotowane ziemniaki i ser (zamiast mielić można przecisnąć przez praskę ) . Do zmielonej masy dodaję podsmażoną cebulę

Uwaga Babcia Gotuje
Pierogi z mięsem i pieczarkami – pyszne! 144

Przepis na pyszne, mięciutkie pierogi z farszem z mięsa mielonego i pieczarek. Dawno takich dobrych nie jadłam. Często mogłabym takie jeść, niestety nie mam cierpliwości do ich lepienia Podziwiam osoby, które potrafią zrobić ponad sto malutkich, kształtnych pierożków, ja do wykrawania ciasta wzięłam największą szklankę jaką miałam Składniki (na ok 40 dużych pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej(...)duża szczypta soli • 180 ml wrzątku • łyżka oleju Farsz: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 150 g pieczarek • niewielka cebula • jajko • sól, pieprz •masło Przygotowanie Przygotowujemy farsz: pieczarki oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i również drobno siekamy. Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy mięso mielone. Od czasu do czasu mieszamy. Po jakiś pięciu minutach dodajemy pieczarki i podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Pyzy ziemniaczane z mięsem 154

Pyzy z mięsem, smak dzieciństwa 😊 Jest to jedna z tańszych potraw kuchni polskiej, ponieważ przygotowuje się je z częściowo ugotowanych i częściowo surowych ziemniaków i mięsa

Kraina Miodem Płynąca
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 172

cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Do podgotowanego mięsa dodaj warzywa i przyprawy - przed gotowaniem według Etap II. Wywar wołowy zaraz po ugotowaniu. Wydanie dania umieść w talerzu porcję świeżo ugotowanego makaronu dodaj drobno pokrojoną, świeżą zieloną

Szybko Szybkowar
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 272

cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Do podgotowanego mięsa dodaj warzywa i przyprawy - przed gotowaniem według Etap II. Wywar wołowy zaraz po ugotowaniu. Wydanie dania umieść w talerzu porcję świeżo ugotowanego makaronu dodaj drobno pokrojoną, świeżą zieloną

Szybko Szybkowar
Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku 396

Ciasto na pierogi:  2 szklanki mąki pszennej  1 jajko  łyżka oleju  1/3 szklanki ciepłej, przegotowanej wody  szczypta soli  Farsz

Moja smaczna kuchnia
Kruche paszteciki z mięsem na szybko 207

Kruche paszteciki z mięsem na szybko Z mięsa mielonego można wyczarować wiele. A jeśli jeszcze będzie to coś, co dużo czasu nam nie zajmie, i będzie

na moim stole...