pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:133/159)

Indiańska lemoniada 114

Indiańska lemoniada przepis na orzeźwiającą sumakadę Indiańska lemoniada znana też jako sumakada gasi pragnienie z siłą wodospadu. Kwaskowo - słodki, orzeźwiający napój, to najlepsze co możesz przygotować

Cztery Fajery
Staropolski bigos postny i przepisy na potrawy świąteczne 228

Bigos pojawia się obowiązkowo na naszych świątecznych stołach. Każda gospodyni ma własne sposoby na to, żeby bigos smakował tak jak lubią domownicy. Jedni lubią go z dużą ilością mięsa, ostro przyprawiony i mocno kwaśny. Inni zdecydowanie wolą jego łagodniejszą wersję ze śliwkami i grzybami. Dzisiejszy przepis na bigos przygotowałam na wzór potraw staropolskich, ma długą listę aromatycznych składników. Nie zabrakło(...)suszonych ziół wedle gustu. Smacznego KILKA PRZEPISÓW NA TRADYCYJNE POTRAWY WIGILIJNE: Barszcz czerwony wigilijny  (Wege)  Zupa grzybowa  (Wege) Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką  (Wege) Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi  (Wege) Uszka z grzybami (Wege) Karp smażony z sosem szarym Wigilijna kapusta z grochem    (Wege) Suszone grzyby w cieście piwnym

Codziennik Kuchenny
Trilo Bites – pierożki – Starfield 48

słodkiej papryki dla koloru. Farsz przyrządzliśmy na bazie surimi, czyli „udawanego kraba” bo jest to łatwiejszy i szybszy sposób, ale jeśli macie ochotę, można dodać też prawdziwego mięsa z kraba lub zmielonych krewetek. Dla lepszego smaku dodaliśmy serka kremowego z odrobiną zieleniny. W grze trilo bites podaje sięz ubitym masłem, czyli takim, które jest lekkie i puszyste(...)Rozwałkuj ciasto i wykrój z nich kółka o średnicy ok. 7 cm. Wyłóż porcję nadzienia, ok. 1 czubatej łyżeczki, na wycięte kółko i zawiń w kształt trylobita (jak zwykły pieróg z falbanką). Dla lepszego efektu wizualnego zrób szlaczek widelcem z drugiej strony, aby imitować kształt trylobita. SMAŻENIE Powoli rozgrzej olej – jeśli po wrzuceniu kawałka ciasta zacznie bulgotać (ale niezbyt

Nerds Kitchen
Nieoczywiste produkty które można mrozić 119

tackach lub macie silikonowej – potem zbieramy do torebki foliowej – po rozmrożeniu możemy wykorzystać je np. do ryby po grecku Ryba wędzona – jeśli zostanie nam połówka np. wędzonej makreli – oddzielamy mięso od ości i zamrażamy w małym pojemniczku – po rozmrożeniu możemy przygotować z niej np. pastę kanapkową Resztki surówek np. z marchewki – zamrażamy w małych pojemniczkach np. silikonowych – po zamrożeniu przekładamy(...)wrzucam opakowanie po prostu do zamrażarki – świetnie się mrozi. Tofu – wrzucam opakowanie po prostu do zamrażarki – ok się mrozi – wykorzystałam go później jako nadzienie do pierogów. Ziemniaki gotowane – kiedy mi zostaną mrożę już przeciśnięte przez praskę, wykorzystuję do gotowania klusek i kopytek. Resztki warzyw do gotowania wywaru warzywnego : mam w zamrażarce pojemnik do którego

Dorota Smakuje
Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi 154

Wprawdzie już dawno po 11 listopada, ale ponieważ jesteśmy największym producentem gęsiny i jest to gęsina najwyższej jakości, to – o ile jecie mięso – skuście się też w mniej świąteczno-niepodległościowym okresie. My skusiliśmy się i przyjęliśmy zaproszenie Przemka i Czarka. Chłopcy dopiero co wrócili z długiej azjatyckiej przebieżki i nawcinani owocami morza, owocami smoka i owocami, których lepiej(...)przerabiacie na smalec! Możecie zjeść z chlebem albo wykorzystać do smażenia. W kuchni staropolskiej nic się nie marnowało… Podobnie z podrobami – zróbcie z nich farsz do pierogów i na drugi dzień zapraszacie przyjaciół na wspólne lepienie! Kiedy gęś się piecze, robicie sos. Wrzucacie do garnka śliwki i mandarynki, wlewacie wino, gotujecie, dodajecie przyprawy, mieszacie i gotowe. Możecie

GRUBY WAŁEK
Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi 140

Wprawdzie już dawno po 11 listopada, ale ponieważ jesteśmy największym producentem gęsiny i jest to gęsina najwyższej jakości, to – o ile jecie mięso – skuście się też w mniej świąteczno-niepodległościowym okresie. My skusiliśmy się i przyjęliśmy zaproszenie Przemka i Czarka. Chłopcy dopiero co wrócili z długiej azjatyckiej przebieżki i nawcinani owocami morza, owocami smoka i owocami, których lepiej(...)przerabiacie na smalec! Możecie zjeść z chlebem albo wykorzystać do smażenia. W kuchni staropolskiej nic się nie marnowało… Podobnie z podrobami – zróbcie z nich farsz do pierogów i na drugi dzień zapraszacie przyjaciół na wspólne lepienie! Kiedy gęś się piecze, robicie sos. Wrzucacie do garnka śliwki i mandarynki, wlewacie wino, gotujecie, dodajecie przyprawy, mieszacie i gotowe. Możecie

GRUBY WAŁEK
Chaczapuri imeruli 234

p { margin-bottom: 0.21cm; Dziś mam dla Was propozycję obiadową, która wśród moich znajomych zrobiła furorę. Być może niektórzy, którym przyszło bywać w Krakowie i

Przepysznik - BLW i nie tylko
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 178

przyznajemy się bez bicia. Nam, miłośniczkom typowo polskich smaków (przed oczami mamy pierogi, dużo pierogów), zdarza się mały skok w bok. Nierzadko serwujemy sobie orientalne podróże i bardzo nam (i tym co są na naszym garnuszku) z tym dobrze. Ale, jako, że doba i tak jest dla nas za krótka, nie będziemy tracić czasu na podróż samolotem, więc(...)sumieniem. Jeśli o grzybki chodzi... smak nieziemski! Zapach jaki uderza nas w momencie otwarcia opakowania jest bardzo intensywny. Dzięki tym grzybkom potrawa jest na prawdę orientalna. WYKONANIE: 1. Marynujemy mięso. Umyte i wysuszone mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty na godzinę. Marynata: sos sojowy (bezglutenowcy pomijają!!!) 2-3 łyżki,  miód 1 łyżka, główka czosnku przeciśniętego przez praskę

Wypisz Wymaluj
Zupa z kładzionymi kluskami i pulpetami 112

lanych klusek i french dumplings. Na Zachodzie, głównie w kuchni brytyjskiej, amerykańskiej i kanadyjskiej, nasze kładzione kluski to właśnie french dumplings (głównie w Kanadzie), albo po prostu dumplings, czyi pierogi. Wyglądają trochę inaczej od naszych lanych, są zrobione z gęstszego ciasta z dodatkiem proszku do pieczenia, są większe, ale bardzo miękkie. Nas odrzucił dodatek proszku, ale spodobała nam się(...)wrzenia, zmniejsz temperaturę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut. Odkryj, przemieszaj. Zmiksuj ręcznym robotem. Dodaj starty ząbek czosnku, łyżkę tartego parmezanu, dobrze posól i popieprz. Dodaj mięso i wymieszaj całość na gładką masę. Zwilż dłonie olejem, odrywali niewielkie kawałki masy i formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego. Odkładaj na talerz. Następnie przełóż do lodówki. Krok 3 Przygotuj ciasto

Niedzielny kucharz
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 204

Gibowicz – lekarz weterynarii, Pełnomocnik Zarządu ds. SZJ w firmie Sokołów S.A. – opowiedział o wyróżnikach wyrobów z serii Sokołów Naturrino. Tę inspirowaną naturą linię tworzą produkty charakteryzujące się delikatnym smakiem mięsa, podkreślonym wyłącznie naturalnymi przyprawami (bez dodatku konserwantów, glutaminianu sodu i fosforanów). Antoni Gibowicz przedstawił kolejne ogniwa łańcucha produkcyjnego tej linii – począwszy od pozyskania surowca, pochodzącego z polskich hodowli, współpracujących(...)piekarniku lub na patelni do lekko złocistej barwy. Pozostaje tylko zaprezentować wszystkie składniki na talerzu i śniadanie gotowe. II śniadanie Jogurt naturalny 150 ml + dwie łyżki płatków musli Obiad Pierogi lub uszka z pasztetem Naturrino z dodatkiem duszonych pieczarek i cebuli w emulsji ziołowej na liściach młodego szpinaku z chipsem z boczku surowo wędzonego Składniki: pasztet Naturrino

karmelowy
Curry z cukinią (wegańskie) 100

pochodzi z kuchni indyjskiej to przez stulecia rozprzestrzeniło się do kuchni chińskiej , japońskiej , tajskiej i wielu innych [ 1 ]. W wyniku tego, powstało wiele wariantów curry, zarówno pod względem dodatku mięsa lub strączków, użycia mleka kokosowego czy też składu użytego proszku curry. Przepis na curry z cukinią Składniki 2 łyżki oleju (20 g) polecam olej czosnkowy ! cebula (100 g) 2 ząbki(...)buraka (wegańskie) Flaki z koziej brody Quiche z kurkami i serem Fritatta ze szpinakiem (keto) Kalafior pieczony w panierce Kulebiak z kapustą i grzybami Jajeczne placki z cukinii (keto) Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie) Sos kurkowy Kapusta z grzybami Artykuł Curry z cukinią (wegańskie) pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Biała kiełbasa pieczona z miodem pitnym i kapustą kiszoną 150

Kolejny pomysł na potrawę wielkanocną, którą urozmaici świąteczne menu. Biała kiełbasa pieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym

Oryginalny smak
Leniwe 152

W moim rodzinnym domu leniwe zawsze nazywane były po prostu kopytkami. Śledząc niektóre blogi i przeglądając różne książki kucharskie, doszłam do wniosku, że nie tylko ja

PatiGotuje
Recenzja dwustronnej patelni HAPPYCALL + przepis na marchewkowe placuszki 129

Kuchnia, to serce mojego domu. To z nią wiąże się tyle wspomnień z dziecinnych lat, to tu po raz pierwszy lepiłam z tatą pierogi, to tu mama uczyła mnie piec, to tu śmieliśmy się i wspólnie gotowaliśmy, a teraz to tu piekę z moimi paluchami, cieszę się każdym nawet krzywo wyciętym ciasteczkiem itd. Kuchnia… Czego nie może(...)mocniejszy i wytrzymalszy niż stop aluminium i 2 razy mocniejszy niż stop żelaza. Jest również lżejszy niż stal szlachetna o 43%. Patelnia ma wszechstronne zastosowanie: można na niej piec mięso, ryby, warzywa, placki, placuszki, naleśniki, omlety, tortille itd.   Jedna patelnia, a tyle możliwości!   A teraz czas na przepis – Pyszne marchewkowe placuszki Składniki: (na 4-5 sztuk, ilość

Słodkie okruszki
Chaczapuri z dwoma serami 96

Są takie przepisy, które lądują na blogu jeszcze w ten sam dzień. A są takie, do których nie mogę się zebrać przez dwa tygodnie, a czasami

bistro mama

Proponowane wyszukiwania