pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:107/159)

Menu na przedświąteczny obiad na słodko 116

posiekanych orzechów włoskich Przepis na pierogi z makiem Na mleku ugotować mak do miękkości. Dodać orzechy a po ostudzeniu odsączyć z nadmiaru mleka i wymieszać z miodem. Lepić pierogi i gotować jak w przepisie wyjściowym. Kartofelki – trufle piernikowe Składniki na ok 25 sztuk: 2 opakowania herbatników typu petit beurre 6 pierników katarzynek startych na tarce – podzielone(...)łyżki koniaku lub amaretto płaska łyżeczka przyprawy do piernika 3 łyżki kakao do obtoczenia Przepis na trufle z piernikami Herbatniki wkładamy do plastikowego woreczka i kruszymy tłuczkiem do mięsa na pył. W rondelku topimy masło, dodajemy do niego mleko skondensowane, kakao, koniak i przyprawę do piernika. Mieszamy dokładnie a następnie wsypujemy pokruszone herbatniki i połowę startych pierników. Na talerzyku mieszamy

Ugotowane pozamiatane
Pielmieni z nadzieniem drobiowym, cukinią i mozarellą 131

zagnieść miękki i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do miski oprószonej mąką, przykryć czystą ściereczką kuchenną i odstawić na kilka minut by odpoczęło. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Dodać cukinię startą na tarce na drobnych oczkach i mozarellę startą na drobnych oczkach lub pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać wodę i przyprawy(...)uznania) , nadzienie wykładać na krążki bezpośrednio przed lepieniem pielmieni. Gotowe pierożki wykładać na matę silikonową podsypaną mąką. Ulepione pielmieni gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, tak jak zwykłe pierogi. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego Pielmieni z nadzieniem drobiowym, cukinią i mozarellą Pielmieni z nadzieniem drobiowym, cukinią i mozarellą Pielmieni z nadzieniem drobiowym, cukinią i mozarellą Pielmieni z nadzieniem

Smaki Armine
Tanie dania Marzec 160

fasolką szparagową i orzechami Marchewka z groszkiem i kalafiorem Babka drożdżowa z czekoladą Biszkopt – przepis Skrzydełka kurczaka pieczone Prosty przepis na pizze Zapiekanka z jarmużem Zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami Wątróbka z jabłkiem i orzechami Kurczak pieczony w całości Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto(...)kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy omlet na parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł

Dorota Smakuje
Pierożki z ciasta francuskiego II 165

podczas duszenia. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego i podgrzewamy dopóki ser się nie rozpuści. należy zmniejszyć ogień i co jakiś czas mieszamy, bo potrawa lubi przywrzeć(...)opakowania ciasta francuskiego. Gdy ser topiony się rozpuści i ładnie połączy pozostałe składniki wyłączamy ogień. Farsz nakładamy na kwadraty i zlepiamy rogi ciasta tak jak to się robi do pierogów. Wkładamy w nagrzany do 210 st piekarnik i pieczemy ok 20 minut

Państwo Wojtczuk gotują
Gulasz po węgiersku 146

Dziś zapragnęłam czegoś mącznego, ale niestety wczoraj poparzyłam sobie mocno palec prawej ręki tak, że wyszły mi okropne bąble, więc stwierdziłam, że o wyrabianiu ciasta na pierogi, kluski tudzież pizzę mogę sobie pomarzyć. Nie poddałam się, choć babcia stwierdziła, że z taką ręką nic nie da się zrobić i uaktywniłam moją lewą, (o wiele) mniej sprawną stronę. Tak, jestem(...)gulasz po węgiersku (6 porcji): szynka wieprzowa około 900 g cebula 2 ząbki czosnku papryka czerwona puszka krojonych pomidorów kostka warzywna sól pieprz papryka słodka papryka chili oregano tymianek Mięso umyć, oczyścić i pokroić w dużą kostkę, a następnie obtoczyć w mące i smażyć na patelni do zarumienia. Cebulę pokroić w piórka, a ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Smażyć

Karola gotuje
Pierogi ruskie 147

Próbowaliście już moje najlepsze ciasto na pierogi ? A pierogi ruskie? Moje ulubione. Już zawsze będą kojarzyć mi się z moją babcią, która robi najpiękniejsze i najsmaczniejsze pierogi na świecie:)  Składniki: 0,5 kg przesianej mąki pszennej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) 1 szklanka ciepłego mleka(...)pieprz do farszu Sposób wykonania: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Ziemniaki, cebulę i ser zmielić w maszynce do mięsa. Dokładnie wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. W przesianej mące pszennej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę zagrzać (żeby były koniecznie gorące) i wlać do mąki

Cukiernia Pychotki
Kołduny litewskie i ciasto pierogowe na maślance 313

Kołduny powinny być takiej wielkości, żeby bez problemu, na raz – bez krojenia i gryzienia – wyłowione łyżką z gorącego rosołu elegancko mieściły się w ustach. Dopiero tam

Karo in the Kitchen
Obiady na tydzień: Jak ułatwić sobie gotowanie 88

Poniedziałek : Kurczak pieczony w kaszy gryczanej Wtorek : Żurek z maślanki bez zakwasu z pesto Środa : Placki ziemniaczano-gryczane z mięsem i kapustą Czwartek : Spaghetti al ragu Piątek : Gnocchi z twarogu w sosie pomidorowym Pięć obiadów na pięć roboczych dni tygodnia, każdy inny, a jednak coś je łączy:) Jeśli czytujesz Niedzielnego Kucharza to wiesz co, jeśli jesteś tu pierwszy raz już(...)tradycyjnej. Są w nim np. ziemniaki, ale pure. I znowu, ziemniaków nagotowaliśmy więcej, żeby wykorzystać je w środę. ( Zobacz przepis ) No to wreszcie środa i Placki ziemniaczano-gryczane nadziewane mięsem z kapustą Danie dość szalone, wymagające nieco zachodu, ale Bóg świadkiem, jest warto. W przepisie wykorzystaliśmy resztę kaszy z poniedziałku (szklanka wystarczyła) oraz pure z wtorku. Po połączeniu powstała masa

Niedzielny kucharz
Pierogi z zieloną soczewicą 205

czasie ciasto podzielić na mniejsze części. Każdą z nich cienko rozwałkować, kubkiem wycinać koła. Na środek każdego nałożyć łyżkę farszu, złożyć na pół a następnie skleić brzegi.  Pierogi kłaść na osolony wrzątek, gotować 4 minuty od wypłynięcia. Podawać z podsmażoną cebulką / porem. Farsz: - 1,5 szklanki soczewicy zielonej - 2 średnie cebule - 1 średnia marchewka - 1 ząbek czosnku(...)łyżka mielonego pieprzu, sól do smaku 1. Soczewicę wraz z liściem laurowym ugotować w podwójnej ilości wody (  nie solimy ). Odcedzić, usunąć liść laurowy.Zemleć w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach ( bądź utłuc tłuczkiem do ziemniaków - wtedy farsz nie będzie miał tak jednolitej struktury ). 2. Marchewkę obrać, zetrzeć na dużych oczkach ( jabłkowych ), cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek

kawawszklance
Sałatka z kozim serem i jabłkiem 79

Sałatka z kozim serem i jabłkiem Prosta sałatka na każdą porę roku. Sałatka z kozim serem i jabłkiem to bardzo prosta i dobra sałatka, którą możesz

Cztery Fajery
Tradycyjny tatar wołowy 136

masło do podania Przygotowanie : Mięso posiekaj lub zmiel w maszynce do mięsa dwukrotnie. Do mięsa dodaj jedno żółto, olej, odrobinę wody i sól oraz pieprz (do smaku). Wyrób mięso za pomocą dłoni a następnie podziel na pół i przełóż na talerze. Na talerzu uformuj tatar i zrób wgłębienie pośrodku. Dodaj żółtko, a obok tatara połóż bardzo drobno posiekaną cebulę oraz(...)podawaj z pieczywem lub grzankami oraz masłem. SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł Tradycyjny tatar wołowy pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje

nietylkopasta.pl
Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z suszonych owoców 172

zupełnie inną, bardziej plastyczną strukturę i po ugotowaniu na parze jest cudownie delikatne. Ciasto można też zrobić spokojnie z mąki pszennej (z samej ryżowej się niestety rozlatuje). Pierogi, jeśli nie podajemy ich od razu po ugotowaniu, polecam dodatkowo podsmażyć tak, jak się to robi w Japonii. Są pyszne! * SKŁADNIKI na ok. 50 pierożków gyoza (5-6 porcji) Ciasto(...)piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz około 15-20 minut. Następnie odstaw do całkowitego wystudzenia. Na pozostałym tłuszczu zeszklij drobno posiekaną cebulę. Upieczone mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Zmiel również mniej więcej połowę owoców suszonych użytych do sosu oraz papryczki chili. Wszystko połącz i przypraw otartym imbirem oraz czosnkiem, dodaj ocet ryżowy

Food Square
Wołowina z grilla 161

Dla wielu z nas majówka, to zarazem początek sezonu grillowego. Wreszcie chwila wytchnienia od codziennych obowiązków, możliwość biesiadowania w gronie przyjaciół i delektowania się samodzielnie upieczonymi

Cztery Fajery
Oszukane udka przepiórcze 178

dołek i wlać w niego kefir/maślankę.Dodać  sodę i sól (do smaku). Wyrobić ciasto. Jeżeli będzie zbyt rzadkie dodać pozostałe 50 gramów mąki.    Do zmielonego mięsa dodać bardzo drobno poszatkowaną cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pieprz i sól. Wyrobić na gładką masę.  Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować je na oprószonej mąką stolnicy. Wykrawać(...)środku kół kłaść po mniej więcej łyżeczce mięsnego farszu. Koło nie może być całe zakryte farszem, ponieważ wtedy się nie zlepi.  Zlepić końcówki kół tak jak pierogów . Przeciąć każdego pieroga na pół.  Każde "udko" maczać w roztrzepanym jajku, następnie obtaczać w bułce tartej  i smażyć z każdej strony na bardzo małym ogniu. Usmażone "przepiórcze nóżki

Moje domowe kucharzenie
Pasztet kapuściano-fasolowy 128

zimno i na ciepło. Może być wykwintną przystawką, dodatkiem do dania obiadowego albo samodzielnym daniem. Masa pasztetowa może też być farszem do krokietów lub pierogów. Składniki: – 1/2 kapusty białej ok 1,5 kg – 1 puszka białej fasoli – 2 cebule – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki oleju – 2 łyżki sezamu(...)wystudzoną odcisnąć przez gazę. – Na rozgrzanej oliwie podsmażyć obraną i pokrojoną cebulę w półkrążki, następnie dodać posiekany czosnek. – W maszynce do mielenia mięsa zmielić kapustę, odcedzoną fasolę i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać nasiona sezamu, słonecznika, mielony len i posiekaną natkę pietruszki. – Doprawić solą, pieprzem

To co kocham
Tortilla z wieprzowiną i czerwoną fasolką 121

cebula lub dwie szalotki sól i pieprz do smaku kilka gałązek bazylii kilka liści sałaty Wykonanie:  Ciasto na  tortille musi mieć konsystencję podobną do tego na pierogi. Trudno mi określić ilość wody ponieważ zależy to głównie od rodzaju mąki.Należy połączyć ze sobą wszystkie składniki i dobrze je wyrobić Następnie podzielić je na 9-10 części(...)powrotem na patelnię  i przykryć pokrywką.Łatwiej będzie je potem uformować. Rozgrzać patelnię i wlać olej, wsypać drobno pokrojoną cebulkę i chwile ją podsmażać do zeszklenia, następnie dodać mięso i odsączoną fasolkę , dusić 10 min, a następnie dodać pomidory sól, pieprz i kilka gałązek pokrojonej cieniutko bazylii. Kilka listków pozostawić do dekoracji.Dusić kolejne 10 min.Na samym końcu dodać

Gosia gotuje
Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami. 200

chyba najcenniejszy ze wszystkich, bo za każdym razem gdy przyrządzam ciasto na pierogi czuję się jak dziecko, które ma niesamowitą frajdę z tego co robi. Składniki na świąteczne pierogi z kapustą i grzybami Ciasto: 0,5 kg mąki (dobrej, ja używam Basi) 350 mililitrów ciepłego mleka (nie letniego, ale też nie gorącego) Farsz: 1 kg dobrej kapusty kiszonej(...)studzimy i dobrze odciskamy wodę. Tak przygotowaną kapustę drobno kroimy na około 0,5 cm kawałeczki lub, co jest szybszym sposobem i efekt jest podobny, mielimy w maszynce do mięsa na grubych oczkach. Cebule obieramy i drobno siekamy, pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ugotowane grzyby drobniutko kroimy. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i wkładamy

Rozpustne gotowanie
Ogórki po koreańsku 74

Ogórki po koreańsku Przepis na ogórki z sosem sojowym.  Ogórki po koreańsku to nic innego jak kimchi z ogórków , rodzaj koreańskiej kiszonki z ogórków, cebuli

Cztery Fajery
KOPYTKA 142

Kopytka z ugotowanych i rozgniecionych na puree ziemniaków. Dodatkiem jest mąka pszenna i jaja. Można pominąć dodanie jaj, dosypać wtedy mąki ziemniaczanej (1 jajko = 1 łyżka

Zasmakuj Kuchni
Makaron ze szpinakiem i kabanosami 176

  Oboje uwielbiamy makarony – pod każdą postacią. Czy to w sosie (najczęściej nasz ulubiony, pomidorowy), w zupie, zapiekance itp. Nie jemy ich za często, ale

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania