pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:226/458)

Calzone 122

zwane czyszczenie lodówki, to przygotowuje calzone, czyli drożdżowego pieroga. Nadzienie możemy komponować za każdym razem inne. Zależy od składników, które mamy w domu lub od naszych ulubionych smaków. Przepis z własnych zapisków. Składniki: Ciasto drożdżowe: 300 g mąki 20 g drożdży łyżeczka soli 150 ciepłej wody 4 łyżki oleju/oliwy Nadzienie: sos pomidorowy bazylia,oregano pieczarki cebula szynka kukurydza

Na moim talerzu
Bezmięsny obiad 122

Krokiety Chłodnik Kotlety rybne Kopytka Ryba po grecku Kluski śląskie Makaron z tuńczykiem Pierogi Placki ziemniaczane Pomidorowa z tortillą

Na moim talerzu
Obwarzaneczki drożdżowe Lucyny Ćwierczakiewiczowej 145

roztopione letnie masło i stopniowo mleko. 4.       Zagniatamy składniki, wyrabiamy około 15 minut, aż ciasto będzie elastyczne. Jego konsystencja jest zbliżona do ciasta na pierogi. W trakcie wygniatania, nie posypujemy mąką. Jest to zbyteczne, ponieważ ciasto nie klei się. 5.       Dajemy ciastu chwilę odpocząć, około 10minut. Po czym

Leśny Zakątek
Cud Miód | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 89

ofercie restauracji znajdziemy dania kuchni polskiej – idealne dla obcokrajowców, a także specjały kuchni europejskiej. Restauracja Cud Miód oferuje nam między innymi: tatara z polędwicy wołowej, śledzia w marynatach, pierogi różnego rodzaju, sałaty, golonkę czy żeberka. Co na przystawkę? W chwili, kiedy w karcie zobaczyłam Rydze na maśle z odrobiną czosnku, nie musiałam się długo zastanawiać. Oczywiście, zamówiłam

Kuchnia Bazylii
USZKA Z BOROWIKAMI OTULONE PARMEZANOWĄ PIANĄ 133

Farsz mrożone borowiki 140 g szalotka 40 g masło 50 g sól i czarny pieprz do smaku Parmezanowa piana mleko 3,2% 200 ml parmezan 50 g Ciasto na pierogi • mąka typ 500 3 szklanki • rozpuszczone masło 1 łyżka • ciepła woda 300 ml • sól 1 łyżeczka Sposób przygotowania Farsz Mrożone borowiki gotujemy w wodzie 10 minut. Odcedzamy i suszymy

chefintheforest
Mus owocowy z kiwi i banana z komosą ryżową 136

Gotuje się bardzo szybko i jest łatwo strawna dlatego coraz więcej osób po nią sięga. Mus owocowy z kiwi i banana z komosą ryżową Z komosy ryżowej przygotowywałam już pierogi , na które przepis znajdziecie na blogu. Gotowałam ją wtedy i wykorzystałam jako jeden ze składników nadzienia do ciasta pierogowego. Komosy preparowanej nigdy wcześniej nie używałam i w przepisie poniżej

mecooks
Naleśniki z ruskim farszem 131

Parę razy mignęły mi "w internetach" naleśniki z farszem takim jak na ruskie pierogi. Postanowiłam i ja takie zrobić. Moje są zapiekane w pomidorach i posypane dodatkowo tartym cheddarem. Wyszły bardzo smaczne. Po świątecznych mięsach i śledziach, takie danie było bardzo miłą odmianą.  składniki 12 naleśników farsz 600 g ugotowanych ziemniaków 500 g sera białego, tłustego

Stare Gary
Gotujemy rosół wołowy w szybkowarze 157

powstanie cienka warstwa tłuszczu, zbierz go delikatnie łyżką Warzyw i mięsa z gotowania wywaru nie wyrzucaj. Są one niezwykle aromatyczne i możesz wykorzystać je np. jako farsz do pierogów. Do podgotowanego mięsa dodaj warzywa i przyprawy - przed gotowaniem według Etap II. Wywar wołowy zaraz po ugotowaniu. Wydanie dania umieść w talerzu porcję świeżo ugotowanego makaronu dodaj drobno pokrojoną, świeżą

Szybko Szybkowar
Barszcz wigilijny 139

Dodawałam już wcześniej przepisy na potrawy wigilijne takie jak uszka, pierogi, kompot czy makowiec. Do tej pory nie wstawiałam jednak przepisu na wigilijny barszcz czerwony. Stanowił on dla mnie pewne wyzwanie, ale myślę, że tym razem dałam radę. Przepisem na barszcz wigilijny żegnam stary rok i wkraczam w nowy. Z tej okazji składam Wam najserdeczniejsze życzenia

Karola gotuje
Mini pizza calzone 111

mieszamy z farszem *** *** Ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich rozwałkowujemy dość cienko na kształt koła *** *** Na połowie ciasta wykładamy porcje farszu *** *** Pizze składamy na pół jak pierogi i dokładnie zalepiamy brzegi *** *** Z wierzchu pizze smarujemy jedną łyżką sosu pomidorowego i delikatnie oprószamy suszoną bazylią. Całość posypujemy pozostałym startym serem *** *** Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
,,Oszukane przepiórcze udka” 126

kółka. Na środku każdego kółka układamy paluszka tak, aby wystawał poza koło, dociskamy do ciasta. Na środku wykrawanego ciasta wykładamy po łyżeczce masy mięsnej i dokładnie zlepiamy tak jak pieroga. Każdego pierożka przecinamy na pół. Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli i pieprzu. Udka maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy pod przykryciem na złoto

Podróż w kulinaria
"Wytrawne potrawy wigilijne 4." - podsumowanie akcji 196

autorka:  Hajduczek  | blog:  Hajduczek naturalnie paszteciki krucho - drożdżowe z kapustą i grzybami autorka:  babka w formie   | blog:  babka w formie Pierogi z kapustą i pieczarkami na Wigilię, na Święta autorka:  stokrotka123  | blog: To i owo stokrotki Śledzie z orzeszkami i suszonymi pomidorami autorka:  Życie ze smakiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Co zrobić z resztek jedzenia ze Świąt 130

szarlotkę jest prosty, wychodzi zawsze, smakuje wspaniale i prawie w ogóle nie wymaga pracy. DOMOWE TORTILLE, CZYLI SPOSÓB NA RESZTKI PIECZONEGO KURCZAKA Łatwiejsze i szybsze do zrobienia niż pierogi. Tortille domowego wyrobu, miękkie i elastyczne jak naleśnik. W przeciwieństwie do sklepowych, nie zawierają całej gamy sztucznych składników. I są trzy razy tańsze. RIBOLLITA, CZYLI WYKWINTNA WŁOSKA ZUPA Z CZERSTWYM

Niedzielny kucharz
PRZEKĄSKI NA SYLWESTRA (keto, LCHF, bez glutenu) 2409

Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Keto pierogi Tartaletki wytrawne krewetki w keto cieście Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie w czerwonej

Ola la LCHF
Uszka, czyli w kręgu świątecznych inspiracji 98

Nadszedł czas na poświąteczne podjadanie, na przykład ciast i ciasteczek, ale też potraw obiadowych. Agata poczęstowała mnie właśnie uszkami własnej roboty, z dodatkiem pieczarek i cebulki

KulinarneImpresje.pl