pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:231/458)

ŚWIĄTECZNE CIASTO BANANOWE 96

mnie przede wszystkim czas spędzony z rodziną przy świątecznym stole – rozmowy, chwila wyciszenia, ukradkowe spojrzenia, co Mikołaj zostawił pod choinką. Nie może podczas tych spotkań zabraknąć sałatki jarzynowej, ryb, pierogów z [...] Artykuł ŚWIĄTECZNE CIASTO BANANOWE pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Gwiazdkowe pierniki z kolorowymi witrażykami 152

uzyskania odpowiedniej gęstości).  Gotowym lukrem udekorować pierniczki. Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy na stołach królują dania, na których smak czekamy cały rok. Bigos, śledzie na kilka sposobów, pierogi z pysznym farszem, zupa grzybowa z łazankami, barszcz czerwony z uszkami, pieczone mięsa w Pierwszy Dzień Świąt czy wreszcie domowe wypieki takie jak sernik, makowiec czy korzenne pierniczki

Szalona Kuchnia Eweliny
” Wykwintna” surówka z kiszonej kapusty z majonezem 183

niej siekaną ,drobno , czerwoną cebulę , paprykę , starte na tarce o grubych oczkach jabłko , posiekanego pora i pieprz . Mieszamy do połączenia składników . Gotowe można serwować , surówka doskonale pasuje do odsmażanych pierogów lub mięsa Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł ” Wykwintna” surówka z kiszonej kapusty z majonezem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kiszona czerwona kapusta 252

oliwą, z orzechami i ananasem, z marchewką i żurawiną, z natką, inne pomysły. Takie surówki świetnie komponują się z daniami z kaczki, gęsi, wszelkimi zrazami, pieczeniami, kotletami, ale też pierogami, kopytkami, warzywnymi curry i innymi daniami. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na przetwory późnej jesieni

Rodzinka w kuchni
Nie marnuje – banany 107

wszechstronny To przykre, biorąc pod uwagę, że owoce to tak naprawdę produkt idealny – można je zjeść jakoś samodzielny posiłek, zrobić z nich ciasto, ciasteczka, desery, sałatki, dodać do pierogów, naleśników, ugotować kompot, przygotować koktajl, smoothie, lody i wielu innych potraw. Wydawać by się mogło, że to produkt, który nie ma prawa się marnować. Jednak ląduje w koszu. Wynika

365 dni dookoła kuchni
Drożdżowe bułeczki z karmelem inspirowane książką - Zula i porwanie Kropka. 129

potrzeba dolewamy więcej mleka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.  Z ciasta odrywamy po kawałku, formujemy mały placuszek, na środku kładziemy łyżeczkę masy kajmakowej i zlepiamy jak pieroga, tworząc okrągłą bułeczkę. Układamy na blasze, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy bakaliami. Możemy też użyć pestek dyni lub słonecznika.  Wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 35 min w 170- 180C

Radość kipiąca uśmiechem.
Pierogi z łososiem 87

Znakomite w smaku! Z powodzeniem można je podawać gościom na eleganckim przyjęciu :)    ciasto na pierogi Farsz: -400 g łososia -1 cebula  -50 g masła -2 serki  naturalne np. Filadelfia  -1 łyżka posiekanego koperku  -sól, pieprz  -masło do polania  Na rozgrzanej patelni szklimy na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy rozdrobnionego łososia

Kulinarne przemyslenia
ODWRÓCONE CIASTO 110

Stoły chociaż pełne jedzenia to nie uginają się pod potrawami. Ciocia jako, że jest Polką stara się tam spędzać święta najbardziej po polsku jak się da...Pośród sernika czy pierogów przywiezionych przez nas z Polski stało ciasto. Małe, niepozorne ale jakże aromatyczne. Było to właśnie odwrócone ciasto. Ja zakochałam się w tym cieście od pierwszego kęsa. Delikatne, miękkie

Kuchnia w oparach
Puree z dyni 137

Królowa jesieni-dynia. Można ją wykorzystywać na różne sposoby do ciast, zup, sosów, pierogów, racuchów jednym słowem wyobraźnia kulinarna nie zna granic. Najczęściej korzystamy z niej w postaci puree. Dlatego też warto poświęcić trochę czasu, przygotować większą ilość i po prostu zamrozić.  Do niedawna piekłam dynię i potem miksowałam. Jednak koleżanka podsunęła mi pomysł, żeby zrobić

Ala piecze i gotuje
Czas na gęsinę - dania z gęsi 121

ziemniakami Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonym gołąbki z gęsi ze śliwkami Okrasa Pasztet z gęsi z gruszką Pasztet z gęsi z żurawiną pasztet z wątróbki gęsiej pierogi z gęsi z nutą pomarańczy pierś z gęsi Pierś z gęsi (podwędzana, „dojrzewająca”) Pierś gęsi duszona w cydrze Pierś gęsi konfitowana piersi gęsie smażone, w sosie jabłkowym Pierś gęsi

królestwo garów
Wegańskie calzone – najlepszy obiad na świecie! 73

zielonego pojęcia, kto i kiedy wymyślił calzone, ale dobrze, że to zrobił! Ale zaraz, co to jest calzone? Jest to rodzaj pizzy, zawijanej na kształt pieroga. Innymi słowy – pizza złożona na pół! Moje wegańskie calzone wyszło dużo większe niż się spodziewałem

Vegan Taste
Więcej warzyw na talerzu Magdalena Gembacka- recenzja 141

wybieraj zawsze warzywa czy owoce świeże i dobrej jakości. Magdalena Gembacka to autorka bloga ammniam.pl, psycholożka społeczna,propagatorka zdrowego odżywiania,zafascynowana medycyną żywienia i dietetyką.Uzależniona od zielonych koktajli, pierogów i czekolady. Oprócz gotowania jej pasją jest fotografia kulinarna.W kuchni lubi eksperymentować, mama dwójki dzieci. Książka Magdaleny Gembackiej jest ważną lekturą dla wszystkich rodziców. To praktyczny instruktarz jak zmniejszyć

Sama słodycz i szczypta chili
Konfitura z czerwonej cebuli 172

mało zachęcająco, ale przepraszał mnie solennie, gdy podałam mu bułę z dyniowym burgerem w towarzystwie tej konfitury. Polecam szczególnie na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia, będzie świetnym dodatkiem do pierogów. Składniki na około 500 g gotowej konfitury: około 2 kg czerwonej cebuli butelka 0,75 l czerwonego wytrawnego wina 300 g cukru (u mnie był to kokosowy i dark

greenscarf
Gofry orkiszowe i pyszności z lasu :) 132

produkty z orkiszu są więc odpowiednie dla osób borykających się z cukrzycą, zespołem metabolicznym, insulinoopornością czy po prostu odchudzających się i dbających o linię. Mąka orkiszowa nadaje się do pierogów, makaronów, naleśników itp. Dzisiaj proponuję Wam pyszny przepis na gofry z mąki orkiszowej. Szykujcie ulubione dodatki i pieczemy :)  SKŁADNIKI (na 6 kwadratowych sztuk) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Moje Kuchenne Rewelacje