pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:244/319)

Racuchy z twarogu z budyniem bananowym 175

Twaróg to bogactwo pełnowartościowego, łatwostrawnego i przyswajalnego białka. Dzięki jego wykorzystaniu możemy zróżnicować posiłki i za każdym razem otrzymywać „coś” pysznego. Kto nie lubi pierogów z serem lub ruskich, naleśników z serem, nie wspominając już o wyśmienitych sernikach? Te racuchy towarzyszą mi od dzieciństwa. W wersji tradycyjnej robi je moja Mama, u mnie tym razem trochę inaczej – racuchy(...)pieczenia. Mieszamy do połączenia składników. Z białek i szczypty soli ubijamy na sztywno pianę. Dodajemy ją porcjami do twarogu i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowyni kładziemy porcje ciasta. Smażymy na „średnim ogniu” na złoty kolor z obu stron. Podajemy gorące oprószone cukrem pudrem lub… z czym kto może. Racuchy z twarogu z budyniem bananowym sprawdzą się w każdej

mojewypiekiinietylko
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 183

orzechami Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem Portawy na zimno Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Moutabbal - pasta z bakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe Prażone migdały z papryką Chipsy(...)salsą mango-habanero Łosoś w galarecie Bakłażan i papryka z pastą orzechową Aromatyczny pasztet z selera Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Pieczone pierogi z mięsem Chicken Pie Babka ziemniaczana Wegeburgery z marchewką Piróg biłgorajski Zupy jedzone po północy;) Zupa orientalna z kurczakiem Tajska zupa Tom Ka Zupa cebulowa Zupa z soczewicy Żurek

Codziennik Kuchenny
Marchewkowe kluski 180

Takie dzisiaj sobie zrobiłam kluski na obiad. Do tego dania można wykorzystać ziemniaki, które zostaną Wam z obiadu. Były bardzo smaczne. Można je podać polane masłem

O kuchni z uczuciem
Kluski śląskie 137

Najłatwiejsze do zrobienia kluski. Podaję je z masełkiem i cebulką, ale najlepsze są z sosikiem i gulaszem. Przepis na gulasz znajdziecie tutaj  Pamiętam jak pierwszy

O kuchni z uczuciem
Gryczane sakiewki w sosie dyniowo serowym 166

 Dynia nie musi być nudna. Polecam zrobić z niej sos, pyszny gęsty serowy na bazie sosu jasnego Łowicz . Dzięki niemu sosu nie trzeba już doprawiać

wesoła kuchnia
Rosół z pielmieni czyli rosyjskimi pierożkami 159

Pierożki ruskie z rosołem, zrobiłam je dzisiaj na obiad. Niby ten sam rosół co zawsze, ale pierożki zmieniły jego smak. Trochę było pracy, ale warto. Bardzo

Kuchnia Pokoleń
"Gotuj z dzieckiem" - recenzja ilustrowanych kart z przepisami 129

dziecko przy niej gotuje... Po drugie - książka często lubi się zamykać w nieodpowiednim momencie, a jak przepis nie był zaznaczony zakładką, a tu ręce ulepione, bo na przykład akurat zagniatamy ciasto... Sami wiecie :) Bardzo mnie ciekawiło w jaki sposób podane będą ilości poszczególnych składników i aż się uśmiechnęłam, gdy zobaczyłam, że tak jak najbardziej lubię, czyli na sztuki, szklanki, łyżki(...)przy tym wszystkim jest niesamowicie fajną zabawą :) Dzieci chętniej jedzą to, co samodzielnie (lub z pomocą) przygotowały - moja Córcia jest tu świetnym przykładem, bo zawsze jak ze mną pierogi lepi to po ugotowaniu je tylko te, które sama zlepiła :) kształtu pieroga to te jej jeszcze nie mają, ale farsz w środku ma :) Co ważne - dzieci uczą się

Kolorowy Przepisownik
Tiganites – greckie placuszki z miodem i orzechami wg Aleex 195

Tiganites to grecka odmiana pancakesów. Podaje się je na śniadanie lub podwieczorek. Aby je przygotować, wystarczy zaledwie kilka chwil, dlatego ich smakiem możemy cieszyć się zawsze

W mojej kuchni
Chleb czekoladowy z orzechami i rodzynkami 146

kamień do pizzy lub grubą blachę z wyposażenia piekarnika żeby się nagrzały przed pieczeniem. Na spodzie piekarnika, jak się już nagrzeje- wstawiamy małą keksówkę z gorącą wodą. 11. Gdy ciasto podwoi objętość przekładamy je na łopatkę, którą posypujemy kaszą manną, żeby się lepiej chleb zsunął na kamień lub blaszkę. Można również przełożyć wyrośnięty bochenek na papier do pieczenia(...)mojego domu Kamila Ogrody Babilonu Krecia By było przyjemniej Magda Konwalie w kuchni Małgosia Akacjowy blog. W podróży i w kuchni Margot Kuchnia Alicji Marghe Po prostu Marghe Mimbla Pierogi ruskie raz Pychciasta Renata Forks’N’Canvas Tosia Smakowity chleb Wiosenka Eksplozja smaku Wisła Zapach chleba Zufik Zufikowo Żabka Healthy craving Żaneta Poradniczanka Dzięki i pozdrowienia dla wszystkich

UgotujmyTo.pl
Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem 261

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i bardzo proste placuszki z cukinii z dodatkiem sosu chrzanowego i wędzonego łososia. Możemy podawać je na

Marta Gotuje
Smażone kopytka z bryndzą 211

Niedawno na targu kupiłam prawdziwą bryndzę. Oczywiście wykorzystałam ją w dużej mierze do kanapki, ale zostało mi trochę i zastanawiałam się jak ją kreatywnie wykorzystać. I

PatiGotuje
Restauracja Hotel Diament Spodek 155

prawdziwej pysznej rolady czy wodzionki w restauracjach to ze świecą szukać, tutaj można taką zjeść. Ciekawe menu, fajnie napisane po śląsku . Ogólnie menu ciekawe, bo można znaleźć w nim pierogi z kaszanką, czy krupnioka z bratkartoflami (kaszanka z pieczonymi ziemniakami). Myślę, ze gościom spoza Śląska ta kuchnia przypadnie do gustu. Na przystawkę wzięliśmy ozorek cielęcy i to było mistrzostwo(...)tutaj niestety minus. Lody prawdopodobnie z jakiejś hurtowni niespecjalne, bo z grudkami lodu, a z ajerkoniakiem i bitą śmietaną to trochę bidny deser. Kawa poprawna. Nie próbowaliśmy bucht ani ciasta więc może one były smaczne. Ogólnie az się prosi aby podawana była tutaj szpajza albo kopa, klasyczne śląskie desery. Dlatego za deser i rosół minus.  Taras trochę smutny, taki

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Barszcz czerwony na zakwasie 233

W ostatnich dniach mam wewnętrzne zapotrzebowanie na buraki. Przywiozłam od mamy zakwas do barszczu i postanowiłam zrobić sobie małe święta. Barszcz nie Wigilijny, bo na rosole

Emskie Smaki
Piątek: Wrapy z pieczonymi paprykami i awokado 135

Czas przygotowania : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 8 średnich wrapów lub 6 dużych Jak zrobić tortille Zrobienie domowych torttilli jest prostsze i łatwiejsze jak zagniecenie i ugotowanie pierogów Robienie domowych tortilli to czysta przyjemność i ogromna satysfakcja. To naprawdę nie jest trudne!! Z naszym przepisem dowiecie się krok po kroku jak zrobić tortille, żeby elastyczne, miękki(...)wykorzystać resztki pieczonego kurczaka . Składniki: Nadzienie 3 papryki: żółta, czerwona, zielona 2 duże garście umytego szpinaku (typu baby spinach, czyli małych liści) 1 awokado 100 g serka koziego Ciasto 2 szklanki mąki (2 miarki albo 480 ml) 3/4 szklanki ciepłego mleka (3/4 miarki lub 180 ml) 1 /2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki oliwy lub oleju

Niedzielny kucharz