pierogi le - 2000 przepisów (strona:38/134)

Pierożki w meksykańskim stylu :) 149

powiedzieć, mają coś z Meksyku. Zobaczcie co wykombinowaliśmy i mamy nadzieję, że wypróbujecie nasz pomysł.     Pierożki w meksykańskim stylu z salsą (4 osoby) Przygotowujemy ciasto jak na pierogi. Przepis tutaj : CIASTO Składniki farsz: 1 puszka czerwonej fasoli 1 duży pomidor 3 duże ugotowane ziemniaki 1 duża szalotka 1 duży ząbek czosnku papryczka jalapeno (konserwowa) 10 dkg twarogu(...)całość skrapiamy sokiem z połowy limonki, i odrobiną sosu sojowego. Mieszamy i farsz jest gotowy. Teraz nakładamy farsz na każdy krążek i sklejamy pierożki. Reszta jak przy zwykłych pierogach czyli nastawiamy osoloną wodę i po zagotowaniu wrzucamy pierogi. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze 2-3 minuty i wyciągamy łyżką cedzakową na talerze. Pierożki podajemy z sosem salsa. My przygotowaliśmy

vegetanie
Czerwone pierogi z kapustą i pęczakiem. 153

osób) Składniki farsz : 1/2 szklanki pęczaku 1/2 średniej główki białej kapusty 6 średnich pieczarek 1 duża cebula 1 garść płatków owsianych pieprz, majeranek, ostra papryka, kminek Ciasto jak na pierogi ukraińskie. Przepis na ciasto  TUTAJ Do ciasta przed zagnieceniem dajemy jednego ugotowanego, startego jak na placki ziemniaczane, buraka. Kapustę kroimy na  części razem z głąbem, zalewamy wrzątkiem(...)kroimy na kwadraty o boku ok. 5 cm, nakładamy farsz i kleimy w trójkąty, ale jak macie inny ulubiony sposób, to zlepiajcie jak się Wam podoba :) Gotujemy jak tradycyjne pierogi i podajemy na talerze. Podajemy z jogurtem naturalnym, ew. z roztopionym masłem i cebulką. PYCHOTKA :) Pozdrawiamy i smacznego Państwu życzymy

vegetanie
Dietetyczne pierogi 375

mięsa lub drobno siekamy nożem, przyprawiamy do smaku. Ciasto wałkujemy na cienki placek, w którym wycinamy kółka. Każde nadziewamy farszem. Tak wyrabiamy całe ciasto. Ciasto nie jest elastyczne. Pierogi gotujemy partiami w osolonej wodzie po 5 minut od momentu wypłynięcia. Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/dietetyczne-pierogi/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('24b8450440eae1e5b9452a1df1657708').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Dietetyczne pierogi appeared first

dom-agi.pl
Pieczone pierogi 154

się na pierożki pieczone z ciasta drożdżowego i postanowiłam dziś wypróbować ten przepis w ramach obiadu. Na szczęście mocno przyprawiłam farsz, bo ciasto w znacznym stopniu łagodzi jego smak. Pierogi po wystygnięciu można zjeść również w ramach kanapki, a nawet wziąć do pracy, czy szkoły. Zapraszam do wypróbowania:)   Składniki: - 30 dag mąki; - 20 g świeżych drożdży; - olej(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/pieczone-pierogi/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('912a03c954ba2e80e35a921e675b7c81').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Pieczone pierogi appeared first

dom-agi.pl
Pierogi ruskie z cebulą dymką 180

Dzisiaj, w piątkowe południe chciałabym Was zaprosić na bezmięsny obiadek. Co powiecie na pierogi ruskie z zieloną cebulką? Ja uwielbiam pierogi, mogłabym je jeść i na obiad i na kolację :) Może i Wam spodoba się moja propozycja ulubionych ruskich. Pierogi ruskie z cebulą dymką SKŁADNIKI: 500 g ugotowanych ziemniaki 200 g półtłustego twarogu 1/2 pęczka cebuli dymki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi z pieczonymi burakami, fetą nutą tymianku i soku z limonki 212

łyżki oliwy (używam oleju rzepakowego) farsz 4 buraki średnie  1/4 kostki fety  sok z limonki (do smaku) tymianek świeży do posypania  2 łyżki masła do polania pierogów   SPOSÓB WYKONANIA : (przepis autorski) - buraki myjemy osuszamy, jeśli są duże przekrawamy na pół. Owijamy w folie srebrną zazwyczaj kładę po dwa przekrojone i zapiekamy dobrą godzinę do miękkości(...)mąki, aby nie zrobić zbyt mącznego posmaku. Ja wycinałam serduszka nakładałam na jedno farsz a drugiem sercem przykładałam i sklejałam za pomocą widelca. Ale czy zrobimy z tego tradycyjne pierogi czy w innym kształcie to już należy do nas. Gotujemy do wypłynięcia, ja po gotowaniu nakładam na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru wody. Polewam rozpuszczonym masłem posypuje tymiankiem

Basia w kuchni
Piwoszki, czyli pieczone pierożki z ciasta piwnego ze szpinakiem 272

delikatny środek spulchniający. Charakterystyczny smak piwa nie jest wyczuwalny w cieście :)Ciasto odstawić do lodówki na kilkanaście minut, a następnie rozwałkować i wycinać duże koła, które (podobnie jak tradycyjne pierogi) faszeruje się ulubionym nadzieniem - tym razem jest to szpinak.Składniki farszu szpinakowego:400 g mrożonego szpinaku,2 duże ząbki czosnku,sól, pieprz, gałka muszkatołowa,1 żółtko(...)nałożeniu farszu i zaklejeniu ciasta, posmarować białkiem i posypać serem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia (kilkanaście minut).Farsz do takich pierogów można dowolnie modyfikować i wymyślać. Ogranicza Was tylko Wasza wyobraźnia :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi ze szpinakiem, rukolą i serem feta z nasionami chia 169

koktajlu, albo jako sos szpinakowy do makaronu. Ta ostatnia wersja jest jednym z ulubionych dań mojej córy. Tak, tak, moje dziecię od zawsze lubiło szpinak. Tyle, że zawsze musiał...Pierogi ze szpinakiem, rukolą i serem feta z nasionami chia is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
484. Z makiem. 149

Czekoladowe pierogi z masą makową; jogurt naturalny z miodeminspiracjaA teraz czas zacząć świąteczny maraton w kuchni. Piekarniku, nadchodzę!Składniki:(ok.10 pierogów/ jedna porcja) 50g mąki pełnoziarnistej10g mąki pszennejłyżka kakaaszczypta cynamonuew. coś do posłodzeniaok.45ml ciepłej wodyszczypta soliok.100g masy makowej ( lub więcej, jeżeli w czasie lepienia pierogów znika ona w dziwnych okolicznościach )Wszystkie suche składniki przesiewam

More food, love and dreams
Wareniki 210

Kochani zapraszam na Wareniki czyli inaczej  pierogi ;) Typowy specjał kuchni ukraińskiej, Znany i lubiany praktycznie przez każdego pod różnymi nazwami,W Polsce to oczywiście pierogi, we Włoszech ravioli i tortellini, w Chinach są to pierożki pod nazwą Wonton, w Niemczech- maultaschen...Dziś nadziałam je ziemniakami i pieczarkami jednym z najbardziej popularnych farszy. Składniki: 3 szklanki mąki(...)przesypujemy do miski, jogurt mieszamy z sodą, dodajemy do mąki wlewamy wodę i wyrabiamy.Następnie ciasto cienko rozwałkowujemy, wycinamy kółeczka i nadziewamy ciasto farszem.Wrzucamy do wrzątku i gotujemy aż pierogi wypłyną na powierzchnię

NaKońcuJęzyka
1448. Placek z szynką 197

Włosi taki pieróg nazywają pizzą"...tak wyczytałam w książeczce z serii Kuchnia Smakosza - Pierogi , dania kuchni rosyjskiej..Mój pieróg za bardzo się przypiekł..cóż ..tak czasem bywa..Taki pieróg, placek ..pizza..nie wiem sama jak to właściwie nazwać..robiłam pierwszy raz...zaintrygował mnie dodatek surowych ziemniaków..jak dla mnie ..było smacznie...cytuję z książki plus moje małe zmiany(...)kostkę szynką i boczkiem [podsmażyłam razem z cebulką], posypać ziołami.Piec przez 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Przepis pochodzi z książeczek z serii  Kuchnia Smakosza..Pierogi, dania kuchni rosyjskiej

Moje domowe kucharzenie
1. Jesień na talerzu! 198

trafiamy na potrawy i przetwory z dyni. Zupy, placki, pieczona dynia, mus z dyni, kawa z dyniowym purre, sałatki z dodatkiem dyni. A u nas dziś trochę tradycyjnie, polsko- pierogi. Mięciutkie ciasto wypełnione aromatycznym, w sumie dość niekonwencjonalnym farszem z dyni, sera feta, boczku i odrobiną czosnku! Składniki CIASTO: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka dość ciepłej wody(...)ostudzeniu, wszystkie składniki łączymy ze sobą – zlewając przy tym również uzyskany z boczku tłuszcz. Po dokładnym wymieszaniu możemy zabrać się do wałkowania ciasta, wykrawania kółek, napełniania i zalepiania naszych pierogów  wedle własnych upodobań. Pierogi idealnie smakują polane roztopionym masłem. Smacznego

Symfonia Smaków
Pierogi ruskie 1785

Pierogi ruskie są bardzo popularne głownie na Ukrainie i w Polsce. Błędnie zakłada się, że pochodzą z Rosji. Ten prosty i sprawdzony przepis na pyszne pierogi ruskie jest moim ulubionym. Pierożki najlepiej smakują okraszone podsmażaną na maśle klarowanym cebulą. Niektórzy jednak wolą je ze śmietaną, czy też z kminkiem. A Wy jak jadacie pierogi ruskie

AniaGotuje.pl
Jak zrobić ciasto na pierogi ruskie 145

Mój sprawdzony przepis na idealne ciasto na pierogi ruskie ma w składzie olej. To ciasto na pierogi bez jajka wyjdzie idealne, jeśli doda się do niego odpowiednią ilość gorącej wody.  Piszcie jakie jest Wasze idealne ciasto na pierogi

AniaGotuje.pl
Pierogi z piekarnika z mąki grochowej z soczewicą i dynią makaronową 261

Zachęcam do stworzenia tych pierogów razem z dzieckiem. Szkrabina wałkowała swoim wałkiem, wycinała kółeczka szklanką a nawet zrobiła kilka swoich pierogów :) Nie bójcie się bałaganu, posprząta się. Radość dziecka i pokazywanie mu, co z czego powstaje, napewno odegra znaczącą rolę w kształtowaniu zdrowych nawyków żywieniowych. Poza tym jest to wspaniała forma spędzania razem czasu. Nigdy nie wyganiajcie dzieci(...)ciekawe, pomocne i bardzo szybko się uczą.  Chustę jakiś czas temu zamieniliśmy na krzesło ale wkrótce będziemy mieć profesjonalny kitchen helper - wykonany przez tatę Szkrabiny (napewno Wam pokażę). Pierogi można zjeść bez niczego, można podać z surówką, sosem pomidorowym, czy polać roztopionym masłem Składniki: Ciasto : - 2 szklanki mąki grochowej - 5 łyżek oliwy z oliwek - 1 szklanka wrzątku

Szkrab Je Sam