pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:131/198)

PIEROGI Z MIĘSEM Z PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 185

chleb, ale z każdej będą pierogi! Pyszne miękkie i sprężyste ciasto to podstawa, aby pierogi były udane.  Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej #lubella 150 g mąki pełnoziarnistej 250 ml gorącej wody 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka oleju Składniki na farsz: Do miski wsypujemy odmierzoną ilość mąki oraz sól i olej. Ciągle mieszając w mikserze

Słodki Zakątek
Krucho – drożdżowe paszteciki z kiszoną kapustą i mięsem 243

paszteciki z pewnością przypadną do gustu wielu z was. Jeżeli macie wątpliwości co do farszu, możecie go zastąpić jakimś innym, bardziej tradycyjnym. Chociaż moim zdaniem to mięso i kiszona kapusta to całkiem udane połaczenie. Zresztą już wam je kiedyś proponowałam w pierogach. Moim zdaniem to jedno z lepszych ciast do pasztecików jakie jadłam. ciasto

Polska Zupa
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 189

Lubicie pierogi? Ja bardzo. Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są równie pyszne jak wszystkie inne. Mogła bym jeść je bardzo często, gdyby tylko trochę szybciej się je robiło…   ciasto pierogowe farsz : 250 g białego sera 1 szkl suchej kaszy gryczanej 2 cebule olej do smażenia sól, pieprz Ciasto zrobić ze swojego ulubionego

Polska Zupa
Pierogi z grzybami leśnymi. 196

swojej mamy- wiadomo nie ma jak u mamy. Zajrzałam też do internetu i pyszne pierogi zamrożone czekają na Wigilię. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mąki + do podsypania 1 szkl. gorącej wody 2 żółtka 1 łyżeczka soli(szczypta do ciasta, reszta do wody) FARSZ: 40 dag. grzybów leśnych 1 szalotka 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka bułki tartej

Kuchnia Beaty
Pierogi z wątróbką 213

przekonałam się, że mogę jeść wątróbkę w takiej postaci:) Są pyszne:) Składniki na ok 70 pierogów: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej + 1 szklanka do podsypywania przy wyrabianiu i wałkowaniu 1 jajko 1 płaska łyżka soli szklanka przegotowanej letniej wody 2 łyżki oleju Farsz: ok. 70 dkg obranej i ugotowanej wątróbki ok. 0.5 kg ugotowanych ziemniaków 3 cebule średniej wielkości

Kuchnia w czekoladzie
Calzone 219

Składniki: Składniki: (średnica około 30 cm złożona na pół; 1 duży pieróg Calzone) ciasto: 340 g mąki 10 g drożdży świeżych 1,5 łyżeczki cukru 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki oliwy z oliwek 250 ml letniej wody  farsz: 200 g startego sera żółtego 20 g parmezanu czarne oliwki suszone prawdziwki (opcjonalnie pieczarki) 20 g pora 1 duży pomidor

KreatywnePiny
Pierogi z kaszą jaglaną i serem 218

ance...trochę się go ob awiałam, ale wyszło deli katne i miękkie : ) Ponoć są to pierogi ruskie po staropolsku , a co mogę potwierdzić, to to, że są pyszne! Skł ad niki: Ciasto: 500 g mąki pół łyżeczki soli maślanka - ile zabierze ciasto Farsz: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 400 g białego sera 1 d uż a cebula 4 plastry

Kuchnia domowa Ani
Pierogi czekoladowo - cynamonowe z borówkami 207

eksperymentu przy pierogach i wyszły pysznie pyszne :)  Coś dla łasuchów i dzieci, deser na ciepło podawany z lodami śmietankowymi ale i na zimno równie smaczny. Nic tylko zjadać! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 żółtko szczypta soli 1 łyżeczka cynamony 3 łyżeczki kakao ok 0,5 szklanki ciepłej wody  Farsz: 200 g borówek(...)placek o grubości ok 2 mm, wyciskamy krążki szklanką, na krążek wkładamy  0,5 łyżeczki posiekanej na drobno czekolady i 2-3 borówki, formujemy pierożki.  Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok 3-5 minut Smacznego

Niezły Młynek
Calzone - pieróg z serem, boczkiem i pieczarkami 208

jednak świetnie komponują się również warzywne wersje, które polecamy.  Calzone - pieróg z serem, boczkiem i pieczarkami  SKŁADNIKI : ciasto : 2,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 3 dag świeżych drożdży 200 ml mleka 1 żółtko 6 g masła 3 łyżki oliwy lub oleju farsz : 600 - 700 g pieczarek 400 g boczku surowego(...)miękkości z masłem. Boczek kroimy w słupki i przesmażamy na rumiano na drugiej patelni. Ser kroimy w plasterki. Na każdy krążek ciasta wykładamy porcję pieczarek, boczku i sera - zlepiamy pierogi.  Układamy calzone na blaszce do pieczenia, smarujemy jajkiem.  Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zielony groszek, bób, chilli... Pierogi! 176

Ileż można? Czy to się w końcu skończy? Te pierogi są wyrazem mojej tęsknoty za wiosną, za latem! Nawet uczulające pyłki (teraz!) nie są mi straszne! Chcę chodzić na targ! Chcę kupować pyszne owoce i warzywa! Brakuje mi kolorów, smaków! Soczyste brzoskwinie, słodkie truskawki, szparaaaagi... !!!! Wiosno! Przybywaj :) Składniki na farsz: 450 g mrożonego bobu, 280 g mrożonego zielonego groszku(...)śmietankę. Następnie dodajemy tarty parmezan, drobniutko posiekaną papryczkę chilli, suszone pomidory, startą skórkę z cytryny oraz posiekaną świeżą bazylię. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Ciasto na pierogi Każdy pewnie ma swój przepis na ciasto na pierogi. Odkąd skorzystałam z przepisu zamieszczonego na blogu  Renaty  przepadłam. Najlepsze ciasto pierogowe. Mięciutkie, pyszne i  zupełnie

Plate of Joy
Dietetyczne pierogi ruskie z mąki żytniej 214

Idealne na sobotni obiad, ale jeżeli się zdecydujecie radzę zacząć robić już teraz  ;) Składniki: na ciasto: takie same jak w TYM PRZEPISIE na farsz: 1 cebula 400-500g sera chudego białego Emilka sól, pieprz do smaku na skwarki: 100-200g szynki z indyka/kurczaka jogurt naturalny do polania Sposób przygotowania: Cebule kroimy w drobną kostkę lub mielimy(...)rozgrzaną patelnie i smażymy, aż się zeszkli, ewentualnie dodajemy trochę wody, żeby się nie spaliła usmażoną cebulę dodajemy do sera i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku ciasto na pierogi robimy tak jak w przepisie na pierogi ze śliwkami i lepimy ;) pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy na małym ogniu 5-6 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pierogi z jagodami 156

znam! Składniki (na ok. 30 szt.): Ciasto: 350 g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju ciepła woda szczypta soli Farsz: 300 g jagód 1 czubata łyżka cukru 1 łyżka bułki tartej Dodatkowo: śmietana/jogurt naturalny/jogurt grecki cukier Wykonanie: Farsz: Jagody myjemy i dokładnie osuszamy. Wsypujemy je do miski i dodajemy cukier oraz bułkę tartą, która wchłonie nadmiar ewentualnego soku(...)średnicy ok. 5-7 cm) np. za pomocą szklanki. Na krążki ciasta nakładamy 1-2 łyżeczki wcześniej przygotowanych jagód, składamy je na pół i dokładnie sklejamy brzegi. Zlepione pierogi odkładamy na posypaną mąką powierzchnię i dodatkowo przykrywamy ściereczką. W międzyczasie w sporym garnku zagotowujemy osoloną wodę z dodatkiem łyżki oleju (zapobiegnie to sklejaniu się pierogów podczas gotowania). Gotowe

MyCookBook.pl
Pyzy białe z mięsem 225

pora i na mnie :)   Z pewnością są mniej czasochłonne niż lepienie pierogów.   Pierwsze moje pyzy nadziewałam pasztetową i przyznam, że chyba niedługo takie właśnie zrobię :) Pyszne są!   Podam dzisiaj przepis na moje pyzy - białe pyzy z mięsem.   Składniki:   Na farsz mięsny:   * 1 kg łopatki wieprzowej albo szynki * 1 duża marchew

Pieprzyć z Fantazją
Won-ton-ki z grzy-ba-mi w so-sie ze szpi-na-ku i czo-snku 346

zakryć ciasto i odstawć na bok na ok. 30 minut. Cienko rozwałkować ciasto (jak na pierogi) na posypanej mąką powierzchni; pokroić na kwadraty o boku ok. 8.5 cm (pozostałość ciasta można zamrozić lub trzymać przez kilka dni w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku) . Farsz 3 duże grzyby Portabella (pokrojone w plastry; możecie użyć pieczarki lub jakiekolwiek grzyby, które

Jem więc Jestem
Kibiny (kibinai), czyli pierogi Karaimów litewskich oraz migawki z Troków 273

się od litewskich Karaimów mieszkających w Trokach (lit. Trakai) w okręgu wileńskim. O samych Karaimach piszę niżej, a teraz wrócę do kibinów. To danie, które przypomina Polakom kilkunastocentymetrowy pieczony pieróg z charakterystycznym zwinięciem na górze. Nadzienie składa się z siekanego (!) drobno mięsa (tradycyjnie baraniny lub wołowiny, ale teraz można dostać też kibinai z mięsem jagnięcym, drobiowym, a nawet wieprzowym, choć(...)podczas pierwszych kęsów.  Z wnętrza kibinów wypływa trochę sosu z pieczenia farszu - uważajcie - gorący! Kibinai zjada się, trzymając je w rękach przez serwetkę i popija bulionem.   A tak wyglądają te oryginalne (mnie brak wprawy w zwijaniu zlepionych brzegów): Kibinai podane w restauracji w Trokach ----- Podobne: Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem Samosy warzywne Pierogi z jarmużem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pierogi z truskawkami 159

Sezonowo "trza" szaleć :P Nasze pierwsze w tym roku zbiory. Składniki Ciasto: 500 g mąki 300 ml wrzącej wody 2 łyżki masła Farsz: 200 g truskawek 4 łyżki ksylitolu Sos: 250 g słodkiej śmietany 2 łyżki ksylitolu   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 W misce usypujemy kopczyk z mąki, robimy dołek i wlewamy gorącą wodę wymieszaną(...)przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki, przecinamy wzdłuż na pół i mieszamy z ksylitolem. Na środek każdego układamy po ½ truskawki. Przykrywamy „drugim” kółkiem. Brzegi dokładnie zlepiamy. Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 min od wypłynięcia. Podajemy ze słodką śmietaną wymieszaną z ksylitolem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Pieczone pierożki z nadzieniem dyniowym 177

szerszej szklanki. Przed nałożeniem farszu delikatnie ściskamy palcami środek ciasta tworząc lekkie wgłębienie. Farsz: Gotowane ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy dyniowe puree, usmażoną na oleju i przestudzoną cebulkę oraz przyprawy: sól i pierz. Nakładamy na każdy krążek i zlepiamy dokładnie.  Pierożki: Gotowe pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodą i wyciągamy tuż po wypłynięciu na wierzch

Kuchnia w czekoladzie
pierogi z jagodami 140

Składniki : Na ciasto: 2 szklanki mąki ok. pół szklanki letniej wody  ,  szczypta soli Na farsz: 50 dag  jagód 5 dag cukru Wykonanie Do

w mojej kuchni
Pierogi mięsno-marchewkowe z kminkiem 191

Wykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat

Buniabaje w kuchni
Indyjskie "cygara" serowe. 517

orientalny smak nadzienia okazał się własnie tym, co lubię. Myślę jednak, że z takim farszem można sobie śmiało poeksperymentować - byleby był odpowiednio i smakowicie ciągnący. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1 łyżka oleju 2 szczypty soli woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji (jak na pierogi) Nadzienie: 75 g twarożku 75 g tartej mozzarelli  1/2 czerwonej cebuli 1 cm kawałek

zadanie-gotowanie
Hasło tygodnia - "nadziewane". 174

tego pomysłu, zostawiając nam spore pole do kuchennych działań. Zaserwować możemy przecież wszelkiego rodzaju pierogi, knedle, pyzy. Albo naszą uwagę poświęcić faszerowanym warzywom, chociażby papryce, która pod tym względem jest produktem idealnym. Wybierając jarzyny o neutralnym smaku powinniśmy zdecydować się na wyrazisty, esencjonalny farsz. I odwrotnie. Im warzywo intensywniejsze w smaku, tym mniej wyraziste nadzienie. A jeżeli przyjdzie

zadanie-gotowanie
Empanadas z kukurydzą i cebulą 153

konsystencję. Rozwałkowałem na grubość pół cm, wyciąłem kółka o średnicy 10 cm.    Farsz : cebulę posiekałem , przesmażyłem na maśle. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Wymieszałem cebulę z kukurydzą, posoliłem i doprawiłem pieprzem. Nadzienie ułożyłem na krążkach ciasta. Złożyłem na pół i skleiłem jak pierogi. Gotowe empanadas ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem, piekłem w temperaturze 200 stopni do zrumienienia

R'n'G Kitchen
USZKA Z GRZYBAMI NA MĄCE ORKISZOWEJ 241

lekko go zmodyfikowałam. Efekt końcowy wyszedł wprost powalający. Ciasto świetnie sprawdziło się także do pierogów z kapustą i grzybami. Z podanych ilości wychodzi ok.150 sztuk. Składniki ciasta: - 550g mąki orkiszowej typ750   (lub 500g pszennej tortowej) - 10g masła klarowanego - 315g (ml) gorącej wody Składniki farszu: - 100-120g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) - 200g cebuli - sól i świeżo mielony pieprz

Smaczne Zdrowe
Pierogi z kapustą i grzybami 184

Dzisiaj na obiad były pyszne pierogi z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 2,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - łyżeczka masła - 1/2 szklanki ciepłego mleka - 1/2 szklanki ciepłej wody - 1 jajko Składniki na farsz: - 100g suszonych grzybów - 250g kapusty kiszonej - 1/2 cebuli - 1 jajko - 3 łyżki masła klarowanego - 1 łyżeczka bułki tartej - sól, pieprz do smaku Wykonanie: Robimy

Tanio szybko zdrowo