Składniki: Mąka pszenna chlebowa 350 g (typ 750) Mąka żytnia 150 g ( typ 720) Woda ciepła/letnia 400 ml Drożdże instant paczka Cukier 2 łyżeczki płaskie
Kulinarne przygodySetki, a nawet chyba już tysiące razy mówiłam Wam jak bardzo jestem zakochana w cieście drożdżowym. Puszyste drożdżówki ostatnio wypiekam do kilka dni kombinując jednak z
Ostra na SłodkoNa blogu jest już chleb owsiany i jest to mój ulubiony chleb :) Pomyślałam, dlaczego by nie zrobić bułek, skoro chleb jest taki pyszny. Wymyśliłam
Agusiowe smakołykiDzisiejszy post dedykuj ę wszystkim wielbicielom kuchni włoskiej;) Kilka tygodni temu Ala z bloga "Włoski Online" zorganizowała co piątkowy #dzieńw ł osko ś ci mający
La grande e la piccola cuocaMiękkie i pachnące bułeczki drożdżowe. Ładnie wyrośnięte, lekkie i delikatne jak piórko. Najlepsze zaraz po upieczeniu. Dobre zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Idealne do
cool and mintyKolejny chleb z naczynia żaroodpornego. Jest to super metoda na udany chleb z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem. Z takim chlebem poradzi sobie każdy. Dziś z
Ewa w kuchniCebulaki, bułeczki z cebulą. Można je podawać na ciepło lub zimno. Idealne do barszczu, czystych zup... . Ja zamiast mleka użyłam wywar z suszonych grzybów, akurat miałam
królestwo garów29.11.2018 Delikatny, puszysty chlebek, bardzo smaczny. Nasze łakomstwo wzięło górę próbowaliśmy jeszcze ciepły:) Piękny aromat świeżo upieczonego chleba zrobił swoje. Zachęcam do wypieku, przepis bardzo prosty
gotuj ze mnąWpadłam po uszy. Teraz codziennie muszę robić hot dogi samochody. I wiecie co? Fajne to jest! :) Na pomysł ten wpadł nasz Syn. Parówki bardzo kojarzą mu
MamaOskarkaskładniki: 620 g mąki orkiszowej lub pszennej 500 g mąki żytniej 80 g drożdży ok. 780 ml wody, letniej 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru ok
Domowy Smak Jedzenia21.11.2018 Wilgotne, puszyste i bardzo smaczne. Najlepiej smakują polukrowane ze smażoną skórką pomarańczową. Można również posypać cukrem pudrem:) Składniki ok. 400 g
gotuj ze mnąNasz ulubiony chlebek z kaszy jaglanej , w jeszcze pyszniejszej odsłonie. Dopieszczony w smaku, idealnie sprawdza się jako dodatek do różnych past. Nam bardzo smakuje
Smaczne ZdroweSzybki bochen, pachnący, z mięciutkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Taki oto chleb mam dziś do zaoferowania, czy skorzystacie z przepisu? wybór należy do Was, a ja
Moje Małe CzarowanieListopad to najgorszy miesiąc w moim kalendarzu, słota za oknem, zima coraz częściej daje o sobie znać. Ludzie są jacyś poddenerwowani, czasami "bez kija nie
Moje Małe CzarowanieMoi czytelnicy doskonale wiedzą, że uwielbiam drożdżowe ciasto pod każda postacią! Może być na słodko, może być na słono, nigdy nie mogę się mu oprzeć. Już
Kulinarne przygody Gatity