Jeden z najbardziej popularnych chlebów w sieci - chleb z garnka. U mnie wersja z naczynia żaroodpornego :) Przepis na ten przepyszny chleb posiadam również w wersji pszennej
Kulinarne przygody28.02.2019 Jak przystało na tłusty czwartek dzisiaj u mnie na blogu pączki. Wiecie ,że pączki są starsze niż myślimy. Skąd się wzięły? Początków pączkowej historii należy
gotuj ze mną28.02.2019 Niesamowite pączki, ser sprawia ,że nie są suche, bardzo pulchne i wilgotne. Ciasto puszyste i delikatne. Gdybym miała wybierać między tradycyjnym pączkiem a serowym, wybieram
gotuj ze mnąDziś przepyszne bułki mleczne bez konserwantów, bez polepszaczy, idealne na śniadanie, idealne jako kanapka do pracy czy szkoły. Zachęciłam kogoś do wypróbowania przepisu? Bułki maślane piekłyśmy
Moje Małe CzarowanieBułeczki z twarogu. W internecie określane również jako „pączki serowe z piekarnika”. Kompletnie się z tą nazwą nie zgadzam, bo w niczym nie przypominają
BullioProste, pyszne i puszyste rogaliki nadziane marmoladą. Polecam :) SKŁADNIKI NA 16 ROGALI: 4 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 2,5 dag świeżych drożdży 6 łyżek oleju
Pani na deserBułeczki jogurtowe Puszyste, mięciutkie w środku oraz chrupiące z zewnątrz bułeczki pszenne na jogurcie. Wspaniale smakują i długo zachowują świeżość. Polecam! Składniki: Ciasto
Blog z ApetytemWiedźmiński chleb na zakwasie pszennym Wiedźmiński chleb , to bardzo tajemniczy twór Oczywiście to zwykły pszenny chleb na zakwasie , także pszennym . Za to jego chronologia , jest taka
Ogrodnik w podróżyJeżeli pozostało Wam trochę ziemniaków z wczorajszego obiadu i nie wiecie co z nimi zrobić, chciałabym zaproponować Wam upieczenie pysznych ziemniaczanych kajzerek z dodatkiem sezamu. C
La grande e la piccola cuocaKiedyś ciasto drożdżowe było dla mnie największą zmorą – dziś darzę je największą miłością i gdybym tylko miała czas i możliwości codziennie przygotowywałabym z niego wypieki
Ostra na SłodkoPostanowiłam dołączyć do akcji "Wypiekanie na śniadanie" Tematem była ensamaida, czyli delikatne, drożdżowe ciasto z Majorki, z dużą ilością masła, zawinięte jak ślimak. Jest dosyć
Stare GaryPyszne, domowe klasyczne żytnie bułeczki. Chrupiące z zewnątrz i zbite w środku, a zarazem lekkie z puszystym miękiszem. Są bardzo dobre, szybko się je robi więc
Słodki ZakątekDlaczego całuśne? Bo przypominają mi pełne usteczka. Ot, takie moje pierwsze skojarzenie. Pyszne, chrupiące, zapiekane! Co nam trzeba? W zależności ile chcecie ich zrobić. Bułki typu
Latosiowydom