pieczywo - 17769 przepisów (strona:498/1185)

PASTA JAJECZNA Z AWOKADO 151

przez praskę i dodać, razem z jajkami do awokado. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki. Podawać ze świeżą bagietką lub z ulubionym pieczywem. Artykuł PASTA JAJECZNA Z AWOKADO pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Gołąbki z młodej kapusty 213

Dodać śmietankę i wlać do gotujących się gołąbków. Mieszać, aż sos zgęstnieje i doprawić do smaku. Na końcu dodać nieco pokrojonego koperku. Podawać z młodymi ziemniakami w wody lub pieczywem. Artykuł Gołąbki z młodej kapusty pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Zupa jarzynowa z jarmużem 145

różnego rodzaju warzyw w zupie tym jest bardziej smaczna. Do mojej zupy dodałam również jarmuż, który zalegał mi w lodówce. Wyszła bardzo smaczna zupka, którą p odałam ze świeżym pieczywem, posmarowanym masłem, tak lubię najbardziej! Składniki: ziemniaki 3 szt, kalafior 200 g, jarmuż 100 g, marchew 2 szt, fasolka szparagowa 100 g, seler naciowy 2 łodygi, śmietana 3-4 łyżki

kulinarne odsłony pati
RYŻ ZAPIEKANY Z BRZOSKWINIAMI I MANNĄ KOKOSOWĄ 203

Stragan Zdrowia ). Manna kokosowa, pomimo nazwy nie ma nic wspólnego z tradycyjną kaszą manną. Jest to 100% miąższ z kokosa, bez emulgatorów, cukru i oleju palmowego. Doskonały dodatek do pieczywa, owsianek, naleśników, owoców czy koktajli. W temperaturze pokojowej ma postać stałą i w pierwszym momencie przypomina olej kokosowy, ale po spróbowaniu dosłownie rozpływa się w ustach i czuć intensywny smak

Kuchnia MagdaLeny
Ciabatta na zaczynie biga 391

Ciabatta robiona w trochę nietypowy sposób - cała mąka użyta do wypieku jest tu wprowadzona w postaci zaczynu biga. Biga to rodzaj sztywnego zaczynu, służącego do wypieku pieczywa typu włoskiego, między innymi  ciabatty. Zaczyn ten sporządza się z gęstego ciasta (zazwyczaj o nawodnieniu 45-60%) dodając niewielką ilość drożdży i zostawiając zaczyn do fermentacji w temperaturze pokojowej

Przepisy na domowy ser i chleb
Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend 212

robimy 4 wgłębienia i wbijamy kolejno jajka. 5 Przykrywamy całość pokrywką do momentu, aż jajka się zetną. 6 Gotową szakszukę posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami. 7 Podajemy z pieczywem z masłem - najlepiej! Artykuł Szakszuka z papryką i kiełbasą – idealne śniadanie na weekend pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Prosta i szybka sałatka z mortadeli 215

Cześć Czasami (zwłaszcza kiedy mamy z mamą dużo pracy w domu lub jest bardzo ciepło) lubimy z mamą zamiast tradycyjnego / "normalnego" obiadu zjeść jakąś sałatkę z pieczywem. Ostatni na właśnie taki "obiad" zrobiłam sałatkę z mortadeli. Wyszła bardzo smaczna i bardzo szybko się ją robi. Oryginalną wersję poniższego przepisu znajdziecie na stronie Weroniki . Co ważne, taką sałatkę można przygotować

blog.moje-pasje.info
z przyprawą do makaronu gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika... 190

gołąbki piec pod pod przykryciem z 60 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu na 160 C z 15 minut pyszne gołąbki na obiad , smakują również na zimno do pieczywa z masłem..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tosty z pesto, pomidorami i mozzarellą 138

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: pesto z bazylii pomidor mozzarella w kulce pieczywo tostowe Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na plasterki. Mozzarelle odsączyć z zalewy, pokroić na plasterki. Każdą kromkę chleba smarujemy pesto. Na połowie układamy po kawałku pomidora i  mozzarelli.  Przykrywamy drugą połową chleba, posmarowaną częścią do środka

kulinarnyswiatdomi
LECZO Z CHORIZO 135

nich skórkę. Kroimy na mniejsze kawałki. Cukinie oraz pomidory dodajemy do garnka i dusimy, aż warzywa się rozgotują. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, cukrem, ketchupem oraz solą. Podajemy z pieczywem

Kuchnia MagdaLeny
Tosty z guacamole i jajkiem 166

tostowego 1/2 awokado 1/2 ząbka czosnku sok z cytryny 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka pestek z dyni kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Pieczywo opiekamy w tosterze. Przekrawamy na trójkąty.  Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy. Smarujemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Panzanella 268

wymaga, ale ponoć nie można mieć wszystkiego. Za to można mieć panzanellę, czego i Państwu życzę. Poznajcie moją wersję panzanelli. Składniki: około kilograma różnego rodzaju pomidorów 5 kromek razowego pieczywa lub ciabatty 1 czerwona cebula 4 fileciki anchois 1/2 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego szklanka liści bazylii. Przygotowanie: Chleb grillujemy na suchej patelni i nacieramy czosnkiem. Jeśli

ladykitchen
Sałatka z papryki i ogórka zielonego w jogurcie z czarnuszką 169

pietruszki, czarnuszką, jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku, mieszamy jeszcze raz. Tak przygotowana sałatkę wkładamy na kwadrans do lodówki. Solo smakuje już dobrze, ale oczywiście można ją podać z ulubionym pieczywem

Moja smaczna kuchnia
Golonki z indyka w piwie, z warzywami 183

pszennej mąki, uzyskując coś bardziej na kształt gulaszu, z gęstym sosem. Dla mnie samej ta ‘rosołowa‘ forma jest dużo smaczniejsza i pełna – świetnie nawilża mięso i idealnie wsiąka w pieczywo, z którym takiego indyka podaję.   Z tej ilości składników przygotujecie 6-8 porcji obiadowych– jeśli nie planujecie zjeść wszystkiego od razu, potrawa świetnie się mrozi. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Jak zrobić domowe masło 520

zrobić domowe masło? Prawdziwe masło ze śmietany 30%. U nas w domu masło używamy do smarowania pieczywa, gotowania i pieczenia do wszystkiego. Jakoś przestaliśmy robić sami masło, bo w sklepach było go w bród, do tego masło było tanie! Ale od czasu gdy masło znacznie podrożało zaczęłam je ponownie robić samodzielnie ze śmietany 30% kupowanej w sklepie. Moja babcia zawsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię