pieczywo - 17769 przepisów (strona:409/1185)

Pączki z ziemniakami 254

ziemniakami ;). Wiem jak to brzmi - jakby były to pączki nadziane ziemniakami :D, ale spokojnie, ziemniaki to tylko dodatek do ciasta, w dodatku w ogóle nie wyczuwalny :). Dodatek ziemniaków do pieczywa wydłuża jego świeżość, wykorzystanie więc ich do ciasta na pączki to zdecydowanie dobry pomysł. Tradycyjnie nadziałam je marmoladą różaną, ale nadzienie oczywiście jest dowolne i zależy od Waszych upodobań, preferencji

Opowieści z piekarnika
Jajecznica z pieczarkami 155

dodajemy pieczarki i wbijamy jajka. Do smaku dodajemy soli i pieprzu. Całość delikatnie mieszamy i smażymy na wolnym ogniu. Przygotowaną jajecznicę posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy najlepiej ze świeżym pieczywem. Czas przygotowania : ok 40 min SMACZNEGO

Związek na patelni
Placki z pulpy z wyciskarki 196

Smakowite zastosowanie   Od wielu lat jestem orędownikiem nie marnowania żywności. Staram się jak najbardziej wykorzystywać każdy składnik spożywczy, każdą skórkę z warzywa, każdy kawałek suchego pieczywa. Kombinuje i wymyślam pomysły co z takiego pozornie niewiele wartego produktu wykombinować. Dlatego kwestia pulpy, która pozostaje po wyciskaniu soków, robieniu sorbetów czy deserów była

kuron.com.pl
Chlebek kwiatek smakowy 183

moim domu nie kupuje się chleba tylko piecze. Bardzo lubimy pieczywo smakowe. Tym razem upiekłam chleb z dodatkiem jęczmienie młodego, dyni, pomidorów suszonych w kształcie kwiatka. składniki ciasto bazowe: 1 kg mąki pszennej 2 dkg drożdży 180 g masła 1 łyżka soli himalajskiej płaska szczypta cukru 400 ml mleka letniego ciasto zielone: ok 650 g ciasta bazowego 1 łyżka sproszkowany

wesoła kuchnia
Kapusta z boczniakami i kiełbasą 171

Podsmażam kilka minut, przyprawiam lubczykiem i ostrą papryką. Dodaję do kapusty w garnku, wlewam przecier, przyprawiam do smaku. Gotuję kilka minut do połączenia, często mieszam. Podaję do ziemniaków lub pieczywa. Część mrożę lub wekuję. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
gulasz z karkówki z pieczarkami, ogórkiem kiszonym... 155

gulaszu, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu - gulasz z karkówki jest pysznym daniem obiadowym czy kolacyjnym, po dodaniu różnych dodatków nabiera smaku i aromatu, smakuje z ziemniakami,kaszami,kluskami,pieczywem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SAŁATKA CHEESBURGEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 262

lniany, z awokado, ogórecznika, ostropestu czy oliwy z oliwek. Jeśli szukacie innych przekąsek na różnego rodzaju okazje zapraszam po przepisy np sałatkę gyros. Smacznego! — BTW całości bez pieczywa na bazie majonezu K.: 2445 g, 4841 kcal, B 248 g, T 406 g, W 47 g. W 100 g: 198 kcal

Ola la LCHF
Çılbır, czyli jajka po turecku 185

jutro. Wykwintne śniadanie które nie zajmie więcej niż 20 minut, wchodzicie w to? Danie bardzo proste a jakże efektowne. Schłodzony grecki jogurt z dodatkiem czosnku,płynne jajko i świeże pieczywo, to połączenie to po prostu niebo w gębie. Powiem Wam, że takie jajka to też świetna propozycja na wielkanocny stół! Składniki: 20 g jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 2 łyżki

Życie zaczyna się w kuchni
Koktajl z kaszą jaglaną, marchewką i dynią 159

Koktajl z kaszą jaglaną to smaczna i super zdrowa propozycja na śniadanie. W naszej codziennej diecie dominują pokarmy kwasotwórcze (pieczywo, nabiał, mięso, czarna kawa, słodycze), a ma to niebagatelny wpływ na naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Aby zachować zdrowie i równowagę kwasowo-zasadową powinniśmy zwiększyć w naszej diecie produkty zasadotwórcze. Kasza jaglana jest cudownie zasadotwórcza i pomoże utrzymać zdrowie w dobrej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kiszona kapusta duszona z papryką i pieczarkami 219

Kapusta kiszona duszona z papryką i pieczarkami to znakomity dodatek obiadowy - do makaronu, kasz, klusek, czy ziemniaków,  pieczywa również. Idealny obiad wegeteriański. Smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny wegeteriański bigosik, ponieważ w daniu dominuje słodki, paprykowy smak. Jest pyszna! Proste, tanie danie, które ma jeszcze tą zaletę, że można zrobić je w większej ilości i odgrzewać wg potrzeby. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka po bretońsku 153

ugotowanej fasolki. 3. Do fasolki dodaj przecier pomidorowy, a następnie dopraw całość solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Gotujcie jeszcze około 10 min do połączenia smaków. 4. Podawaj z pieczywem. SMACZNEGO! Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Domowy ser ala Koryciński - warsztaty z marką BROWIN 215

brać udział w warsztatach serowarskich z marką BROWIN. Firmę BROWIN znają zapewne wszyscy miłośnicy domowych wyrobów. W BROWIN znajdziesz wszystko co jest potrzebne do produkcji domowych serów, wędlin,  pieczywa, nalewek, win...w zasadzie znajdziesz tam wszystko. Warsztaty odbyły się w siedzibie BROWIN, w Łodzi przy ulicy Pryncypalnej. Warsztaty prowadziła genialna Iza, znającą się na domowych wyrobach jak mało

Wylizany Rondel
Domowy ser ala Koryciński - warsztaty z marką BROWIN 189

brać udział w warsztatach serowarskich z marką BROWIN. Firmę BROWIN znają zapewne wszyscy miłośnicy domowych wyrobów. W BROWIN znajdziesz wszystko co jest potrzebne do produkcji domowych serów, wędlin,  pieczywa, nalewek, win...w zasadzie znajdziesz tam wszystko. Warsztaty odbyły się w siedzibie BROWIN, w Łodzi przy ulicy Pryncypalnej. Warsztaty prowadziła genialna Iza, znającą się na domowych wyrobach jak mało

Wylizany Rondel
Ser smażony z jajkiem i szczypiorkiem 178

wiecie, że lepiej smakuje jeśli jeszcze raz się go przesmaży z dodatkiem jajka i świeżego szczypiorku? Ja tak robię kiedy mam chwilę czasu i mam w domu świeże, pyszne pieczywo

Milion Smaków
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 186

Wytrawne gofry w wersji bezglutenowej... wykonane z mąki ryżowej i mleka ryżowego, z dodatkiem suszonych pomidorów. Chrupiące i złociste! Są świetną alternatywą dla pieczywa, gdyż idealnie sprawdzą się do przygotowania kanapek gofrowych, pełnych warzyw i ulubionych dodatków. Dzięki aromatycznym, suszonym pomidorom zyskały wyjątkowy smak. Można je podawać także same lub z różnego rodzaju pastami kanapkowymi. Idealne na śniadanie, kolację

Kuchnia MagdaLeny