pieczony kurczak - 3500 przepisów (strona:150/234)

FIT KROKIETY 549

mozzarella i zawijamy w kształt tradycyjnych krokietów lub tak jak moje w formę kwadratu. Zawinięte już krokiety opiekamy w grillu lub zapiekamy w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180°C ok 20-30min. Gotowe Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu moje fit krokiety . A nóż ktoś może będzie chciał odchudzić swoją Wigilię na Boże narodzenie(...)przepis idealnie się sprawdzi SMACZNEGO A jeśli i Wy nie wiecie do czego spożytkować zalegające w lodówce pieczarki to oprócz tego dania, polecam Wam również przepis na PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANĄ PIECZARKAMI Jest pyszna Artykuł FIT KROKIETY pochodzi z serwisu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
STYLIZACJA STOŁU NA WIELKANOC I POTRÓJNIE CZEKOLADOWA BABKA WIELKANOCNA 176

imbryk, dzięki czemu, herbata będzie ciągle ciepła, a my możemy dłużej posiedzieć przy stole z rodziną. Na stole zawsze muszą pojawić się elementy dekoracyjne, dlatego wybrałam kilka żółtych kurczaków , zielonego zająca i piękne świece. No to jak, już stół mamy udekorowany to czas go czymś zastawić.  Polecam Wam przepyszną babkę potrójnie czekoladową! PRZEPIS NA BABKĘ WIELKANOCNĄ SKŁADNIKI(...)oleju rzepakowego - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 3 łyżki kakao - 150 g kuleczek czekoladowych bądź posiekanej czekolady mlecznej - 350 g mąki pszennej np. tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 120 g cukru pudru - 3 łyżki śmietany 36% - 2 łyżki mleka POLEWA: - 150 g białej karmelowej czekolady - 70 g śmietanki 36% - 2 łyżki kakao - do dekoracji owoce - babkę możesz też po prostu

SMYKWKUCHNI
Cynamonowy kurczak z batatami, papryką w sosie mango 192

cynamonu pół łyżeczki soli pieprz 1   łyżeczka przyprawy garam masala olej   Do soku z mango dodać cynamon, musztardę, sól i   pieprz, wymieszać i ostawić. Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę i wrzucić do miski z marynatą z soku, pozostawić na około pół godziny. Bataty dokładnie wyszorować i pokroić na dość duże cząstki to samo zrobić(...)pokroić na ćwiartki. Mięso wyjąć z marynaty, a w pozostałej marynacie obtoczyć również bataty,   paprykę i cebule. W naczyniu żaroodpornym pokudłać wszystkie składniki naprzemiennie, na końcu skropić olejem. Piec w 170 stopniach przez 40 minut

Jadło i czytadło
Szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-sojowym 232

cukinia, pomidorki cherry i czerwona papryka). Z podanych składników wychodzi 8 małych szaszłyków - dla 4 osób po 2 szaszłyki. Koniecznie wypróbujecie :)   SKŁADNIKI 650 g mięsa z udek kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki białego sezamu 1/4 łyżeczki chili PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy sos sojowy, miód, sezam i chili. Mięso z udek kroimy w paski(...)macerujemy w sosie przez pół godziny w lodówce. Nabijamy na 8 namoczonych wcześniej w wodzie patyczków. Grillujemy w piekarniku lub na grillu przez około 12 minut (przekręcając w połowie pieczenia). Podajemy z ulubionymi dodatkami na ciepło lub na zimno. Doskonałe do obgryzania prosto z patyków :) Smacznego!   Kolejny przepis w wykonaniu mojego Męża

Moje Kuchenne Rewelacje
szaszłyki drobiowe z grilla 166

posiłków. Składniki : 1 pierś z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 mała cukinia 2 małe czerwone cebule oliwa z oliwek marynata czosnkowa Provitus Sposób przyrządzenia : pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki pokrojoną pierś marynujemy w : marynacie i odstawiamy na 2-3h do lodówki papryki kroimy w spore kawałki, a cebulę i cukinię(...)krążki warzywa smarujemy oliwą z oliwek by się nie wysuszyły na przemian nabijamy wszystkie składniki na patyki (drewniane wcześniej moczymy by się nie przypalały) kładziemy na mocny żar i pieczemy obracając co 2-3 minuty z każdej z czterech stron dla równomiernego upieczenia

zobacz ich smak
Skrzydełka z marchewką i porem + film 233

kurczaka 80 dag młodej marchewki 2 pory  2 łyżki przyprawy do kurczaka 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szklanki bulionu przepis Skrzydełka myjemy osuszamy , posypujemy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na połowie margaryny na złoty kolor .Wyjmujemy na półmisek. Marchewkę i pora kroimy w talarki. Pozostałą część margaryny rozpuszczamy na tej samej patelni na której smażyliśmy skrzydełka, wrzucamy marchewkę(...)pora i dusimy około 10 minut. Skrzydełka przekładamy do żaroodpornej formy, na nich układamy uduszone warzywa i podlewamy szklanką bulionu. Skrzydełka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy 30 minut.W połowie pieczenia podlewamy je pozostałą częścią bulionu . Tak przygotowane danie najlepiej smakuje z ryżem lub ziemniakami

Smakowite Dania
Udka w ananasowej glazurze 201

Złocisty Kurczak Knorr 1 szklanka soku ananasowego 3 łyżki mioduNajpierw należy przygotować marynatę. Wymieszać miód, połowę soku z ananasa oraz przyprawę Złocisty Kurczak. Udka z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć je do marynaty i wstawić do lodówki na minimum 15 minut.Przygotować glazurę z dżemu, reszty soku ananasowego oraz musztardy.Udka wyjąć z marynaty(...)ułożyć na rozgrzanym ruszcie lub w piekarniku z funkcją grillowania. Grillować około 30-35 minut, kilka razy odwracając i smarując glazurą.Gotowe danie wyśmienicie smakuje z sosem czosnkowym i pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)Źródło: przepisy.pl

Świat Domowej Kuchni
Rolada serowa ze szpinakiem i kurczakiem. 219

Jest tak samo pyszna jak poprzedniego dnia. Na zimno też smakuje bardzo dobrze. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g. sera żółtego Na nadzienie: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka masła 1 opakowanie szpinaku mrożonego ( 450 g.) 1 ząbek czosnku 1/2 opakowania sera typu feta ( około 150 g.) sól, pieprz Wykonanie: Jajka rozmieszać w misce, dodać majonez. Dobrze(...)się połączyły. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do jajek z majonezem. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić do wystudzenia. Kiedy przestygnie, obrócić papierem do góry i delikatnie go ściągnąć. Piersi rozbić dość

Agusiowe smakołyki
Placek z kurczakiem, pieczarkami i serami 132

Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Sól Pieprz 2 jajka 150 g żółtego sera 100 g sera feta 1 cebula 5 pieczarek 3 łyżki świeżej natki pietruszki Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, słodką czerwoną papryką. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach(...)małe kawałki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy natkę pietruszki oraz wbijamy jajka. Ponownie mieszamy, aż całość połączy się z jajkami. Masę wylewamy na wysmarowane masłem naczynie żaroodporne. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 30-35 minut (z termo obiegiem

VioletoweKucharzenie
Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie 152

Dziś na blogu bardzo popularna, sprawdzona i polecana marynata słodko-ostra. Zanurzone w niej skrzydełka zyskały na smaku i charakterze. Można użyć jej także do innych fragmentów kurczaka.  1kg skrzydełek 1/2 szklanki pikantnego keczupu, u mnie od Jamar 3 łyżki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki soli 1. Mieszamy ze sobą(...)czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i sól. 2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h. 3. Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg

Szefowa kuchni
Wyniki konkursu "Schyłek lata z sosami Folwark" 145

krążki ok 10 szt. W 5 szt robimy mniejsze otwory, kółeczka tzw czapeczki zostawiamy. Całe krążki smarujemy rozkłóconym jajkiem, nakładamy ciasto z otworkiem. Układamy na blaszce, "czapeczki" osobno i pieczemy w 180 stopniach ok 15 minut. Wędlinę rozdrabniamy blenderem. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, pieczarki, kurki, paprykę czerwoną, dokładamy wędlinę i 3 łyżki sosu Folwark Madziarski, chwilę podsmażamy. podpieczone(...)farszem, przykrywamy serem i nakładamy małe kółeczko ciasta. Wkładamy do piekarnika na 5 minut. Podajemy z sałatą, oliwkami, polane sosem.  Smacznego III miejsce - zestaw produktów Folwark Pita z kurczakiem i świeżym ananasem - przepis przywędrował od Małgorzaty W. Składniki : 8 bułek pita 1 pierś z kurczaka 1 ł yżeczka oliwy lub oleju kokosowego 0,5 kapusty pekińskiej 100g rukoli 100g

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muszle faszerowane bakłażanem i kurczakiem 181

posiekanej pietruszki 100 g sera gorgonzola 1. Muszle ugotować w osolonej wodzie (12 minut). Odcedzić. 2. Bakłażana, kurczaka, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać kurczaka i smażyć przez 2 minuty. 3. Dodać bakłażana. Doprawić solą, pieprzem, estragonem, ostrą papryką i oregano. Smażyć przez 2 minuty. Dodać cebulę i smażyć kolejne 2 minuty. Pod koniec smażenia(...)Odstawić z ognia, wymieszać z sera gorgonzola, aż się rozpuści. 4. Muszle nadziać powstałym farszem. 5. Na dno naczynia żaroodpornego wylać sos pomidory. Ułożyć na nim nafaszerowane muszle. 6. Piec w 150 stopniach przez 18 minut. 7. Wyjąć z piekarnika i podawać. Sos pomidorowy: 350 g passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano

Moja Galeria Smaku
Grillowane podudzia z kurczaka z dipem paprykowym. 150

ząbki czosnku na dip paprykowy: 1 papryka czerwona 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy z podanych składników marynatę, obtaczamy w niej podudzia z kurczaka i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie podudzia grillujemy co jakiś czas obracając je i smarując pozostałą marynatą.  Paprykę na dip myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, zawijamy(...)Kiedy będzie gotowa zdejmujemy skórkę, dodajemy oliwę z oliwek, czosnek i blendujemy. Następnie doprawiamy dip solą i pieprzem do smaku. Podudzia podajemy z dipem paprykowym i grzankami lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Symfonia smakowa
Najlepszy mazurek wielkanocny 207

Schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Kajmak zmiksować z masłem i kawą na gładką masę, tylko do połączenia składników. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Ciasto gęsto nakłuć widelcem. Piec w 200 st. C. przez 20-25 minut, aż nabierze złoto-brązowego koloru. Ostudzić. Na ostudzonym spodzie rozsmarować masę kawową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Cukier skarmelizować w garnuszku. Dodać(...)masło, wymieszać. Podgrzewać, aż masa nabierze gładkiej konsystencji. Dodać sól, wymieszać. Przestudzić. Na mazurek pokruszyć bezy, polać sosem. Przechowywać w lodówce. Smacznego! W tle na zdjęciach mój przeuroczy, wielkanocny kurczak. Był to zupełnie nieświadomy prezent z okazji Dnia Kobiet (w Danii się go nie obchodzi). C. cały zachwycony wyszedł ze sklepu i oświadczył, że coś dla mnie ma. Kurczaczek był

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wątróbka pieczona w piwie podana na jabłku z sałatką z jarmużu i czerwonej kapusty. 149

wiele sposobów, ale jeszcze nigdy nie robiłem jej z dodatkiem piwa. Myślę sobie trzeba spróbować. Jak pomyślał tak też zrobił. Polecam Wam serdecznie! Czego użyłem: -300 gram wątróbki z kurczaka -cebula -jabłko -piwo ciemne alkoholowe -jarmuż -kapusta czerwona -masło -sól, pieprz -mała garść cukru Na patelni, którą można wstawić do piekarnika cebulę szklimy na maśle, solimy i pieprzymy do smaku(...)podsmażamy kilkanaście sekund, tylko po to by ścięła się z zewnątrz. Podlewamy szklanką piwa i wkładamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 175 stopni. Po 10 minutach pieczenia dorzucamy do patelni grube plastry nieobranego jabłka. Jarmuż i posiekaną kapustę gotujemy na parze do miękkości. Rozgrzewamy masło na patelni i wrzucamy miękki jarmuż z kapustą. Solimy, pieprzymy i podlewamy octem

BaRepas

Proponowane wyszukiwania