Polędwiczki z kurczaka a la nugettsy Dziś mam dla Was przepis na pyszny i szybki obiad. Polędwiczki z kurczaka a la nugettsy. Do tego ziemniaki, domowy
Słodkie okruszkiZupa ogórkowa z kiszonych ogórków to klasyka kuchni polskiej. Nie ma chyba osoby, która by jej nie znała. Przepisów jest pełno, bo można wykonać ją na
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj trochę inne kotlety ziemniaczane. Kotlety z twarogowym farszem. Idealne na bezmięsny obiad. Tak samo dobre jak mięsne i tak samo syte. Z początku może być
Marder&Marder ManufactureSkładniki: 1 główka kruchej sałaty 1/2 szklanki czerwonej porzeczki 2 łyżki masła 1 łyżkę cukru 1 kg młodych ziemniaków ugotowanych dzień wcześniej sól i pieprz
kgwjanczewoDzisiaj zapraszam na zupę krem z pieczarek. Kremowa i łagodna w smaku. Jako dodatek do zupy podałam pieczywo maca z ziołami prowansalskimi które jest wyraziste w
Ala piecze i gotujeSzukacie pomysłu na obiad? Dziś polecam Wam klasykę w nico wzbogaconej wersji. Schab w sosie z czerwoną papryką. Moja rodzina uwielbia to danie. Tak przygotowany schab idealnie smakuje z ziemniakami i zestawem ulubionych surówek. U nas najczęściej pojawia się klasyczna surówka z białej kapusty i sałata na słodko dla dzieci. Przygotowanie takiego obiadu jest bardzo proste. Wystarczy wszystko odpowiednio pokroić(...)właśnie na niej przygotowałam schab w sosie z czerwoną papryką. Taka patelnia tytanowa jest idealna do codziennych obiadów i nie tylko. Świetnie się też sprawdza np. do przygotowania pieczonych naleśników. Tak, tą patelnię bez obaw można wkładać do piekarnika. Na czas pieczenia wystarczy odpiąć rączkę. Sysem click-by-click to też świetne rozwiązanie, jeśli tak jak ja macie małą
Słodkie okruszkiziemniaki 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka curry 1/2 łyżka imbiru w proszku 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Dynię czyścimy z pestek, kroimy na duże kawałki (nie obieramy). Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Tak przygotowane warzywa układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy(...)piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy około 20 minut. W tym czasie do dużego garnka wlewamy około 2 litrów wody i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy mięso, marchew, pietruszkę i selera. Solimy i gotujemy do miękkości. Dynię i paprykę wyjmujemy z piekarnika, a gdy przestygną obieramy ze skóry. Paprykę wrzucamy do bulionu a dynię kroimy w mniejsze kawałki
Qchnia po prostuPyszna, rozgrzewająca zupa z cukinii . Idealna na chłodne dni. Przepis zaczerpnięty z książki “Szybka kuchnia. Wykwintne smakołyki na każdy dzień”. Składniki (4 porcje): 2 cukinie 3
Moja DelicjaZawijane roladki nadziewane szynką oraz plasterkami sera żółtego, zapieczone pod sosem śmietanowo-serowym z pieczarkami to propozycja na smaczny codzienny obiad . Doskonale komponuje się z gotowanymi ziemniakami i bukietem ulubionych surówek. Składniki: 6 grubych plastrów schabu bez kości 6 plasterków sera żółtego 6 plasterków szynki gotowanej 1 czerwona papryka 6 pieczarek Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku(...)topiony, zmiksować blenderem na gładko, zalać mięso w naczyniu, posypać ziołami prowansalskimi do smaku, ułożyć umyte i pokrojone na ćwiartki pieczarki, posypać startym serem żółtym, przykryć naczynie pokrywą Piec w nagrzanym piekarniku ponad 1 godzinę (aż mięso będzie miękkie ) Podawać gorące po wyjęciu z pieca. Smacznego
Wanilia i Kardamonkrzydełka dopraw solą i pieprzem, obtocz w oleju. Rozłóż pojedynczo na blaszce do piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 200 C przez około 45 - 50 minut, odwracając w połowie czasu pieczenia na drugą stronę . Gdy skrzydełka się pieką w tym czasie przygotuj sos. Imbir zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki na sos wymieszaj dokładnie w większej misce(...)razu po upieczeniu, gorące skrzydełka wkładamy do miski z sosem i obtaczamy ze wszystkich stron. Podajemy z ziemniakami i surówką . Smacznego
Przepisy i porady kulinarnełyżeczki czarnego pieprzu opcjonalnie sól przepis Obrane i umyte ziemniaki wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą tak, by nad nimi było jej około 10 cm, po czym doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym płomieniu około 10-15 minut. Podgotowane ziemniaki lekko studzimy a następnie kroimy na grube frytki. Pokrojone ziemniaki przekładamy do dużej miski, polewamy olejem, posypujemy granulowanym czosnkiem(...)papryką, czarnym pieprzem, dodajemy bułkę tartą i starty żółty ser po czym delikanie wszystko razem łączymy, najlepiej dłonią. Tak przygotowane pałeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. Artykuł Pałeczki ziemniaczane z serem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniapewnością zachwyci podniebienie każdego z Was. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ta pyszna zapiekanka z boczkiem składa się z bardzo prostych składników, takich jak ziemniaki, boczek, jajka, ser żółty, śmietana oraz cebula. Wszystkie te składniki świetnie podbijają smak ziemniaków, idealnie do nich pasując. Zapiekanka przygotowana jest w naczyniu żaroodpornym, a następnie zapieczona w piekarniku. Wszystko sobą fajnie przeszło, a cała zapiekanka wyszła(...)boczku się wytopi. Do naczynia żaropdpornego wykładamy warstwę podgotowanych ziemniaków. Na ziemniaki wykładamy starty na tarce ser żółty. Śmietanę mieszamy z 3 jajkami, doprawiamy solą oraz pieprzem. Całość wylewamy na ser żółty. Na wierzch wykładamy podsmażoną z boczkiem cebulę. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zapiekanka
Przepiski.plPlacuszki te można smażyć i i piec też w piekarniku ale tak jeszcze nie robiłam .Ja zrobiłam tradycyjnie smażone na patelni . składniki wszystkie dajemy do miski i ścieramy na tarce ,potem odcisnąć masę tej wody .Na koncu dajemy mąkę ,jajka i przyprawy 7 ziemniaków startych na tarce 2 średnie cukinie starte na tarce 15 dag sera startego 2 małe marchewki
Moje WyrobyCurry z kalafiora Curry z młodych ziemniaków Złota owsianka wzmacniająca odporność Nocny chleb z kurkumą, marchewką i orzechami Słodkie bułeczki – przepis Kotlety z soczewicy i miąższu z sokowirówki Omlet z żółtą cukinią na jajkach od zielononóżki Szarlotka pomarańczowa Ogórki kanapkowe Dorsz smażony Skrzydełka pieczone Leczo z dyni Zupa ogórkowa – post
Dorota Smakujeoraz pieprzem *** *** W misce mieszamy jajko z mąkami oraz proszkiem do pieczenia *** *** Dodajemy paprykę, chilli, bazylię oraz po szczypcie soli i pieprzu. Ponownie dokładnie mieszamy *** *** W tak przygotowanym cieście moczymy kawałki ryby *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z dwóch stron na rumiano *** *** Rybę możemy podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM
Blog z Apetytemogniu. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki. Na nie wyłożyć mięso z warzywami. Na mięso równomiernie wysypać połowę startego na tarce o dużych oczkach sera. Na serze poukładać cienkie plastry cukinii, oprószyć je delikatnie solą i pieprzem ziołowym. Wierzch obsypać resztą startego sera. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 20-25 minut (można
Simply Foodskładniki: ok. 1000 g ziemniaków sól ok. 2 łyżki oleju wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w słupki. Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy ok. 3-5 min. Następnie odcedzamy, osuszamy. Przekładamy do miski polewamy olejem i delikatnie mieszamy. Przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 200 st. C piekarniku, aż będą rumiane
Domowy Smak Jedzeniamiodowo - orzechowym lub sosem BBQ (do wyboru) podane ze smażonymi ziemniakami i kapustą bawarską. Rozpływały się w ustach. Bardzo apetyczny widok. No i na koniec danie naszych mężów. Niewątpliwie zostało ono bardzo ciekawie podane i doskonale przygotowane. Porcja bardzo solidna. Danie nosi nazwę: Wszystkie nasze najlepsze mięsa pieczone i smażone dla całej kompanii - minimum 2 osoby
Karola gotujepekińskiej przerobiłam ich cztery czy pięć. Teraz już wiem, że pieczona z masłem i panierką kapusta pekińska jest przepyszna. Że doskonale smakuje upieczona w beszamelu albo z masłem orzechowym i tahini. Świetna jest smażona z szalotką, winem, rodzynkami namoczonymi w czerwonej herbacie i kaszą bulgur. Puree z ziemniaków, kapusty pekińskiej i musztardy francuskiej to moje fav. I mogłabym wymienić
Mango Papajałyżeczka bazylii 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego Wykonanie: Ziemniaki obrać. Cukinię, ziemniaki, cebulę, czosnek zmielić w chopperze lub potrzeć na tarce o cienkich oczkach. Por pociąć w półtalarki. Boczek pokroić na drobno. Wszystko wrzucić do miski, dodać mąkę, olej, jajka oraz przyprawy. Dobrze wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 0 C przez 60 minut. Smacznego
Przepisy Babcijakiś czas mieszać. doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki odcedzić, dodać pozostałe składniki do pure oprócz rozmarynu i rozgnieść na gładkie pure. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, wyłożyć potrawkę z soczewicy, a na wierzch ziemniaczane pure. Wierzch posypać rozmarynem i posypać wiórkami masła. Piekarnik rozgrzać. Zapiekankę pieczemy w 200 st. C przez 20-30 min. aż wierzch będzie złocisty
kulinarne odsłony patitarce na drobnych oczkach lub posiekaj za pomocą miksera do ziemniaków dodaj startą cebulę, jaja, mąkę i przyprawy, wymieszaj wszystko na gładką masę, a na końcu dodaj pokrojony z małą kostkę boczek lub skwarki, wymieszaj małą keksówkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą, wlej do niej masę piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok godzinę, aż się zaruniemi
Oka w rosole czyli KaFka gotujegotowanie Pierogi z truskawkami autorka: KOLORgotowania.pl | blog: kolorgotowania.pl SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia SERNIK Z BRZOSKWINIAMI autorka: Marcepanowa | blog: Marcepanowa kuchnia Placki z siekanymi jabłkami – najlepsze autorka: wysmakowane.pl | blog: Wysmakowane Butter chicken autorka: wysmakowane.pl | blog: Wysmakowane Stefanka autorka: bisiakowska | blog: Iammuffina Kapusta kiszona z pieczonym kurczakiem - bigos autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Konfitura
Codzienna kuchnia niecodziennasmaku. W większym naczyniu do zapiekania wyłóż w równomiernej warstwie 1/4 ziemniaków, na nie wyłóż 1/3 szpinaku z boczkiem i powtarzaj wykładanie aż do wykończenia składników tak by ostatnia ziemniaczana warstwa była na wierzchu. Zalej całość śmietanką przykryj folią aluminiową matową stroną do góry, włóż do piekarnika i piecz przez 1 godzinę. Po tym czasie zdejmij folię, posyp parmezanem
karmelowyWstawiamy do nagrzanego do 190°C piekarnika. Jeśli chodzi o czas pieczenia, to przyjmuje się, że na 1 kg mięsa trzeba liczyć 50 minut. Żurek mała włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, pół pora, pół selera) cebula łyżka oleju kiełbasa lub wędzonka (5-10 dag lub według uznania) 5 ziemniaków 2 łyżki mąki sojowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki czubate
Kuchcik gotujenaleśnikowe jako panierka, z pieprzem, papryką, curry i proszkiem do pieczenia. Wyjątkowo dodałem drugie jajko, żeby było bardziej chrupiące. Wrzucamy skrzydełka i na godzinę wstawiamy do lodówki. Potem smażymy w głębokim tłuszczu i odsączamy. Po usmażeniu mięsa, warto przygotować coś jeszcze :) Świetnie smakuje cebulka i wcześniej ugotowane ziemniaki w cieście. Polecam ! Chrupiąco, domowo, smacznie
chleba naszegozetrzyj bataty na tarce o drobnych oczkach. 2. Do słodkich ziemniaków dodaj jaja i mąkę - wymieszaj dokładnie. 3. Dymkę i chili pokrój na cienkie plasterki i dodaj do masy wraz z serkiem wiejskim i solą - wymieszaj delikatnie do połączenia składników. 4. Formę do muffinów wyłóż papierem do pieczenia lub papilotkami i wypełnij je masą do 3/4 wysokości. 5. Muffiny posyp
Kuchnia w Słońcu SkąpanaRozwijamy kawałek ciasta i wykładamy wzdłuż krótszej krawędzi około 2 łyżek ziemniaków, rozprowadzamy, by pokryły około 10 cm z długości ciasta. Układamy parówki, około 1,5. Zwijamy i odcinamy, by powtórzyć te czynności, aż skończy się ciasto. Powinno wyjść Wam około 4 ruloników. Smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem. Pieczemy mniej więcej 20 minut w 180 stopniach, kroimy na mniejsze kąski
Pichceniomaniapuree ziemniaczane. Wymieszać składniki, następnie zagnieść. Ciasto jest wilgotne, ponieważ zawiera ziemniaki. Dokładnie zagnieść na gładką masę. Miskę lekko natłuścić oliwą i włożyć ciasto, przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto musi podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i jeszcze raz zagnieść. Włożyć ciasto do foremki do pieczenia chleba i odstawić na pół godziny, powinno lekko się podnieść. Pieczenie
Kuchnia Pokoleńolejem , układamy warstwami ( najlepiej podzielić składniki na dwie części ) : najpierw ziemniaki , dociskamy , następnie mięso mielone ,pomidory z puszki i tak dwukrotnie , na ostatnią warstwę pomidorów układamy cieniutko pociętą cebulę – solimy , doprawiamy chilli . Całość, przykrywamy jogurtem greckim, wymieszanym z tartym serem . Wkładamy do piekarnika ( bez wcześniejszego nagrzewania ) i pieczemy w temperaturze 150 C , przez około 60 minut . Najsmaczniejsza jest odgrzewana
Ogrodnik w podróżyjabłkiem - dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno Pieczone w piekarniku warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, papryką, pomidorami i cukinią Pikantne ziemniaki zapiekane w mleku Zupa marchewkowa z sokiem grejpfrutowym
Codzienna kuchnia niecodziennaindyka suszone pomidory w oleju z ziołami fasolka szparagowa ziemniaki sól pieprz koperek masło bułka tarta Indyka marynuję tak z godzinę wcześniej w pomidorach i zalewie w której są (pomidory kroję na drobniej, zalewy daje troszkę), oprószam solą i pieprzem. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę w 180 stopniach jakieś 20 minut. W tym czasie gotuję
kruche babeczkitortownicy. Wkładamy do zimnego piekarnika, włączamy na 180 stopni i pieczemy około 30 minut -do suchego patyczka. Wyciągamy biszkopt i z wysokości 20-30 cm upuszczamy dwukrotnie na podłoże. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół. Masa kokosowa: czerstwą kajzerkę zalewamy szklanką mleka, kiedy zmięknie rozdrabniamy np tłuczkiem do ziemniaków, widelcem lub blendujemy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozdrobniona kajzerkę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzepuścić przez praskę lub pokruszyć i rozgnieść widelcem. Ser wymieszać z ziemniakami, doprawić domową przyprawą do sera białego ewentualnie doprawić do smaku solą, wymieszać. Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wycinamy koła, na środku układamy około 1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia na stojąco i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut
Ciastka - domowe słodkościziemnych …) przyprawy ulubione Wykonanie Ziemniaki obrać i pokroić na frytki. Umieść je w garnku, zalać wodą i dodać trochę soli.Gotować na średnim ogniu przez 10 minut.Rozgrzać piekarnik do 220 ° C piekarnika termoobieg Rozłożyć frytki na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia w jednej warstwie . Oliwę wymieszać np. z papryka słodką w proszku
w mojej kuchnisiatki koszyka i można ją szybko w całości wyjąć i piec 15 minut następnie zmniejszyć temperaturę na 140 C i dopiekać makrele jeszcze z 5-8 minut makrela jest soczysta, aromatyczna, nie nasiąknięta tłuszczem, smakuje na ciepło i na zimno - można podać z czym się lubi np. ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej lub z pieczywem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękrochmal, który dodałam do ziemniaków. Starłam cebule. Dodałam ją do startych ziemniaków. Wbiłam jajka. Wsypałam mąkę, majeranek,sól i pieprz. Boczek pokroiłam w drobną kostkę. Podsmażyłam na patelni. Dodałam go do masy ziemniaczanej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Dno żaroodpornego naczynia wyłożyłam plasterkami boczku. Na nie wlałam gotową masę ziemniaczaną. Piekłam około godziny w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od grubości
potrawyregionalnepodlać winem i bulionem i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 2 godziny od chwili gdy piekarnik nagrzeje się do 200 st. C. Po upieczeniu mięso wyjąć z sosu, sos przetrzeć przez sito na głęboka patelnię. Doprawić masłem i śmietaną - opcjonalnie. Mięso odgrzewać w sosie. Podawać z ziemniakami lub kluskami. Smacznego
Stare Garypieprz estragon majeranek chili 1 cebula 2 ząbki czosnku Fasolę i ziemniaki zemleć, dodać drobno posiekaną cebulę , oliwę , jajka i przyprawy do smaku (po sporej szczypcie, chili z umiarem. Wsypać sproszkowane grzyby, dodać 1/4 szkl wody i wyrobić masę. Włożyć do natłuszczonej foremki keksówki lub w dwie mniejsze. Piec ok 30 min w temp
Gotowanie jest łatwewarzywa bo są najsmaczniejsze. Na dzisiaj przygotowałam zupę z pieczonego bakłażana, pomidorów i nie tylko. Zupa jest smaczna i aromatyczna. Składniki: 1 bakłażan 6 pomidorów 1 cebula ½ papryki żółtej ½ papryki czerwonej oliwa Wywar Elementy kurczaka ( może być porcja rosołowa ) 3 marchewki 2 łodygi selera naciowego 4 ziemniaki 2 l wody Sól Czosnek granulowany Pieprz czarny mielony Pieprz cayenne
Smaki Ewylistki tymianku, doprawiamy solą, pieprzem i chili. Do jajek dodajemy zimne ziemniaki i za pomocą miksera miksujemy tak długo, aż uzyskamy jednolitą gładką masę, następnie dodajemy śmietanę, mieszamy, a na sam koniec dodajemy liście szpinaku. Mieszamy za pomocą łyżki. Masę ziemniaczaną przekładamy na wysmarowane tłuszczem foremki do babeczek. Pieczemy ok. 35 - 40 min w piekarniku rozgrzanym
Moniki Smakołykijest szczelnie zawinięte. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni i pieczemy 10 godzin (tak, 10 :)) 3. Mięso wyjmujemy z piekarnika, ostrożnie zdejmujemy folię i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mięso delikatnie wyciągamy na talerz i rwiemy widelcem na małe kawałki. Podajemy w formie obiadu z ziemniakami lub na kanapkach. Smacznego
My Culinary Artoraz nieco gałki muszkatołowej do smaku i ubijamy całość tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę (zwykłym widelcem też da radę, ale trzeba zrobić to bardzo dokładnie aby nie zostawić ziemniaczanych grudek). 5 . PIEKARNIK Włączcie piekarnik i nastawcie go na 150 stopni, opcja góra i dół. 6. MONTAŻ ZAPIEKANKI + PIECZENIE (5 min + 40 min) Farsz mięsny nakładamy do formy i równomiernie
Nerds Kitchenkoktajlowych opcjonalnie sos winegret *Pieczona ciecierzyca: ciecierzyce odsączamy z zalewy, dodajemy ½ łyżki oleju, ½ łyżeczki papryki czerwonej, szczyptę soli czosnkowej, łyżeczkę oregano. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Pieczona ciecierzyca to nie tylko dodatek do sałatek, ale także świetna przekąska sama w sobie. Polecam;) Pierś kurczaka: Pierś myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc kieszonki (nie rozcinamy do końca). Smarujemy odrobiną(...)kieszonek pieczarki, cebulę i plastry mozzarelli. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Sałatka: Pomidorki kroimy na pół, dodajemy mieszankę sałat i ciecierzycę. Polewamy sosem winegret lub innym ulubionym. Proponuję to danie na kolację lub (z dodatkiem węglowodanów w postaci pełnoziarnistego ryżu, kaszy czy ziemniaków) na obiad
Powiedz dietom nieobieramy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem czosnku, ugotowane ziemniaki odcedzamy i tłuczemy na puree, piekarnik włączamy i nagrzewamy do temp. 220 stopni, dodajemy żółtka i wszystkie przyprawy, delikatnie mieszamy, masę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki, wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozetki dowolnej wielkość, wstawiamy do piekarnika i pieczemy
Kuchnia Beatykostkę i również obsmażyć. Boczek z cebulą dodać do startych ziemniaków, zbełtać jajka, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Brytfankę obsmarować olejem i wlać ciasto, na wierzch wlać 2 łyżki oleju i rozprowadzić równomiernie - ciasto wtedy nie jest suche. Piec w temperaturze 200 C przez ok 1 h Smacznego
Niezły Młynek