pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:90/331)

Schab nadziewany bazylią,szynką i salsą jabłkową 131

daniu sprawdza się idealnie. Nasz schab nadziewany bazylią podaliśmy z kaszą jaglaną. Wy możecie ją zastąpić dowolnym produktem – ryżem, pieczonymi ziemniakami czy batatami. Eksperymentujcie. Smacznego życzy Ciasna Kuchnia. Artykuł Schab nadziewany bazylią,szynką i salsą jabłkową pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia

Ciasna Kuchnia
Odchudzona pizza. 509

łyżek wody jogurt naturalny ketchup ząbek czosnku ser żółty (odtłuszczony) szynka (wędlina) pomidor oregano Łączymy wszystkie składniki (pomijając na początku wodę). Wodę dolewamy po łyżeczce sprawdzając konsystencję, gdy wszystkie składniki się zlepią przestajemy dolewać (ciasto powinno być dość suche ale elastyczne). Rozwałkowujemy cienko ciasto, kładziemy na papier do pieczenia. Smarujemy sosem składającym się z jogurtu naturalnego, ketchupy i czosnku(...)proporcje dowolne zależnie od preferencji). Nakładamy ulubione składniki u mnie: odtłuszczony ser żółty, 2 plasterki porwanej szynki (bądź jakiejkolwiek wędliny, którą znajdziecie w lodówce), 2 plastry pomidora. Całość posypuję oregano. Wstawiam do piekarnika na 180st i obserwuję pizzę (ciasto bardzo szybko się piecze), więc pozostawiamy w piekarniku w zależności od tego jak przypieczona ma być pizza. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Mini tarty koperkowe z pieczarkami i szynką pod pierzynką biało-czerwoną 175

podsypując mąką. Ciastem wykładamy foremki do pieczenia babeczek. Widelcem nakłuwamy ciasto, aby nam się nie podniosło. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na złoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone w paski pieczarki i nadal smażymy. Pod koniec dodajemy szynkę w paskach, posiekaną drobno papryczkę chili. Doprawiamy solą i pieprzem. Połowę serka jogurtowego(...)pieprzem. Pastę pomidorową mieszamy z szczyptą cukru i soli, dodajemy do drugiej części serka i łączymy składniki. Upieczone babeczki wypełniamy pieczarkami z szynką i na każdą nakładamy biały lub czerwony serek. Babeczki ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy kolejne 15 min.  Przed podaniem każdą babeczkę ozdabiamy świeżym koperkiem. Smacznego

Moniki Smakołyki
Naleśniki z szynką parmeńską, roszponką i serem ricotta 229

Składniki / 2 porcje: – 2 jajka – 1 szklanka mleka – 200 g mąki pszennej typu 500 – 100g szynki parmeńskiej – 50 g roszponki – 100g sera ricotta – sól i pieprz Przygotowanie: W misce roztrzepań jajka z 2 łyżkami mąki. Dodać troche mleka, kontynuować mieszanie dodając na przemian mąkę i mleko. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. Odstawić ciasto na 10 minut, aby odpoczęło(...)jednego naleśnika. Za pomocą kuchennej łopatki odwrócić naleśnik po jakimś czasie na druga stronę i usmażyć. Zdjąć z patelni i tak samo postepować przy pieczeniu pozostałych. Po upieczeniu smarujemy każdy naleśnik serkiem ricotta, kładziemy plasterki szynki i posypujemy roszponką. Naleśniki składamy w trójkąty Smacznego *z tego przepisu wychodzi ok. 4 naleśniki. Artykuł Naleśniki z szynką parmeńską, roszponką i serem ricotta

I LOVE LIFE
Faszerowane pieczarki ze szczypiorkiem, obiad Hobbita 107

płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka brązowego cukru 1/2 kostki bulionowej grzybowej sól , świeżo mielony , czarny , pieprz do smaku Z pieczarek wykręcamy nóżki i siekamy je drobniutko . Cebulę i szynkę , także drobno kroimy . Podsmażamy na tłuszczu , razem z siekanymi nóżkami pieczarek , solą ,cukrem i rozkruszoną kostka bulionową . Dodajemy także wyciśnięty praską czosnek praską . Jak wszystko na patelni nabierze złocistego koloru(...)wystygnięcia . Zimny farsz mieszamy z posiekanym szczypiorkiem . Następnie do kapeluszy pieczarek nakładamy farsz i nakrywamy plastrami żółtego sera . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C z termoobiegiem i pieczemy do momentu aż ser zupełnie się rozpuści . Gotowe Takie pieczarki najlepiej smakują jako przystawka do dowolnego dania , bo samymi trudno się nasycić Smacznego !     Artykuł Faszerowane pieczarki ze szczypiorkiem, obiad

Ogrodnik w podróży
Pizza z sosem pomidorowym, bakłażanem, szynką dojrzewającą i oliwkami 188

chili, świeża bazylia, świeży tymianek, świeże oregano, cukier, sól, pieprz dodatkowo: oliwki faszerowane fetą i serem mizithra, 1 bakłażan, 250 g mini mozzarelli, 250 g pomidorków koktajlowych, 200 g szynki dojrzewającej, parmezan, świeża bazylia, świeża rukola Do misy miksera nasyp odważoną wcześniej ilość mąki, drożdży, cukru i soli. Następnie wlej oliwę i stopniowo podczas miksowania dodawaj wodę. Ciasto wyrabiaj przez(...)minut w ciepłym miejscu. Na gotowe ciasto rozsmaruj sos pomidorowy, na który następnie ułóż cienko pokrojone plastry bakłażana, plasterki szynki dojrzewającej, połówki pomidorów i pokrojone oliwki. Na wierzch rozłóż mozzarellę i świeże listki bazylii. Pizzę piecz w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez około 15 minut. Upieczoną pizzę posyp listkami bazylii, świeżą rukolą i startym parmezanem. Smacznego

Plate of Joy
Piersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell 139

posypujemy suszoną natką pietruszki. Mięso z każdej strony oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy w skórę (u mnie z uda indyczego) lub w dodatkowe plastry szynki. Aby mięso utrzymało ładny kształt i nie rozpadło się podczas pieczenia filety obwiązujemy sznurkiem lub jak to ja zrobiłam – wkładamy do siatki masarskiej i zawiązujemy końcówki. Przygotowane filety smarujemy rozpuszczonym masłem, oprószamy solą, pieprzem(...)smarujemy masłem i już bez przykrycia zapiekamy na rumiano w 220 ° C. Gotowe piersi kroimy ostrym nożem na plastry, prostopadle do wykonanych nacięć w mięsie. P iersi indyka z szynką czyli Sonkás pulykamell podałam jako danie obiadowe z zielonymi kluskami śląskimi, sosem pieczarkowym i surówką ze szpinaku. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Piersi indyka z szynką

mojewypiekiinietylko
Sylwestrowe przekąski 162

kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami Sałatka w muszlach makaronowych Róże z ciasta francuskiego i salami Krakersy z cheddarem Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami Pieczeń z mielonego boczku Rolada serowa Serowa rolada z polędwiczką wieprzową Rolada serowa z jajkami i szynką Bułeczki czosnkowo-serowe Mini kanapeczki z bagietki Mini sucharki imprezowe – pyszne Przekąska śledziowa Śliwka owinięta boczkiem Twisterki(...)świderki Pizzerinki Pizza balls Zakręcone pizzerinki do odrywania Bułeczki z dipem serowym Tortilla kebab z czerwoną kapustą Quiche z szynką i pieczarkami Tarta z cukinią i łososiem Panierowane pieczarki Kapsalon Ślimaczki z ciasta francuskiego Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem Przekąska z ciasta francuskiego z mozzarellą i pieczarkami Przekąska imprezowa z ciasta francuskiego Smażone tostowe ruloniki Placki

Smaki Na Talerzu
Roladki z szynki pieczone w niskiej temperaturze 198

był bardzo zadowalający, choć sposób ten nie nadaje się do przygotowania posiłku w pół godziny ;) Moje roladki wyszły soczyste i miękkie, ale musiały piec się aż trzy godziny. Składniki (na 5 roladek): 5 płatów z szynki 5 ogórków konserwowych 5 plastrów szynki konserwowej 5 plasterków masła 1 mozzarella olej z pestek winogron pieprz sól chrzan  Sposób przygotowania:  Piekarnik(...)szynki konserwowej, mozzarelli i masła oraz jeden rozkrojony na ćwiartki ogórek konserwowy. Każdą roladkę ściśle zwinąć, a brzegi spiąć wykałaczkami.  Na patelni rozgrzać olej z pestek winogron (lub inny do smażenia w wysokiej temperaturze) i dokładnie obsmażyć roladki z każdej strony, by zamknąć mięso. Obsmażone roladki przełożyć do rozgrzanego naczynia żaroodpornego, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec

W SMAK
Pizza na cienkim cieście orkiszowym, domowa, najlepsza! (krok po kroku z filmem) - Pizza z szynką parmeńską i kaparami 137

łyżeczka soli 1 łyżka oliwy extra virgin dodatki: 1 puszka całych pomidorów szczypta soli szczypta suszonego oregano 100 g tartej mozzarelli 2 łyżki kaparów garść listków bazylii 4 plastry szynki parmeńskiej 50 g parmezanu Przygotowanie pizzy na cienkim cieście: W dzbanku wymieszaj drożdże z cukrem i ciepłą wodą. Ostaw na 5 minut, aż na powierzchni pojawi się piana. Do misy(...)soli i oregano. Pizzę posyp mozzarellą, kaparami oraz listkami bazylii. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220-240 stopni C i piecz przez ok. 10-15 min, aż ser się roztopi, a spód pizzy przypiecze. Na upieczonej pizzy ułóż plastry szynki prosciutto, a także duże kawałki parmezanu uzyskane obieraczką do warzyw. Skrop odrobiną oliwy, posyp listkami bazylii i podawaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowa pizza 17348

czasie przygotowujemy sos i dodatki. Kiedy ciasto wyrośnie, smarujemy je wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem, na ser kładziemy dodatki (szynkę, pieczarki, cebulę itp.) Wkładamy pizzę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy do zarumienienia spodu (podważamy i podglądamy) , u mnie było

Pelusiowa Kuchnia
Pizzerinki z rukolą 82

łyżka oleju 250 ml ciepłej wody 7 g drożdży instant (lub 25 g drożdży świeżych) Dodatki: kilka łyżek sosu pomidorowwgo ok. 50 g sera pleśniowego 1 gruszka 100 g szynki parmeńskiej garść rukoli 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich Z powyższych składników wychodzi około 8 pizzerinek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i wyrabiamy ciasto(...)minut. Po tym czasie kawałki ciasta smarujemy sosem pomidorowym i wykładamy pozostałe dodatki: porwaną na mniejsze kawałki szynkę parmeńską, pokrojony w drobną kostkę ser pleśnIowy, gruszkę i posiekane orzechy. Pizzerinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i pieczemy przez 15 minut, funkcja grzania góra-dół. Po upieczeniu pizzerinki posypujemy rukolą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również

Przepiski.pl
BUŁECZKI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI 213

Groszek osączam z zalewy, paprykę i ogórka drobno kroję. Warzywa mieszam z jajkiem, serem i natką pietruszki. Na dnie bułek układam szynkę, następnie wykładam resztę farszu. Całość zapiekam w 180 stopniach (termoobieg) około 15 minut.  Pieczone bułeczki podaję z ketchupem

JejKuchnia
Drożdżowe słoneczko z farszem z szynką zrazową. 164

bardzo dobry wybór, drożdżowa gwiazda to coś więcej niż pizza w "odmiennym" stanie. Ma zupełnie inny smak. W trakcie pieczenia doznania zapachowe są fantastyczne, a po wyjęciu z piekarnika można oszaleć, trudno się oprzeć, aby nie oderwać jednego promyka! :) Szynka zrazowa z serii "Nad ogniem wędzone"  nadała temu daniu niezwykły smak i zapach. Sama szynka prezentuje się niezwykle dumnie(...)pieprz łyżka oleju kokosowego Pieczarki ścieramy na tarce, cebulę kroimy w niewielką kostkę. Dusimy z kostką rosołową bez przykrycia na oleju kokosowym, aż cała woda z pieczarek wyparuje.  Szynkę kroimy w dość grubą kostkę, a ser ścieramy na wiórki. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia, kiedy masa będzie już delikatnie ciepła mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. Zostawiamy jedynie około

MamaOskarka
Szaszłyki wieprzowe z sałatką z kiszonymi burakami 78

szynki 0,3 kg surowego boczku 9 pomidorków koktajlowych 2 cebule 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz szczypta oregano 5 łyżek oleju Jeśli lubicie inne smaki, to zastąpcie moją propozycję przypraw swoimi ulubionymi. Szaszłyki wieprzowe z sałatką z kiszonymi burakami – jak przygotować? Zaczynamy od przygotowania marynaty do szynki wieprzowej. W miseczce mieszamy olej, paprykę ostrą(...)niej pokrojoną na 2 cm kawałki szynkę. Zostawiamy ją w marynacie na około 30 minut. W tym czasie kroimy cebulę na grube plastry, boczek w kostkę wielkością podobną do szynki. Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie, a następnie nadziewamy na nie składniki – szynka, boczek, cebula, pomidorki koktajlowe. Kolejność nie ma znaczenia. Szaszłyki pieczemy przez 45 minut w temperaturze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!