oleju. Smażyłam nie za długo, żeby nie były za suche. Posoliłam i dodałam pieprz. Następnie podsmażyłam ale również nie na wiór;-) pierś z kurczaka. Podgotowałam makaron al dente. Rozłożyłam go na blasze. Na niego rozłożyłam usmażonego kurczaka. Następna warstwa to pieczarki z cebulą. Posypałam je resztą makaronu (miałam go sporo) Wymieszałam śmietanę z przyprawami. I polałam nią zapiekankę. Ilość śmietany(...)zależy od tego, ile użyjecie składników. Ja dałam 1 opakowanie-ale można więcej. Na wierzch starłam mozzarellę. Podlałam trochę wodą i piekłam około 30 minut w temp.200 stopni. Smacznego
potrawyregionalnepiersi z kurczaka * 2 jogurty greckie (500 g) * 2 ząbki czosnku * 10 pomidorków cherry * płaska łyżka rozmaryny * sól, pieprz Sposób przygotowania : Piersi przekrawamy wzdłuż, żeby powstały 4 kotlety. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Pomidorki przekrawamy na pół. Jogurty mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy piersi. Układamy pomidorki, zalewamy(...)sosem. Posypujemy rozmarynem. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach
Pobite gary Barbarykawałek piersi z kurczaka przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (przypraw nie żałować; jedynie uważać z solą, ponieważ krakersy są już słone). Przyprawione mięso zalać jogurtem naturalnym i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień krakersy zmielić, np, za pomocą blendera. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Zamarynowane mięso obtoczyć w panierce krakersowej. Przygotowane kawałki kurczaka ułożyć(...)naczyniu żaroodpornym. Piec około 25 minut (bez przykrycia). Mięso musi lekko się zarumienić
Ugotowaćpieprz świeża bazylia CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1/ Kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i każdą pierś przecinamy przez środek na dwa cienkie filety. W misce łączymy musztardy, miód, sos sojowy i olej. Kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania puree. 2/ Dynię kroimy na pół księżyce, pestki(...)wyrzucamy, przy pomocy obieraczki pozbywamy się skórki. Każdy kawałek zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 60 minut. 3/ Gdy naszej dyni zostało 20 minut do końca, obieramy ziemniaka, kroimy go na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Dynię, ziemniaka, i kilka listków bazylii blendujemy na gładkie puree, doprawiamy solą
My Culinary Artszaszłyki z ziemniakami :). Rewelacyjne w smaku I proste w wykonaniu. Pamiętajmy by grill był dobrze rozpalony. :) Zaczynamy: Składniki: 4 piersi z kurczaka ok 1kg ziemniaków 3 cebule przyprawy: sól, paprika, suszony czosnek folia , patyczki to szaszłyków Wykonanie: Myjemy piersi, kroimy w kostkę. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. Ziemniaki obieramy I kroimy w grube talarki. To samo z cebulą. Pokrojone ziemniaki solimy, paprykujemy(...)dodajemy suchy czosnek. Na patyk nabijamy ziemniaki, mięso I cebulę. Zwijamy w folii jak cukierka. Kładziemy na rozgrzanego - gorącego grilla- pieczemy z dwóch stron po ok 15 min. Szaszłyk gotowe :) Smacznego
Smaki Edytyograniczenie soli. A co do płatków... Wybrałam te, które mają najkrótszy skład. Nie wszystkie muszą być źródłem zbędnego cukru i innych niepotrzebnych składników. (3 spore porcje) 3 filety z piersi kurczaka (pojedyncze; około 500g) Marynata: (*) 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego (płaska) 1 łyżeczka słodkiej papryki (płaska) pieprz Panierka: 1-2 jajka (w zależności od wielkości(...)minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie filety obtoczyć w jajku roztrzepanym z mlekiem oraz dokładnie - w uprzednio pokruszonych płatach. Blachę wysłać papierem do pieczenia i posmarować odrobiną oleju. Ułożyć kurczaka, którego należy delikatnie skropić dodatkowym tłuszczem. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25 minut w 180 stopniach. (Płatki powinny być troszkę
Di gotujebardzo - palce lizać! :) Kurczaka zamarynowałam dzień wcześniej i dałam mu przynajmniej 12 h, by przeszedł wszystkimi smakami. Wyjęłam go z lodówki na godzinę przed pieczeniem. Pieczony kurczak limonkowo-maślany: 1,5 kg kurczak 2 limonki - skórka otarta z obu, sok z 1,5 limonki spory pęczek świeżej kolendry 3-4 ząbki czosnku (u mnie także marynowany w curry) 150g(...)środka. Następnie zabieramy się za "luzowanie" skóry kurczaka na piersiach i udkach. Robimy to delikatnie, by jej nie rozerwać, ale na tyle mocno, by do środka można było włożyć masło z przyprawami i rozprowadzić je pod skórą kurczaka. Wkładamy całe masło i masujemy do momentu aż cały kurczak będzie przypominał nieco zombie. :D Nogi związujemy sznurkiem. Na dość głęboką
Cooking Monsterpierś z kurczaka 1/2 cebuli czerwonej 70 g tartego żółtego sera 1 mozzarella Ciasto 10 g drożdży 150g mąki 75 ml letniej wody Sos barbecue: 1 szklanka ketchupu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka sosu worcesterchire 2 łyżeczeki brązowego cukru 1 łyżka miodu 2 łyżeczeki octu jabłkowego 1/2 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka wkładamy(...)piekarnika i pieczemy około 20 minut. Z drożdży, połowy wody, łyżki cukru i łyżki mąki robimy zaczyn i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Wszystkie składniki na sos wkładamy do rondelka i zagotowujemy mieszając. Następnie gotujemy na małym ogniu przez 40 minut, mieszając co jakiś czas. Zabieramy się za ciasto. Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy rozczyn, resztę
Delusional Trinewyrabiamy. Odstawiamy ciasto przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę. 2. Z passaty pomidorowej, koncentratu i przypraw (sól, pieprz, oregano, bazylia i czosnek) przygotowujemy sos. 3. Pierś z kurczaka kroimy w paski, doprawiamy oliwą i ulubionymi przyprawami (my użyłyśmy soli, pieprzu, papryki czerwonej, kurkumy i curry). Smażymy na patelni. 4. Ser mozarella ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)Oliwki i pomidorki kroimy na połówki. 5. Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. 6. Ciasto rozciągamy rękami nadając mu owalny/okrągły kształt i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy sosem i posypujemy częścią sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 8 minut. Po tym czasie wyciągamy pizzę, dokładamy pozostałe składniki, posypujemy resztą sera i umieszczamy ponownie w piekarniku
Podwójnaporcjasklepu. Przepis znalazłam na opakowaniu przecieru pomidorowego. Polecam! Gniazdka z ciasta francuskiego z kurczakiem Składniki na 8 gniazdek: 2 płaty ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 10 pieczarek 50g boczku wędzonego 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki startego parmezanu przyprawy: sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko do posmarowania gniazdek Wykonanie(...)ciasta francuskiego wycinamy okrągłą foremką koła o średnicy około 8-9cm. W połowie wyciętych kółek mniejszą foremką wycinamy pośrodku otwory. Pełne koła układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Przykrywamy kołami z otworami, lekko dociskamy palcami, by dobrze się skleiły i wierzch ponownie smarujemy jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, gniazdka pieczemy około 15-20 minut
Smak mojej kuchninada) 1 duży filet z piersi kurczaka 4 łyżki fasoli 1/2 kulki mozzarelli 1/2 papryki Papryka słodka Sól himalajska Papryka ostra 2 ząbki czosnku Olej kokosowy Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Kurczaka kroimy w kosteczkę i smażymy razem z przyprawami i przeciśniętym czosnkiem. Paprykę kroimy w paseczki, mieszamy z fasolą i usmażonym kurczakiem. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju(...)kokosowego. Układamy makaron. Następnie wykładamy warzywa z kurczakiem. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy 30 min. w 180 stopniach
Czarnawisienkaoliwy z oliwek aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka lekko podsmażamy z obu stron. Ostawiamy do ostygnięcia. Rozwijamy ciasto francuskie. Ciasto przekrawamy na pół (wzdłuż dłuższego boku należy zrobić nacięcia ok. 8 cm, w odstępach co około 2cm. Na niepocięty środek nakładamy pierś, na to rozsmarowujemy łyżeczkę ketchupu, następnie układamy pieczarki i plasterek żółtego sera. Zaplatamy(...)paseczki od ciasta, od lewej do prawej. (pozostawiając malutkie przestrzenie aby mięso podczas pieczenia mogło swobodnie oddychać. Tak przygotowane cztery porcje smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około
Smaki Nataliiłyżka mleka sól pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać kurczaka, łyżkę masła, posolić, popieprzyć. Zieloną cebulkę pokroić, dodać do kurczaka. Doprawić gałką, liściem i tymiankiem. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki, dodać na patelnię. W rosole rozrobić śmietanę, musztardę i mąkę, wlać do kurczaka, wymieszać i poddusić. Wszystko przelać do naczynia(...)żaroodpornego, nakryć ciastem francuskim, posmarować jajkiem rozmieszanym z mlekiem i piec ok. 15- 20 minut w temp 200*C. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniPODSMAŻAM NAJLEPIEJ W ŻELIWNYM GARNKU DWIE POKROJONE W KOSTKĘ CEBULKI. DODAJĘ CZOSNEK I POKROJONĄ W PASKI PIERŚ Z KURCZAKA. POSYPUJĘ PRZYPRAWĄ CURRY WG.UZNANIA PONIEWAŻ JEST TROCHĘ OSTRA. DODAJĘ KAWAŁEK STARTEGO KORZENIA ŚWIEŻEGO IMBIRU. WSZYSTKO PODSMAŻAM I WLEWAM PUSZKĘ MLECZKA KOKOSOWEGO. OSOBIŚCIE LUBIĘ DODAĆ DWIE TRZY ŁYŻKI ŚMIETANY 18%. GOTUJĘ CHWILĘ ,ŻEBY SOS ZGĘSTNIAŁ. NASTĘPNIE KRUSZĘ TRÓJKĄCIK SERA PLEŚNIOWEGO TYPU(...)LAZUR,SOLĘ,PIEPRZĘ. DLA KOLORU DODAJĘ ŁYŻKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO. NAJLEPIEJ SMAKUJE Z RYŻEM ALE MOŻNA PODAWAĆ RÓWNIEŻ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI. SMACZNEGO
potrawyregionalne