pieczenie - 19054 przepisów (strona:932/1271)

Sałatka z czerwoną fasolką 201

pieczywa i kieliszkiem ulubionego winka. Jak dobrze, że jutro mam wolny dzień!  Składniki : * pół główki sałaty lodowej * pół puszki fasoli czerwonej * pół puszki kukurydzy  * mała czerwona papryka * pieczony bądź wędzony filet z kurczaka * sos : 3 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki majonezu, przyprawa do sałatek albo świeże zioła, sól, pieprz do smaku  Przygotowanie : Sałatę pokroić bądź porwać. Kurczaka

Magiczne Życie Marty
Pierś z kaczki ze śliwkami i golasami 488

kolację, na świąteczny obiad, zawsze wtedy gdy chcemy zjeść coś pysznego. Aby odświeżyć pamięć obejrzałam film dostępnego na kanale Szkolasmakow.pl, w którym szef kuchni restauracji Kresowiak wyjaśnia jak przygotować pieczoną kaczkę w sosie z suszonych śliwek. Pierś kaczki z sosem śliwkowym i golasami SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 2 piersi z kaczki 5 średnich ziemniaków 8 śliwek węgierek 2 łyżeczki

OstryKęs
83.Jesienne smaczki: czyli zupa krem z dynii, pomidorów malinowych i żółtej papryki! 284

oraz pestek (możemy je kolejno opłukać, ususzyć, uprażyć lub poskubać(:). Następnie kroimy ją w dość reguralną średnią kostkę i gotujemy ją w wywarze do osiągnięcia półmiękkości (jeżeli preferujemy dynię pieczoną można ją upiec w 180*C) Dokładnie umytą paprykę przekrawamy na pół, usuwamy z niej gniazdo nasienne oraz nasionka. Połówki papryki opalamy nad palnikiem lub w nagrzanym

Symfonia Smaków
Makaron z twarogiem i wiśniami 280

pokruszony twaróg oraz sproszkowany budyń. Wymieszać. Dodać odsączone wiśnie, połączyć. Na sam koniec dodać makaron i dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Skropić mlekiem pozostałym od gotowania. Piec około 30-40 minut w temp. 170st

Z miłości do słodkości
Tarta ze śliwkami 194

Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka i nadal ubijamy. Dodajemy migdały, mąkę i rum. Ubijamy, a następnie gotową masę wylewamy na ciasto, na którym układamy połówki śliwek.  Pieczemy tartę przez 40-45 minut w temperaturze

Przysmaki Karolki
Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. 376

The post Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka z sezamem 256

koniec wbij  jajka oraz jogurt. Wszystko zagnieć razem rękami aż powstanie jednolite ciasto. Rozwałkuj je i wytnij ciasteczka o średnicy 4 cm.  Przełóż je na brytfankę i piec 20 minut aż się zarumienią. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 267

Śliwki przekroić na pół, wyjąc pestki, ułożyć na cieście powciskać. Poczekać, aż ciasto jeszcze podrośnie. Można  na wierzch posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika ok 200 stopni C. Piec 45-50 min.  SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
HUMMUS Z DYNIĄ. 215

użyć szybkowar). Studzę. Dynię obieram, usuwam pestki. Czosnek przekrawam w poprzek, nacieram olejem roślinnym (nie oliwą! ma zbyt niską temperaturę wrzenia, będzie pryskać). Układam obydwa produkty na blasze i piekę w 220 stopniach do miękkości,  czyli jakieś 15-25 minut. Ciepły miąższ z dyni wyskrobuję łyżeczką ze skóry, wrzucam do miski wraz z wyciągniętymi ze skórek ząbkami czosnku. Studzę

W kuchni Karmel-itki
Borówkowy sernik na zimno 289

Znowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam  tutaj  i przygotowałam sernik z borówkami. Tym razem nie użyłam kominka ale ciacho równie fajnie

Monia miesza i gotuje
Beza jagodowa z mascarpone 5923

ubijaj wszystko jeszcze 2 minutki, aż piana będzie gęsta i błyszcząca.  Pianę wyłóż na dwa okręgi dużą łyżką najlepiej kilkoma ruchami, aby za długo bezy nie formować. Piecz przez 30 minut w temperaturze 120 C, następnie zmniejsz temperaturę do 100 C i susz bezę przez 2,5 h.  Do miski włóż serek mascarpone i cukier

Niezły Młynek
Chutney śliwkowy 210

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Chutney śliwkowy to połączenie słodkich śliwek z dodatkiem cebuli, octu jabłkowego oraz przypraw. Jest doskonałym dodatkiem do mięs pieczonych, kanapek z wędliną oraz serów. Smakuje wybornie. Przepis znalazłam tutaj . Post Chutney śliwkowy pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Do chleba 184

Htipiti Pasta z pieczonej papryki Pasta z czerwonej fasoli  Dip z buraków z za'atarem Hummus z południowych Włoch Turecka pasta z bakłażana Pasta z czarnej fasoli Letni hummus z bobu Ajwar

Chilli Czosnek i Oliwa
Makarony 221

Penne z pieczonym kalafiorem Spaghetti po maltańsku Makaron z sosem a'la ratatouille Speghetti po genueńsku Penne z kiełbasą i cukinią Makaron z cytryną i pieczarkami Spaghetti z krewetkami Lasagne wegetariańska Makaron z suszonymi pomidorami Z sosem z tuńczyka i anchois Makaron z czosnkiem i cieciorką Muszelki z kalafiorem i botwinką Z prostym sosem pomidorowym Spaghetti z pesto szparagowym

Chilli Czosnek i Oliwa
JABŁKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 216

cynamonem do dziurki jabłka włożyć dżem, rodzynki (osobiście wole bez dodatków) rogi ciasta sklejać na czubku tak aby jabłko było całe zakryte ciastem. Jajko wymieszać z mlekiem, posmarować ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 C  15-20 minut. rrarossa@gmail.com

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania