pieczenia - 22046 przepisów (strona:914/1470)

ziemniaczane rożyczki 142

jajka i pryprawy,a reszte wykonuje za mnie kiciuś-robot.....Gotową masę przeciskam przez maszynkę do robienia ozdób tortowych lub rękawa cukierniczego – tworząc na blasze wyłożonej papierem zgrabne różyczki. Piekę około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do zlocistego koloru..Do różyczek upieklam polędwiczkę wieprzowa..... Pamiętam te rozyczki z dziecinstwa jak Mama robiła.. Smacznego

w mojej kuchni
Dorsz ze szpinakiem w cieście francuskim 216

doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na środek ciasta szpinak. Wszystko zawijamy w ciasto francuskie, ciasto przez włożeniem do piekarnika smarujemy odrobiną oleju. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C i pieczemy przez ok 30 minut na najniższym poziomie w piekarniku.SMACZNEGO

w mojej kuchni
...zielona tarta ziemniaczana 176

szpinaku, przemieszać. Doprawić solą i pieprzem.WYKONANIE ....Naczynie żaroodporne natluścić Masę ziemniaczana podzielić na dwie części ,Jedna częścią ,wylepić naczynie ,wyłożyć farsz i druga częścią masy pokryć farsz.Posypac startym serem...Piec około 35minut w 180 stopniach.. Smacznego!....ps.nie zdążyłam zrobić foto przekrojonej zapiekanki,ale musicie uwierzyć ,że jest pyszna .Moja córcia wybredna w jedzeniu zjadla jedna cala zapiekankę sama

w mojej kuchni
Beza i kruche ciasteczka z marmoladą 235

chce wielkości ciastka :P).Miałam pomocnika ,córcie ,więc,na ciasto rozwałkowane  ,rozsmarowałam dżem,a następnie pokryłam ubita bezą ,bo córcia  kroiła  ,dlatego są nierówne kawałki.. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.proste ,szybkie w zrobieniu ,smaczne ciasteczka ...SMACZNEGO

w mojej kuchni
PTYSIE 172

mikserem. Ciasto powinno byc geste i lsniace. Rozgrzac piekarnik do 200 st.C. Z ciasta formowac na blasze cienkie paluszki dlugosci okolo 10cm (rekaw cukierniczy jest swietny do tego). Piec okolo 30 minut, az ladnie sie napusza i beda ladnie zrumienione. Krem: 2 lyzki maki ziemniaczanej 1 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 duze zoltka 1 szklanka kremowki 1 szklanke

w mojej kuchni
Karkówka gotowana i zapiekana z warzywami 161

pieczarki pokrojone w plastry, na pieczarki paprykę pokrojoną w paski,kalafior ,brokuł,marchewke pokrojona w plastry,fasolkę szparagową pokrojoną w słupki. .Doprawić ulubionymi przyprawami .  Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 30 minut

w mojej kuchni
Koniczynka 179

naciąć 8 płatków (zostawiając środek nie nacięty) . Biorąc po dwa sąsiadujące płatki, zawijać je do środka, lekko je przy tym zlepiając. Gotowe koniczynki posmarować jajkiem, posypać sezamem lub makiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Wyjąć i ostudzić na kratce.Smacznego

w mojej kuchni
ESTONSKI KRINGEL 179

przeciac na polowe Skrecic obie czesci, tak aby warstwy posmarowane cynamonem byly widoczne. Uformowac okrag, a nastepnie przeniesc na blaszke. Na góre ciasta rozsmarowujemy pozostale nadzienie, posypujemy delikatnie cukrem. Piec przez 30-35 minut, az wierzch bedzie brazowy. Zródlo: Estonian Kringel

w mojej kuchni
chlebki tureckie 155

dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Smacznego ! źródło: Podróże kulinarne. Kuchnia turecka.  Najlepiej dodawać mąkę stopniowo i w zależności od tego jakie będzie wychodzić ciasto dodać

w mojej kuchni
Piernikowe Filizanki z Kremem Czekoladowym 176

miód i lyzka wyrób ciasto. Dodaj cukier, sode, przyprawy, maslo i jajko. Teraz calosc wyrób dlonia na gladkie i miekkie ciasto. Gotowym ciastem wylóz gladkie formy na muffiny i piecz az beda rumiane w 180C. Przed wyjeciem poczekaj, az ostygna

w mojej kuchni
Bułeczki "ogony pawia" 181

zrobić dokładnie to samo z odłożonym kawałkiem ciasta. Gotowe bułeczki przykryć ściereczką i odłożyć na 30 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do 180°C. Bułeczki posmarować masłem i piec 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze raz posmarować masłem i wyjąć z foremek. Wystudzić... albo jeszcze lepiej po prostu przestudzić na kratce. Bo ciepłe są rewelacyjne! Źródło

w mojej kuchni
SCHAB z garnka rzymskiego 220

Zamiast do słoika moje mięso wylądowało w garnku rzymskim  - moczonym  minimum 30 minut w zimnej wodzie.,,---na wierzch  układamy plasterki jabłka ,zamykamy garnek i pieczemy tyle ile waży mięso tzn,1,5 godziny.Po tym czasie mięso jest gotowe do spożycia ,soczyste ,mięciutkie i smakowite..Mięso nadaje się na kanapki ,na zimno....surówka -fasolka szparagowa ze słoika

w mojej kuchni
Schab po kowalsku 228

zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili aż ser się roztopi. Można to również zrobić na przykrytej patelni. Kotlety podawać gorące, z ziemniakami i surówką...SMACZNEGO

w mojej kuchni
„Chleb” 3 kasz i płatów owsianych . Bez mąki. 169

keskówki .Kasze dokładnie ugniatamy ,aż masa wypełni blaszkę.. Tak przygotowany chleb odstawiamy  na kilka godzin (a przynajmniej dwie), aby błonnik mógł zaabsorbować wodę. Chleb pieczemy  przez 40 minut w 180 stopniach, następnie  wyjmujemy  z formy, obracamy  na drugą stronę i dopiekamy  przez 20 minut. Zanim  pokroisz

w mojej kuchni
ciasto Magic Custard 139

wymieszana z kakao,dolac mleko.Wszystko miksowac na jednolita masę .Tak powstałą masę dość plynną połączyć na wolnych obrotach z ubita piana -lub ręcznie .Gotowmasę wylac do wysmarowanej formy i piec 40-50minutWszystko zależy od piekarnika .Wierz ma być upieczony ,a środek mokry.Gdy ciasto wystygnie posypać cukrem pudrem i udekorowac owocami ,maliny jagody.ja nie zdążyłam posypac a juz znikło......SMACZNEGO

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania