pieczenia - 22046 przepisów (strona:907/1470)

Jogurtowy Sernik 218

sernika lub cynamon. Wszystko dokładnie miksujemy. Do białek dodajemy pozostałą masę i delikatnie mieszamy łyżką. Do natłuszczonej blaszki lub naczynia żaroodpornego na dno posypujemy płatkami owsianymi i przelewamy masę. Pieczemy przez ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika serniczek jeszcze trzymamy ok. 10 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sernik z Truskawkami II 284

wiem jak to się stało, że przeoczyłam ten sernik. Piekłam go na święta wielkanocne, więc wstyd - przyznaję się :) Jest to sernik z truskawkami, na który przepis już od dawna jest na blogu, tylko, że w troszkę innej odsłonie, zamiast bitej śmietany wylałam mleczną czekoladę. Truskawki na wierzchu były świeże, te w środku były mrożone :) Jeden z moich ulubionych serników

Blondynka Gotuje
Bigos po cygańsku 259

szklance łączymy koncentrat pomidorowy, wodę i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem. Sos wykładamy na warzywa (dokładnie rozprowadzamy po całości). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut pod przykryciem. Jeżeli nie posiadacie naczynia z pokrywką, przykryjcie danie folią aluminiową. 5. Bigos ostrożnie wyjmujemy z piekarnika, dokładnie mieszamy i podajemy na stół jeszcze parujące. Podajemy z ziemniakami

My Culinary Art
Kruche ciasto ze śliwkami 294

żółtko zagnieść na jednolitą masę 3. Formę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć ciasto, równo rozgnieść je palcami. Ułożyć umyte i pokrojone owoce skórką do dołu 4. Piec 40 minut 5. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem - koniecznie

Matka Żywicielka
Babka cynamonowa - na święta 197

będzie ładny - kakaowy Ja dodałam jeszcze małą garść suszonej żurawiny i pokruszonych orzechów włoskich Masę przełożyłam do natłuszczonej foremki w kształcie babki o górnej średnicy 25 cm, 9cm wysoka Piekłam w prodiżu przez 70 min, a jeśli w piekarniku to przez 40-50 min. w temp. 150 stopni C Sprawdzać upieczenie patyczkiem drewnianym. Przepis pochodzi z Kuchni polskiej- Ewy Aszkiwicz

Proste Potrawy
Pizza z ziemniakami i rozmarynem 223

rozwałkuj na dwa placki Rozgrzej piekarnik do temp.230-250 stopni C. Na wierzchu każdego ciasta  ułóż warstwę zachodzących na siebie plasterków ziemniaków. Posyp rozmarynem, polej mieszanką oliwy z czosnkiem Piecz na najniższej półce około 15 min., aż ciasto i ziemniaki lekko się zarumienią i staną chrupiące. Przed podaniem posyp solą według uznania. Z tych składników upiekłam jedną pizzę w prodiżu

Proste Potrawy
Pierożki z "francuza" ze szpinakiem 234

połączyły, wtedy dodałam odrobinę śmietany, sól, pieprz do smaku - wszystko dobrze wymieszałam Na rozmrożone pokrojone, prostokątne płaty ciasta nakładałam farsz i sklejałam je widelcem Wierzch pierożków smarowałam roztrzepanym białkiem, piekłam w temp. 180' C do zarumienienia Jest to propozycja dla każdego, bo pierożki robi się szybko i łatwo, no i są smaczne

Proste Potrawy
Drożdżowy placek z dynią 178

składniki połączą się dodajemy dynię utartą na drobnych oczkach i ponownie wyrabiamy, najlepiej drewnianą łyżką Wyrobione ciasto przekładamy do natłuszczonej foremki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta Pieczemy w temp. 160 stopni C. przez 1 godz. ( - sprawdzamy patyczkiem) Można posypać kruszonką, samo ciasto po upieczeniu jest dość suche, z masłem wyśmienite. Ciasto udaje się też w prodiżu. Ciasto

Proste Potrawy
Zapiekanka z mięsem pod pierzynką z purée 305

masło, gałkę muszkatołową i ugniatamy. Przeciskamy przez praskę bezpośrednio nad żaroodpornym naczyniem lub przekładamy ugniecione ziemniaki łyżką. Całość posypujemy natką pietruszki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 - 30 minut. Po tym czasie zapiekankę wyjmujemy, odstawiamy na bok żeby "odetchnęła" (na około 10 minut) i podajemy. Smacznego

My Culinary Art
Chleb kukurydziany *BEZGLUTENOWY* 395

najszybszych obrotach. Pod koniec dodajemy siemię i pestki. Mieszamy 10-15 minut to zwartej konsystencji (przypomina gęstą śmietanę). Odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5-2 godziny w ciepłe miejsce. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 70-80 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ryba z rozmarynem 175

przeciśnięty przez praskę czosnek oraz listki rozmarynu.            Smażymy przez chwilę, po czym uzyskaną "pastą" smaryjemy rybę. Zawijamy filety osobno w folię aluminiową i pieczemy  w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 30 minut. Podajemy z rukolą. Moja propozycja podania z marchewką i ziemniakami z ziołami gotowanymi  na parze

Moje Kuchenne Rewelacje
Ramen, czyli japońska zupa z noodlami i pastą miso 250

oleju sezamowego 1. Marchewkę, szczypior i pora kroimy w 2cm kawałki, imbir kroimy w plasterki. W żaroodpornym naczyniu układamy kurczaka, posypujemy warzywami, doprawiamy solą i polewamy równomiernie olejem sezamowym. Pieczemy 40 minut w 230 stopniach. 2. Kurczaka z warzywami przekładamy do dużego garnka i zalewamy 2,5l wody. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez godzinę

Tajskie smaki
Owsiana szarlotka 366

Dokładnie mieszamy. Do naczynka żaroodpornego lub innej blaszki (wpierw nasmarujemy ją olejem lub masłem) nakładamy jabłka, pianę i płatki owsiane. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Pizza z szynką, pieczarkami i papryką 180

wykładamy na dużą blachę, smarujemy sosem pomidorowym i układamy składniki. Na wierzchu układamy pokrojony w plastry ser mozzarella (jeśli ktoś lubi pomidory, można na samą górę położyć kilka plastrów). Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego! przepis bierze udział w akcji

KasiekGotuje
Żeberka marynowane 186

dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę przypraw, dokładnie wymieszać. Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego, dokładnie obtoczyć w marynacie, włożyć na minimum 3 godziny do lodówki. Po tym czasie piec przez około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania