pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:70/265)

Roladki z szynki pieczone w niskiej temperaturze 207

popularniejsze jest pieczenie mięsa w niskiej temperaturze, więc postanowiłem sprawdzić, jak wygląda to w praktyce. Muszę przyznać, że efekt był bardzo zadowalający, choć sposób ten nie nadaje się do przygotowania posiłku w pół godziny ;) Moje roladki wyszły soczyste i miękkie, ale musiały piec się aż trzy godziny. Składniki (na 5 roladek): 5 płatów z szynki 5 ogórków(...)szynki konserwowej, mozzarelli i masła oraz jeden rozkrojony na ćwiartki ogórek konserwowy. Każdą roladkę ściśle zwinąć, a brzegi spiąć wykałaczkami.  Na patelni rozgrzać olej z pestek winogron (lub inny do smażenia w wysokiej temperaturze) i dokładnie obsmażyć roladki z każdej strony, by zamknąć mięso. Obsmażone roladki przełożyć do rozgrzanego naczynia żaroodpornego, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec

W SMAK
Pizza na cienkim cieście orkiszowym, domowa, najlepsza! (krok po kroku z filmem) - Pizza z szynką parmeńską i kaparami 155

lodówki w celu powolnego rośnięcia. Pamiętaj, aby wyjąć ciasto z lodówki na 30-60 minut przed planowanym pieczeniem pizzy. Ciasto umieść na podsypanym mąką blacie i uformuj z niego płaski placek. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, następnie podsyp mąką lub semoliną i ułóż na niej ciasto. Z pomidorów w puszce odlej płyn (np. na sitku), a pomidory rozgnieć(...)stopni C i piecz przez ok. 10-15 min, aż ser się roztopi, a spód pizzy przypiecze. Na upieczonej pizzy ułóż plastry szynki prosciutto, a także duże kawałki parmezanu uzyskane obieraczką do warzyw. Skrop odrobiną oliwy, posyp listkami bazylii i podawaj.  ➤  Rada:  Jeśli szukasz wskazówek na temat pieczenia domowej pizzy, zerknij na  mojego bezpłatnego

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowa pizza 17374

czasie przygotowujemy sos i dodatki. Kiedy ciasto wyrośnie, smarujemy je wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem, na ser kładziemy dodatki (szynkę, pieczarki, cebulę itp.) Wkładamy pizzę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy do zarumienienia spodu (podważamy i podglądamy) , u mnie było

Pelusiowa Kuchnia
BUŁECZKI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI 230

Składniki: 4 bułki, 10 dag szynki w kawałku, łyżka masła, oregano Cykoria, curry, odrobina pieprzu cayenne, sól, pieprz, 2 duże jajka, duża garść posiekanej natki pietruszki, 10 dag tartego sera żółtego, 1/2 średniej wielkości papryki czerwonej, 4 łyżki groszku, mały ogórek kiszony. Przygotowanie: Z bułek odcinam wierzch, wydrążam środek. Szynkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na maśle z dodatkiem(...)cayenne. Groszek osączam z zalewy, paprykę i ogórka drobno kroję. Warzywa mieszam z jajkiem, serem i natką pietruszki. Na dnie bułek układam szynkę, następnie wykładam resztę farszu. Całość zapiekam w 180 stopniach (termoobieg) około 15 minut.  Pieczone bułeczki podaję z ketchupem

JejKuchnia
Drożdżowe słoneczko z farszem z szynką zrazową. 184

niż pizza w "odmiennym" stanie. Ma zupełnie inny smak. W trakcie pieczenia doznania zapachowe są fantastyczne, a po wyjęciu z piekarnika można oszaleć, trudno się oprzeć, aby nie oderwać jednego promyka! :) Szynka zrazowa z serii "Nad ogniem wędzone"  nadała temu daniu niezwykły smak i zapach. Sama szynka prezentuje się niezwykle dumnie i tak samo będzie wyglądała na stole(...)szynki zrazowej wędzonej Hańderek 250 g sera żółtego łyżeczka domowej warzywnej kostki rosołowej II z tego przepisu ---> Domowa warzywna kostka rosołowa II sól, pieprz łyżka oleju kokosowego Pieczarki ścieramy na tarce, cebulę kroimy w niewielką kostkę. Dusimy z kostką rosołową bez przykrycia na oleju kokosowym, aż cała woda z pieczarek wyparuje.  Szynkę kroimy w dość grubą kostkę

MamaOskarka
Roladki z kurczaka z pesto, szparagi w posypce z bułki tartej, czarna soczewica z groszkiem i natką pietruszki oraz sos maślano- 125

Składniki (na 2 porcje): Roladki z piersi kurczaka z pesto: 3 plastry piersi kurczaka  3 łyżki pesto 3 suszone pomidory  3 plastry sera mozzarella  6 plastrów szynki parmeńskiej  szczypta soli i pieprzu  Szparagi z posypką 250 g szparagów zielonych  2 łyżki masła  garść groszku świeżego  natka pietruszki  szczypta soli(...)Każdy z plastrów należy posmarować po jednej stronie pesto, ułożyć kawałek sera mozzarella oraz suszonego pomidorka i zawinąć w rulon. Następnie każdą roladkę owinąć szynką parmeńską. Gotowe roladki należy ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30 minut.  Soczewicę gotuję w 2/3 szklanki wody na średnim ogniu. Po ugotowaniu doprawiam soczewicę solą. Siekam drobno

Mango Papaja
NAJPROSTSZY SPOSÓB NA DOMOWĄ SZYNKĘ 144

Można ją jeszcze wrzucić na 10 minut do piekarnika, żeby się ładnie zrumieniła, ale ja tak nie robię. Już wkrótce przepis na bardziej skomplikowaną szynkę mojego Szwagra, moczoną przez tydzień, gotowaną w piwie i pieczoną z tłuszczykiem

Cytryna&Co.
Domowa pizza – szybko i smacznie 204

bardzo wolnym ogniu gotujemy do odparowania nadmiaru soku z pomidorów. Odstawiamy do ostygnięcia. Przepis na domową pizzę Przygotowane ciasto smarujemy sosem pomidorowym, układamy szynkę i ulubione składniki. Następnie całość posypujemy tartą mozzarellą. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 st. C przez ok. 7-8 minut. Smacznego! Artykuł Domowa pizza – szybko i smacznie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gotowana szynka wieprzowa 110

garnka. Zalewamy ją wodą, następnie dodajemy wszystkie składniki: sól, cebulę, czosnek, majonez, liście laurowe, majeranek oraz ziarenka jałowca. Nasz garnek stawiamy na piec i zaczynamy gotowanie. Od momentu zagotowania się wody odliczamy 9 minut i następnie zostawiamy szynkę w wodzie do wystudzenia na 6-8 godzin. Po upływie tego czasu ponawiamy proces gotowania, ponieważ szynka musi być ugotowana dwukrotnie

Programista w kuchni
Kukurydza pieczona z prosciutto 117

prosciutto które pokroiłam na cieńsze paski. Posypuje solą, pieprzem. Każdą kolbę zawijam w folię aluminiową i układam na blaszce. Piekę 45 minut. Przed końce pieczenia około 10 minut delikatnie odwijam kolby z foli żeby szynka zrobiła się lekko chrupiąca. Podaję ciepłe

wesoła kuchnia
Babka drożdżowa 191

wspominać, ale wtedy do śmiechu mi nie było. Wspominam też ciasto drożdżowe, w formie babek i chlebów. Taka lekko słodka babka wyśmienicie smakowała z szynką i ćwikłą. Czerstwa, idealnie pasowała do ciepłego mleka. Nie piekę zbyt wiele na święta, ale taka drożdżowa baba na stole stać musi! A "słona pascha" w koszyczku to do dziś nie wiem do końca(...)wysypanej mąką krupczatką lub kaszą manną.  Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia, tym razem na 15 minut.  Pieczemy przez ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni z termoobiegiem (lub do 180 stopni bez termoobiegu).  Na 10 minut przed końcem pieczenia można przykryć wierzch papierem, żeby babka się nie spaliła.  Po upieczeniu polewamy lukrem (cukier puder

bistro mama
Chlebek kukurydziany, mocno serowy... 158

złotawe. Podawaj ciepłe, najlepiej jako akompaniament do dobrej zupy, albo chilli con carne. CO JESZCZE? zostaw garść sera i posyp nim wierzch przed pieczeniem; możesz dodać do ciasta także i inne składniki: grzyby, szynkę, może nawet suszone pomidory?; w wersji dla dorosłych sprawdzi się papryczka chilli

Lejdi of the house
#1 Kurczak w szynce szwarcwaldzkiej, ziołowe frytki, puree i sos malinowy 155

kroimy w paski. W miseczce mieszamy ze sobą pieprz, sól i paprykę. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w naszej mieszance i zawijamy w plaster szynki. Układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową, skrapiamy oliwą i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.  Puree ziemniaczane: 0,5kg ziemniaków 100g masła 8-10 łyżek gorącego mleka (lub 2 łyżki śmietany 18%) sól(...)oliwek bezglutenowe przyprawy sól, pieprz ziołowy, tymianek, ostra papryka Marchewki myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy w słupki. Przekładamy do miski, skrapiamy oliwą, dodajemy przyprawy i mieszamy. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ok. 20 minut w 200 stopniach (lub w temperaturze pieczenia kurczaka, ok 40 minut). Sos malinowy sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru 150g mrożonych

Taste of imagination
Świąteczne sałatki 547

cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z rukoli z mozzarellą parmezanem i pomidorkami koktajlowymi Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Sałatka warstwowa z kukurydzą i szynką Sałatka warzywna z jakiem i koperkowym majonezem Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sałatka ziemniaczana z bobem i ogórkiem

Moja smaczna kuchnia
Schab z jabłkiem i cebulką 167

takiego mięska w lunchboksie na pewno nie pogardzi ten, kto o ciepłym, świeżym obiedzie może tyko pomarzyć, a zadowolić musi się kanapką z plastrem szynki czy sera. Dlatego Kochani idziemy marynować schab, a później pieczemy! Jak nie zjemy z ziemniaczkami/ kaszą/ ryżem, to na drugi dzień spokojnie możemy zabrać do pracy.   Składniki: 1 kg schabu 1 jabłko(...)myjemy. Osuszony nacinamy w odstępach ok 1½cm i nie docinając do końca nadziewamy krążkami cebuli oraz plastrami jabłek. Całość polewamy przygotowaną wcześniej marynatą i przekładamy do rękawa do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C i pieczemy godzinę, po czym przekładamy do ceramicznego naczynia i podpiekamy jeszcze przez 20 minut, podlewając pozostawionym z wcześniejszego pieczenia sosem

Kuchnia w czekoladzie