pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:130/265)

Pieczeń wieprzowa nadziewana 135

gotowania go zmieniam od tak... Tym razem miałam przygotować pieczeń nadziewaną według przepisu z książki Jak gotować Marii Disslowej, z 1930 roku. Nadzienie przygotowałam według starej receptury, natomiast z sosem pokombinowałam. Nie dodałam pomidorów, zamiast nich dałam grzyby suszone. Mięso przygotowałam w garnku rzymskim. 1 kg mięsa wieprzowego (szynka – cienki płat, schab), 40 g słoniny, 4 anchois(...)wysokości 1/3 naciąć wzdłuż nie docinając do   końca, rozłożyć. Powinniśmy otrzymać prostokątny płat mięsa.  Lekko go rozbić, uważając aby go nie „podrzeć”.  Jeżeli mam płat szynki, po prostu rozbić go. Skrawki mięsa odciąć – nie wyrzucać. Mięso oprószyć solą i pieprzem i odłożyć. Bułkę namoczyć. 1 cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić na maśle. Skrawki mięsa

królestwo garów
Domowa pizza – przepis na najlepszą pizze 181

Domowa pizza przy dobrze rozgrzanym piekarniku powinna się piec nie dłużej niż 10 minut. Warto również przygotować prawdziwy sos pomidorowy, chociaż powiem Wam szczerze, że mi najbardziej odpowiada ta szybka wersja. Wypróbujcie oba i dajcie znać, który Wam bardziej odpowiada. Domowa pizza Składniki Ilość porcji: 2 Składniki pizzy: Ser mozzarella Szynka Pieczarki Papryka różne kolory Salami Czerwona cebula Ciasto(...)wykładamy na blat posypany mąką i formujemy palcami okrągły placek. Na ciasto nakładamy sos pomidorowy, posypujemy serem mozzarella i dodajemy składniki. Tak przygotowaną pizze wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 10-15 minut. Pizze posypujemy oregano i smacznego! Domowa pizza Sprawdź również przepis na pizze z makaronem – pizza makaronowa .   Artykuł Domowa pizza – przepis na najlepszą pizze pochodzi

ale Pysznie
Pieczeń z kawałkami kurczaka 329

Pieczeń wieprzowa z kawałkami, z piersi kurczaka to mój eksperyment, który wydaje się trafiony. Baza to oczywiście mięso wieprzowo - drobiowe, ale uzupełnione sporymi kawałkami kurczaka. Polecam na długi weekend coś domowego zamiast sklepowych wędlin. SKŁADNIKI 1 kg mięsa z szynki wieprzowej 0, 5 kg. mięsa drobiowego z indyka ( np. udziec ) 1 pierś z kurczaka 1/2 łyżeczki majeranku(...)dużą kostkę. Kawałki kurczaka dodajemy do mięsa i jeszcze raz dobrze wyrabiamy, by połączyć kawałki piersi z mięsem mielonym. Masę mięsną wkładamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze uciskamy, by pozbyć się pustych miejsc, które powstaję pomiędzy kawałkami kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 1,5 godziny. Mięso studzimy. Zimne doskonale się kroi

W kuchennym oknie Ewy
Omlet z szynką, serem i pomidorami 208

Omlet z szynką, serem i pomidorami to nasza propozycja na szybkie i co ważniejsze bardzo pożywne śniadanie. Wbrew pozorom nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie tego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka w jogurcie na grilla 261

Karkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warstwowy Sernik na zimno z jagodami 240

Sernik na zimno z jagodami, z serków homogenizowanych. Kolorowy, bardzo efektownie się prezentuje. Jest naprawdę pyszny i zbyt szynko znika… PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO

Dorota Smakuje
Pulpety pieczone z warzywami 304

Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1/2 pęczka białych szparagów 1 cukinia … Czytaj dalej Pulpety pieczone z warzywami

czarrna od kuchni
Pieczarki faszerowane 164

koktajlowe rukola pieprz Kapelusze myjemy i osuszamy. Do każdej pieczarku wkładamy po 4 plasterki szynki, na nią odrobinę cebuli, łyżeczkę serka, a także szczyptę startego sera żółtego. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Postępujemy tak z każdą pieczarką. Tak przygotowane pieczarki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni C przez 10 minut. Gotowe pieczarki ozdabiamy pomidorkiem

MamaOskarka
Przekąska Kibica 185

wyłożyć plasterki szynki, kładąc jeden obok drugiego. Należy ułożyć je tak, aby zostawić wolne boki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po szynce. Szczypiorek posiekać. Także posypać po przygotowywanej przekąsce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić w mniejsze kawałki. Połączyć w miarę potrzeby wykałaczkami. Przełożyć na brytfannę, piec w piekarniku nagrzanym

Gotuję Testuję
Omlet z Szynką i Serem Żółtym 120

Kotlin WYKONANIE: 1. Jajka dobrze ubić trzepaczką ze śmietaną, mąką, mlekiem. 2. Ser i szynkę pokroić w kostkę i dodać do jajek. 3. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i chili. Całość dobrze wymieszać. 4. Na patelce rozgrzać masło, Wlać jajka i na wolnym ogniu piec aż się delikatnie zrumieni z obydwóch stron. Polecam podawać z Ketchupem Kotlin #kotlin #iloveketchup #smaknr1

Dziś Ja gotuje
PIZZERINKI Z PIECZARKAMI I SALAMI 174

doprawiamy przyprawami, dusimy 15 minut. Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami lub szynki, pieczarki, posypujemy startym serem, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką lub sezamem, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut

słodki bratek
Muffiny jajeczne 404

Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę na muffiny wysmarować masłem. Warzywa, ser i szynkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Jajka rozbełtać widelcem, doprawić i wymieszać z warzywami i szczypiorkiem. Tak przygotowaną masę jajeczną przelać do formy na muffiny. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut

wyzwania kuchenne
Gołąbki inaczej 232

kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę i 20-30 minut. I GOTOWE.Do tego na koniec gołąbki polewany ulubionym sosem

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem 189

przyprawić intensywnie i dołożyć szpinak. Z ciasta francuskiego wyciąć trójkąty. Na trójkącie ułożyć kawałek szynki parmeńskiej oraz łyżeczką nadzienie szpinakowe. Na gotowe nadzienie ułożyć kolejny trójkącik i skleić brzegi. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Rozbełtać jajko i za pomocą pędzelka rozprowadzić je na sakiewkach. Piec około 20 minut. Idealne również na zimno

Ania i Marcin gotują