pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:64/377)

Pizza Clauditta 125

maksymalnej temperaturze piekarnika (250ºC), choć ja dzisiaj piekłam trochę dłużej. Ser nakładać kilka minut przed końcem pieczenia. Dodatki: sos pomidorowy - pomidory z puszki wymieszane z koncentratem pomidorowym wraz z posiekaną bazylią, 0,2 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego- uprzednio usmażonego na patelni z chili oraz czosnkiem 1 pomidor świeża bazylia 0,5 kg sera

ClauditteMissCooking
INDYK PIECZONY W CAŁOŚCI Z NADZIENIEM Z WARZYW 274

mnie gęsi), po przyrumienieniu podlewamy czerwonym winem i dusimy do miękkości ( ok.1-2h). Przyprawiamy także czosnkiem mielonym, najlepiej z młynka. Dodaję także pod koniec pieczenia świeży czosnek ok.3-4 ząbki i 1 łyżkę masła. Do gotowego ( miękkiego ) nadzienia dodajemy trochę tłuszczu z pieczenia mięsa ( nadaje mu smak) oraz resztę masła. Nadzienie z indyczki może nie wygląda zbyt apetycznie

Smaczne Zdrowe
Szynka w miodowej glazurze 172

mielonego czarnego pieprzu 3 łyżki majeranku Glazura: 4 łyżki miodu 4 łyżki octu balsamicznego łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania: Miód, ocet balsamiczny, sok z cytryny oaz przyprawy: sól, czarny pieprz i majeranek łączymy tworząc marynatę. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w marynacie. Pozostawiamy na 2-3h. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni C i pieczemy

Pyry na Gaz
WEGAŃSKIE SZNYCLE Z KAPUSTY 215

łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka soli kamiennej, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Wykonanie: Kapustę i kromki chleba mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" końcówką lub w maszynce do mięsa. Odlewamy sok. Do masy dodajemy mąkę, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Formujemy kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub pieczemy w piekarniku

Jeść, by żyć w zdrowiu
WEGAŃSKIE SZNYCLE Z KAPUSTY 215

łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka soli kamiennej, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Wykonanie: Kapustę i kromki chleba mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" końcówką lub w maszynce do mięsa. Odlewamy sok. Do masy dodajemy mąkę, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Formujemy kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub pieczemy w piekarniku

Jeść, by żyć w zdrowiu
ZEBERKA Z GRILLA 133

przed pieczeniem na ruszcie, dzięki temu mięso jest bardzo miękkie, soczyste oraz aromatyczne. Polecam przepis na te wspaniałe żeberka! ----------------------------------------------------------------------- Liczba porcji: 4-6 Czas przygotowania : 50 minut + 2-3 dni na marynowanie mięsa ----------------------------------------------------------------------- SKŁADNIKI : 2 kg żeberek wieprzowych 1/2 szklanki keczupu  1/2 szklanki oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki(...)osuszone żeberka kroimy na kawałki ( z dwoma żebrami) - obtaczamy w marynacie i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni. Krok 3. Zamarynowane żeberka pieczemy na grillu z każdej strony - smarujemy w trakcie pieczenia marynatą. Gotowe, zrumienione żeberka podajemy z pieczonymi ziemniakami, marynowanymi papryczkami i korniszonami. Całość dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :)   Zobacz również przepis na karkówkę

Moja Książka Kucharska
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 219

oleju. Dodajemy mielone mięso i podsmażamy, aż się zarumieni. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory. Mieszamy, doprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusimy, aż płyn od pomidorów się zredukuje, dodajemy natkę i mieszamy. Gotowym mięsem nadziewamy wydrążone cukinie, układamy na powierzchni połówki mini mozzarelli. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko natłuszczonej oliwą. Wstawiamy(...)zapiekamy około 15-20 minut, aż ser się roztopi. Faszerowane cukinie podajemy na gorąco posypane posiekanymi świeżymi ziołami. Smacznego 🙂 The post Cukinia faszerowana mięsem mielonym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Burger z sosem z Big Mac’a! 264

były one rewelacyjne, zawierały wszystko, co lubię – delikatny, ale wyrazisty sos, dobrze doprawiony i pieczony bez tłuszczu kotlet oraz sałatę z dodatkiem  wiosennych warzyw. Burger wcale nie musi ociekać tłuszczem, aby uchodził za tego "mniam" :) Składniki na 6 burgerów: Kotlety: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 ząbek czosnku Szczypta papryki ostrej w proszku Szczypta gałki muszkatołowej(...)light 6 bułek pełnoziarnistych- u mnie kupne kajzerki fit Przygotowanie: Kotlety: Podane wyżej składniki na kotlety do burgerów połączyć ze sobą. Formułować z mięsa kulki, które następnie rozpłaszczyć. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Sos: Ogórka kiszonego zblenduj. Dodaj do niego cebulę, majonez, jogurt naturalny, musztardę

Fabryka pomysłów
Zapiekanka warzywna z mięsem mielonym i mozzarellą 174

wody. Między czasie na suchej patelni rozmrażamy warzywa. Następnie dodajemy mięso mielone i olej. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy przyprawy i kaszę smażymy kolejne 5 minut. Wyłączamy patelnie, dodajemy sos i dokładnie mieszamy. Do naczynia warstwami nakładamy warzywa z mięsem, kaszą i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Pieczeń domowa alla mielonka 228

Domowa mielonka pieczona z serii "wiem co jem" doskonała zarówno na zimno jak i na gorąco, w moim domu je się ją jako dodatek na kanapki,smacznie zdrowo i bez konserwantów! Składniki 1,5 kg łopatki wieprzowej 1/2 kg boczku gotowanego 1/2 cebuli 6 ząbków czosnku 2 jajka 300 ml wody jarzynka LUX  BELLA BIS przyprawa gajowego  BELLA(...)smaku sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku szczypta mielonego kminku Sposób przygotowania 1. Łopatkę wieprzową płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ,z boczku ściągamy spodnią skórkę,mielimy przez grube sitko razem z obranym czosnkiem. 2. Cebulę obieramy drobno siekamy nożem dodajemy do mięsa,wbijamy jajka wlewamy wodę,doprawiamy do smaku ziołami,wyrabiamy jednolitą gładką

Wanilia i Kardamon
Papryka zapiekana z kaszą 111

gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary. Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i nadziewamy farszem. Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C , później posypujemy

R'n'G Kitchen
Kurczak pieczony z majerankiem i papryką 283

ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku sól morska prowansalska Kamis czarny pieprz Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dokładnie nacieramy solą morską prowansalską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Miód mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem , majerankiem i papryką, tak przygotowaną mieszanką nacieramy dokładnie mięso. Kurczaka układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym(...)całą noc. Skrapiamy kurczaka delikatnie wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 1 godzinę w temp. 160 stopni (na dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne z wodą), po godzinie kurczaka obracamy, zwiększamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy kolejne 30 minut. (czas pieczenia kurczaka podobnie jak pieczenie kaczki zależy od wagi drobiu). Smacznego! The post Kurczak pieczony z majerankiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podudzia z indyka pieczone. Soczyste z piekarnika. 333

mielona. - domowa wegeta , lub inna ulubiona przyprawa typu warzywko - majeranek - olej Wykonanie Podudzia myję, osuszam papierowymi ręczniczkami, nacieram zmiażdżonymi ząbkami czosnku i resztą przypraw. Odstawiam do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie mięso przekładam do wysmarowanego odrobiną oleju naczynia żaroodpornego. Piekę pod przykryciem ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. W czasie pieczenia

Kuchnia z widokiem na ogród
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 321

kurczaka – na płasko. Skórka po upieczeniu jest idealnie chrupiąca, mięso – soczyste, z łatwością odchodzi od kości. I od razu – z dodatkiem w postaci pieczonych warzyw. Ziemniaki obieramy, kroimy je na dość duże i grubsze frytki. Cebule obieramy, kroimy na ósemki, z piętką, żeby cebula nie porozpadała się całkiem przy pieczeniu. Papryki myjemy, usuwamy im gniazda nasienne a miąższ kroimy(...)miseczce łyżkę oleju mieszamy z sokiem z limonki, sosem sojowym i mieloną papryką. Kumin i kolendrę tłuczemy razem w moździerzu na pył, dodajemy do miseczki. Przeciskamy przez praskę obrany z łupinek czosnek, dodajemy 3 łyżeczki soli i całość mieszamy na gęstą pastę.   SPATCHCOOK Technika pieczenia mięsa na płasko, tzw. ‘spatchcook’, jest szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy

Karo in the Kitchen
Piecuchy (Calzone) 315

wszystko jest świeże, a przede wszystkim dokładnie wiem, co w takim daniu jest, jak dopasować je do smaku mojego i moich domowników. Tym razem nadzienie jest z mięsa mielonego w sosie pomidorowym z dużą ilością sera, ale równie dobrze będą smakowały nadziane szpinakiem i fetą, bądź w inny sposób dopasowane do Waszych smaków. Polecam do wypróbowania(...)mielonego; – 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku – 400 ml passaty pomidorowej; – 0,4 kg pieczarek; – 2 średnie marchewki; – oregano, sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, odrobina cukru, ostry sos chilli – 10 dag sera żółtego starkowanego Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso. Wszystko podsmażyć, tak, żeby mięso

dom-agi.pl