pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:146/315)

Jarmuż w owsiance ^^ 204

razu od wyjęcia ich z pieca, postanowiłam ponownie użyć tego warzywa. Tym razem dodałam go do owsianki, jak widać na zdjęciu ładnie ją zabarwił. Śniadanko wyszło bardzo pyszne i słodziutkie (za sprawą bardzo dojrzałego banana) :D ~  Jarmużowo-bananowa owsianka z serkiem twarogowym, kawą i cynamonem ~ Składniki: 40g płatków owsianych 5g śierzo mielonego siemienia lnianego garść jarmużu

Kuchenny Skrawek Nieba
Jego Wysokość Kabaczek. 216

mielone jest wspaniałe. Gotowe mielone to nieporozumienie. Dlaczego tak piszę-mam kolegę który przy tym pracuje. Chyba że zmielą mięso przy nas w sklepie. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Wyrobioną masą napełnić kabaczka. Całość zawinąć w rękaw do pieczenia i piec w piekarniku 50 minut

Kulinarny karnet Christophera
Słowicze gniazdka z ciasta kadayif. 237

się zarumieni. Po wyjęciu z pieca, gorące gniazdka polać syropem i posypać zmielonymi pistacjami. Ciasteczka orientalne, oryginalne i smaczne. Kunafa z syropem cukrowym i orzechami włoskimi. Składniki. 2 porcje 50g ciasta kadayif 1 łyżka masła 4 łyżki wody 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 5 orzechów włoskich 1 łyżeczka pistacji mielonych Wykonanie. Z cukru i  wody

Kulinarny karnet Christophera
Żytni zakwas na żur 175

Babci. Mój nastaw jest z mielonego żyta typu 2000, będzie miał specyficzny zapach i kwasowość. Jeśli zdecydujecie się na zakwas z mąki pszennej z małą ilością razowej to otrzymacie barszcz biały, znacznie delikatniejszy od żuru. Potrzebujemy 4-5 dni, aby można było go użyć. Ja zawsze dodaje kromkę czerstwego chleba, który był pieczony na zakwasie, przyspiesza to proces

Apetyczna babeczka
Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami 218

pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym ,  z kalafiora z chili ,  z dyni ,  z cukinii z lubczykiem ,  z kapusty ,  z pomidorami ,  z porem . Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g marchewki 1 cebula 1 łyżka masła 1,5 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka owsiane z bananem i gorzką czekoladą 192

Przygotowanie: Płatki owsiane błyskawiczne mielimy w blenderze na mączkę. Przekładamy do dużej miski. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. Banana rozdrabniamy widelcem lub za pomocą blendera na papkę. Pozostałe składniki przekładamy do miski.    Zagniatamy masę rękami do momentu, aż wszystkie składniki się dobrze połączą. Masa będzie dość klejąca. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy kuleczki

Mania Gotowania
Muffiny jaglane z owocami 218

jaglaną, cukier, sodę i mielone migdały. W drugim naczyniu wymieszać ( mikserem jest najszybciej ) składniki mokre, czyli  jajka, olej i jogurt. Do składników mokrych wsypać suche - całość wymieszać. Masę przełożyć do formy na muffiny ( na 12 sztuk ). Na wierzchu ułożyć owoce. Masa jest dość rzadka, dlatego owoce zatopią się w niej podczas pieczenia. Piec około 20 minut

kolorowotorcikowo
Pasztet domowy 419

cebula 0,5 szt liść laurowy 4 szt ziele angielskie 6 szt pieprz cały 0,5 łyżeczki sól 4 łyżeczki dodatkowo do smaku gałka muszkatołowa 0,5 łyżeczki pieprz mielony 0,5 łyżeczki pieprz ziołowy 0,5 łyżeczki sól jajka 2 szt kasza manna 2 łyżki Przygotowanie:   Dzień wcześniej zalać grzyby żeby się namoczyły.Mięso umyć w zimnej(...)szklankę rosołu z gotowanego mięsa.Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Mięso wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st i piec 1 godzinę.Forma

Ala piecze i gotuje
Kajzerki 258

gotowaniu czy pieczeniu nie chodzi o to, żeby umęczyć się, upaćkać kuchnię i spędzić w niej pół dnia - najpierw na przygotowywaniu, potem na sprzątaniu. Tak mi się zdaje, że większość osób nie lubiących kuchni, musiała sparzyć się na takich własnie przepisach, które zajmują "pół życia". Ja gotować lubię, piec też, ale nie koniecznie spędzać(...)jajko , 230 ml mleka , 30 g świeżych drożdży , 40 g miękkiego masła . do posmarowania: jajko wymieszane z łyżką śmietany 18%; do posypania: sól w płatkach, mak, czarnuszka, sezam, mielona papryka, etc. - ja użyłam czarnuszki, grubo zmielonego kolorowego pieprzu i papryki w płatkach. Drożdże rozetrzeć z cukrem. Mleko podgrzać lekko, wlać do drożdży. Dodać sól, jajko, przesiane i wymieszane

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułeczki ze szpinakiem i fetą - poğaça 212

pieczenia, jednak zrobienie dobrych bułeczek na drożdżach jest o wiele prostsze i ja również postawiłam na ciasto drożdżowe . Możecie do niego wykorzystać zwykłą mąkę lub mieszankę różnych mąk, np. dodatek mąki pełnoziarnistej, żytniej czy jęczmiennej. Bułeczki możecie przygotować z dowolnym nadzieniem , w sumie potrzebujecie go ok. 200 g. W Turcji spotyka się poğaça z nadzieniem z oliwek, mielonej(...)mając bułeczkę ustawioną zlepieniem w dół, podwinąć pod spód rogi, uzyskując kształt "kartofelka":) Powtórz powyższe czynności z pozostałymi kawałkami ciasta. Ułóż bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie posmaruj bułeczki żółtkiem wymieszanym z wodą i posyp wybranymi ziarnami. Wstaw pogaca do piekarnika nagrzanego do 190 stopni

Chilli Czosnek i Oliwa
Bułki śniadaniowe 135

ciasta klejąca,elastyczna).  Poczekać 30 minut, aż podrośnie [pod przykryciem ]i ponownie wyrobić.Wyłożyć ciasto na stolnicę,będzie klejące ale podsypując mąką i wyrabiając zrobi się takie jak byśmy mieli wrażenie że zaraz wypłynie z rąk.Wyrabiać na stolnicy obficie obsypana mąką i wyrabiając cały czas .Jak zacznie się kleić podsypać trochę mąki .Podzielić na dwie części i z każdej(...)wyrośnięcia .W tym czasie nagrzać piekarnik do 210 stopni  i piec na drugim poziomie od dołu przez 15  min potem zmniejszyć na 190 i piec 10 minut. A tu bułeczki z samej mąki pszennej.. Te pyszne bułki piekły [ dziękuję za wspólne pieczenie] : Agnieszka Joasia Daria Marzena Rynn Alina Magdalena Małgosia

Moje domowe kucharzenie
Pierniczki 169

caly ten czas kiedy ciasto dojrzewalo w mojej lodowce prawie codziennie podjadalam z niego odbrobine. Moj Maz martwil sie nawet, ze za chwile nie bedzie z czego tych piernikow piec. Jego troska okazala sie daremna, gdyz z tego czego razem z dzieckiem nie wyjadlysmy udalo sie nam zrobic jeszcze 350 slicznych pierniczkow. Teraz az do Swiat beda lezaly zapakowane(...)szklanki cukru 1 kostka smalcu 1/2 szklanki mleka 3 jajka 3 plaskie lyzeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 torebka gotowej przyprawy do piernikow dodatkowo: cynamon, imbir, galka muszkatalowa, mielone gozdziki, kardamon wykonanie: W rondlu rozpuszczamy miod, smalec i cukier. Mieszamy do chwili uzyskania jednolitej masy, odstawiamy do przestygniecia. Do przestygnietej masy dodajemy jajka, make, sode rozpuszczona w chlodnym mleku

Przysmaki Karolki
Peanut butter granola bars- welcome to PARADISE 233

owsianych mielimy na mąkę, 2 bierzemy w normalnej postaci i wsypujemy do miski razem z wiórkami kokosowymi i miksem nasion Dodajemy masło orzechowe/orzeszki ziemne, rodzynki, sól i cynamon- u mnie to cała torebka  Dodajemy miód/syrop i mieszamy całość ręką Na koniec dodajemy wodę aż do uzyskania kleistej konsystencji Kładziemy masę na wyłożoną papierem do pieczenia płaską blaszkę

peanutbuttermonster
Zielony falafel z bobu, zielonej soczewicy i kaszy jaglanej z sosem tahini 258

więc polecam także zielone falafele przygotowane z bobu, zielonej soczewicy, kolendry, natki pietruszki i kaszy jaglanej. Kotleciki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem pachnące aromatycznymi przyprawami, w wersja light (pieczone w piekarniku). Do tego znakomity sos tahini oraz mizeria z rzodkiewek i ogórków. Falafele można jeść na ciepło lub zimno, odgrzewać w piekarniku oraz przechowywać w lodówce(...)zielonej, 180 g kaszy jaglanej ugotowanej, 340 g bobu ugotowanego i obranego, 1/2 czerwonej cebuli, 4 ząbki czosnku, garść świeżej kolendry, garść natki pietruszki, 1 łyżeczka mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki soli, pieprz cayenne . Sos tahini 100 ml wody, 50 ml tahini, 5 łyżek soku z cytryny, 2 łyżki posiekanej kolendry, 2 łyżki

SzczyptaSmaQ
Zdrowe burgery z warzywnymi frytkami 882

pieczenie swojej. Tradycyjną wołowinę zamieniłam na kurczaka, a frytki na pieczone warzywa korzeniowe. Efekt końcowy może i odbiegał od tego, co początkowo chodziło mi po głowie, ale zdał egzamin na piątkę! Da się? Da się! Wyszło pysznie i zdrowo, a przecież o to chodziło :) Polecam wszystkim amatorom domowych burgerów! Aromatyczne burgery z kurczaka z pieczonymi frytkami warzywnymi przepis(...)pozbawiamy pestek. Imbir, czosnek i papryczkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wszystko podsmażamy 1-2 min. Zestawiamy z ognia. Kolendrę płuczemy i również drobno siekamy. Mięso mielimy w maszynce (lub blenderze/rozdrabniaczu) i przekładamy do sporej miski. Dodajemy imbir, czosnek, papryczkę i kolendrę, a także łyżkę zimnej wody, jajko i sezam oraz sól. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania