Bardzo lubię kaszę i staram się, aby pojawiała się ona na naszym stole jak najczęściej i to w różnych wersjach. Dziś wersja warzywno-pieczarkowa. Jest to syte , pyszne i miłe dla oka danie jednogarnkowe albo smaczny dodatek do sztuki mięsa w sosie, czy gulaszu. Dla mnie akurat tutaj mięsko jest zupełnie zbyteczne, bo zestawienie sypkiej kaszy
Walijskie Pichceniemasa była dość zwarta i można było formować kotlety na gorącym mocno oleju smażyć kotlety obsypane tartą bułką smaczne kotlety jajeczne można podać same lub z sosem pieczarkowym i surówkami jakie lubisz.....SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe kotlety my lubimy np. z buraczkami zasmażanymi i sosem pieczarkowym kotlety można też podjadać same na zimno........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminuty do pieczarek dodać kaszę, magę kucharka, natkę pietruszki i z 5 minut na mniejszym ogniu mieszając podsmażać wątróbkę posolić na talerzu i podać z cebulą, jabłkami i pęczakiem pieczarkowym.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmasa nie była za luźna formować kotlety i smażyć na rumiano na gorącym mocno oleju, usmażone odkładać na ręcznik papierowy smaczne kotlety można zjeść z surówkami lub sosem pieczarkowym............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPlacki ziemniaczane mozna rowniez podawac polane smietana i posypane cukrem, ale tez polane sosem pieczarkowym lub miesnym
Klaudynkowa kuchniaSałatkę pieczarkową według naszego przepisu nazwałyśmy "szybką" z dwóch powodów. Szybko się ją przygotowuje i równie szybko znika :-)) Składniki: 4 jajka pieczarki marynowane 400g groszek konserwowy 1\2 puszki cebula ogórek kiszony majonez sól, pieprz musztarda zielona pietruszka, bądź kiełki Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki, ogórki i cebulę również pokroić, dodać
Anioły w kuchniskładniki, doprawić masę według uznania. Spód garnka wyłożyć liśćmi kapusty, zawijać farsz w liście i układać ciasno w garnku. Zalać bulionem i gotować ok. 1 godzinę. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym
Anioły w kuchnidużej blaszce, lekko posmarować masłem środek. Pieczarki obrać ze skórki pokroić na małe kawałki. Cebulę posiekać w kostkę obsmażyć, dodać pieczarki, podusić. Doprawić solą , pieprzem. Napełnić bułki farszem pieczarkowym, posypać serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 s C przez 10 min. Podawać z dowolnym sosem lub ketchupem. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyboki posmarować jajkiem i posypać bułką tartą. Włożyć do podłużnej foremki i zapiekać w temp.200 stop.30 minut, aż się ładnie zarumieni. Podawać po 5-ciu minutach z sosem pieczarkowym. Robiąc to danie nawet nie myślałem, że będzie tak wyśmienite i nie pragnąłem mięska
Kulinarny karnet Christopherapomidorach Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Pieczarkowa z kuskusem Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami
Moja smaczna kuchniaZupa kalafiorowa nie jest biała, a brązowa. Sos sojowy ciemny to spowodował i oryginalny smak wyczarował. Wygląda jak pieczarkowa z kokardkami i serka kawałkami, ale to zupa kalafiorowa całkiem nowa. Składniki: 200 g makaronu farfalle, 1 szt. świeżego kalafiora, 200 g pieczarek średniej wielkości, 1 krążek sera camembert, 4 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, pieprz kolorowy
Moniki Smakołykiumyć, osączyć, pokroić , przesmażyć na maśle, razem z pokrojoną w kostkę cebulką, dodać do pulpetów. Sos zagęścić śmietaną, gdyby był za rzadki, dodać łyżkę mąki. Pulpety podawać polane sosem pieczarkowym. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook
Kuchnia Danusiświecie sos :) - zresztą jest on moim popisowym sosem :) Szukajcie tutaj Kochani, obiad gotowy - oszukane gołąbki podajemy z sosem pomidorowym , lub z każdym innym jaki lubicie np sosem pieczarkowym , do tego mogą być ziemniaki , chleb, bułka lub po prostu same oszukane gołąbki :) Smacznego
Smaki Edytyjajku i bułce tartej, układamy na podsypaną bułką tartą desce do krojenia. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 6 minut z każdej strony. Kotlety serwujemy z sosem pieczarkowym i kaszą gryczaną. Smacznego
Kuchnia Łukasza