Rozgrzałam w woku olej i smażyłam wołowinę przez około 4-5 minuty. Dodałam pokrojoną cebulę, starty czosnek, imbir i papryczkę chilli. Dodałam marchewkę,selera i pietruszkę. Wsypałam plasterki pieczarek. Następnie plasterki pora. Do warzyw dołączyła zielona fasolka, grzybki mun. Warzywa polałam sosem sojowym, posypałam białym i czarnym sezamem, cukrem i podlałam bulionem. Na koniec dodałam brokuły. Pozostało już tylko
potrawyregionalneobiadokolacje. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje. Można podawać ją w wersji bezmięsnej. Ja z racji ,że miałam boczniaki - wykorzystałam je w przepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków i waszej pomysłowości. Składniki na 3 porcje papryk
potrawyregionalnektóre od pewnego czasu są bardzo popularne w Polsce. Szybka i sycąca. Składniki: opakowanie tortellini z dowolnym nadzieniem 200 g sera żółtego puszka kukurydzy 200 g szynki 150 g pieczarek marynowanych 150 g papryki marynowanej 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzi wg instrukcji na opakowaniu. Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą. Kukurydzę odsączamy, resztę składników
e-PrzepisyKulinarneSezon grillowy w pełni, więc przedstawiam dzisiaj przepis na zapiekane pieczarki, które będą pasowały idealnie do grillowanego mięsa. Danie jest soczyste, mocno aromatyczne i może stanowić całkowity posiłek dla wegetarian. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy Aleksandryskrzydełek 1 szkl ryżu 1 cebula kawałek (fenkułu) kopru włoskiego (ok 80 g) pół czerwonej papryki 4-5 pieczarek kawałek pora ok 10 cm oregano majeranek sól pieprz szczypta chili szczypta lubczyku szczypta mięty pół szkl białego wina 2 szkl rosołu tłuszcz do smażenia Skrzydełka umyć, i przeciąć na wszystkich zgięciach. W głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać 2 łyżki tłuszczu
Gotowanie jest łatweBardzo dobry gulasz, starałam się zredukować ilość kalorii w tym daniu, ale zachować dobry smak. Chude mięso wołowe pokroić w cienkie słupki, cebulę obrać i pokroić w plasterki, pieczarki przekroić na cztery części, boczek wędzony lub chudą szynkę wędzona pokroić w drobną w kosteczkę. łodygę selera naciowego pokroić drobno. Wszystko wrzucić do glinianego garnka lub innego żaroodpornego naczynia i doprawić
Kuchnia Pokoleńjednogarnkowy. Oszukany strogonow to właśnie taki obiad. Schab nie wymaga tak długiej obróbki jak wołowina i jest w dodatku tańszy, do tego wystarczy dodać kilka klasycznych składników jak pieczarki, ogórki i mamy pełnowartościowe, pyszne, jesienne danie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkurczaka 2 małe cukinie, startej na grubych oczkach 6 pomidorów, pokrojonych na plasterki lub ósemki 2 łyżki masła 350 g kurek, większe podzielone na połówki (można zamienić na pieczarki) 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 2 szklanki startej mozzarelli 1 łyżki posiekanej bazylii Składniki sosu: 1/2 szklanki majonezu 1/3 szklanki śmietany 18% 2 ząbki czosnku, drobno posiekanego 3 łyżki startego
karmelowytrylogii do pentalogii. Na razie jednak trzy nasze ulubiona, a zacznę od kapusty z grzybami. Pierogi z kapustą i grzybami 1kg kiszonej kapusty 100g suszonych grzybów lub świeżych pieczarek 1 duża cebula bułka tarta 1kg mąki ~600ml letniej wody 1 jajko 100g roztopionego masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dzień wcześniej odcisnąć i podgotować kapustę, namoczyć suszone, drobno
Przepysznik - BLW i nie tylkoodmianą od makaronów , ziemniaków itp zapychaczy Składniki ; 0,5 kg mąki 3 łyżki masła 2 jajka pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru torebka suszonych drożdży gulasz : 8-10 średnich pieczarek 1 mała cebulka 1/2 małej cukinii 100 ml słodkiej śmietanki 1 łyżka mąki 2 szklanki wody 1 łyżka masła szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku
Ogrodnik w podróżySzybka kolacja, czyli zapiekanki z pieczarkami. To danie to wspomnienie dzieciństwa, często robione przez moją mamę na kolację wczasach, gdy sklepy świeciły pustkami. Nie było wtedy grilli, tosterów, ale mieliśmy rożno (tak nie rożen, bo dla mnie rożen to hak do opiekania a ja zawsze na to ustrojstwo mówiłam rożno) i do niego właśnie mama wkładała kromki chleba z masą
Bernika - moj kulinarny pamietnikproszku do pieczenia sól, pieprz, bazylia Ponadto: sos pomidorowy (2 łyżki koncentratu, łyżka wody, łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól, pieprz) 6 plasterków szynki mozzarella (light) kilka pieczarek Przygotowanie Składniki na pizzerinki mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Ciasto dzielimy na sześć kulek, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Pizzerinki pieczemy w piekarniku
e-PrzepisyKulinarnemoim ulubionym talerzu, który kosztował jakieś...2 zł, a jest to porcelana z Miśni :) Składniki(3-4 porcje) - 2 filety z kurczaka - 1 papryka - 1 marchewka - 1/2 pora - kilka pieczarek - garść oliwek - 2 woreczki ryżu ugotowanego w kurkumie - 2 łyżki rozmarynu (najlepiej świeżego) - sól, pieprz ziołowy do smaku, papryka ostra, bazylia,papryka słodka itd. Kurczaka pokrój w kostkę, natrzyj solą
Corner With Recipesżółtego 1 duże jajko sól, pieprz zioła prowansalskie sos 1 duży pomidor 1 ząbek czosnku odrobina oleju sól, pieprz zioła prowansalskie nadzienie 1 mała cukinia 1 pomidor kilka sztuk pieczarek 1/2 czerwonej cebuli kilka małych kulek mozzarelli CIASTO Kalafiora umyć, pokroić na małe różyczki. Za pomocą blendera zmiksować surowy kalafior (najlepiej robić to partiami; zmielony kalafior przypomina ziarenka piasku). Zblendowany
Ugotować