pieczarki - 22920 przepisów (strona:709/1528)

PASTERYZOWANE LECZO NA ZIMĘ + FILMIK 84

Smaczne leczo zamknięte w słoiku, idealne sprawdzi się zima i nie tylko.  SKŁADNIKI :  2 kg cukinii  1i 1/2 kg papryki czerwonej  1 kg pieczarek  0,5 kg cebuli 1 litr przecieru pomidorowego z kartonika sól, pieprz, jarzynka do smaku      PRZYGOTOWANIE :  Warzywa myjemy, natomiast z dużej cukinii wyjmujemy pestki i kroimy(...)kawałki, resztę warzyw szatkujemy.  W garnku na odrobinie oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami, dodajemy trochę soli. Po kilku minutach kiedy warzywa zmiękną dodajemy, paprykę i cukinię. Całość doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką, Garnek przykrywamy aby cukinia szybciej zmiękła.  Po około 15 minutach wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy całość do smaku i zagotowujemy.  Do litrowych słoików nakładamy leczo, dokładnie

Kulinarne Fantazje Marioli
Pizza inaczej - gwiazda drożdżowa. 91

czosnku sól, pieprz Dodatki: 1 serek Almette 150 g. (miałam ze szczypiorkiem) 1 kulka mozzarelli  150 g. sera żółtego (użyłam sera Gouda) 6 plastrów salami 1/2 cebuli 2 pieczarki 4 marynowane papryczki pepperoni 10 oliwek 10 pomidorków koktajlowych garść świeżego szpinaku Wykonanie: Ciepłą wodę wlać do miski. Dodać drożdże i cukier. Wymieszać i odstawić na 15 minut(...)odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.  Kiedy ciasto rośnie. Przygotować sos pomidorowy.  Składniki na sos włożyć do miseczki i wymieszać.  Przygotować też inne dodatki. Pieczarki i cebulę pokroić w cienkie plasterki.  Resztę warzyw pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarellę w plastry.   Salami  miałam w plastrach, więc pokroiłam na cztery części.  Ser żółty zetrzeć

Agusiowe smakołyki
Zupa meksykańska 105

selera pokrojonego w kostkę 0,5 pora pokrojonego w piórka 1 -marchewka pokrojona w kostkę vegeta pieprz papryka ostra liście laurowe ziele angielskie majeranek 0,5 kg-pieczarek pokrojonych w paski 2 -papryki słodkie 2 -słoiki sosu meksykańskiego 2 -puszki fasoli czerwonej 1 - puszka kukurydzy 3,5 l wody 2 - łyżki mąki Pulpeciki : 0,5 kg-mięso mielone sól(...)szkl - kasza manna pieprz vegeta Przygotowanie : Do garnka wlać wodę, dodać warzywa i przyprawy, gotować. Cebulę obrać, pokroić, usmażyć na tłuszczu, dodać pieczarki, razem chwilę podsmażyć, przełożyć do wywaru. Pulpeciki : Mięso mielone wymieszać z kaszą manną i przyprawami, dobrze wyrobić. Z mięsa formować kuleczki. Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wrzucić razem z pulpecikami do garnka, gotować kilka

Kuchnia Danusi
Dania z piersią z kurczaka 84

innego i smacznego. Zachęcam do wspólnego gotowania. Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Spaghetti z grillowanym kurczakiem i cukinią Makaron z kurczakiem, pieczarkami i grana padano Bulgur z kurczakiem, pieczarkami, papryką i cieciorką z parmezanem Sałatka Cezar z kurczakiem

Moja smaczna kuchnia
Schabowe pod letnią pierzynką 132

główki kapusty ·        1 marchew ·        1 papryka czerwona ·        30 dag pieczarek ·        2 serki topione ·        20 dag sera żółtego ·        Bułka tarta do panierki(...)rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem, solą octem oraz cukrem a pod koniec smażenia dodajemy dwa serki topione. 3.    Usmażone kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakładam farsz warzywny i posypujemy

Kulinarna Chwila
Zapiekanka z cukinii - Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut 🤩 89

Składniki: (na tortownicę 24 cm) Cukinia 500 g Marchewka 200 g Pieczarki 200 g  Jajka 4 Cebula średnia Ser tarty 200 g Kasza manna 130 g Olej łyżka Czosnek 3 ząbki Koperek 1/2 pęczka Sól Pieprz Słodka papryka łyżeczka Przygotowanie:  Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach, lekko posolić, odstawić na kilka minut i odcisnąć z nadmiaru(...)wody.  Dodać starte na tarce pieczarki i marchewkę, Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez prask.  Kolejno dodajemy kasze mannę, jajka, olej. Dodać ok. 150 g sera. Całość doprawić solą, pieprzem i papryką, Wymieszać i przełożyć do tortownicy wywożonej papierem do pieczenia. Wyrównać łyżką masę i posypać pozostałym serem. Wkradamy do nagrzanego piekarnika

Kulinarne przygody
Ekspresowa pizza z halloumi 133

trzeba Prosto, szybko i pyszne. Zostawiam Wam tą małą inspirację. Może kiedyś z niej skorzystacie Składniki: około 1/4 sera halloumi garść startego żółtego sera pół małego kiszonego ogórka 1 pieczarka szczypta przyprawy do pizzy Skworcu 2 szczypty suszonej cebuli Skworcu sos pomidorowy, passata lub domowy ketchup 1 gotowy spód do pizzy* *jeśli szukacie dobrego przepisu na domową pizze (samodzielnie wykonane(...)klik ) lub ten ( klik ) Przygotowanie: Spód pizzy smarujemy gotowym sosem pomidorowym, passatą lub domowym ketchupem. Posypujemy startym żółtym serem. Na ser układamy obraną i pokrojoną w półplasterki pieczarkę, posypujemy wszystko suszoną cebulą, układamy pokrojony w kostkę ser halloumi i pokrojonego ogórka. Całość posypujemy przyprawą do pizzy. Pizze pieczemy około 8 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (do ładnego rozpuszczenia

Słodkie okruszki
Kociołek warzywny z wołowiną 110

można ją zastąpić także np. szynką wieprzową - skróci to czas przygotowania. Składniki: 800 g mięsa wołowego, 500 g cebuli, 350g fasoli szparagowej żółtej, 500 g papryki czerwonej, 500 g pieczarek pomidory w puszce krojone, bulion, łyżka masła, sól, pieprz Przygotowanie: Wołowinę kroimy na kawałki 1-2cm, podsmażamy na maśle w garnku o grubym dnie, przez około 5 minut. Zalewamy(...)godzinę. Z fasoli odcinamy końcówki, dodajemy do mięsa, wraz z pokrojoną w piórka cebulą, dusimy przez 20 minut, następnie dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę, w plastry cukinie oraz pieczarki i pomidory z puszki. Mieszamy - dusimy na małym ogniu kolejne 20 minut - mięso w tym czasie powinno być już miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Lena Gotuje
Zapiekanka Ala pizza 106

pełnymi smaków warzyw. 8 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        ½ kg pieczarek ·        1 cebula ·        ½ opakowania makronu świderki ·        3 łyżki majonezu(...)osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 3.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, pokrojone w plasterki pieczarki, Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Na makaron wykładamy mięso i polewamy sosem ( majonez mieszamy z ketchupem). 5.    Sos przykrywamy usmażonymi grzybami i układamy plasterki salami oraz plasterki

Kulinarna Chwila
Pieczone ziemniaki Polonezy 110

minut czas przygotowania Składniki: ·        8 dużych ziemniaków ·        1 cebula ·        20 dag pieczarek ·        5 dag boczku wędzonego ·        1 łyżka ketchupu pikantnego ·        1 łyżka musztardy sarepskiej(...)minut w 180 ° C. 2.         Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy   bardzo drobno pokrojony boczek oraz pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Pod koniec dodajemy ketchup oraz musztardę, chwilkę smażymy i gotowym farszem napełniamy każdy otwór w upieczonych ziemiankach. 3.    Ser żółty ścieramy na tarce o dużych

Kulinarna Chwila
Makaron z tuńczykiem i pieczarkami. 94

jest proste w wykonaniu. Jeśli lubicie tuńczyka z puszki,  to jest to, danie dla Was. Może nie wygląda ładnie, ale smakuje naprawdę dobrze.  Składniki: 400 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (puszka 160 g. każda) 250 g. śmietanki 30 % 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę(...)podsmażyć na oleju. Kiedy będzie rumiana  dodać pieczarki pokrojone w większą kostkę lub plastry.  Przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć 10 minut, żeby woda odparowała.  Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i tuńczyka.  Zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i ziołami.  Gotować kilka minut, żeby sos lekko zgęstniał.  W trakcie robienia sosu, ugotować makaron według przepisu

Agusiowe smakołyki
Schabowe ala polonezy 120

porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        1kg schabu ·        1 cebula ·        ½ kg pieczarek ·        3 łyżki ketchupu pikantnego ·        2 łyżki musztardy sarepskiej ·        Bułka tarta do panierki(...)każdej strony. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodajemy ketchup, musztardę oraz chili, chwilkę jeszcze smażymy i gotowy farsz nakładamy na każde kotlet. 3.    Wierzch posypujemy żółtym serem startym

Kulinarna Chwila
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami w sosie pomidorowym 112

które moim zdaniem najlepiej się do tego nadają. Tym razem ukręciłem dla siebie, jak i oczywiście dla Was paprykę faszerowaną ryżem, zapiekaną w sosie pomidorowym. Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami w sosie pomidorowym Połączenie delikatnego ryżu i sosu beszamelowego z papryką i pomidorami, to mój sposób na dzisiejszy prosty, pyszny i udany obiad. Dodatek zielonej soczewicy sprawia, że gotowe danie(...)akurat masz pod ręką. Jeśli lubisz faszerowane warzywa, to na blogu czeka na Ciebie również cukinia faszerowana kaszą jaglaną oraz papryka faszerowana kaszą pęczak . Artykuł Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
pyszne pieczone gołąbki z kaszą i kapustą z grzybami... 91

zmielone, kostka rosołowa 1 sztuka, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki kasza gryczana 3 szklanki, woda 3 litry kapusta biała 2 główki duże, olej rzepakowy 2 łyżki pieczarki 50 dag, papryczka ostra 1 sztuka mała, jajka 2 sztuki "L", tarta bułka 3/4 szklanki, sól - ile potrzeba sos: wywar około 2 szklanki, woda 1 litr, kostka rosołowa, pieprz czarny(...)gotującej się wodzie z olejem rzepakowym ( lepiej liście schodzą z główki ), ściągać liście i z wystudzonych wyciąć gruby nerw. Kaszę wymieszać z kapustą, papryczką ostrą pokrojoną drobno, solą, posiekanymi pieczarkami, jajkami, tartą bułką, nakładać na liść kapusty i zwijać ciasno gołąbki. Na dnie dwóch brytfanek ( na tę ilość mam dwie brytfanny, można też połowę zamrozić surowych, po odmrożeniu upiec ) położyć

W Mojej Kuchni Lubię