pieczarki - 22920 przepisów (strona:397/1528)

Pieczarki faszerowane z mozzarellą  73

Pieczarki faszerowane z mozzarellą to pyszna przekąska dla miłośników grzybowych potraw. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezy, gdyż przepięknie się prezentuje. Sprawdź przepisy na pyszne przekąski https://smacznepotrawy.com/fasolka-szparagowa-w-ciescie/https://smacznepotrawy.com/babeczki-wytrawne-z-salatka-jarzynowa/https://smacznepotrawy.com/serowa-rolada/ SKŁADNIKI 10 dużych pieczarek 50 g boczku w plasterkach 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 duży pomidor  … The post Pieczarki faszerowane z mozzarellą appeared first on Smaczne

Smaczne Potrawy
Roladki schabowe 85

Roladki schabowe Marchewkę obrać i przy pomocy obieraczki do warzyw lub tarki pokroić na długie cienkie plastry. Paprykę pokroić w cienkie słupki, 1/2 cebuli pokroić w piórka, 2 pieczarki na plasterki. Plastry schabu umyć, osuszyć, a następnie rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Plastry mięsa oprószyć solą, pieprzem czarnym i bardzo delikatnie ostrą mieloną papryką. Na każdym plastrze, na całej(...)powierzchni, zostawiając niewielki pasek nie przykryty ułożyć plastry marchewki. Na marchewce ułożyć paprykę, cebulę i pieczarki, oprószyć delikatnie solą, posypać tymiankiem i zwinąć plastry zaczynając od boku z ułożonymi warzywami i marchewką od początku plastra, kończąc na boku częściowo nie przykrytym marchewką. Powstałe rulony związać nicią bawełnianą, aby w trakcie smażenia i duszenia się nie rozwinęły. Na patelni rozgrzać

ememe kitchen
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 110

minut Składniki placki: – 5-6 ziemniaków – pół średniej cebuli – 1 jajko – 2-3 łyżki mąki pszennej – sól i pieprz – olej do smażenia Składniki sos pieczarkowy: – 250-300 g pieczarek – 1 nieduża cebula lub pół dużej – 6 łyżek kwaśnej śmietany 18% – 1 łyżka oliwy lub oleju – do podania: koperek lub natka pietruszki, kiełki, inne PRZYGOTOWANIE: PLACKI ZIEMNIACZANE: Ziemniaki obierz(...)twórz cienkie placuszki. Smaż do zbrązowienia, ok 2-3 minut z każdej ze stron. Po usmażeniu kładź placki na kawałku ręcznika papierowego aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. SOS PIECZARKOWY : Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni na 1 łyżce oleju lub oliwy podsmaż cebulę aż się zeszkli. Dodaj na patelnię pieczarki i podsmażaj aż te ściemnieją

nietylkopasta.pl
Kaszotto z pieczarkami 81

kaszotto! Kremowe, pyszne i grzybowe danie na bazie kaszy pęczak – w tym wydaniu sprawdzi się również jako danie świąteczne! Prosze Państwa – to komu, komu to kaszotto z pieczarkami? Kaszotto z pieczarkami Rodzaj: wegetariańskie, bez glutenu Czas przygotowania:  … Artykuł Kaszotto z pieczarkami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Kaszotto z pieczarkami 103

kaszotto! Kremowe, pyszne i grzybowe danie na bazie kaszy pęczak – w tym wydaniu sprawdzi się również jako danie świąteczne! Prosze Państwa – to komu, komu to kaszotto z pieczarkami? Kaszotto z pieczarkami Rodzaj: wegetariańskie, bez glutenu Czas przygotowania:  … Artykuł Kaszotto z pieczarkami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Sałatka leśna polana - krok po kroku 97

Sałatka leśna polana - krok po kroku Składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek 300g filetu z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 ziemniaki 2 marchewki 4 jajka 60-70 g żółtego sera 2-3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz, przyprawa do gyrosa olej do smażenia majonez- około 5-6 łyżek Sposób wykonania: Ziemniaki, marchewkę oraz jajka ugotować, wystudzić, następnie pokroić(...)kostkę (jajka gotujemy na twardo) . Odstawiamy. Mięso z kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć na patelni. Odstawić do wystudzenia. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalewy. Ser żółty zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Również odstawić. Tortownicę o średnicy ok 23-24cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć odsączone z zalewy pieczarki, nóżkami do góry. Następnie

Smaki Natalii
Ziemniaczano-serowe kluski z sosem pieczarkowym 84

Ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 200 g białego sera 3 jajka 1 - 1,5 szklanki mąki pszennej (w zależności od gatunku ziemniaków) sól pieprz   Sos pieczarkowy 500 g pieczarek 300 ml śmietany 30% 1 duża cebula natka pietruszki olej do smażenia sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki Wykonanie Cebulę obierz, pokrój  w kostkę i zeszklij na  dużej(...)patelni na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, również wrzuć na patelnię i smaż przez 5 minut. Gdyby puściły dużo wody, odparuj na dużym ogniu. Śmietanę wylej na patelnię, mieszamy i duś pieczarki przez około 10 minut. Dodaj przyprawy i natkę, wymieszaj. Ziemniaki obierz i wraz z serem przepuść przez praskę. Połącz z ziemniakami, jajkami i mąką. Ciasto przełóż

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczna tarta z kapustą i grzybami 104

szczypta soli 1 jajko 150 g zimnego masła 1-2 łyżki wody Farsz: garść suszonych grzybów 500 g kiszonej kapusty 1 płaska łyżeczka kminku 1 duża cebula 250 g pieczarek 2 łyżki masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% sól, świeżo mielony pieprz, majeranek WYKONANIE Dzień wcześniej. Grzyby wsypać do garnka, zalać zimną wodą, nałożyć pokrywkę i zostawić na całą(...)grzybach. Dodać kminek i gotować, aż kapusta zacznie mięknąć. Następnie kapustę odcedzić (nieco wody odcedzić do miseczki, bo może być potrzebna). Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. W głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i pieczarki, po czym smażyć około 5-10 minut. Następnie dodać kapustę, śmietanę, wymieszać i dobrze doprawić solą, świeżo

Passions hobbies life
Potrawka z kurczaka pod ciastem francuskim 97

smakuje obłędnie. OBŁĘDNIE! U nas na pewno do powtórki i również Wam polecam. 3-4 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 cebula 250 g pieczarek 2 czubate łyżki mąki 2 łyżki musztardy 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1 i 1/2 szkl. bulionu 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 op. ciasta(...)francuskiego 1 jajko Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na paseczki. Pieczarki kroimy na półplasterki. Cebulę drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i masło, wrzucamy kurczaka. Po chwili dodajemy pieczarki oraz cebulę. Smażymy aż wszystkie płyny odparują z patelni, a składniki lekko się przyrumienią. Następnie dodajemy rozrobioną w śmietanie mąkę oraz bulion i musztardę*. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą

Smaki Na Talerzu