pieczarki - 22920 przepisów (strona:406/1528)

Sałatka makaronowa z kabanosami 106

ostatni wieczór roku. Udostępnij Sałatka makaronowa z kabanosami – składniki 100 g makaronu 200 g kabanosów 1 / 2 puszki kukurydzy 1 słoiczek marynowanej papryki 1 / 2 słoika marynowanych pieczarek 4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 czubek łyżeczki chili 1 / 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 / 2 łyżeczki czosnku mielonego sól, pieprz(...)Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Marynowaną paprykę pokroić w kostkę lub krótkie paski. Marynowane pieczarki wyjąć z zalewy, pokroić na ćwiartki. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę, ketchup, chili, wędzoną paprykę oraz czosnek mielony. Do dużej miski wsypać makaron, kabanosy, kukurydzę

niecodziennikpary
Sznycel schabowy po myśliwsku 131

kotleta. Oprócz mięsa wieprzowego, do przygotowania sznycla po myśliwsku używane jest mięso z piersi kurczaka oraz cielęcina (Wiener Schnitzel). Do sosu Jäger najczęściej stosuje się ze względu na dostępność pieczarki. Cały zestaw uzupełniają zazwyczaj: szpecle, sałatka ziemniaczana, sałatka z ogórków lub frytki. Kotlet schabowy po myśliwsku to godny uwagi przepis na sobotni lub niedzielny obiad. Dość łatwy w wykonaniu(...)schabowy po myśliwsku Składniki: Kotlety: schab bez kości: 5 kotletów jajko: 2 szt. mąka pszenna bułka tarta sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia ( ew. smalec) Sos: pieczarki: 300 g boczek wędzony: 100 -150 g cebula: 1 szt. koncentrat pomidorowy: 1 łyżka śmietana kremówka: 1-2 łyżki papryka słodka: 1 łyżka bulion warzywny lub woda: 125 ml sól

Kuchnia Na Wypasie
Makaron Boeuf Strogonow 104

tego dania najbardziej pasuje makaron jajeczny) – 300 g wołowiny – możesz użyć kawałków do gulaszu lub pręgę wołową – 4 łyżki oleju – 1 cebula drobno posiekana – 10 pieczarek – 2 łyżki mąki – 750 ml bulionu (możesz użyć domowego rosołu mięsnego lub bulionu warzywnego) – 3-4 łyżki śmietany 18% – sól i pieprz – posiekana natka pietruszki do posypania(...)PRZYGOTOWANIE: Wołowinę pokrój na małe kawałki, najlepiej w formie paseczków. Cebulę drobno posiekaj a pieczarki pokrój w plasterki. Mięso dopraw połową łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki pieprzu. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i smaż na nim mięso. Najlepiej robić to na 2 razy, tak aby mięso nie było zbyt ściśnięte i każdy z kawałków miał się okazję usmażyć. Smaż

nietylkopasta.pl
Zapiekanka makaronowa z warzywami 108

obiad pyszna, sycąca makaronowa zapiekanka z warzywami. Składniki: 250 g makaronu świderki 300 g wędliny 1 czerwona papryka 1/2  puszki zielonego groszku 1 czerwona cebula 300 g pieczarek 2 marchewki ok 250 g mozzarelli olej do smażenia zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie:  Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Warzywa obieram i myję. Wędliny, marchewkę, paprykę i pieczarki(...)kroję w kostkę. Cebulę kroję w półksiężyce. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i podsmażam pieczarki, następnie dodaję cebulę z marchewką, smażę przez 5 minut. Po tym czasie dorzucam paprykę oraz wędlinę przesmażam przez około 3 minuty. Do odcedzonego makaronu dodaję przesmażone warzywa, groszek, doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam. Całość przekładam do formy. Na wierzch układam pokrojoną w plasterki mozzarellę

magiczna kuchnia Kasi
Indyk w sosie pieczarkowo-musztardowym / Turkey in mushroom and mustard sauce 110

Scroll down for recipe in English. Dziś przychodzę z przepisem na pyszny obiadek. Połaczenie pieczarek i musztardy często pojawia się w mojej kuchni. Postanowiłam więc, że na blogu również nie może zabraknąć tego duetu. Tym razem jest to jednak tercet, ponieważ w daniu występuje jeszcze filet z indyka :) Całość polecam podać z pieczonymi batatami. Smacznego! :) Składniki: (2 porcje(...)filetu z indyka 2 cebule 10 szt. pieczarek 2 łyżki musztardy (najlepiej dijon) 2 łyżki oleju 1 szkl. śmietanki 30% 1 łyżeczka masła sól, pieprz natka pietruszki do posypania (opcjonalnie) Pieczone bataty 2 mniejsze bataty 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól, pieprz Indyka pokrój w dużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem, dodaj łyżkę oleju i wymieszaj

Delicious Place
pieczone pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami 121

Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek to wspaniała alternatywa dla uszek w barszczu lub pasztecików. Znakomicie sprawdzą się jako dodatek do czystego barszczu podczas wigilijnej wieczerzy choć oczywiście nie musicie czekać do Bożego Narodzenia. Pieczone pierogi drożdżowe to super pomysł na ciepłą kolację, u nas zniknęły błyskawicznie. Z podanej porcji składników wyszło około(...)pierożków.    składniki: 500 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki oleju do smażenia sól, pieprz 1 pełna łyżka miodu   1 kg mąki 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 250 g masła 1/2 litra mleka 2 jajka 25 g świeżych drożdży 1 jajko do posmarowania do dekoracji: siemię lniane, czarnuszka, sezam, mak wykonanie

babka w formie
Makaron z kurczakiem w lubczyku z pieczarkami 147

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 3 łyżki suszonego lubczyku 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka czosnku granulowanego 1/2 ostrej papryki 250 g pieczarek 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki oleju sól, pieprz 400 g makaronu kokardki 1 pęczek świeżej natki pietruszki Sposób wykonania: Kurczaka kroimy na średniej wielkości kostkę. Dodajemy wszystkie składniki marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki(...)godzinę (jeśli mamy czas). Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim kurczaka. Gdy mięso będzie ścięte ze wszystkich stron dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy mieszając do momentu aż nadmiar soku z pieczarek wyparuje. Dodajemy śmietankę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podgrzewamy do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente. Podczas odcedzania zachowujemy

Qchnia po prostu
Sałatka pieczarkowa z żółtym serem 106

Składniki: 300 g pieczarek 100 g żółtego sera 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki zielonego groszku 2 ogórki konserwowe 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki majonezu sól, pieprz ziołowy lub czarny Sposób wykonania: Pieczarki czyścimy i wrzucamy na gotującą się wodę. Gotujemy przez 4 minuty i odcedzamy. Pieczarki, paprykę, cebulę i ogórki kroimy w małą kostkę. Ser żółty

Qchnia po prostu
Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami 121

Fajna przekąska na różne okazje.  Składniki: 1 ciasto francuskie ( u mnie xxl) 20-30 dag pieczarek 1/2 cebuli kilka pomidorków koktajlowych tarty żółty ser sól, pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Zrobić farsz: Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę lub plasterki. Cebulę drobno posiekać. 2. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, po czym dodać pieczarki i całość dusić

Kuchnia domowa Ani
Wątróbka drobiowa po prowansalsku 116

wątróbka w sosie Polecam, może kogoś przekona, a jeśli lubisz podroby to być może trafi w Twoje gusta. składniki na 2 osoby: 0,5 kg drobiowej wątróbki 4-5 pieczarek kawałek boczku, mniej więcej wielkości pudełka zapałek Najlepiej swojskiego, wędzonego na zimno 2 szalotki bananowe 1/2 łyżeczk i ziół prowansalskich 1 łyżeczka- płaska miodu lub cukru 3-4 łyżki, gęstej(...)wodą, aż przestaną puszczać krew. Powycinaj wszelkie żyły, błony, zbędne tłuszcze, posyp ziołami prowansalskimi, odstaw na około 30 minut. Boczek posiekaj, wytop na patelni aż puści tłuszcz. Szalotki i pieczarki pokrój w dowolne kawałki, dorzuć do boczku i poczekaj aż mocno się przyrumienią. Staraj się mieszać jak najmniej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki, często mieszane, puszczą wodę i wszystko zamiast smażyć

Ogrodnik w podróży
Paszteciki z pieczarkami 130

Paszteciki z pieczarkami uwielbiam równie mocno, jak ich wersję z kapustą i grzybami. Jednak paszteciki wigilijne z pieczarkami robi się trochę szybciej. Wychodzą pyszne, chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Gorąco zachęcam do wypróbowania prze The post Paszteciki z pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wegetariańska zapiekanka dyniowa – korzystaj z uroków jesieni 139

wielkości dynia (około 750 g – 1 kg) 1 cebula papryka łagodna 1 papryka pikantna (np. chili) 2 pomidory 2 ząbki czosnku 1 woreczek ugotowanego na sypko ryżu 100 g pieczarek 1 jajko 125 ml śmietany 250 g startego, żółtego sera przyprawy: sól, pieprz, oregano, gałka muszkatołowa, ostra mielona papryka Sprawdź przepis na: Zapiekanka makaronowa z kurczakiem Wegetariańska zapiekanka dyniowa(...)zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól ją lekko i poczekaj, aż puści sok. Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Papryki pokrój w drobną kostkę, a pomidory i pieczarki w plasterki. W międzyczasie nagrzej piekarnik do 180 stopni. Rozgrzej olej na patelni, a następnie dodaj cebulę i poczekaj, aż się lekko zarumieni. Dołóż czosnek oraz pieczarki, ciągle mieszając

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kasza z grillowanymi warzywami i piersią z kurczaka 99

może zastąpić nasze tradycyjne ziemniczaki w drugim daniu i wcale nie musi jej towarzyszyć tłusty, zawiesisty sos. Składniki (na 2 porcje): 100 g kaszy wiejskiej 1 mała cukinia 4 pieczarki 3 małe ziemniaki 1/4 papryczki chili szklanka bulionu warzywnego ( może być bulion z połowy kostki warzywnej) przyprawa do ziemniaków papryka słodka dwie piersi z kurczaka (lub jedna podwójna) pół szklanki(...)przykrycia ok. 20 minut, aż kasza wchłonie bulion. Uważać, żeby bulion zbytnio nie wyparował. W razie konieczności podlać wodą. Kasza ma być mokra a nie wysuszona. Ziemniaki i pieczarki obrać (małej i młodej cukinii nie trzeba obierać). Warzywa umyć (pieczarki oczyścić wilgotną szmatką) i pokroić w talarki. Patelnię grillową posmarować lekko pędzelkiem namoczonym w oliwie. Wrzucić warzywa. Grillować około

Moja Delicja
Pappardelle w sosie pieczarkowym z pomidorkami 107

będzie makaron tagliatelle (polecam razowy). Danie sycące, ale łatwe i szybkie do przygotowania. Składniki: 400 g makaronu pappardelle (na 1 os daje ok.4,5 gniazd) 400 g – 500 g pieczarek drobnych 1 cebula 1 ząbek czosnku 250 g pomidorków koktajlowych 200 ml śmietany 30% spora garść natki pietruszki sól, pieprz 15 g suszonych grzybów 1 łyżka oleju i 1 łyżka(...)masła Przygotowanie: Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie (aż będą miękkie). Oczyszczone pieczarki pokroić w ćwiartki a cebulę w kosteczkę. Do gotującej się wody wrzucić makaron, posolić. Ugotować makaron al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. W trakcie gotowania makaronu przygotować sos: Na rozgrzaną patelnię wlać olej oraz dodać masło. Wrzucić cebulkę i pieczarki. Smażyć na średnim ogniu

Moja Delicja