pieczarki - 22435 przepisów (strona:34/1496)

Pieczarki faszerowane kuskusem, warzywami i mozzarellą 183

udało się jednak coś wrzucić na grilla ale biesiadowanie ze względu na zimno i wiatr trzeba było przenieść do domu. Oprócz ulubionej karkówki i skrzydełek na ruszt trafiły pieczarki. Udało mi się kupić piękne duże idealne do faszerowania. składniki: 12 dużych pieczarek, u mnie zwykłe białe i portobello 100 g kuskusu 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 2 łyżki(...)oleju kokosowego 2 łyżki koperku 1 kulka mozzarelli sól,pieprz starty ser żółty do posypania u mnie edamski Kuskus przygotować według przepisu, ja zalałam bulionem. Pieczarki dokładnie oczyścić. Moje były różne, 6 dużych o średnicy 7 cm i 6 bardzo dużych o średnicy 10 cm. Z pieczarek wykroić ogonki. Środek pieczarek oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Ogonki pokroić w drobną

Monia miesza i gotuje
Pieczarki faszerowane chorizo 199

Tuż po Świętach rozpoczęła się coroczna akcja pieczarkowa prowadzona przez Anię z bloga Mops w Kuchni .  Ponieważ bardzo lubię pieczarki i zazwyczaj biorę czynny udział w  tej akcji, również tym razem nie mogłam pozostać bezczynna. Postanowiłam przygotować kolejny przepis z pieczarkami w roli głównej. Tym razem zdecydowałam się na pieczarki faszerowane chorizo . Pieczarki faszerowane są idealnym pomysłem(...)przystawkę lub przekąskę na imprezę. Już kilkakrotnie na blogu pojawiły się przepisy na pieczarki faszerowane; jak do tej pory moim niekwestionowanym faworytem są pieczarki faszerowane płatkami owsianymi , lecz te dzisiejsze z chorizo mocno depczą im po piętach.  Pieczarki faszerowane chorizo okazały się "strzałem w dziesiątkę", były przepyszne - pikantne chorizo którego użyłam idealnie komponuje się z delikatnymi i nieco mdłymi

Codzienne Gotowanie
Zapiekanki z pieczarkami i mozzarella 153

Zapiekanki z pieczarkami i serem…Wspomnienie z czasów licealnych, Polski postkomunistycznej, pustek w sklepach, mięso na kartki. Moje dzieci nie mogą uwierzyć, że tak było. Zapiekanki z pieczarkami nie należały wtedy do najlepszych. Mimo wszystko cieszyły się dużą popularnością choć pieczarek było w nich jak na lekarstwo! Szara masa z mnóstwem cebuli. Nie przypominam sobie aby były zapieczone(...)serem. O mozzarella to nawet nie słyszałam! Jak się domyślacie moje zapiekane bagietki zawierają mnóstwo pieczarek i mozzarella. Nie lubię objadać się chlebem ale za to lubię jeść to co na nim jest. Zamiast tradycyjnego ketchupu proponuję pieczone pomidory koktajlowe. Uwielbiam zapiekanki i przyrządzam je często, zwłaszcza na kolację. Jest to praktyczne i smaczne danie, do którego można wykorzystać obiadowe

codojedzenia
Pieczarki faszerowane mięsem krabowym 186

Pieczarkowy tydzień trwa w związku z czym przygotowałam kolejne grzybowe danie. Dziś postanowiłam nafaszerować pieczarki, ponieważ dawno takich nie jadłam. Nie chciałam jednak, aby było to coś oklepanego i banalnego, dlatego też zdecydowałam się przygotować pieczarki faszerowane mięsem krabowym . Połączenie mięsa skorupiaka, ze słonym bekonem, odrobiną chilli, podane w delikatnej pieczarce okazało się strzałem w dziesiątkę! Polecam! Jeżeli lubicie faszerowane(...)pieczarki i niekonwencjonalne smaki to polecam Wam również pieczarki faszerowane płatkami owsianymi .  Składniki :  4 duże pieczarki 2-3 szalotki 1 puszka mięsa krabowego 4-5 plastry bekonu 1 jajko szczypta płatków chilli sól, pieprz dymka masło do smażenia Przygotowanie :  Pieczarki obrać i delikatnie wyciąć nóżki. Kapelusze odłożyć, a nóżki drobniutko posiekać. Plastry bekonu mocno zgrilować, aż będą

Codzienne Gotowanie
Bułeczki z pieczarkami 145

mojprzepisna.pl | Bułeczki z pieczarkami Jako, że w lodówce pieczareczki aż prosiły o łaskę, przygotowałam z nich farsz do krokietów. Później jednak pomyślałam, że nie za bardzo lubię potrawy smażone, więc zamiast krokietów zrobiłam drożdżowe bułeczki z pieczarkami. Są troszkę pracochłonne, ale trud zostanie wynagrodzony przez fajny smaczek domowego pieczywa, po brzegi wypełnionego farszem pieczarkowym. Inspiracja Moje wypieki . Składniki(...)godziny w ciepłe miejsce (ja wstawiam do piekarnika ustawionego na minimalną temperaturę, tj. 30 st na 40 – 50 min). Przygotować farsz pieczarkowo-kapuściany Farsz: 650 gr pieczarek 4 średnie cebule 3 duże garście kapusty kiszonej 3 łyżki oleju 1/2 – 1 łyżeczka soli lub do smaku (ma być dość mocno przyprawione) 1/4 łyżeczki pieprzu (najlepiej świeżo mielonego

moj przepis na
Pieczarki duszone z czosnkiem i chili 245

Pieczarki to jeden z najpopularniejszych składników naszej kuchni. Uprawiane na skalę przemysłową i dostępne w każdym sklepie sprzedającym warzywa występują w niezliczonych potrawach. Jedną z najczęstszych metod ich obróbki jest duszenie na maśle lub oliwie – i to zarówno kiedy mają być tylko jednym z licznych komponentów jakiegoś dania, jak również w przypadkach, gdy mają zostać podane jako bardziej samodzielny kulinarny(...)sposób przygotujemy je również wg przepisu poniżej, dodając jeszcze jednak chili, czosnek i zieloną pietruszkę. Jako że pieczarki mają dość łagodny smak, wymagają niemal zawsze dodatku bardziej wyrazistych przypraw, w tym również osolenia. Pieczarki są uniwersalnym składnikiem same w sobie, ale uniwersalne są również przygotowane w konkretnej formie opisanej poniżej. Podane z pieczywem okazują się całkiem sytą, bezmięsną potrawą, która

Kulinarna Pokusa
Zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami 493

Różnego rodzaju zapiekanki to dobry sposób na smaczny obiad dla całej rodziny. Najpopularniejsze z nich to zapiekanki makaronowe. U mnie dzisiaj zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami . Do jej zrobienia wykorzystałam makaron pszenny w kształcie świderek, ale mogą to być też muszelki, kolanka, rurki, itp. Najlepiej, aby był on niezbyt duży. Zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami to proste(...)szynki. Może to być też kilka gatunków wędliny, które akurat zalegają nam w lodówce. Bardzo często tego typu dania zapiekamy z sosem beszamelowym, ale zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami jest z sosem pomidorowym. To danie możemy urozmaicić dodając na przykład paprykę lub cukinię. Zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami to danie, które można ponownie odgrzać na patelni

Danka Pichci
Przepis na Kurczaka z pieczarkami i cytryną 59

Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na kurczaka z pieczarkami i cytryną, idealnego połączenia delikatnego mięsa z kurczaka z aromatycznymi pieczarkami w lekkim, cytrynowym sosie. To danie, pełne świeżych i smakowych akcentów, stanowi doskonały wybór na rodzinny obiad czy elegancką kolację. Proste składniki i łatwość przygotowania sprawiają, że jest to idealna propozycja dla każdego, kto szuka szybkiego, ale wyrafinowanego posiłku. Print(...)Przepis na Kurczaka z pieczarkami i cytryną Rodzaj dania Główne dania Kuchnia Śródziemnomorskie Tagi cytryna, grzyby, kurczak, pieczarki Czas przygotowania 30 minutes minutes Ilość 4 porcje Author Magdalena Składniki 4 piersi z kurczaka bez kości i skóry po około 115g każda 1/4 szklanki plus 2 łyżeczki mąki pszennej podzielone 1/2 łyżeczki soli

ale Pysznie
Sakiewki z pieczarkami i kurczakiem 71

uniwersalny produkt. Można z niego przygotować zarówno coś słodkiego do kawy, jak też coś na obiad lub kolację. Pomysłów jest wiele, a ja tym razem postawiłam na sakiewki z pieczarkami i kurczakiem . Oprócz tych dwóch podstawowych składników, do farszu dodałam też cebulę i czerwoną paprykę. Natomiast sakiewki przed pieczeniem posypujemy startym żółtym serem. Sakiewki z pieczarkami i kurczakiem robimy(...)foremkach do muffinek, dlatego mają one kształt niewielkich babeczek. Smaczne, chrupiące sakiewki z pieczarkami i kurczakiem to ciekawy pomysł na przekąskę imprezową lub ciepłą kolację. Jeżeli planujemy je podać na imprezie to sakiewki można zrobić wcześniej, a przed planowanym podaniem wstawić do piekarnika i po 20 minutach mamy gotowe danie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Sakiewki z pieczarkami i kurczakiem

Danka Pichci
Naleśniki z boczkiem i pieczarkami 48

Naleśniki z boczkiem i pieczarkami to alternatywa dla tradycyjnych naleśników podawanych z serem lub na słodko z dżemem. Pomimo iż moim domownikom te cienkie placki smażone na patelni smakują w każdym wydaniu to czasami staram się przygotować naleśniki w innej wersji niż dotychczas. Tym razem powstały naleśniki z boczkiem i pieczarkami . Do zrobienia farszu wykorzystałam surowy boczek wędzony, który(...)połączeniu z pieczarkami i podduszonymi porami sprawia, że farsz jest bardzo aromatyczny. Naleśniki z boczkiem i pieczarkami są bardzo sycące, dlatego są dobrym pomysłem na obiad. Chcąc sobie skrócić czas na przygotowanie takiego obiadu, możemy farsz do naleśników zrobić dzień wcześniej, a następnego dnia tylko usmażyć naleśniki i zawinąć z farszem. Naleśniki z boczkiem i pieczarkami możemy też ułożyć

Danka Pichci
Najlepsze grillowane pieczarki 55

Magda Nie kłamię pisząc, że to najlepsze grillowane pieczarki. Do tej pory grillowane pieczarki kojarzyły mi się z wyschniętym, jałowym grzybem na patyku, o tyle dobrze jeśli miał towarzystwo innych warzyw na szaszłyku, to jeszcze był jako tako do przełknięcia. Teraz to pieczarka króluje, u mnie czasem tylko z nich robię szaszłyki i wiem, że wszystkie znikną ze smakiem. Sekretem(...)pysznych i aromatycznych pieczarek na grilla jest ich marynowanie przez całą noc – nie wiem jak się do dzieje, ale pieczarka jakby wyzbywa się swojej wody i zasysa cały smak marynaty do środka. Jest więc soczysta i aż pęka do marynaty i smaków. Ja uwielbiam, wiem, że jak spróbujecie, pokochacie i Wy. Składniki (na 3-4 porcje): 500g pieczarek

Smaczna Strona
Przepisy z oscypkiem NA GRILLA | Schronisko Bukowina 67

Oscypek dodaje niezastąpionego smaku i aromatu. Pamiętaj, że nic nie zastąpi prawdziwych oscypków z Tatr! Szaszłyki z oscypkiem w miodowej marynacie Składniki na 4 szaszłyki: 4 małe oscypki 4 pieczarki 1/2 czerwonej papryki 1 czerwona cebula 2 łyżeczki miodu faceliowego 2 łyżki oliwy do smażenia – https://schroniskobukowina.pl/oliwy-do-smazenia sól, pieprz Przygotowanie: Oscypki, umyte lub obrane pieczarki, paprykę i obraną(...)odstawić na kilka godzin, aby marynata dała odpowiedni smak składnikom. Szaszłyki grilluj przez kilka minut na tacce – aż warzywa będą odpowiednio zgrillowane. Szaszłyki możesz również przygotować w piekarniku. Pieczarki grillowane z pesto i oscypkiem Składniki na 4 pieczarki: 4 duże pieczarki 2 łyżki bazyliowego pesto 100 g oscypka 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżki konfitury z żurawiny (do podania

Via Gusto
Wątróbka ze pieczarkami – pyszne i tanie danie na obiad 65

Wątróbka ze pieczarkami w sosie śmietanowym to bardzo smaczne danie, które można podać na sycący obiad. Robi się ją bardzo szybko i nie wymaga wiele pracy. Taka wątróbka najbardziej smakuje mi podana z gotowanymi ziemniakami, ale z kaszą, makaron lub kromką chleba też będzie pyszna. Danie z pewnością przypadnie wam do gustu, jeśli lubicie wątróbkę drobiową. Jej specyficzny smak(...)wielu przeciwników, jak i zwolenników. Warto ją włączyć od czasu do czasu do jadłospisu, gdyż jest cennym źródłem białka, żelaza i witamin z grupy B. Jak przygotować wątróbkę ze pieczarkami? Najpierw na patelni podsmażamy wątróbkę, następnie pieczarki i cebulę. Potem wszystko mieszamy ze sobą i dusimy jeszcze chwilę ze śmietaną. Przygotowanie potrawy nie zajmie więcej niż czterdzieści minut.   Składniki

e-PrzepisyKulinarne
Pieczarki faszerowane z piekarnika 1619

Pieczarki faszerowane z piekarnika to ciekawa propozycja na smaczną przekąskę, która zachwyci każdego miłośnika apetycznych i pomysłowych smakołyków. Tak przygotowane pieczarki fajnie prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Na imprezową przekąskę sprawdzą się idealnie. Przepis na faszerowane pieczarki jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Jedynie co, to warto przygotować te smakołyki z większych grzybów – łatwiej będzie(...)nałożyć do nich farsz. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i jak zwykle zachęcam do zrobienia! PIECZARKI FASZEROWANE Z PIEKARNIKA PRZEPIS Składniki 10 większych pieczarek 1 łyżka masła 1 cebula 1 jajko 50 g sera żółtego sól pieprz szczypiorek Przygotowanie 1. Z pieczarek wydrążyć nóżki i drobno je posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobna kosteczkę. 2. Patelnię rozgrzać, dodać

Alle Dobre!
Pieczarki jak ich nie marnować 281

Pieczarki jak ich nie marnować Pieczarki jak ich nie marnować.   Czy Ty też masz problem z pieczarkami, które szybko się psują, czernieją, zarastają pleśnią ? Ja tak miałam, kombinowałam jak je przechowywać, ale najprostszy okazał się sposób przerobienia ich zaraz po zakupie.   Pieczarki z cebulą 0.5 kg pieczarek 2 średnie cebule łyżka masła 1 łyżka oleju sól, pieprz(...)smaku.   Pieczarki kroję w plasterki, cebulę obieram i kroję w niedużą kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewam olej, dodaję masło, gdy jedno z drugim się połączy dodaję pieczarki i smażę wszystko razem przez kilka minut, aż będą usmażone, dodaje wtedy sól, pieprz. Przekładam do szklanego pojemnika, studzę i zimne wkładam do lodówki, w ten sposób wytrzymują do 5 dni napewno

Kuchnia na wzgórzu