Karczoch to warzywo wieloletnie, którego jadalną częścią jest główka przypominajaca rozkwitający kwiat. Sałatka ryżowa z karczochami i pieczarkami Główkę warzywa należy obrać z twardych łusek i wyjąć jadalny, miękki środek tzw. serce warzywa. Karczochy można gotować, smażyć czy piec. Fajnie odnajdą się na pizzy, w sałatce, zapiekane z serem i czosnkiem lub w formie zupy kremu. Jako, iż miałam w lodówce słoiczek karczochów w zalewie z oliwy z oliwek zrobiłam sałatkę. Dodałam do niej ryż , jajka , pieczarki i g... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...