pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:16/219)

Faszerowane pieczarki prażonym kuskusem 189

całe wykorzystałam, nóżki od kapeluszy poodcinałam, które również wydrążyłam i z cebulką wysmażyłam. Z kuskusem połączyłam, jajkiem skleiłam, kapelusze wypełniłam do piekarnika włożyłam. Poczekałam i pyszną przystawkę uzyskałam. Składniki: 150 g kaszki kuskus Kupiec, 7 jak największych białych pieczarek, 1 duża biała cebula, 2 łyżeczki kapary, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 50 ml oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku(...)sól do smaku, 5 - 10 g sera camembert. Przygotowanie: Kuskus wysypujemy na blachę i prażymy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Przesypujemy do miski i zalewamy gorącą wodą 2 mm powyżej powierzchni kaszki, odstawiamy. Pieczarki oczyszczamy ze skórki, odcinamy nóżki i wydrążamy kapelusze za pomocą łyżeczki do arbuza (kapelusze odkładamy). Nóżki i wydrążoną część pieczarek kroimy

Moniki Smakołyki
serowa tarta z brokułami 174

nadzienie: brokuł 125 g sera pleśniowego 200 g pieczarek cebula 2 łyżki oliwy sos: 250 g jogurtu greckiego 2 jajka szczypta soli szczypta pieprzu cytrynowego Twaróg pokruszyć do miski, dodać pozostałe składniki, wyrobić gładkie ciasto (w razie konieczności dosypać jeszcze mąki). Ciasto rozwałkować, wylepić nim natłuszczoną formę, nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piec ok 10 minut(...)Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w plastry, usmażyć na oliwie. Ser pokroić w cząstki. Jogurt roztrzepać z jajkami i przyprawami. Na podpieczony spód wyłożyć brokuły, pieczarki i ser. Zalać jajecznym sosem. Wstawić ponownie do piekarnika, piec ok 25 minut

6niebo
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami. 190

będzie się ciągnąć.  Cukinię przeciąć wzdłuż i wydrążyć. Posolić lekko i odstawić na parę minut. Cukinia najdzie wodą więc osuszyć ją. Cukinię i pieczarki nafaszerować. Na cukinię położyć przekrojone na pół pomidorki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp.200stopni, przykryte folią aluminiową. Najlepiej włożyć samą cukinię, pieczarki dołożyć po 15minutach. Po 30min. odkryć folie i jeszcze przez parę minut piec

W kuchni u Moniki
Pizza- ciasto na pizzę bez mleka 225

było grudek. Zarabiamy ciasto ręką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 90 minut (w ciepłym miejscu, przykryte bawełnianą ściereczką).  2. W tym czasie przygotowujemy passatę, oraz dodatki. Pieczarki myjemy i kroimy na talarki. Podsmażamy bez dodatku tłuszczu, ze szczyptą soli do momentu odparowania wody. Kukurydzę przecedzamy na siteczku. Mozzarellę ścieramy: ok 10 dkg na malutkich oczkach (jak marchewkę(...)pieczenia formy (u mnie dwie duże blaszki z piekarnika+ tortownica 28) Boki delikatnie zawijamy do góry i smarujemy oliwą z oliwek. Środek smarujemy passatą, posypujemy pieczarkami i kukurydzą. Wstawiamy do nagrzanego do 200st C piekarnika na ok 10 minut, po czym wyciągamy posypujemy startą na grubych oczkach mozzarellą i zapiekamy jeszcze 5 minut.   Pizzę podajemy z ulubionymi sosami

Kuchnia w czekoladzie
Pizza naleśnikowa bardzo łatwy przepis 240

małe pizze. Na spód formy wlać 1 łyżkę oleju, rozsmarować po brzegach i naczynie włożyć na 5 minut do nagrzanego do 220*C piekarnika. W tym czasie pokroić w piórka cebulę, brokuła, paprykę i pieczarki w cienkie plastry. Po tym czasie wyjąć formę i wlać ciasto do ok 3/4 wysokości lub całość do dużej formy. Od razu zacznie lekko rosnąć(...)wierzchu ułożyć plastry boczku, brokuła, papryki i cebulę i pieczarki.  Ja jedną pizzę zrobiłam wegetariańską.  Na wierzchu posypać tartym serem. Włożyć do piekarnika na 25-35 min. Wszystko zależy w jakiej formie pieczemy i jak piecze nasz piekarnik.  Naleśnikowa pizza pięknie wyrośnie :) Po wyjęciu posmarować sosem i  udekorować rukolą. Sos do pizzy: (na upieczoną pizzę

Jemy Pijemy
Makaron z pieczarkami i boczkiem 168

feta szczypta soli szczypta pieprzu zioła Przygotowanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w niewielką kostkę. Czosnek posiekać, a boczek i pieczarki pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Dusić kilka minut pod przykryciem. Dorzucić pokrojone pomidory i dusić jeszcze przez 15 minut. Ugotować(...)serem. Danie należy podać od razu po przygotowaniu, aby nie ostygło lub ewentualnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i podgrzać w piekarniku. Krok po kroku: 1. Podsmażyć pieczarki oraz boczek 2. Dodać pomidory 3. Doprawić ziołami Pobierz wersję do druku: Pobierz Makaron z pieczarkami i boczkiem Artykuł Makaron

KuchniaWeDwoje.pl
Pizza dwie pory roku 172

przykryte ściereczką. Następnie wałkujemy bez podsypywania mąką.Przygotowujemy sos, dodając do koncentratu pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty ząbek czosnku, wodę, oliwę i zioła.Pieczarki kroimy w plasterki, wykładamy na blaszkę i w 150 stopniach w otwartym piekarniku lekko podsuszamy. (robię tak, by ciasto na pizzę nie zrobiło się mokre od puszczonego soku z pieczarek).Ciasto smarujemy sosem. Układamy na jednej(...)połowie salami, pieczarki, pokrojone czarne oliwki, kukurydzę, połówki pomidorków koktajlowych i żółty ser. Na drugiej połowie układamy pieczarki, brokuły wcześniej gotowane około 15 minut, kukurydzę, ser solankowy, ser pleśniowy i żółty ser. Całą pizzę posypujemy oregano i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około 20 minut

Aga w kuchni
Kaczka faszerowana grzybami 243

wymieszać. Natrzeć kaczkę z zewnątrz i w środku. Ułożyć w naczyniu, przykryć. Odstawić na 12 godzin do lodówki. Pół godziny przed pieczeniem kaczkę wyjąć z lodówki. Piekarnik nagrzać do 180°C. Przygotować nadzienie. Pieczarki opłukać, pokroić na połówki lub ćwiartki. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, zeszklić cebulę(...)Dodać czosnek, pieczarki i grzyby, oprószyć solą. Podsmażyć ok. 7 minut. Dodać tymianek, doprawić do smaku. Pokruszyć chleb, wymieszać razem. Wnętrze kaczki wypełnić farszem grzybowym. Zszyć lub spiąć wykałaczkami, związać udka. Naczynie do pieczenia wysmarować masłem. Ułożyć w nim kaczkę piersią do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Obniżyć temperaturę do 160°C piec kolejne 30 minut

Pełny talerz
Pieczone pieczarki z wołowiną i boczkiem 308

zasadzie przeznaczone są do grillowania. Co nie oznacza, że można przygotować je na patelni czy w piekarniku. Nafaszerowałam je wołowym mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy i otuliłam mocno wędzonym boczkiem, który się przypiekł i wniósł dodatkowy smak wędzonki. ok 5-7 pieczarek królewskich 500 g mielonej wołowiny 1/2 szklanki kukurydzy 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 jajko 1 łyżeczka koncentratu(...)napełnić farszem mięsnym. Wygładzić powierzchnię i na wierzchu położyć plasterki boczku. Żeby było ładniej można zrobić z boczku krateczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 40 min. W trakcie pieczenia wypłynie sporo wody z pieczarek, którą zlewałam. Gdyby boczek za mocno się przypiekał można przykryć folią aluminiową. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z grzybami , Mięsa

https:KKuchniaMniam
Rolada serowa 236

wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wyrównać łyżką i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz słodka papryka Pierś z kurczaka pokroić na kotlety i każdy cienko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką(...)solą i pieprzem. Na wystudzone ciasto serowe ułożyć piersi z kurczaka tak aby przykryły całą powierzchnię. Na w dolnej części ciasta ułożyć pieczarki i zwinąć roladę. Złożeniem ułożyć na blaszce do dołu  i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut. Wystudzić i kroić w plastry. rolada serowa

O kuchni z uczuciem
Pieczarki zapiekane z mięsem 138

razem z pokrojoną drobno papryką, jajkiem  i bułką tartą. Gdyby farsz był zbyt rzadki można dodać dodatkową łyżkę bułki tartej. Farsz nakładać do pieczarek .Ułożyć je w naczyniu do zapiekania i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut. Przed końcem zapiekania posypać pieczarki startym żółtym serem i piec do momentu rozpuszczenia się sera. pieczarki zapiekane

O kuchni z uczuciem
Pizza z pieczarkami i boczkiem 330

dużą blaszkę oryginalną z piekarnika) wykładamy ciasto i wygniatamy palcami (okrągły lub prostokątny) równomiernie gruby placek. Smarujemy go sosem z pomidorów. Następnie wykładamy pieczarki z cebulą i boczkiem i wierzch posypujemy serem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez około 10 minut.Podajemy z sosem czosnkowym.Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami 188

Dzisiejsza propozycja to pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Potrawa bardzo prosta do przygotowania, a jej dużym atutem jest możliwość zwinięcia pierożków wcześniej i pozostawienie na odpowiedni moment. Do piekarnika wsuwamy tuż przed podaniem co pozwala nam np. przebywać z gośćmi podczas gdy potrwa „sama się robi”. Podajemy ją np. z barszczykiem. Idealna na czas karnawału :) Ilość porcji: 12 Składniki(...)podsmażamy cebulkę. Na złocistą cebulę wrzucamy pieczarki, nieco solimy i smażymy. Ciasto francuskie rozwijamy i nacinamy w kwadraty. Na środek każdego kwadratu układamy łyżką pieczarki. Zamykamy pierożki po przekątnej w trójkąty i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 12-15 minut

Kolizje Smaków
Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami 231

który często wykorzystuję jako dodatek do dań, a w tym daniu posypałam nim plastry pomidorów. Dodaję świeży rozmaryn do pieczonych pomidorów czy też ryb,  łosoś z piekarnika. Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami zawiera małą ilość kalorii, do przygotowania nie wymaga dodatkowego tłuszczu. Polecam też grillowany schab z mozzarellą lub schab z grilla  lub schab grillowany z pietruszką. Marynujemy plastry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania