każdej strony na rumiany kolor *** *** Następnie mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy przez około 1 minutę pokrojonego w półplasterki pora *** *** Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy jeszcze przez kilka minut ciągle mieszając *** *** Całość zalewamy bulionem lub wodą, zagotowujemy *** *** Śmietanę mieszamy z przeciśniętym czosnkiem oraz łyżką mąki i kilkoma łyżkami gorącego wywaru*** *** Tak powstały sos śmietanowy(...)OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Makaron z klopsikami w sosie pieczarkowo-porowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempapryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do garnka *** *** Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty ciągle mieszając, na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek *** *** Całość przekładamy do garnka i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy ziele angielskie(...)minuty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Węgierski kociołek – pożywna zupa gulaszowa :) pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemDzisiejszego dnia proponuję paszteciki z kapustą i grzybami. Amatorów tego dania nie brakuje. Do pasztecików proponuję barszcz czysty do picia ( przedstawiany na blogu ). Gdy upieczemy ich
Smaki EwyOstatni okres pod względem zawodowym był bardzo intensywny. Brakowało mi na wszystko czasu. Gotowałem i owszem, ale nie miałem chwili, by tym wszystkim się z Wami
BaRepasstronę sklepu Barmar i przejrzyjcie jego ofertę :) W ramach współpracy otrzymałam: - pieczarki w zalewie octowej w słoiczku - pomidory suszone w oleju w słoiczku - pieczarki krojone w zalewie naturalnej - pieczarki krojone w oleju z przyprawami - paprykę grillowaną w oleju - boczniaki krojone w zalewie naturalnej - Bio musli Adamia - czekoladowe ciasto Adama(...)licząc słodkich potraw :)). Warzywa Barmar możesz dodać do wszystkiego i zrobić z nich cudowne potrawy :) Są doskonałe do mięs, lazanii, pizzy, sosów, zup, naleśników, devolay, makaronów, zapiekanek, tostów, jako przekąska, dodatek do obiadu, sałatek, surówek i do wiele, wiele innych potraw. Wystarczy tylko Twoja wyobraźnia, pomysł, a miejsce na warzywka zawsze się znajdzie :) Polecam Wam bardzo serdecznie produkty Barmar
Zdrowie na języku :Pspecjalne okazje, albo na rodzinny obiad....Pyszna rolada z piersi indyka, można podawać jako przekąskę, lub jako danie główne z sosem warzywnym. Po przyprawy zajrzyjcie na stronę Owocowego Raju . Mięso: 1 duża pojedyncza pierś z indyka lub złączona podwójna pierś z kurczaka 5 dag sera żółtego kilka liści świeżej szałwii 2 łyżki mąki 2 łyżki masła Pierś z indyka rozciąć(...)naczynia żaroodpornego, podlać olejem i sosem. Piec w tem. 160C przez ok. 60-80 minut. Pod koniec pieczenia sos zaciągnąć zasmażką z masła i mąki. Farsz: 5 dag pieczarek 2-3 ząbki czosnku 15 dag sera żółtego 2 żółtka kilka łyżek oleju szczypta gałki muszkatołowej pieprz szczypta soli Pieczarki obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Zdjąć z ognia. Dodać posiekany czosnek
Apetyczna babeczkaJeśli zastanawiacie się co można by przygotować na przyjęcie i zbytnio się nie napracować to polecam te pyszne zawijaski J Są ekspresowe w wykonaniu, można
Mania Gotowaniaświętach! Za kilka dni Sylwester, może nie doradzę Wam w co się ubrać, ale w kwestii menu możecie na mnie liczyć, zwłaszcza, że lista liczy 100 pysznych i pomysłowych przekąsek na Sylwestra i karnawałowe szaleństwo! A co ciekawego znajdziecie w menu? Sałatki z całego świata, koktajle, najlepsze desery, kanapki, które zachwyciły podniebienia podczas mojego gotowania na żywo, dipy i świeże(...)czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną
Moja smaczna kuchniaDoskonała przekąska np. na piknik. SKŁADNIKI Ciasto: 30 g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 150 g mąki orkiszowej, 150 g mąki pszennej, 2 łyżki oliwy, ½ łyżeczki soli, ¾ szkl. ciepłej maślanki, 5 łyżek ciepłej wody Nadzienie: 8 plastrów salami sos pomidorowy (taki jak do pizzy), kilka plastrów salami, kawałek czerwonej papryki marynowanej, 125 g mozzarelli WYKONANIE Ciasto: W ciepłej wodzie(...)się kulka. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 części, robimy kulkę, rozpłaszczamy, w środku robimy wgniecienie, smarujemy sosem, układamy salami, ser, pieczarki i paprykę. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach
słodki bratekSałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania
Kuchnia z widokiem na ogródOdliczanie czasu do Świąt Bożego Narodzenia czas zacząć. Teraz będą na blogu pojawiać się nowe świąteczne przepisy. Tym razem chodzi o paszteciki. Paszteciki to doskonała przekąska i smaczny dodatek do zup, szczególnie do czystego czerwonego barszczu. Można paszteciki nadziewać różnymi farszami przygotowywanymi według naszego uznania, mogą być mięsne, rybne, warzywne, a na Święta Bożego Narodzenia z kapustą i grzybami. Podstawą(...)haka robota ciasto. Ciasto schładzamy przez okres studzenia farszu w lodówce. Gotowe ciasto dzielimy na 1/2 i rozwałkowujemy i formujemy 2 prostokąty. Farsz: 300 g kiszonej kapusty 200 g pieczarek 1 cebula 1 liść laurowy szczypta kminki i kilka ziaren ziela angielskiego (roztarte w moździerzu) sól i pieprz do smaku 1 jajko sezam Drobno pokrojoną kapustę gotujemy do miękkości
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmażenia *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do dużego garnka *** *** Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso, podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty ciągle mieszając, na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek *** *** Całość przekładamy do garnka i zalewamy bulionem lub wodą. Dodajemy ziele angielskie(...)POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemKolejny Jamie Oliver składniki: 75 g sera ricotta ( spokojnie może być więcej) skórka z 1 cytryny 1/2 świeżej czerwonej chilli, wypestkowana i drobno posiekana
Stare Gary