rodzinny obiad w weekendy, jak i danie na świąteczny stół. Podałam je na pięknej zastawie Fala marki Ambition Scroll down for recipe in English Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną (4 porcje) Składniki: 1 pierś z indyka, rozkrojona i rozbita na płasko 2 łyżki oliwy ½ szklanki suszonej żurawiny, drobno posiekanej 1 mała cebula, drobno posiekana 3-4 pieczarki, drobno
karmelowySkładniki: 1,30 kg mięsa (biodrówki wieprzowej) 3 cebule 4 ząbki czosnku 1 litr przecieru pomidorowego (przepis znajdziesz tutaj ) 1 mały koncentrat pomidorowy 1
Qchnia po prostuŚwiatowy Dzień Makaronu świętuję nie tylko 25 października, lecz robię to bardzo często. Jak wiecie jestem makaronżercą :) Dziś zaproponuję szybkie danie obiadowe pappardelle z dynią, suszonymi
Ana Mari's worldŚwiatowy Dzień Makaronu świętuję nie tylko 25 października, lecz robię to bardzo często. Jak wiecie jestem makaronżercą :) Dziś zaproponuję szybkie danie obiadowe pappardelle z dynią, suszonymi
Ana Mari's worldobiad. Można podać z makaronem, ryżem lub jak ja z bułeczkami. Smak bardzo fajny lekko słodkawy, dzięki ananasom. Polecam. Piersi kurze pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i suszonym oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni, odłożyć na bok. Pieczarki umyć, pokroić
Kuchnia Pokoleńobiad (jeśli dodamy, np. ziemniaki z koperkiem), 100% wegańskie. Składniki na surówkę: ok. 30 rzodkiewek oliwa sok z cytryny sól, pieprz Zetrzyj rzodkiewki na tarce. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Najlepiej przygotuj surówkę na kilka godzin przed podaniem i przechowuj ją w lodówce do tego momentu. Składniki na szaszłyki: kilkanaście pieczarek 1 mała
Qlinarnie i QlinarnieDziś Studencki Wtorek numer 14! Zapraszam Was na bardzo proste danie, z którym na pewno każdy sobie poradzi i będzie mógł cieszyć się trochę innym wydaniem
Czerwona PorzeczkaOdkąd mam kamień do pieczenia nie zamawiamy pizzy do domu:) SKŁADNIKI: 500g maki pszennej 200- 300ml ciepłej wody 30 g swieżych drożdży pełna łyżeczka soli
MarciochaKucharzykurczaka. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki/ kosteczki, a następnie podsmażamy na margarynie i dodajemy do dania. Jajka ubijamy i dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną. Całość mieszamy z resztą kurczaka, przykrywamy i pozostawiamy w lodówce, na co najmniej godzinę. Im dłużej postoi, tym lepszy smak będą miały kotleciki, więc można danie przygotować wieczorem i piec następnego dnia na obiad. Wystudzone
Smakowy RajCzerpiąc inspiracje z jesieni, chcę dzisiaj zaproponować lekkie, a jak smaczne danie z wykorzystaniem dyni, czyli moją zmodyfikowaną wersję ratatuj z dynią i odrobiną kurczaka. Składniki
Taste Of My DaySałatka gyros to warstwowa i bardzo prosta sałatka, która jest hitem przyjęć już od kilku lat. Jadłam ją wykonaną przez różne osoby i czasem zdarzało się
Przepisy AleksandryOd pierwszego kęsa zakochałam się w tym daniu i już na stałe zagości w moim jadłospisie ;). Polecam podawać z brązowym ryżem lub kaszą jaglaną dzięki czemu
Pudełko rozmaitościKolejna propozycja z cyklu dań kuchni włoskiej. Tym razem pokażę Wam jak przygotować makaron z sosem pomidorowym i pesto. Jeśli wcześniej przygotowaliście sobie pesto, to obiad
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obiad robi się sam. Takie danie można podać z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami, ryżem, makaronem, ziemniakami czy świeżym pieczywem, ja podałam właśnie ze świeżym pieczywem. Nawet nie wiecie jak było pysznie, aby się przekonać polecam Wam mój przepis. Dodam, że najlepszy jest chleb zanurzany w tym sosie...mniam. Zapraszam :) Składniki: 50 dag karkówki wieprzowej bez kości 50 dag pieczarek
Izabelawkuchniobiad powinna przyświecać nam zasada zdrowo i lekko, ale treściwie. By podsunąć wam jak wiele możliwości ma człowiek podczas gotowanie tego posiłku podajemy kilka naszych propozycji: ratatouille z bakłażana i cukinii, pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana
upichcona