Obiad w nieco ponad pół godziny. Na zdjęciu: puree ziemniaczane z kilkoma łyżkami ulubionego mleka (spróbujcie, jest bardzo kremowe i puszyste), surówka z sałaty lodowej, żurawiny i sosu winegret, ekspresowe kotlety sojowe z pieczarkami firmy Orico (instrukcje na opakowaniu). Kotlety są produkowane z soi niemodyfikowanej genetycznie. Nie zawierają glutaminianu monosodowego. Alergeny: soja, pszenica, jajo. Mogą zawierać seler. W Blinie
Qlinarnie i QlinarnieFaszerowana papryka to doskonała przystawka lub lekki obiad, który na talerzu zaprezentuje się bardzo apetycznie. Mięso, warzywa, ryż i ser - kilka prostych składników, z których wyczarujesz pyszne danie. Składniki: 2 duże czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 5 szt. dużych pieczarek 1 ząbek czosnku 1 torebka ryżu 4 łyżki parmezanu (lub mozarelli) sól pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Alutka-GotujeStrogo now ( Boeuf Stroganow) to potrawa znana w całej Europie. Istnieje wiele przepisów, jednak najważniejsze składniki to wołowina, krojona w paseczki, pieczarki, cebula oraz papryka słodka
wysmienityPlacki ziemniaczane z mięsnym sosem, nazywane plackami po węgiersku? Bardzo proszę. Składniki: mięso wieprzowe 1 l wody 2 czerwone papryki 10 pieczarek 1 cebula 2 ząbki
MojaQchnia.plBardzo prosta, atrakcyjna, szybka potrawa, bezmięsna, aczkolwiek sycąca ze względu na obecność makaronu, a miłośników makaronu zachęcamy, gdyż w połączeniu z pieczarkami stanowi wspaniały smakowo duet
kgwjanczewoluksus dzisiaj pozwolić sobie nie mogłam. Kilka spraw do załatwienia, zakupy, obiad...no nic samo się nie zrobi. I tak zapraszam na całkiem smaczne krokiety. SKŁADNIKI: na naleśniki 1 1/2 szkl mleka mąka około szklanki 1 jajko sól na farsz 1 szalotka 500 g pieczarek 300g świeżego szpinaku 250 g ricotty 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego żółtego sera
Kuchnia w opałachKasza jaglana z batatami, jarmużem i zielonym groszkiem Składniki – 2 porcje: Kasza jaglana prażona Risana – 100g Jarmuż – 1 szklanka Batat – 150g Pieczarki – 6 sztuk Groszek zielony
Kuchnia Bon Appetitoraz pieprzem. Każdy kotlet smarujemy, np. przy pomocy pędzelka, żółtkiem. Nakładamy po trochę pieczarek i składamy na pół. Smarujemy żółtkiem, obtaczamy w bułce tartej a następnie w ubitej na sztywno piane z białek. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, aż kotlety będą złociste. Podajemy do obiadu z ziemniaki i ulubionymi surówkami. Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniamnie kolejne proste danie na obiad. Makaron, ale w wersji pełnoziarnistej o ciemnym kolorze. Wybrałam penne rigate, czyli rurki z rowkami. Tak oto powstał Makaron z sosem pieczarkowym i kurczakiem . Składniki: - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 300 g pieczarek - 1 cebula - 50 ml śmietanki 30% - 1 łyżeczka posiekanego kopru (u mnie mrożonego) - sól himalajska, pieprz czarny, suszona: bazylia, oregano
Kuchnia co dniatego proponuję surówkę z pora i pomidora i mamy pyszny obiad. Kiełbasę w zapiekance możecie zastąpić boczkiem i będzie również bardzo smaczne. Danie to jest idealne dla miłośników pyr :) Moja mama jest ich największym miłośnikiem. 1 kg ugotowanych ziemniaków 3 kiełbasy śląskie 4 pieczarki 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego 4 łyżki mleka 6 jajek
O kuchni z uczuciemzwał - jest pyszny i to jest najważniejsze!!!Polecam z grzankami na śniadanie obiad i kolacje :-). Dodaję ten przepis do etykiety ,,kultowe potrawy". Paprykarz szczeciński Bardzo łatwe ok 30 minut wychodzi sporo - nam wystarczyło na 2 dni obżarstwa Składniki: * 1 duża makrela wędzona * 2 marchewki * 5 pieczarek * 1 duża cebula * 100 g koncentratu pomidorowego * 1 liść laurowy * 2 groszki ziela angielskiego
sierotka maRysia w kuchniJ esienna tarta ze szpinakiem, grzybami i chorizo, do przygotowania z grzybów leśnych lub przez cały rok z pieczarek lub boczniaków. Na ciepłą kolację lub zimny
SzczyptaSmaQZ banalnie nudnych ćwiartek kurczaka można wyczarować pyszne faszerowane ćwiartki kurczaka. Na blogu są już faszerowane ćwiartki kurczaka z pieczarkami. Tym razem Piotrek proponuje przygotować Ćwiartki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: Ciasto: 200ml gorącej wody, 1 jajko, 500g mąki pszennej tortowej, sól, 2 łyżki oleju, troszkę mąki do podsypywania. Farsz: 400g pieczarek, 600g kapusty kiszonej, po
W kuchni u Moniki