pieczarki chrupiące - 885 przepisów (strona:36/59)

Ciasto na pizzę 135

umiarkowana). Jeśli dacie pieczarki czy wędlinę pod spód sera, to woda i tłuszcz jaki puści wsiąknie Wam w ciasto i nie wyrośnie ono ładnie. Kolejna kwestia to temperatura pieczenia. Przed wstawieniem pizzy do środka, nagrzejcie piekarnik na maksymalną temperaturę. Ja daję 265 stopni, więcej trochę się bałam przyznaję Dzięki temu pizza ładnie wyrośnie a pozostanie chrupiąca. Polecam Wam zabawę

Mieszam w Garnku
Wegańskie kiełbaski hot-dogi 193

pikantne, z chrupiącą skórką i miękkie w środku,przez co  idealnie komponowały się z warzywami, sosem i przypieczoną na ruszcie bagietką :) Następnym razem planuję dodać płyn wędzarniczy a same wege kiełbaski zapakować w osłonki foliowe. Polecam wegańskie kiełbaski szczególnie na grilla, choć nadają się do usmażenia patelni i upieczenia w piekarniku.  Składniki: 5 niedużych pieczarek 1 cebula

VegUlka
Zdrowa pizza ? Czy fast food może być zdrowy ? 125

podgrzewam szynkę oraz pieczarki z cebulą.  Z koncentratu , łyżeczki oliwy oraz ziół robię sos na pizzę. Rozwałkować ciasto i formujemy pizzę. Na tak przygotowaną pizzę wykładamy sos pomidorowy oraz wszystkie dodatki. Pieczemy około 20 minut po czym posypujemy żółtym serem i dopiekamy aż się ser rozpuści. Można spód pizzy podsypywać kaszą manną - wtedy będzie bardziej chrupiący

Magiczne Życie Marty
Udka pieczone z pieczarkami 219

chrupiące mięsko.  Można podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam surówkę z ogórków małosolnych i kukurydzy  . Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeśli wypróbowaliście jakiś przepis z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią, a może też i zdjęciem potrawy. Składniki 12 podudzi z kurczaka 250 g pieczarek 2 średnie

O kuchni z uczuciem
Wegetariańska pizza z chrupiącym brzegiem 151

Jest wiele osób, które w pizzy lubią chrupiący brzeg, ja do nich należę. Postanowiłam zrobić pizzę z dużym, solidnym, chrupiącym brzegiem. Do pizzy nie dodałam żadnych wędlin, ani mięsa i wyszła równie pyszna. Zapraszam!!! SKŁADNIKI: Ciasto:  3,5 szklanki mąki,  40g świeżych drożdży,  350 ml letniej wody niegazowanej,  4 łyżki oleju,  1,5 łyżeczki cukru(...)łyżeczki soli,  Sos:  1/2 puszki pomidorów,  1/2 cebuli,  oliwa,  bazylia,  oregano,  sól,  pieprz,   Dodatki:  3 cebule,  150g pieczarek,  1 papryka czerwona,  1 pomidor,  3 ogórki konserwowe,  100g sera żółtego,  oliwa,  sól,  pieprz,  zioła prowansalskie. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto : W 100ml wody rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Smażone bułeczki faszerowane mięsem 152

chrupiącą panierką, takie „męskie”, bo wypełnione po brzegi farszem mięsnym. Wystarczy pół bułeczki by najeść się do syta:) Myślę, że to świetna propozycja na spotkania w gronie znajomych, czy choćby na Sylwestra. Podane z barszczykiem smakują wybornie. 6 – 8 kajzerek 500g mięsa wieprzowego np. z łopatki 1,5 szklanki mleka 1 cebula 150-200 g pieczarek

Smaki Na Talerzu
Zupa pieczarkowa inaczej 151

plasterki pieczarki. Smażyć co jakiś czas mieszając, aż grzyby lekko zmiękną i puszczą sok. Wlać wywar, dodać listki laurowe, ziele angielskie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu około pół godziny. Na koniec wlać śmietanę i zamieszać. Rozgrzać patelnię i wrzucić pokrojony w kostkę boczek wędzony. Smażyć na małym ogniu aż stanie się chrupiący a cały tłuszcz

Kuchnia Pokoleń
Kurczak w cieście francuskim 615

ostudzone pieczarki i plaster sera żółtego. Zapleść paski ciasta na zmianę (raz prawy, raz lewy).4. Gotowe porcje włożyć na 10-15 minut do lodówki, potem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem w 200 st. C. Piec 30-50 minut (w zależności od piekarnika - u mnie piekły się 50 minut). Ciasto powinno być złociste i chrupiące.5. Podawać

Kuchnia domowa Ani
pizza na piwnym spodzie 187

chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Długo zachowuje świeżość, pizza była pyszna nawet następnego dnia, po odgrzaniu. Przepis z książeczki z serii "Smacznie i zdrowo" pt. "Pizza*focaccia*bruschetta*piada", wyd. SBM. składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 200 g serka wiejskiego 300 ml piwa 50 g świeżych drożdży płaska łyżeczka soli nadzienie: sos pomidorowy cebula pieczarki boczek

6niebo
Kotleciki z ziemniaków z sosem pieczarkowym 161

chrupiące. W mojej rodzinie podaje się je obowiązkowo z sosem pieczarkowym, ale pasuje również sos pomidorowy. Kotleciki z ziemniaków z sosem pieczarkowym 10-12 szt.   Kotleciki 3 większe ziemniaki 1 jajko 2-3 łyżki mąki 1 duża cebula lub 2 mniejsze sól, pieprz 1 łyżka masła do przysmażenia cebuli bułka tarta do obtoczenia kotlecików Sos 30 dag pieczarek

Posadzone i zjedzone
Create Your Taste w McDonald's - Czy nadchodzi burgerowa rewolucja? 124

Pieczywo: chrupiąca pszenno-żytnia bułka lub maślana brioche do wyboru Mięso: burger wołowy (maksymalnie 3 sztuki, pierwsza w cenie, kolejne po 5 zł) i bekon (maksymalnie 5 sztuk po 2,50 zł). Ser (maksymalnie 3 porcje do wyboru): topiony, topiony z papryczką lub naturalny cheddar i ser cesarski. Dodatki (do 8 porcji do wyboru): pomidor malinowy, grillowane pieczarki, sałata lollo

Food Square
Paszteciki w bułeczkach 115

zmielić . Pieczarki , cebulę obrać, opłukać, posiekać, podlać wywarem z tłuszczem i dusić około 20 minut. Następnie dodać wędlinę, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką, przyprawić do smaku i zagotować. Bułeczki naciąć od góry, zdjąć czapeczki, wyjąć miąższ. Następnie napełnić przygotowanym farszem, przykryć czapeczkami i ułożyć na blaszce. Posmarować masłem, przycisną dobrze czapeczki. Piec w piekarniku do zrumienienia aż będą chrupiące. Podawać

Tradycyjna Kuchnia
Dorsz cytrynowy panierowany, smażony 266

chrupiącą panierką? To klasyczne danie, często podawane w polskich domach na piątkowy obiad. Ja też taką czasami smażę. Mięso ryby otulone panierką jest soczyste a pieprz i cytryna nadają mu charakteru. Tym razem kupiłam i przyrządziłam nieduże filety - takie akurat były. Powstały rybne sznycle, które można zjeść na gorąco albo na zimno. Spróbuj też Dorsza smażonego z pieczarkami i pomidorkami

Smaczna Pyza
Wołowina po burgundzku (Manzo alla borgognona) 155

gałązki świeżego tymianku 2 gałązki świeżego rozmarynu 3 listki laurowe s ó l, pieprz oliwa z oliwek    Pieczarki 400 g pieczarek natka pietruszki oliwa z oliwek s ól, pieprz Cebulki 400 g cebulek 150 ml wywaru warzywnego 1 listek laurowy oliwa z oliwek s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI Manzo(...)wszystko mieszamy. Mięso podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Mięso powinno mieć z zewnątrz lekko chrupiącą skórkę.   Formę do pieczenia wyjmujemy z piekarnika. Dodajemy wino, wywar mięsny wymieszany z koncentratem pomidorowym i skórę od boczku. Na koniec dodajemy

La grande e la piccola cuoca
Pizza z patelni bez drożdży 408

jaką grubość rozwałkujemy ciasto. Jeśli ciasto będzie troszkę grubsze, to nic się nie dzieje, bo surowa ani zakalcowata nie wyjdzie, ale najsmaczniejsza jest super cienka. Smakuje rewelacyjnie, jest chrupiąca… idealna. Co z dodatkami? De facto bez różnicy czy robimy pizze tradycyjną czy tą z patelni. Składniki są te same. Jedyna różnica może być taka, że część z nich(...)lepiej wcześniej podsmażyć, bo będzie mało czasu na to, żeby złapały ciepło, a co dopiero zmiękły. Ja osobiście nie lubię szaleć z dużą ilością dodatków. Dla mnie wystarczy cebula, pieczarki i papryka lub kukurydza. Czasami się pokuszę o wegański ser, który obklei składniki, ale w związku z tym, że już nauczyłem się jeść pizzę bez sera, to bardzo, bardzo rzadko

Blendman

Proponowane wyszukiwania