wymieszać i jeszcze chwilkę razem podsmażyć. Przyprawić do smaku. Bułki przekroić na pół. Na każdą połówkę ułożyć pieczarki z kiełbaską i posypać całość serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aż ser się trochę rozpuści, a bułeczka będzie chrupiąca. Podawać gorące polane ketchupem
Moje domowe kucharzeniemożna przygotować: Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące tosty z wędzonym serem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką Składniki: 2 kromki chleba, u mnie pszenny 1 garść
Moja smaczna kuchniapołączenie tych dwóch popularnych fast food'ów w jednej potrawie. Danie łączy w sobie klasyczne, puszyste, a zarazem chrupiące ciasto na pizze z dodatkami typowymi dla znanego tureckiego fast food'a. Kiedyś nie wyobrażałam sobie pizzy z innymi składnikami jak pieczarki, ser, ewentualnie szynka. Dzisiaj natomiast "pizza Kebab" (dobra pizza kebab!) jest jedną z moich ulubionych. Mimo, że przygotowanie takiej
Słodka Stronaprzyprawą. Niech się marynują przez kilka godzin w lodówce. Następnie na patyczki nałóż naprzemiennie plastry cukinii i całe pieczarki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-30 minut, w zależności od tego, czy chcesz, aby szaszłyki były bardziej chrupiące czy miękkie. Przepis dodaję do akcji: Trattoria al Forno serwuje dania kuchni włoskiej. Bardzo smaczne makarony (na zdjęciu papardelle
Qlinarnie i QlinarnieKolejny mój eksperyment, paszteciki zaraz po wyciągnięciu z piekarnika były chrupiące, natomiast dziś rano już miękkie, mojemu "recenzentowi kulinarnemu" (mamie;)) ciasto smakowało natomiast miała obiekcje do farszu, a to dlatego, że dusiłam pieczarki z dodatkiem wody, a nie na margarynie, to już będzie zależeć od was jakie nadzienie przygotujecie ;) Składniki: ciasto: 2 jajka 1 szklanka mąki razowej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdente wg wskazówek na opakowaniu. Rozgrzej olej. Pokrój drobno imbir i podsmaż na oleju. Przełóż na talerz. Pokrój pieczarki (każdą na 3 części), pokrój cukinie i podsmaż wszystko na oleju. Dodaj pomidory i przecier. Duś kilka minut (aby warzywa były chrupiące, nie miękkie). Na koniec dodaj oliwki i imbir. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sos z makaronem i natychmiast podawaj
Qlinarnie i Qlinarniesię z orzechami włoskimi, rukolą czy serem pleśniowym... Z czym połączylibyście mascarpone czy ricottę? Ostatnio proponowałam Wam Chrupiące tosty z wędzonym serem, paprykowym salami, pomidorem i czarnymi oliwkami Dzisiaj kolejny pomysł, koniecznie musicie spróbować! Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Składniki: chleb tostowy, pszenny plasterki sera gouda ser rokpol kilka pieczarek, surowych czarne oliwki, wydrylowane keczup
Moja smaczna kuchniaDnia Makaronu , które w tym roku wypada w niedzielę. Już dzisiaj przygotowałam dla Was 27 pomysłowych dań z makaronem , które znajdziecie na blogu. Buon appetito! Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Makaron orzo z liśćmi szpinaku(...)Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem
Moja smaczna kuchniawtedy jeszcze dodatkowo przepysznie chrupiące). Spróbujcie szczególnie jeżeli znudziły się Wam klasyczne wariacje na temat pierogów! Do przygotowania 2 (ok 15 pierogów) porcji pierogów potrzebujemy: – 160 g mąki – 1 jajko – 4 łyżki gorącej wody – łyżeczka oleju – szczypta soli do ciasta – 7 pieczarek – kilka orzechów włoskich (można użyć migdałów lub innych orzechów
Szybko Tanio SmacznieFiladelfijska kanapka ze stekiem. Pełna sera, pełna mięsa, chrupiących warzyw. Chrupka i przypieczona z zewnątrz, kremowa, soczysta i aromatyczna w środku. Sposób na cudowne rozmnożenie kilku niedrogich składników i zrobienie z nich lunchu/obiadu/ kolacji dla 4 osób. Ameryka zostanie dla mnie na zawsze kolebką ulicznego jedzenia. Hot-dogi i hamburgery to podstawa, a wariacji na ich temat jest multum. Gorące(...)mrozimy – dużo lepiej na cieniutkie plasterki kroi się mięso twarde. Po zamrożeniu mięso ostrym nożem kroimy w poprzek włókien na cienkie, 2-3mm plasterki. Pieprzymy i odstawiamy. Pieczarki oczyszczamy pędzelkiem lub wilgotnym papierowym ręcznikiem. Grzyby kroimy w cieniutkie półplasterki. Cebule obieramy i roimy w cienkie półplasterki. Papryki myjemy, kroimy w cienkie paski. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez
Karo in the Kitchenpolecam, naszym gościom bardzo smakowała :) Ciekawe smaki, feeria smaków i kolorów i chrupiące wykończenie :) Przepis na tę pyszną sałatkę znalazłam tutaj ( klik ), lecz zamieniłam mięso mielone na kurczaka i użyłam zwykłych chipsów. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 3 pomidory 3 piersi z kurczaka 30-40 dag pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 70 g żółtego sera chipsy
My simple kitchenpiekarnika na 15 minut. Etap IV - ostatni: Temperatura - 180ºC - grill, grzałka górna + wiatrak Czas - 15 minut W tym czasie kurczak powinien przysmażyć się od góry, boczek stanie się chrupiący, tak jak i skórka, a wszystkie warzywa powinny ładnie się podpiec. Po tym czasie kurczak jest gotowy do wyjęcia. Gdy wyjmiemy kurczaka z piekarnika, to odkładamy go na duży(...)przekładamy na półmisek - jest gotowy do krojenia! :) Swojego pieczonego kuraka podałam z surówką z czerwonej kapusty, pieczarkami oraz batatami, ale wybierzcie swoje ulubione dodatki i podajcie rodzinie niedzielny obiad idealny! Kurczak w tym wydaniu jest niesamowicie soczysty, przesiąknięty aromatem cytryny i czosnku, chrupiący boczek cudownie kontrastuje z miękkim mięskiem, a sos dopełnia całego dzieła. Symfonia smaku poleca się
Cooking Monsterkilka, ale poniżej przedstawiam Wam moje ulubione lasagne z dorszem, szpinakiem i groszkiem i lasagne bolognese z pieczarkami . Warto też wspomnieć o ich ich słynnych ravioli. Przedstawiam moje ulubione ravioli z pieczoną dynią i trzema serami w sosie maślanym z chrupiącą szałwią . Przypominam też moje ukochane mule. Mam ich wiele na moim blogu i trudno było mi wybrać
karmelowyTEST PATELNI FLORINA Mój ulubiony naleśnik, tzw. dutch baby, czyli pieczony w piekarniku, puszysty i lekko chrupiący zarazem, jedyny taki w swoim rodzaju. Zazwyczaj robiłam go na słodko, a dziś zachciało mi się czegoś bardziej wytrawnego, dlatego pojawiły się pieczarki, podsmażane na oliwie z oliwek, zielona natka pietruszki i odrobina świeżo zmielonego pieprzu. Naleśnik wyszedł przepysznie, i okazało się
SMYKWKUCHNIsię roztopi i pokrojoną podać gościom. Zapiekanki domowe. Łatwe w przygotowaniu. Wystarczy bułka parówka, wędlina, pieczarki i ser żółty. Mając je przygotowane wcześniej wystarczy, że włożysz je do piekarnika na 10-15 minut w temp.180 stopni. Będą cudownie chrupiące. Dodatkowo, gdy zostaną, możesz je zamrozić. Nie stracą na smaku. Roladki – pizzerki (tu przepis). Banalnie proste i niebanalnie pyszne
Mojewlasne.plpatelni lub woku rozgrzej olej, podsmaż pokrojony czosnek, odłóż na talerzyk. Znów wlej trochę oleju i podsmaż pokrojone pieczarki, po chwili dodaj pokrojone papryki i różyczki brokułu. Podlej wodą (pół szklanki powinno wystarczyć) i duś chwilę (warzywa mają być ugotowane ale chrupiące). Na koniec dorzuć wcześniej podsmażone czosnek i tofu oraz dodaj ugotowany makaron. Wszystko dobrze wymieszaj. Możesz doprawić sosem
Qlinarnie i Qlinarniepomarańczowa i czerwona - 1 por - 10 pieczarek Dodatkowo: - patyczki do szaszłyków - tacka do grilla lub folia aluminiowa W zależności od długości patyczków wyjdzie z tej porcji 10-12 szaszłyków. Można piec szaszłyki zawinięte w folię aluminiową i wyjdą wtedy idealnie bez ciemnych przypaleń, ale za to bardziej miękkie. Ja wole takie lekko chrupiące i robię je na samej tacce(...)który się roztapia pod wpływem ciepła i je okleja, a dodatkowo mamy przecież sos do wykorzystania. 1. Kiełbasę kroimy w plastry. Warzywa kroimy w plastry lub w kostkę, pieczarki kroje na połowę. Nabijamy na patyczek kiełbasa-warzywo. A zatem kolorowej i smacznej majówki kochani
Apetyczna babeczkaprzyjdą goście podgrzać w piekarniku. Szczególnie chciałabym polecić chrupiące polędwiczki z kurczaka, daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą, smalec z wędzonego boczku i pulled pork, to potrawy, które są bardzo lubiane przez gości. Więcej pomysłów na potrawy sylwestrowe i karnawałowe znajdziecie tutaj . Mini tartinki z ciasta francuskiego Pa szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Smörgåstårta
Codziennik Kuchennyustawione na jakiejś miseczce i odsączamy z tej całej wody. Wodę zachowujemy gdyż przyda się do zrobienia sosu na koniec. Do wielkiego garnka kroimy drobno liście jarmużu, wrzucamy odsączone pieczarki i obie kasze oraz w międzyczasie zmiksowaną czerwoną fasolę (pięknie skleja farsz, podpatrzyłam u Olgi Smile :)) i mieszamy wszystko dokładnie tak, żeby dobrze razem się trzymało. Formujemy(...)dzisiejsze były o wiele lepsze - jarmuż zachowuje smak kapusty ale jest o niebo lżejszy, delikatnie chrupiący i taki pięknie zielony :) Dawno nie robiłam tak "skomplikowanego" obiadu ale czasem można sobie pozwolić na takie szaleństwo. Zresztą, cóż to za wielka robota - ugotować kaszę, podsmażyć pieczarki, poszatkować jarmuż, zmielić fasolę, wymieszać wszystko, a potem tylko formować, obtaczać, smażyć, polewać sosem i... SMACZNEGO
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEŚwietna propozycja na śniadanie, kolację, powitanie znajomych. Generalnie połączenia ciepłych serów, żurawiny i chrupiącego pieczywa to dla mnie strzał w dziesiątkę, nie tylko na ciepłe przekąski, to – po kilku modyfikacjach – wspaniałe propozycje na ciepłe śniadania czy podwieczorki. Ot! Dodać wędliny, żółtego sera, pieczarek, papryki, cebuli, cukinii, rozmaitych dipów czy past i grzanki można witać codziennie na milion(...)papierze do pieczenia 4 serki, podpiekam jakieś 10 minut. Mają być ciepłe i mięciutkie. Grzanki układam na talerzu, kładę kolejno po serku, łyżeczkę żurawiny i posypuję tartym parmezanem. SMACZNEGO! Chrupiące grzanki obsmażone na maśle podane z gorącym serem i żurawiną posypane dodatkowo tartym parmezanem
Zasmakuj Kuchni