pieczarki chrupiące - 885 przepisów (strona:22/59)

Raw and Happy - jedzenie inspirowane życiem 187

stawiałabym na słonecznikowe, potem pomidorowe, a następnie klasyczne. Moim zdaniem najlepsze są same w sobie, bez żadnych dodatków, do chrupania w pracy czy przed telewizorem. Ale równie nie do pobicia będą podane z roślinną pastą, na przykład z fasoli i pieczarek czy pseudojajeczną. Jak dla mnie tego typu pieczywo, o wyrazistym, cierpkim smaku idealnie komponuje się choćby z porządną porcją

Roślinna - blog wegański
Krokiety z kapustą i pieczarkami 175

smaczniejsza! Można już zrobić gotowe pierogi i krokiety lub naszykować tylko farsz. Dziś zapraszam na krokiety mojej teściowej - chrupiąca skórka i smakowity farsz! 10 naleśników ( można wykorzystać naleśniki wcześniej usmażone ) 0,5 kg poszatkowanej kapusty kiszonej  0,3 kg pieczarek 2 średnie cebule olej rzepakowy 2 jajka bułka tarta  ziele angielskie, liść laurowy sól i pieprz Kapustę

Atlas Smaków
Mięsne kuleczki w kolorowym bigosie 165

kulki w kolorowym bigosie;) Mięso jest niezwykle aromatyczne, delikatne w środku i chrupiące z zewnątrz, wprost idealne. Dopełnieniem smakowej rozkoszy jest pyszny wyrazisty i na dodatek kolorowy bigos. Całość tworzy wprost idealne połączenie które zaspokoi podniebienia nie jednego wybrednego smakosza;) Serdecznie polecam;) Składniki bigos: 1 kg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku  10 ogórków kiszonych 4 kolorowe papryki

Krakowskie smaki Ani
Zasmażane pieczarki z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi 183

Widząc różne rodzaje pieczarek w sklepie zawsze chętniej wybiorę te brązowe zamiast zwykłych, jeżeli oczywiście mam taką możliwość. Po pierwsze brązowe pieczarki są bardziej aromatyczne, po drugie zawierają mniej wody, dzięki czemu nie trzeba ich tak długo odparowywać podczas smażenia, a po trzecie prezentują się zdecydowanie bardziej atrakcyjnie. Poniższa potrawa to kolejna ciepła śniadaniowa propozycja – jedna z tych wytrawnych, pikantnych(...)długi czas. Suszone pomidory i papryka nadają odpowiedniego aromatu, do którego idealnie pasują chrupiące orzechy włoskie i spora dawka witaminy C w postaci zielonych listków natki pietruszki – myślę, że każdy może sobie wyobrazić to połączenie smaków. Składniki dla 2 osób: 200 g brązowych pieczarek 4 suszone pomidory (w oliwie) 1 łyżka oleju 1 ząbek czosnku, drobno posiekany szczypta słodkiej papryki

Roślinna - blog wegański
Chrupiące krokiety grzybowo – jajeczne 221

Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki … krokiety … na słodko … na ostro … z mięsem … puste … z owocami itd … itd .( o czym mówiłam

Ostra na Słodko
Wytrawne pierogi drożdżowe ala pizza 197

można poszaleć !  Ja zrobiłam  pyszne drożdżowe pierożki o bazyliowej nucie z nadzieniem z pieczarek i sera żółtego bez laktozy , coś na wzór pizzy bo smakują praktycznie tak samo J Choć zabawy z nimi jest, przyznaję J  to warto, są chrupiące a nadzienie wręcz rozpływa się w ustach za sprawą ciągnącego się sera, doskonałe do zabrania(...)drożdżowe: 300 g maki pszennej 1 łyżeczka soli 4 g drożdży instant 2 łyżki oliwy bazyliowej 180 ml mleka  3,2 % Wydojonebez laktozy Mlekowita Nadzienie : 6-7  pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka masła bez laktozy Mlekowita ½ czerwonej papryki 15 dag sera żółtego bez laktozy Havarti lub Gouda  Mlekowita Zioła prowansalskie do smaku Sól morska do smaku Świeżo

Wanilia i Kardamon
Kaszotto z kaszy gryczanej z pieczarkami i orzechami włoskimi 138

Kremowe, wyraziste w smaku kaszotto z lekko chrupiącym orzechowym akcentem, przygotowane na bazie kaszy gryczanej i aromatycznego bulionu. Smaczne, proste i gotowe w niecałe 30 minut. W trakcie tych 30 minut przynajmniej połowa to czas relaksu przy książce lub herbacie, a Wasz idealny obiad spokojnie się gotuje. Jednak najlepsze jeszcze przed Wami, bo oto po nieśpiesznej kuchennej krzątaninie(...)patelnia, więc bezkarnie można wyciągnąć nogi i uciąć sobie poobiednią drzemkę. Brzmi niewiarygodnie? Sprawdźcie sami Składniki (2-3 porcje): 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy gryczanej 250 g pieczarek 100 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus (lub koncentratu bulionu warzywnego) 300 ml gorącej wody 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki obranych orzechów włoskich 3 łyżki masła 2 łyżki tartego

Fitsweet.me
Zupa z pieczarkami, porami i mięsem mielonym 271

przyprawić solą i pieprzem do smaku. Zupę podawać gorącą, u mnie z chrupiącą bagietką. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2,25 l gęstej, sycącej zupy. Smak zupy można wzbogacić o startą na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki) marchewkę. Ja pieczarek nie obieram, tylko dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Źródło przepisu:   Wielkie

Gospodyni Miejska
Zboczone piersi z kurczaka w sosie 126

Składniki: 5 średnich piersi z kurczaka 0,5 kg pieczarek 0,5 kg boczku wędzonego surowego 400 ml śmietanki 30% 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Papryka ostra (przyprawa) Czosnek granulowany 15 śliwek kalifornijskich 5 ząbków czosnku Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i nacinamy w nich kieszonki, tak aby wsadzić do każdej z nich po 3 śliwki(...)pokrył on całą powierzchnię piersi. Smażymy na głębokiej patelni, do momentu aż skórka będzie chrupiąca, ale nie spalona. Następnie wlewamy 400 ml śmietanki 30%, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i łyżeczkę rozmarynu. Dusimy całość ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy do wszystkiego pieczarki pokrojone w cieniutkie plasterki i dusimy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem, po tym czasie

ClauditteMissCooking
Kaszotto z kaszy gryczanej z pieczarkami i orzechami włoskimi 150

Kremowe, wyraziste w smaku kaszotto z lekko chrupiącym orzechowym akcentem, przygotowane na bazie kaszy gryczanej i aromatycznego bulionu. Smaczne, proste i gotowe w niecałe 30 minut. W trakcie tych 30 minut przynajmniej połowa to czas kiedy Wasz idealny obiad spokojnie się gotuje, a Wy możecie zrelaksować się przy książce lub zaparzyć herbatę. Jednak najlepsze jeszcze przed Wami(...)patelnia, więc bezkarnie można wyciągnąć nogi i uciąć sobie poobiednią drzemkę. Brzmi niewiarygodnie? Sprawdźcie sami Składniki (2-3 porcje): 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy gryczanej 250 g pieczarek 100 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus (lub koncentratu bulionu warzywnego) 300 ml gorącej wody 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki obranych orzechów włoskich 3 łyżki masła 2 łyżki tartego

Fitsweet.me
Bułeczki zapiekane z pieczarkami , kiełbaską i serem żółtym 191

wymieszać i jeszcze chwilkę razem podsmażyć. Przyprawić do smaku. Bułki przekroić  na pół. Na każdą połówkę ułożyć pieczarki z kiełbaską i posypać całość serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aż ser się trochę rozpuści, a bułeczka będzie chrupiąca.  Podawać gorące polane ketchupem

Moje domowe kucharzenie
Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką 169

można przygotować: Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące tosty z wędzonym serem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką Składniki: 2 kromki chleba, u mnie pszenny 1 garść

Moja smaczna kuchnia
Najlepsza Domowa Pizza Kebab 2464

połączenie tych dwóch popularnych fast food'ów w jednej potrawie. Danie łączy w sobie klasyczne, puszyste, a zarazem chrupiące ciasto na pizze z dodatkami typowymi dla znanego tureckiego fast food'a. Kiedyś nie wyobrażałam sobie pizzy z innymi składnikami jak pieczarki, ser, ewentualnie szynka. Dzisiaj natomiast "pizza Kebab" (dobra pizza kebab!) jest jedną z moich ulubionych. Mimo, że przygotowanie takiej

Słodka Strona
Surówka z rzodkiewki i pieczone szaszłyki, Trattoria al Forno 187

przyprawą. Niech się marynują przez kilka godzin w lodówce. Następnie na patyczki nałóż naprzemiennie plastry cukinii i całe pieczarki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-30 minut, w zależności od tego, czy chcesz, aby szaszłyki były bardziej chrupiące czy miękkie. Przepis dodaję do akcji: Trattoria al Forno serwuje dania kuchni włoskiej. Bardzo smaczne makarony (na zdjęciu papardelle

Qlinarnie i Qlinarnie
Razowe paszteciki z pieczarkami 166

Kolejny mój eksperyment, paszteciki zaraz po wyciągnięciu z piekarnika były chrupiące, natomiast dziś rano już miękkie, mojemu "recenzentowi kulinarnemu" (mamie;)) ciasto smakowało natomiast miała obiekcje do farszu, a to dlatego, że dusiłam pieczarki z dodatkiem wody, a nie na margarynie, to już będzie zależeć od was jakie nadzienie przygotujecie ;) Składniki: ciasto: 2 jajka 1 szklanka mąki razowej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość