sypki)1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaBiałka ubić z cukrem na sztywną pianę, dolać żółtka i chwilkę zmiksować do połączenia, przesiać do masy mąkę , budyń i proszek - delikatnie wymieszać. Pie w 170 stopniach przez ok 30 minutBita śmietanaśmietana 12 % 400gbita śmietana w proszku2 łyżki cukru2 łyżeczki żelatynytroszkę wody do rozpuszczenia żelatynyW ciepłej wodzie rozpuścić żelatynę i ostudzić. Do śmietany dosypać
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawykorzystać do zrobienia sosu. Dodajemy do niego lampkę czerwonego wina, śmietanę, całość zagęszczamy mąka i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Smacznego :)Dla zainteresowanych zamieszczam link do filmiku: Kurczak Pie
Taste Of My Daymojej kuchni służy głównie jako dodatek do naleśników, ale myślę, że pasuje do wielu innych deserów.Składniki:200 g puree z dyni2 jabłka2 łyżki cukru brązowego1/2 łyżeczki przyprawy "Pumpkin Pie Spice" np. z TEGO przepisu (lub 1/2 łyżeczki cynamonu)Obrane jabłka pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do rondelka, dodać cukier i przyprawę.Prażyć na średnim ogniu, często mieszając, aż jabłka
wyzwania kuchennesłodko i nie tylko: Sernik dyniowy z karmelem Ciasto z dynią, gruszką i figami Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Dynia zapiekana z grzybami Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Sałatka z pieczonej dyni i fety Tarta dyniowa z serem pleśniowym Zupa-krem z pieczonej
Kulinarne przygody Gatitygotowania zostawić szybkowar a ciśnienie samo zejdzie - z 10-15 minut, szybkowar otworzyć i cedzakiem wyjąć składniki rosół podać z ugotowanym makaronem nitki, z marchewką i natka pietruszki, dodać [pie[rzu mielonego do smaku porcje drobiowe obrać z mięsa bez skórek, chrząstek, dodać po kawałku pokrojonej drobno papryki czerwonej, żółtej, zielonej, papryczkę chilli żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę
W Mojej Kuchni LubięApple pie in a cup. Jeżeli mamy gotowe jabłka w słoiku ,to robimy tylko kruszonkę ,pieczemy i jemy na ciepło lub później na zimno. Kruszonka. 40 dag mąki pszennej 15dag margaryny 1 jajko 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie. 6 jabłek 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu
Kulinarny karnet ChristopheraApple pie with mango. Składniki. 250 g mąki krupczatki 125 g masła 1/2 szkl .cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku 1 łyżka soku z cytryny 150 g cukru 1 mango 1 słoik musu jabłkowego Wykonanie. Mąkę przesiać z proszkiem. Dodać masło, posiekać i dodać 1/2 szklanki cukru. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 30min. Dno tortownicy wyłożyć ciastem, nakłuć
Kulinarny karnet Christopheradynią, szpinakiem i serem feta. Coś na kształt tradycyjnej tarty spanakopita, jednak w fajnej, "zakręconej" formie.Takie zawijanie ciasta nazywane są w grecki strifti pita, a po ang. spiral pie. Choć często robi się je jako duże spirale zajmujące całą formę do pieczenia (albo i cały stół), to przygotowanie małych ślimaczków jest o wiele prostsze i taką formę Wam dziś
Chilli Czosnek i OliwaPuszysta kokosowa masa serowa, rozpływająca się w ustach, na wierzchu delikatna pianka z kokosem... Ciasto iście anielskie ;) Przepis wpadł mi do głowy, gdy przeglądałam mój stary
Czerwona Porzeczkaziele angielskie, tam głównie jest używana do potrawa z dynią. Natomiast, żeby wypośrodkować moja przyprawa zawiera pięć składników, bo tak mi smakowo najbardziej podeszło :). Będzie niezastąpiona do pumpkin pie, które wkrótce pojawi się na blogu ! Przyprawa do ciasta dyniowego Składniki: 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
Kulinarne przygody Gatitymleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Dynia zapiekana z grzybami Składniki na 4 porcjeCzas przygotowania: 90 minutSkładniki: 2 średnie dynie Futsu black 340 g świeżych grzybów
Kulinarne przygody Gatityjabłkami jest bez liku. Każda nacja, ba region, ma swoje ulubione, charakterystyczne tak pod względem składników, formy jak i smaku. Polacy rozkoszują się w jabłecznikach, Amerykanie mają swoje apple pie, Austriacy apfel strudel, a Włosi torta di mele: puszyste, ucierane ciasto z kawałkami jabłek, tak w środku jak na wierzchu. Przy czym, te na wierzchu obowiązkowo krojone są w cieńkie
Mia Cucina Sofietaostatnich kuchennych eksperymentach z botwinką i szczawiem zostało mi w lodówce trochę zielonych liści do wykorzystania. Postanowiłam przerobić je na sławne greckie "zielone ciasto" pites (z ang. green pie), o którym myślałam od czasu mojego majowego posta o horcie (dzikiej zieleninie). Upiekłam więc hortopitę, czyli taką jakby tartę z ciasta filo z nadzieniem z zieleniny (może być np. szpinak
Chilli Czosnek i Oliwabolognese i lasagne Wam się chwilowo przejadły, spróbujcie koniecznie tego dania. Na pozór nic spektakularnego. Mięso, ziemniaki, trochę warzyw, przyprawy. A może właśnie o taką prostotę tu chodzi? Cottage pie, rodowód swój wywodzi z Anglii, jest daniem mięsno- warzywnym, którego istotnym elementem jest warstwa zapiekanego puree. Wnętrze stanowią podsmażone dodatki w postaci mięsa mielonego i warzyw. Całość ostatecznie zapieczona
bastalenaZa oknem słońce... w końcu! Czemu nie oddać się chwili zapomnienia w kuchni. Mamy weekend i coś dobrego się należy. No to może spaghetti? Ale żeby
bastalena